Leverkusen – Bayern 1:3 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
1:3 (0:1)
Bayern Mníchov
Piatok 12.01.2018, 20:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Bayern Mníchov vstupuje do roku 2018 cenným víťazstvom na pôde Bayeru Leverkusen. Podobne ako v prvom kole dokázal zvíťaziť 3:1, keď sa postupne zapísali do streleckej listiny Javi Martínez, Franck Ribéry a z priameho kopu aj James Rodríguez. Na strane domácich bol úspešný len Kevin Volland, no ktovie ako by sa to vyvíjalo, keby sa ujala aj technická strela Leona Baileyho. Na keby sa však nehrá, a tak tri body smerujú do Mníchova. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:28:33)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Zápas sa už prakticky iba dohráva. Je jasné, že Leverkusen príde o svoju domácu neporaziteľnosť a na úvod jarnej časti sezóny v BayArene po viac než štyroch rokoch podľahne mníchovskému Bayernu.
     
    90+2
    V nadstavenom čase budeme svedkami ešte posledného striedania. Thomas Müller odovzdáva kapitánsku pásku a smeruje na lavičku náhradníkov. V zápase ho nahradí Corentin Tolisso.
    90+1. James Rodríguez (BAY) - 1:3
     
    90+1
    Bayern dal gól! Je rozhodnuté. Hostia využili ponúknutú šancu a strieľajú tretí gól v dnešnom zápase. JAMES RODRÍGUEZ z hranice 17 metrov krásne kopol loptu ponad múr a nasmeroval loptu do pravého vinkla. Bernd Leno sa naťahoval aký bol dlhý, no márne.
     
    90
    Hostia sa dostali do prečíslenia. Už to vyzeralo tak, že to James Rodríguez zoberie na seba, no pred šestnástkou ho fauloval Sven Bender. Okrem toho náhradný rozhodca ukazuje, že sa budú nadstavovať štyri minúty.
     
    89
    Leverkusenu sa čas kráti a zatiaľ nevidíme ani náznak nejakého tlaku. Treba povedať, že hráči v bielych dresoch to hrajú veľmi, veľmi skúsene.
     
    88
    Na druhej strane si situáciu postrážil Sven Ulreich, ktorý kryje center z pravej strany. Ani on sa už neponáhľa s rozohrávkou a snaží sa získať čo najviac času. Bayern sa evidentne obáva o výsledok.
     
    87
    Thomas Müller pekne sklepol center smerujúci do pokutového územia domácich. Vďaka tomu mohol zakončovať James Rodríguez, ale jeho volej smeroval vedľa brány Bernda Lena.
     
    86
    Leverkusen sa stále nevie dostať k lopte. Okrem toho musíme pochváliť Jonathana Taha, ktorý obetavým spôsobom zastavil prihrávku Davida Alabu smerujúcu na číhajúceho Thomasa Müllera.
     
    85
    Nemecký majster to teraz hrá veľmi skúsene. Nechce súperovi požičať loptu a drží ju ďaleko od svojej brány. Ak by zápas dopadol takto, na čele tabuľky by mal už 14-bodový náskok.
     
    84
    Zdá sa, že Bayern teraz trošku otupil črtajúci sa tlak súpera. Pomerne často sa mu darilo prerušovať hru, získavať vhadzovania a hlavne držať loptu ďaleko od svojej brány.
     
    82
    Domácim sa čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu kráti. Každopádne, teraz majú herne navrch a hráči v bielych dresoch budú musieť ešte poriadne zamakať, aby svoj náskok udržali.
     
    81
    Lucas Alario to už nestihol. Pekne si síce nabehol na pas za obrannú líniu súpera, ale tesne predtým, ako si chcel loptu spracovať, ju do rúk zobral brankár Sven Ulreich.
     
    80
    Sandro Wagner si prebral loptu v strede ihriska a následne bol faulovaný. Hostia sa s rozohrávkou nejako špeciálne neponáhľajú a sústredia sa najmä na pozorné bránenie.
     
    79
    Jupp Heynckes pripravil približne desať minút pred koncom svoje druhé striedanie. Svoj súťažný debut v novom pôsobisku si odbije Sandro Wagner, ktorý nahradí Francka Ribéryho.
     
    78
    Lucas Alario sa pred niekoľkými sekundami dostal k strele spoza pokutového územia. Jeho zakončeniu nechýbala razancia, no presnosť už trošku pokulhávala.
     
    77
    Domáci tréner posiela na trávnik ďalšieho čerstvého hráča. Je ním Admir Mehmedi. Reprezentant Bosny a Hercegoviny na záverečné minúty nahradí Juliana Brandta, ktorý sa dnes herne hľadal.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 71. Volland – 32. Javi Martínez, 59. Ribéry, 90+1. James Rodríguez

    Karty:   10. Volland (LEV), 15. Bellarabi (LEV) – 27. T. Müller (BAY), 43. Rafinha (BAY)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:11.
    Bayer Leverkusen: Leno – Tah, S. Bender (C), Wendell – Bellarabi (60. Henrichs), Kohr (65. Alario), L. Bender, Bailey – Havertz, Brandt (77. Mehmedi) – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – P. Retsos, Baumgartlinger, Aránguiz, Henrichs, Alario, Mehmedi.

    Bayern Mníchov: Ulreich – Rafinha, J. Boateng, Süle, Alaba – James Rodríguez, Javi Martínez, Arturo Vidal – Robben (65. Coman), T. Müller (C) (90+2. Tolisso), Ribéry (79. Wagner).
    Náhradníci: Starke – Bernat, Rudy, Tolisso, Kimmich, Coman, Wagner.

    Rozhodca: Daniel Siebert