Hannover – Stuttgart 1:1 (kon.)
koniec
Hannover 96
1:1 (0:1)
VfB Stuttgart
Piatok 24.11.2017, 20:30 • HDI-Arena. Hannover • Nemecká Bundesliga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Súboj dvoch staronových účastníkov Bundesligy sa skončil spravodlivou remízou 1:1. Stuttgart tak v siedmom zápase sezóny na súperovom trávniku prvýkrát bodoval. Hostia išli do vedenia v 24. minúte, keď Asano zblízka dorážal po chybe brankára Tschaunera. Hannover však po prestávke pridal v pohybe, zlepšil herný prejav a dočkal sa zaslúženého vyrovnania. V 76. minúte uzavrel stav stretnutia z penalty striedajúci Füllkrug. (22:26:37)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Felix Klaus zobral zodpovednosť na seba. Potiahol si loptu na pravú stranu, odcentroval, ale nenašiel nikoho zo spoluhráčov.
     
    90+2
    Hlavný arbiter pozorne sledoval sériu tvrdších zákrokov v strede ihriska, ale rozhodol sa neprerušovať a ponechal domácim výhodu.
     
    90+1
    Momentálne sledujeme jednoduché riešenia situácií na oboch stranách. Nikto nechce urobiť zbytočnú chybu.
     
    90
    Riadny hrací čas sa naplnil. Hlavný rozhodca pridal ešte tri minúty navyše, v ktorých majú tímy možnosť získať všetky tri body.
     
    88
    Striedajúci Ailton predviedol rýchle nohy na ľavom krídle, snažil sa ešte odcentrovať pred bránu, ale napokon poslal loptu mimo ihriska.
     
    87
    Hosťujúci kouč vyčerpal všetky možnosti na striedanie. V závere stretnutia poslal na trávnik Ailtona, ktorý vymenila Berkaya Özcana.
     
    85
    Dennis Aogo predviedol výborný prvý dotyk, hruďou si posunul loptu do voľného priestoru a potom vystrelil ľavačkou. Lopta však smerovala vedľa brány.
     
    84
    Oba tímy už začínajú kalkulovať a zbytočne sa netlačia do útoku. Radšej volia taktickú hru na istotu.
     
    83
    Pohľad do štatistík hovorí o tom, že zápas medzi Hannoverom a Stuttgartom je vzácne vyrovnaný. Preto to zatiaľ vyzerá na spravodlivú deľbu bodov.
     
    82
    Zaujímavú akciu hosťujúceho tímu zastavil ofsajdový verdikt. Simon Terodde si nedal pozor na svoje postavenie za obranou domácich.
     
    80
    Už len desať minút nás delí od konca riadneho hracieho času. Stuttgart stratil tesný náskok, ale teraz sa tlačí opäť do útoku.
     
    78
    Dennis Aogo sa ocitol v tisícpercentnej šanci. Striedajúci futbalista v bielom drese stál asi tri metre od brány, bol sám, dostal loptu na nohu, no nečakane prekopol.
     
    77
    Stuttgart doplatil na pasivitu v druhom polčase. Domácim naopak zvýšená aktivita priniesla vytúžené vyrovnanie. Uvidíme, či ešte jeden z tímov strhne víťazstvo na svoju stranu.
    76. Niclas Füllkrug (HAN) - 1:1
     
    76
    Hannover dal gól! Domáci futbalisti sa tešia z vyrovnania. Striedajúci NICLAS FÜLLKURG napálil loptu z bieleho bodu priamo do siete.
     
    75
    Hostia síce protestovali, ale zákrok na Ostrzoleka bol jasný. Arbiter preto nemusel váhať a s čistým svedomím nariadil penaltu.
    74. Matthias Ostrzolek (HAN)

    Tomáš Lengyel

    Góly: 76. Füllkrug (pen.) – 24. Asano

    Karty:   48. Klaus (HAN) – 29. Özcan (STU), 39. Pavard (STU), 50. Asano (STU), 56. Badstuber (STU)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:16.
    Hannover 96: Tschauner (C) – Sorg (72. Karaman), Sané, Anton – Korb, Bakalorz, Schwegler, Ostrzolek – Bebou, Harnik (C) (46. Füllkrug), Klaus.
    Náhradníci: Esser – Albornoz, Benschop, Füllkrug, Hübner, Karaman, Schmiedebach.

    VfB Stuttgart: Zieler – Pavard, Badstuber, Baumgartl – Beck, Ascacibar, Gentner (C), Emiliano Insúa – Brekalo (66. Aogo), Asano (73. Terodde), Özcan (87. Ailton).
    Náhradníci: Grahl – Ailton, Aogo, Grgic, Mangala, E. Ofori, Terodde.