Vigo – Leganés 1:0 (kon.)
koniec
Celta Vigo
1:0 (1:0)
CD Leganés
Piatok 24.11.2017, 21:00 • Estadio de Balaídos, Vigo • Španielska LaLiga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Celta Vigo vyhráva na domácom štadióne druhý zápas po sebe. Tentokrát si to odnieslo mužstvo Leganés, ktoré naopak po výbornom vstupe do sezóny prehralo štvrtý zápas v rade. O osude zápasu rozhodla situácia z 27. minúty, keď Iago Aspas premenil pokutový kop. V závere sme videli šance na oboch stranách. Hostia môžu určite ľutovať šancu Miguela Ángela Guerrera, ktorý z tesnej blízkosti minul prázdnu bránu. V domácom drese odohral celý duel Stanislav Lobotka a aj vďaka nemu sa Celta Vigo prebojovala na priebežné ôsme miesto tabuľky La Ligy. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:57:37)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Celta Vigo drží svoje vedenie zubami-nechtami. Teraz sme videli dobrý center Nordina Amrabata z pravej strany, Rubén Blanco zostal v bráne, ale napokon loptu poslal do bezpečia Andreu Fontàs.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca zápasu pridáva ešte tri minúty. Na konci tej prvej hostia opäť pohrozili. Alexander Szymanowski sa presadil po ľavej strane, no Nordin Amrabat nebol v dobrej pozícii.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času dostáva žltú kartu Jonny Castro. Tá ho môže veľmi mrzieť, pretože kvôli nej príde o zápas na slávnom Nou Campe.
     
    89
    John Guidetti sa dostal s loptou do pokutového územia súpera, no zakončiť nedokázal. Naopak, pomohol si útočným faulom, a tak môže loptu poslať ďaleko od svojej brány Iván Cuéllar.
     
    87
    Celta Vigo nepúšťa súpera do žiadneho veľkého tlaku, no napriek tomu mala pred pár sekundami veľké šťastie, že Miguel Ángel Guerrero zahodil svoju obrovskú šancu na vyrovnanie.
     
    86
    Iago Aspas to teraz spravil veľmi skúsene. Získal loptu na polovici ihriska, pokryl si ju telom a následne sa nechal faulovať. Vďaka tomu môžu hráči v belasých dresoch zbierať cenné sekundičky.
    85. Miguel Ángel Guerrero (LGS)
     
    85
    Domáci futbalisti takmer opäť prišli o víťazstvo v záverečných minútach. Po nevydarenom centri sa dostal k lopte Alexander Szymanowski, následne parádnym pasom našiel osamoteného Miguela Ángela Guerrera, no ten sa pošmykol a preto z tesnej blízkosti netrafil prázdnu bránu.
     
    84
    Hlavný rozhodca Alejandro José Hernández Hernández prvýkrát kartovo napomína aj domáceho hráča. Je ním stopér Andreu Fontàs, a tak budú mať hostia výhodu priameho kopu.
     
    83
    Sedem minút pred koncom riadneho hracieho času registrujeme posledné striedanie. Na ihrisko sa dostane aj Nemanja Radoja, ktorý vymení dnes veľmi nevýrazného Jozabeda.
    81. John Guidetti (CVG)
     
    81
    Domáci futbalisti mohli rozhodnúť o osude dnešného duelu. Daniel Wass si krásne nabehol na pas za obrannú líniu súpera, následne posunul loptu na Johna Guidettiho, no ten z tesnej blízkosti trafil len padajúceho Ivána Cuéllara.
     
    80
    Pomaličky sa nám zápas dostáva do svojej záverečnej časti. Celta Vigo naďalej kontroluje priebeh dnešného duelu, no v tejto sezóne už párkrát o víťazstvo v posledných minútach prišla.
     
    79
    Emre Mor sa okamžite po svojom príchode na trávnik zapojil do útočnej akcie domáceho tímu. Centrom z ľavej strany našiel Iaga Aspasa, no jeho hlavičke chýbalo lepšie umiestnenie.
     
    78
    Miguel Ángel Guerrero sa snažil zakončiť po centri z ľavej strany. To sa mu napokon nepodarilo a aj tak sme videli zdvihnutú zástavku jedného z postranných rozhodcov.
     
    77
    A máme tu druhé striedanie na domácej strane. Na ihrisko sa dostane aj Emre Mor, ktorý sa vracia do hernej praxe po mesačnej absencii. Štvrťhodinu pred koncom strieda Piona Sista.
    76. Alexander Szymanowski (LGS)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 27. Aspas (pen.)

    Karty:   84. Fontàs (CVG), 90. J. Castro (CVG) – 26. Morán (LGS), 65. dos Santos (LGS), 73. Gumbau (LGS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 13:16.
    Celta Vigo: Blanco – Mallo (C), Cabral, Fontàs, J. Castro – Wass, Lobotka, Jozabed (83. Radoja), Sisto (77. Mor) – Aspas, Gómez (70. Guidetti).
    Náhradníci: S. Álvarez – Alende López, Guidetti, P. Hernández, Portela, Mor, Radoja.

    CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa, Muňoz (46. dos Santos), Siovas (58. Tito), Carnero García – Brašanac (23. El Zhar), Gumbau, Morán – N. Amrabat, Guerrero, Szymanowski (C).
    Náhradníci: Champagne – Gabriel, dos Santos, El Zhar, Eraso, M. Koné, Tito.

    Rozhodca: Alejandro José Hernández Hernández