Sevilla – Leganés 2:1 (kon.) | Getafe – Sociedad 2:1 (kon.) | Girona – Real Madrid 2:1 (kon.)
Eibar – Levante 2:2 (kon.) | Malaga – Vigo 2:1 (kon.)
koniec
Getafe CF
2:1 (0:1)
Real Sociedad San Sebastian
Nedeľa 29.10.2017, 12:00 • Coliseum Alfonso Pérez, Madrid • Španielska LaLiga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 10. kolo LaLigy, kde Getafe CF privíta na svojom trávniku Real Sociedad San Sebastian. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    GETAFE CF:

    Futbalisti tímu Getafe CF momentálne figurujú na nepeknej 14. priečke tabuľky so ziskom 9 bodov. Na svojom kontemajú dve víťazstvá, tri remízy a štyri porážky. Svojím súperom dovedna nastrieľali 11 gólov, ale aj 10 inkasovali. Na svoj posledný ligový zápas vycestovali na trávnik Levante. Tam diváci gól videli až v 58. minúte kedy sa trafil hosťujúci Fajr. Radosť hostí však trvala len štyri minúty, kedy dokázal vyrovnať domáci Morales. Zápas sa napokon skončil remízovým výsledkom 1:1.

    REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIAN:

    Hráči tohto celku sa po 9. kole nachádzajú na 9. priečke tabuľky so ziskom 14 bodov. To sa im podarilo po štyroch víťazstvách, dvoch remízach a po troch porážkach. Ich skóre je 20:18. Naposledy sa predstavili pred zrakmi vlastných fanúšikov v zápase s Espanyolem. Hostia išli hneď z úvodu do vedenia a to presne v 9. minúte zásluhou Baptistaa. V 69. minúte dokázal vyrovnať Illarramendi, ktorý sa však v nadstavenom čase nechal po dvoch žltých kartách vylúčiť, a tak do dnešného stretnutia nenastúpi.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Cala, Dakonam, Antunes – Bergara, Arambarri – Jiménez, Ndiaye, Fajr – J. Molina.
    Náhradníci: E. Martínez – Bruno González, Á. Rodríguez, Portillo, Mora, Molinero, Montero.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Odriozola Arzallus, D. Llorente, I. Martínez, de la Bella – Prieto, Zubeldia, Canales – Januzaj, José, Oyarzabal.
    Náhradníci: Ramírez – Juanmi, Vela, Pardo, A. Elustondo, Bautista, Gorosabel.

    Rozhodca: José Sánchez – Javier Aguilar, José Gallego.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Oyarzabal sa snažil presadiť individuálnym spôsobom, ale nedokázal prejsť cez brániaceho hráča. Lopta putuje do zámedzia a Getafe bude odkopávať od vlastnej bránky.
     
    3
    Xabi Prieto si to namieril smerom k bránke, ale obranca súpera výborne zakročil voči tejto snahe. Asistent rozhodcu signalizuje vhadzovanie pre Getafe.
     
    4
    Lopta sa dostala až na kopačku gólmana hostí, ktorý hral v tomto prípade na istotu a poslal loptu ďaleko od vlastného vápna.
     
    5
    Asistentova ruka je hore, pretože Inigo Martinez nenašiel spôsob, ako preľstiť ofsajdovú pascu.
     
    5
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    MIKEL OYARZABAL si zbehol do voľného priestoru, kde mu bola okamžite poslaná prihrávka. Do lopty sa oprel z prvej a poslal ju presne k ľavej žrdi. Stav stretnutia je 0:1! Asistenciu si na svoje konto pripíše Adnan Januzaj.
    5. Mikel Oyarzabal (RSC) - 0:1
     
    7
    Lopta sa nachádza na polovici Realu Sociedad, ale sú to práve hostia, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    8
    Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý po nedovolenom zákroku jedného z hráčov hostí nariadil voľný kop v prospech domáceho celku.
     
    9
    Už to vyzeralo tak, že Molina dostane do vážnejšej príležitosti na skórovanie, ale v tom ho zastavil verdikt asistenta rozhodcu, ktorý ho v čase prihrávky videl v ofsajdovom postavení.
     
    10
    Hostia si vďaka svojej útočnej snahe vybojovali výhodu rohového kopu.
     
    11
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala len na hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu poslal za hranicu vlastného vápna.
     
    12
    Diego Llorente sa dopustil útočného faulu. Martinez Sanchez všetko videl celkom jasne a zapískal. Diego Llorente sa háda ostošesť, ale rozhodnutie arbitra je nemenné.
     
    13
    Xabi Prieto poslal do pokutového územia dlhý kros, ktorý si zo vzduchu pohodlne stiahol gólman.
     
    14
    Getafe bude zahrávať priamy voľný kop po nedovolenom zákroku Molinu. Nechajme sa prekvapiť, ako s ním domáci vynaložia.
     
    15
    Exekútor voľného kopu sa rozhodol pre krátku rozohrávku, vďaka čomu môže jeho tím aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    16
    Xabi Prieto nacentroval do pokutového územia takmer z postrannej čiary. Loptu ale netrafil tak, ako chcel a dobre organizovaná defenzíva zasiahla. Lopta končí mimo ihriska. Real Sociedad získava rohový kop.
     
    17
    Adnan Januzaj vystrelil z odrazenej lopty z hranice veľkého vápna. Nedokázal ale prestreliť hráčov stojacich medzi ním a bránkou. Real Sociedad zahrá ďalší rohový kop.
     
    18
    Sergio Canales poslal center z rohu do šestnástky, ale žiadna panika nevznikla, pretože súper loptu poľahky upratal.
     
    19
    Rulli sa snažil založiť rýchly útok, ale jeho dlhú prihrávku vyslal v čase, keď sa niekoľko jeho spoluhráčov nachádzalo v ofsajde.
     
    20
    Jorge Molina svojou prihrávkou hľadal lepšie postaveného spoluhráča, ale našiel len kopačku brániaceho hráča, ktorý jeho úmysel dokázal vystihnúť.
     
    21
    Loptu majú na svojich kopačkách domáci futbalisti, ktorí sa usadili v strede ihriska, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    22
    Diego Llorente ostáva po súboji ležať otrasený na trávniku. Dúfajme, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať.
     
    23
    Diego Llorente si pravdepodobne privodil menšie zranenie. Vyzerá to ale tak, že bude môcť pokračovať.
     
    24
    Jeden z hráčov hostí zbytočne nešpekulovl a zakončil z väčšej vzdialenosti. Svoju prudkú strelu namieril k pravej tyčke, kde sa gólman musel poriadne natiahnúť, aby tento projektil zastavil.
     
    25
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 43% – 57%.
     
    26
    Asistent rozhodcu ukazuje ofsajd. Hlavný arbiter toto jeho rozhodnutie potvrdzuje. Jorge Molina je tým hráčom, ktorý sa nechal chytiť.
     
    27
    Oyarzabal sa teraz príliš nestotožňuje s verdiktom asistenta rozhodcu, ktorý signalizuje útočný faul. Hlavný rozhodca mu dáva za pravdu a hra je tak prerušená.
     
    28
    Mauro Arambarri sa skúšal dostať k lopte, ale trafil len nohy súpera. Martinez Sanchez fúkol pre nedovolený zákrok do píšťalky. Real Sociedad získava štandardnú situáciu. Pozícia vhodná aj na priame ohrozenie bránky.
     
    29
    Bolo z toho napokon priame ohrozenie, ktoré však exekútor poslal približne meter nad brvno. Veľká škoda.
     
    31
    Fajr poslal prudký center do šestnástky súpera, ale len do priestoru, kde stáli brániaci hráči, ktorí loptu poslali do bezpečia.
     
    32
    Po súboji ostáva ležať na hracej ploche jeden z hráčov hostí, ktorý potrebuje opateru lekárov. Dúfajme, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať.
     
    33
    Loptu majú pevne pod kontrolou domáci hráči, ktorí na vlastnej polovici ihriska vyčkávajú na ten správny moment prekvapenia.
     
    35
    Real Sociedad San Sebastian má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    36
    Real Sociedad dokázal z outového vhadzovanie vyťažiť rohový kop. Nechajme sa prekvapiť, ako s ním vynaložia.
     
    37
    Centrovanú loptu po rohovom kope dokázala domáca defenzíva odvrátiť a loptu poslať do bezpečia.
     
    38
    Vzápätí sme mali možnosť vidieť rohový kop aj na druhej strane ihriska, ale ani tento nevzbudil takmer žiadne vzrušenie. Loptu upratala obrana súpera.
     
    39
    Damian Suarez dokázal odcentrovať z krídla, ale jeho centrovanú loptu dokázal obranca upratať preč.
     
    40
    Skvelá obranná práca de la Bellu, ktorý dobre načasovaným sklzom zastavil rozbiehajúci sa útok súpera. Getafe CF bude pokračovať rohovým kopom.
     
    41
    Damian Suarez zahral rohový kop, ale nepodarilo sa mu nájsť žiadneho spoluhráča.
     
    42
    Djene Dakonam sa nešetrne hodil pod nohy súpera a nemôže čakať, že sa to zaobíde bez ničoho. Martinez Sanchez zatiaľ neťahá kartu z vrecka, ale faul odpískal.
    42. Mikel Oyarzabal (RSC)
     
    43
    Do dobrej streleckej pozície sa dostal Mikel Oyarzabal, ktorému však lopta nesadla dobre na kopačku a loptu poslal vysoko nad. To bola šanca! Nasledovať bude odkop od bránky Getafe CF.
     
    45
    Hostia chcú očividne dohrať prvý polčas na polovici súpera, kde sa na dlhší čas dokázali usadiť.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v prvom polčase nadstaviť ešte dve minútky navyše.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme tu koniec prvého polčasu, ktorý nám pekný futbal nepriniesol. Sledovali sme len priemerné futbalové divadlo. Mali sme možnosť vidieť jeden presný zásah Mikela Oyarzabala a zopár zaujímavých príležitostí. Domáci celok sa sústredí na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách a naopak hostia dnes vsadili na kombinačný štýl hry. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    48
    Jorge Molina sa rútil smerom dopredu stredom ihriska, ale jeho prienik skrz dvojicu brániacich hráčov mu nevyšiel a o loptu prišiel.
     
    49
    Getafe CF bude po nepodarenom streleckom pokuse zahrávať rohový kop.
     
    50
    Damian Suarez zahráva rohový kop, ktorým ale veľa vzruchu nenarobil. Lopta putovala do skrumáže hráčov súpera, ktorý loptu vykopli mimo pokutové územia.
     
    51
    Centrovaná lopta po rohovom kope dopadla na hlavu jedného z obrancov, ktorý ju opäť poslal do zámedzia. Getafe CF bude pokračovať rohovým kopom.
     
    52
    Damian Suarez neposlal z rohu center do šestnástky, ale vybral si račej krátku prihrávku na spoluhráča pred ním.
     
    53
    Alvaro Jimenez namieril pekný center do šestnástky. Napriek tomu súperova obrana odvrátila črtajúcu sa hrozbu vďaka výbornému zákroku. Lopta putuje na rohový kop. Getafe tak môže pokračovať v útočnej snahe.
     
    54
    Rohový kop realizovaný cez krátku prihrávku. Vybral si tak Damian Suarez.
     
    55
    Momentálny pomer držania lopty je: 44% – 56%.
     
    56
    Loptu majú pevne pod kontrolou domáci hráči, ktorí sa na dlhšiu dobu usadili na polovici súpera, kde si chcú vytvoriť tlak.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Alberto de la Bella (Real Sociedad San Sebastian).
     
    58
    3:9, to je momentálny pomer streleckých pokusov oboch celkov.
     
    59
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Fayçal Fajr, prichádza Ángel Rodríguez.
     
    60
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Adnan Januzaj, prichádza Carlos Vela.
     
    61
    Jorge Molina dokázal vybojovať loptu na polovici súpera, vďaka čomu môžu domáci pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    62
    Pri lopte sú už hostia, ktorí sa dokázali usadiť na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    63
    Jeden z hráčov hostí skúsil ohroziť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti, ale svoj tvrdý projektil nasmeroval úplne mimo bránky. Nasledovať bude odkop od bránky Getafe CF.
     
    64
    Alberto De La Bella skúsil doručiť center s cieľom nájsť spoluhráča. Defenzíva súpera vďaka dobrej práci odvrátila nebezpečie. Hlavný rozhodca a jeho asistent ukazujú na rohový kop. Zahrávať ho bude tím Real Sociedad.
     
    65
    O pár sekúnd uvidíme rohový kop. Carlos Vela sa pokúsi loptu posadiť na hlavy spoluhráčov.
    65. Willian José (RSC)
     
    66
    Da Silva Willian Jose sa v okolí pokutového kopu dopracoval k centru z rohového kopu, ale hlavičkový pokus posadil vedľa ľavej žrde.
    66. Álvaro Odriozola Arzallus (RSC)
    66. Amath Ndiaye (GET)
     
    67
    Amath Diedhiou dostáva dobrú prihrávku za hranicou šestnástky, strieľa z veľmi nádejnej pozície, ale triafa iba obrancu súpera. Getafe má výhodu rohu.
     
    68
    Presnú prihrávku dostal Alvaro Odriozola a z vnútra šestnástky vyslal sľubnú strelu do pravého dolného rohu siete. Guaita odhadol jeho zámer a pekným zákrokom zneškodnil strelu.
     
    69
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Diego Llorente, prichádza Aritz Elustondo.
     
    70
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Álvaro Jiménez, prichádza Francisco Portillo.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Djené Dakonam (Getafe CF).
     
    72
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Mauro Arambarri, prichádza Sergio Mora.
     
    73
    Jorge Molina sa snažil presadiť individuálnym spôsobom, ale nedokázal prejsť cez dvojicu brániacich hráčov. O loptu napokon prišiel.
     
    74
    Asistent rozhodcu dvíha zástavku. Jorge Molina sa ocitol v ofsajde.
     
    75
    Angel Rodriguez bol blízko k zmene skóre po tom, ako sa individuálnou akciou predral až k zakončeniu z hranice šestnástky. Geronimo Rulli ukázal svoje brankárske kvality a strelecký pokus smerujúci do pravej časti bránky pokryl.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Damián Suárez (Getafe CF).
     
    77
    Xabi Prieto predviedol nepresný prízemný pas do šestnástky, ktorý zablokoval jeden z obrancov. Ak by lopta predsa len prešla, asi by sa celá akcia skončila gólom. Lopta ide mimo hry. Šancu skórovať z rohového kopu bude mať Real Sociedad.
     
    78
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Sergio Canales, prichádza Rubén Pardo.
     
    78
    Getafe dalo gól!
    ÁNGEL RODRÍGUEZ sa dokázal krásne uvoľniť vo vápne súpera, kde mu jeden z jeho spoluhráčov poslal milimetrový pas. Ten si najprv spracoval a neskôr presne zakončiť. Stav stretnutia je vyrovnaný 1:1! Asistenciu si pripíše Francisco Portillo.
    78. Ángel Rodríguez (GET) - 1:1
     
    80
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 11 010 platiacich divákov.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Vitorino Antunes (Getafe CF).
     
    83
    Pri lopte sú hostia, ktorí sa snažia strhnúť vedenie opäť na svoju stranu. Teraz získali výhodu priameho voľného kopu, ktorú sa budú snažiť využiť.
     
    84
    Getafe CF bude zahrávať pokutový kop!
    84. Ángel Rodríguez (GET)
     
    85
    Žltú kartu dostáva Gerónimo Rulli (Real Sociedad San Sebastian).
     
    85
    Getafe dalo gól!
    Autorom gólu z pokutového kopu je JORGE MOLINA, ktorý poslal loptu do ľavej časti bránky. V tomto prípade bol gólman bezmocný. Stav stretnutia je 2:1!
    85. Jorge Molina (GET) - 2:1
     
    89
    Ospravedlňujeme sa za technické problémy. Do konca riadnej hracej doby stretnutia ostáva jedna minúta.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v druhom polčase nadstaviť ešte tri minúty navyše.
     
    90+2
    V závere stretnutia funguje defenzíva domáceho celku výborne a svojmu súperovi ponúka len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    90+3
    Po súboji ostáva na trávniku ležať otrasený Damián Suárez, ktorý pravdepodobne zbiera len cenné sekundy v prospech tímu.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:4.
    Střely mimo: 2:6.
    Rohy: 8:7.
    Ofsajdy: 6:3.
    Fauly: 19:16.
     
    Máme tu koniec stretnutia, ktorý možno označiť ako priemerný. Nemali sme možnosť vidieť nejaké futbalové gala predstavenie, ale nebola to ani žiadna nuda. Domáci dokázali pekne otočiť nepriaznivo sa vyvíjajúci priebeh stretnutia, a tak si z dnešného stretnutia odnesú plný bodový zisk. Odo mňa to je z tohto zápasu všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (13:55:08)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 78. Á. Rodríguez, 85. J. Molina (pen.) – 5. Oyarzabal

    Karty:   71. Dakonam (GET), 76. Damián Suárez (GET), 82. Antunes (GET) – 57. de la Bella (RSC), 85. Rulli (RSC)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 19:16.
    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Cala, Dakonam, Antunes – Bergara, Arambarri (72. Mora) – Jiménez (70. Portillo), Ndiaye, Fajr (59. Á. Rodríguez) – J. Molina.
    Náhradníci: E. Martínez – Bruno González, Á. Rodríguez, Portillo, Mora, Molinero, Montero.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Odriozola Arzallus, D. Llorente (69. A. Elustondo), I. Martínez, de la Bella – Prieto, Zubeldia, Canales (78. Pardo) – Januzaj (60. Vela), José, Oyarzabal.
    Náhradníci: Ramírez – Juanmi, Vela, Pardo, A. Elustondo, Bautista, Gorosabel.

    Rozhodca: José Sánchez – Javier Aguilar, José Gallego