Mladá Boleslav – Jihlava 2:1 (kon.) | Slovácko – Slavia 0:3 (kon.) | Sparta Praha – Ostrava 3:2 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
3:2 (1:1)
FC Baník Ostrava
cz Nedeľa 29.10.2017, 18:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • HET liga (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Hosté si ještě vypracovali jednu příležitost! Pazderův centr de Azevedo sklepl pro Azackého, jenž z osmnácti metrů pálil bez přípravy metr vedle tyče domácí branky.
     
    89
    Nestor Albiach měl na kopačce čtvrtou branku Sparty! Individuálně si navedl míč před pokutovým územím na svoji silnější levačku a poté nebezpečně střílel po zemi ke vzdálenější tyči, brankář Vašek ale jeho střelu dokázal vyrazit do strany a poté si i poradit s Jankovým centrem.
     
    86
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Jean-Pierre Morgan, přichází Ondřej Šašinka.
     
    82
    Sparťané po zisku míče zamířili do už přeci jen otevřenější obrany Baníku a Pokorný musel přibrzdit Albiachův průnik pouze podražením španělského záložníka, za což vidí žlutou kartu.
     
    80
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané vybojovali rohový kop, na Albiachův centr si naskočil LUKÁŠ ŠTETINA a trestuhodně nebráněný sparťanský stoper hlavou snadno překonal bezmocného brankáře Vaška!
     
    79
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Martin Sus, přichází Bronislav Stáňa.
     
    78
    Mareček podkopl de Azeveda a vidí v ruce sudího Královce žlutý kartónek.
     
    76
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Milan Baroš, přichází Tomáš Poznar.

    Střídání se protahuje, hostující kapitán si nejdříve vyžádal ošetření, poté zamířil odevzdat kapitánskou pásku brankáři Vaškovi, zdraví hostující fanoušky i Ondřeje Zahustela a už přepouští místo na hřišti Tomáši Poznarovi.
     
    75
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Jonathan Biabiany, přichází Roger Néstor Albiach.
     
    69
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Georges Mandjeck, přichází Lukáš Mareček.
     
    66
    Baník bude dohrávat v deseti! Granečný zcela mimo hru viditelně stáhl Ondřeje Zahustela a protože vidí žlutou kartu dnes už podruhé, následuje také červená!
     
    57
    Na výborný Rosického pas si naběhl Josef Šural, ten si zasekl míč kolem Pazdery, Vaška v nadějné pozici ale nepřekonal! Ostravský brankář výborně zmenšil úhel a dokázal Šuralovu střelu vyrazit k postranní čáře.
     
    56
    Rosický sklepl odražený míč přímo ke střelci druhé ostravské branky a hrozící protiútok musel hasit Mandjeck pouze sražením Azeveda za cenu žluté karty.
     
    55
    Baník právě vstřelil branku!
    Štětina podklouzl při kolmici za sparťanskou obranu, kam se rozběhl naprosto osamocený Hrubý, jehož tutovku ještě dokázal David Bičík vyrazit, ovšem jen k nohám DYJANA CARLOSE DE AZEVEDA, jenž snadno doklepl míč do sparťanské branky!
     
    52
    Sparta právě vstřelila branku!
    Rosický před pokutovým územím posunul míč k Sáčkovi, jenž perfektním centrem ke vzdálenější tyči vyzval k zakončení ONDŘEJE ZAHUSTELA a sparťanský obránce zcela osamocen překonává brankáře Vaška!
     
    51
    Baroš nedovoleně atakoval Štětinu a je pískáno proti Baníku, zároveň ale Costa inkasuje žlutou kartu, neboť poté "dojel" Suse ostrým skluzem.
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Bogdan Vatajelu, přichází Marc Janko.
     
    35
    Baník právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! Hovorka nezvládl rozehrávku, míč vystihl Morgan a potáhl jej po útočné polovině, dokázal se vyhnout Zahustelovi i Hovorkovi, poté kolmicí vysunul Hrubého, jenž připravil jednoduchou pozici pro zakončujícího MILANA BAROŠE! Ostravský kapitán střílí svoji letošní pátou ligovou branku.
     
    24
    Josef Šural u postranní čáry ostře sestřelil Jakuba Pokorného a proti žluté kartě v Královcově ruce nemůže říct křivého slova.
     
    10
    Rychlý protiútok Sparty středem hřiště vedl Biabiany a protože jej Granečný zastavil nedovoleně, hostující záložník vidí první žlutou kartu zápasu.
     
    8
    Sparta právě vstřelila branku!
    JOSEF ŠURAL si při pokutovém kopu počkal na pohyb brankáře Vaška a poté nasměroval míč do volného prostoru jeho branky!
     
    7
    Penalta pro Spartu! Po souboji s Azackým v pokutovém území padl k zemi Šural a rozhodčí Královec po rychlé domluvě s pomezním Wilczekem píská pokutový kop pro Spartu!

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 8. Josef Šural (pen.), 52. Zahustel (Sáček), 80. Štetina (Albiach) – 35. Baroš (R. Hrubý), 55. de Azevedo

    Karty:   24. Josef Šural (SPA), 51. Nhamoinesu (SPA), 56. Mandjeck (SPA), 78. Mareček (SPA) – 10. Granečný (OVA), 82. Pokorný (OVA)   66. Granečný (OVA)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 19:22.
    AC Sparta Praha: Bičík – Zahustel, Hovorka, Štetina, Nhamoinesu – Sáček, Mandjeck (69. Mareček) – Biabiany (75. Albiach), Rosický (C), Vatajelu (46. Janko) – Josef Šural.
    Náhradníci: Vorel – Mich. Kadlec, Albiach, Mareček, Mavuba, Plavšić, Janko.

    FC Baník Ostrava: Vašek – Pazdera, Azackij, Pokorný, Morgan (86. O. Šašinka) – Šindelář – Sus (79. Stáňa), R. Hrubý, de Azevedo, Granečný – Baroš (C) (76. Poznar).
    Náhradníci: Šustr – O. Šašinka, J. Šašinka, Panić, Stáňa, Mičola, Poznar.

    Rozhodca: Královec – Nádvorník, Wilczek

    Diváci: 9 125