Bayern – Freiburg 5:0 (kon.) | Hoffenheim – Augsburg 2:2 (kon.) | Hertha – Schalke 0:2 (kon.)
Mainz – Hamburger 3:2 (kon.) | Hannover – Frankfurt 1:2 (kon.) | Dortmund – Lipsko 2:3 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:3 (1:2)
RB Lipsko
Sobota 14.10.2017, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Fantastické futbalové predstavenie sme videli dnes v Signal Iduna Parku. Domáci sa v ňom síce ujali veľmi rýchlo vedenia zásluhou Pierrea-Emericka Aubameyanga, hosťom z Lipska sa však podarilo otočiť vývoj zápasu ešte v prvom polčase po góloch Marcela Sabitzera a Yussufa Poulsena. V úvode druhej polovice zápasu prišlo vylúčenie Sokratisa Papastathopoulosa, premenený pokutový kop Jeana-Kévina Augustina a bolo to 3:1 v prospech hostí. Následne sa však v priebehu 120 sekúnd vykartoval aj Stefan Isanker a o pár minút znížil z penalty Pierre-Emerick Aubameyang na konečných 2:3 v prospech Lipska. Reklama na futbal, ako sa patrí. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera! (20:29:40)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Hosťom sa podarilo vybojovať autové vhadzovanie na polovici súpera, vyzerá to tak, že si pripíšu mimoriadne cenné tri body a stanú sa prvým premožiteľom Borussie Dortmund v bundesligovej sezóne.
     
    90+4
    Mario Götze vracal odrazenú loptu z pokutového územia späť "do ohňa", pre Pétera Gulácsiho pri jeho dnešnom výkone to bola doslova malina.
     
    90+3
    Lipsko získalo loptu do svojej moci, presunulo sa na polovicu domácich, kde sa však nikam neponáhľa a šetrí cenné desiatky sekúnd, ktoré ho stále viac približujú k mimoriadne cenným trom bodom.
    90+2. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    90+2
    Tak predsa sa to mohlo podariť! Pierre-Emerick Aubameyang však dnes už po niekoľkýkrát stroskotal na fantastickom Péterovi Gulácsim, následná dorážka Christiana Pulisica mierila nad bránu hostí!
     
    90+1
    Dortmund drží loptu aj naďalej vo svojej moci na polovici Lipska, zatiaľ však nie a nie nájsť tú vytúženú cestičku k vyrovnávajúcemu gólu v sieti hostí.
     
    90
    Nadstavovať sa v druhom polčase bude až päť minút. Vzhľadom na priebeh je to však pochopiteľné.
     
    90
    Plynie už posledná minúta riadneho hracieho času, čakáme na údaj o nadstavených minútach. Ďalší nákop za defenzívu Lipska skončil len ofsajdovým postvením Christiana Pulisica.
     
    89
    Dortmund si naďalej nevie príliš poradiť s pozornou defenzívou súpera, ktorá sa dokázala vyrovnať aj so stratou vylúčeného Stefana Ilsankera.
     
    88
    Lipsko malo príležitosť zaútočiť, na pravej strane ofenzívy sa však nepresadil striedajúci Willi Orban. Bude z toho aspoň vhadzovanie na polovici Dortmundu.
     
    87
    Christian Pulisic sa snažil odcentrovať, no jeho center bol taký prudký, že ho ani na ľavej strane ihriska nezachytil Mario Götze, a tak je z toho autové vhadzovanie pre hostí.
     
    86
    Striedanie na strane Lipska. Z ihriska odchádza kapitán Marcel Sabitzer, ktorý prenecháva miesto na ihrisku aj kapitánsku pásku Willimu Orbanovi.
     
    85
    Andrij Jarmolenko teraz vyzval na center Christiana Pulisica, ten však ani nadvakrát nedostal loptu "do ohňa" cez Marcela Halstenberga.
     
    84
    Do pokutového územia centroval Gonzalo Castro, ktorý našiel hlavu Andrija Jarmolenka. Ukrajinec loptu len pohladil, ak by ju výraznejšie nasmeroval, Péter Gulácsi by bol pravdepodobne bez šance!
     
    83
    Striedajúci Diego Demme nebol do týchto chvíľ príliš výrazný, teraz sa zapisuje do štatistík zápasu potom, čo vidí žltú kartu za nedovolený zákrok na Christiana Pulisica.
     
    82
    Tak toto futbalisti Dortmundu prekombinovali. Ömer Toprak chcel pomôcť ofenzíve, pri svojej rozohrávke si mohol vybrať na ľavej strane voľného Gonzala Castra, no našiel len v ofsajdovej pozícii postaveného Pierrea-Emericka Aubameyanga.
     
    81
    Gonzalo Castro sa po vystriedaní Maximiliana Philippa presunul na ľavú stranu ofenzívy Dortmundu, kde zvádza náročné súboje s pravým bekom Lipska Bernardom. Aj tentokrát bol úspešnejší hráč hostí.

    Jakub Kocourek

    Góly: 4. Aubameyang, 64. Aubameyang (pen.) – 10. Sabitzer, 25. Augustin, 49. Augustin

    Karty:   48. Bürki (DOR), 72. M. Götze (DOR) – 15. Keïta (RBL), 31. Bernardo (RBL), 54. Ilsanker (RBL), 83. Demme (RBL)   56. Ilsanker (RBL)   47. Papastathopoulos (DOR)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 16:19.
    Borussia Dortmund: Bürki – Zagadou, Toprak, Papastathopoulos, Toljan (46. Pulisic) – M. Götze, Şahin (46. Weigl), G. Castro – Philipp (51. Bartra), Aubameyang, Jarmolenko.
    Náhradníci: Weidenfeller – Bartra, Isak, Dahoud, Pulisic, Kagawa, Weigl.

    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo, Ilsanker, Upamecano, Halstenberg – Keïta (46. Demme), Kampl – Sabitzer (86. Orban), Bruma – Augustin, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Orban, Forsberg, Werner, Schmitz, Laimer, Demme.

    Rozhodca: Deniz Aytekin