Bayern – Freiburg 5:0 (kon.) | Hoffenheim – Augsburg 2:2 (kon.) | Hertha – Schalke 0:2 (kon.)
Mainz – Hamburger 3:2 (kon.) | Hannover – Frankfurt 1:2 (kon.) | Dortmund – Lipsko 2:3 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
5:0 (2:0)
SC Freiburg
Sobota 14.10.2017, 15:30 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Bayern Mníchov v dnešnom dueli potvrdil rolu favorita a futbalistom Freiburgu nabalil na cestu domov päť kúskov. V druhom polčase sa postupne gólovo presadili Thiago Alcântara, Robert Lewandowski a napokon aj Joshua Kimmich. Videli sme aj jednu zaujímavú situáciu, keď bola nariadená penalta, ale po porade s videorozhodcom bol pôvodný verdikt zmenený. Domácich to ale mrzieť nemusí. Jupp Heynckes sa môže tešiť z ďalšieho víťazstva na lavičke mníchovského Bayernu a pomaly sa môže pripravovať na zápas Ligy majstrov proti škótskemu Celticu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (17:29:36)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Bayern dal gól! Zverenci Juppa Heynckesa dnes podali veľmi dobrý výkon a v záverečných sekundách ho korunujú piatym gólom v sieti Alexandra Schwolowa. Bavori predviedli vydarenú akciu po pravej strane, David Alaba strieľaným centrom našiel JOSHUU KIMMICHA a ten pätičkou usmernil loptu do brány – 5:0.
     
    90+2
    Domáci futbalisti držia loptu na svojich kopačkách na úrovni polovice ihriska. Dopredu sa už nehrnú, bolo by to asi aj zbytočné. Je jasné, že dnes vyhrajú a v tabuľke na chvíľu stiahnu svoje manko na Dortmund na rozdiel dvoch bodov.
     
    90+1
    V prvej nadstavenej minúte sa domáci futbalisti presadiť nedokázali. Thiago Alcântara zahral priamy kop veľmi zle, poriadne ho natiahol a k hlavičke sa nedostal ani striedajúci Niklas Süle.
     
    90
    Riadny hrací čas sa nám v týchto chvíľach naplnil. Hlavný rozhodca pridáva ešte tri minúty. Domáci budú mať výhodu priameho kopu, keďže Davida Alabu fauloval Nicolas Höfler.
     
    88
    Od rohovej zástavky poslal loptu do šestnástky Arjen Robben. Center holandského futbalistu vôbec nebol zlý, ale lopta napokon preletela celým pokutovým územím.
     
    87
    Robert Lewandowski zabojoval, zachytil loptu na hracej ploche a rozvinul rýchly brejk svojho tímu. Na jeho konci bola zblokovaná strela Sebastiana Rudyho, a tak bude mať Bayern výhodu rohového kopu.
     
    86
    Thiago Alcântara sa teraz kolmou prihrávkou snažil poslať do šance Kingsleyho Comana. Táto španielsko-francúzska spolupráca ale úspešná nebola, a tak bude nasledovať len odkop od brány.
     
    85
    Do konca riadneho hracieho času zostáva ešte päť minút. Domáci zostanú pri lopte, pretože bol faulovaný Thiago Alcântara. Španiel dnes predvádza veľmi dobrý výkon, ktorý okorenil aj gólom.
     
    84
    Arjen Robben bol v posledných sezónach často zranený, a tak mu teraz futbal veľmi chutí. Aj teraz sa dostal k strele spoza šestnástky, no ľavačkou prestrelil bránu Alexandra Schwolowa.
     
    83
    Domáci futbalisti teraz obiehali pokutové územie súpera. Diváci dokonca napádali Kingsleyho Comana k zakončeniu half-volejom, no Francúz si to rozmyslel a radšej ďalej rozvinul akciu domáceho tímu.
     
    82
    A máme tu posledné striedanie dnešného duelu. Na trávnik sa dostane aj predsezónna posila z Hoffenheimu – Niklas Süle. Na lavičku náhradníkov putuje stopér Jérôme Boateng.
     
    81
    Domáci futbalisti predviedli veľmi rýchlu akciu. Robert Lewandowski posunul loptu na striedajúceho Corentina Tolissa, no jeho pohotové zakončenie reflexívne vyrazil brankár Alexander Schwolow.
     
    80
    Joshua Kimmich ešte stihol loptu na hracej ploche a dokázal odcentrovať. Po menšej chybe Juliana Schustera mali domáci výhodu rohového kopu, no ich aktivitu končí útočný faul Arjena Robbena.
     
    78
    Druhé striedanie na domácej strane. Odchádza muž, ktorý to všetko odštartoval gólom v ôsmej minúte. Thomas Müller odovzdáva kapitánsku pásku a na ihrisko púšťa Corentina Tolissa.
     
    77
    Christian Günter teraz dostal trošku viac priestoru na hranici pokutového územia. Okamžite to využil na strelu, no namieril len do miest, kde bol pripravený brankár Sven Ulreich.
     
    76
    Hostia reagujú na štvrtý inkasovaný gól svojim posledných striedaním v zápase. Na trávnik sa ešte dostane Marco Terrazzino, ktorý vymení dnes nevýrazného Floriana Niederlechnera.
    75. Robert Lewandowski (BAY) - 4:0

    Miroslav Kováčik

    Góly: 8. T. Müller, 42. Coman, 63. Th. Alcântara, 75. Lewandowski, 90+3. Kimmich


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 23:6. Střely mimo: 10:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 5:7.
    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng (82. Süle), Hummels, Alaba – Javi Martínez (70. Rudy), Th. Alcântara, Robben, T. Müller (78. Tolisso) – Coman, Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Rafinha, James Rodríguez, Rudy, Süle, Tolisso, Wriedt.

    SC Freiburg: Schwolow – Lienhart, Schuster, Söyüncü, Frantz (71. Ravet) – Stenzel, Günter, Höfler, Niederlechner (76. Terrazzino) – Kent (66. Petersen), Haberer.
    Náhradníci: Gikiewicz – Koch, Kath, Kübler, Petersen, Ravet, Terrazzino.

    Rozhodca: Frank Willenborg