Bayern – Freiburg 5:0 (kon.) | Hoffenheim – Augsburg 2:2 (kon.) | Hertha – Schalke 0:2 (kon.)
Mainz – Hamburger 3:2 (kon.) | Hannover – Frankfurt 1:2 (kon.) | Dortmund – Lipsko 2:3 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
5:0 (2:0)
SC Freiburg
Sobota 14.10.2017, 15:30 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z nemeckej Bundesligy. Spoločne sa pozrieme do mníchovskej Allianz arény, kam zavítajú futbalisti Freiburgu. Úvodný výkop je naplánovaný v tradičnom čase o 15:30 hod.

    BAYERN MNÍCHOV

    Bayern Mníchov po siedmich kolách figuruje na druhom mieste tabuľky s päťbodovou stratou na vedúcu Borussiu Dortmund. Pred reprezentačnou prestávkou nezvládol tri zápasy po sebe, čo sa prejavilo aj na nečakanej trénerskej rošáde. Po prehre 3:0 v Paríži skončil v pozícii hlavného trénera Carlo Ancelotti, ktorého nahradil dobre známy Jupp Heynckes. Ten naposledy trénoval Bavorov v rokoch 2011-2013 a najúspešnejší nemecký tím doviedol k víťazstvu v Lige majstrov. Bayern Mníchov hral pod jeho vedením skutočne veľmi atraktívny futbal so smrtiacimi brejkmi. V sezóne 2012/2013 strelil 98 gólov a v porovnaní s druhým Dortmundom získal vtedy o priepastných 25 bodov viac. Mníchovčania sa potrebujú vrátiť späť na víťaznú vlnu a zápas s Freiburgom je ideálnou šancou. V kompletnej zostave ale nenastúpia. Dlhodobo je zranený Manuel Neuer, problémy má Franck Ribéry a v závere kvalifikácie sa zranil aj Arturo Vidal. Naopak, vynikajúcu streleckú formu má Robert Lewandowski, ktorý je s ôsmimi gólmi najlepším strelcom Bundesligy.

    SC FREIBURG

    Freiburg nezačal sezónu práve najlepšie. Momentálne mu patrí až 17. miesto tabuľky so ziskom siedmich bodov. Tesne pred reprezentačnou prestávkou sa dočkal svojho prvého víťazstvá, keď prekvapujúco zdolal Hoffenheim na domácej pôde 3:2. Celkovo mu to ale v útočnej fáze dosť hapruje. Ak si odmyslíme spomínaný duel, tak zverenci Christiana Streicha v šiestich dueloch skórovali len dvakrát, čo je veľmi málo. Jediným viacgólovým strelcom je Florian Niederlechner. Freiburg väčšinu svojich gólov inkasoval vonku, keď prehral v Lipsku 4:1 a v Leverkusene 4:0. Navyše, jeho bilancia v zápasoch v Mníchove je katastrofálna. Doposiaľ tu dvakrát remizoval a na svojom konte má až pätnásť prehier. Ani hostia dnes nestúpia v plnej sile. Chýbať budú Vincent Sierro, Amir Abrashi, Marc-Oliver Kempf a Manuel Gulde. Zaujímavosťou je, že v siedmich zápasoch Bundesligy prehral úvodné dejstvo len raz. Počas reprezentačnej pauzy Freiburg odohral prípravný duel so Štrasburgom, s ktorým prehral 1:2.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Alaba – Javi Martínez, Th. Alcântara, Robben, T. Müller – Coman, Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Rafinha, James Rodríguez, Rudy, Süle, Tolisso, Wriedt.

    SC Freiburg: Schwolow – Lienhart, Schuster, Söyüncü, Frantz – Stenzel, Günter, Höfler, Niederlechner – Kent, Haberer.
    Náhradníci: Gikiewicz – Koch, Kath, Kübler, Petersen, Ravet, Terrazzino.

    Rozhodca: Frank Willenborg.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali domáci futbalisti, ktorí nastúpili v tradičných červených dresoch. V prvej akcii bol krajný obranca David Alaba, no loptu stratil tesne za polovicou ihriska.
     
    2
    Robert Lewandowski dokázal zachytiť loptu na hracej ploche, no následne neuspel v súboji s Çağlarom Söyüncüom. Hostia ale loptu ďaleko nedostali, a tak sa musia brániť útočnej akcii súpera.
     
    3
    Kingsley Coman sa dostával do šance, no v poslednej chvíli ho zastavil Pascal Stenzel. Následne ešte centroval z ľavej strany David Alaba, ale lopta si v pokutovom území nenašla ani Thomasa Müller, ani Arjena Robbena.
     
    4
    Arjen Robben pekne posunul loptu do ľavého krídla, kam si nabehol David Alaba. Rakúsky obranca poslal ďalší center do šestnástky súpera, no našiel len hlavu krajného obrancu Çağlara Söyüncüa.
     
    5
    Hostia zbytočne stratili loptu v rozohrávke, no zároveň mali šťastie, že Joshua Kimmich svojou prihrávkou nenašiel Thomasa Müllera. Následne sa ešte dostal k strele Kingsley Coman, ale jeho pokus bol zrazený.
     
    6
    Bayern Mníchov herne dominuje v úvode zápasu, no paradoxne prvú gólovú šancu zápasu mali hostia. Po chybnej rozohrávke vletel do pokutového územia Ryan Kent, ale jeho zakončenie našlo len Svena Ulreicha.
     
    7
    Domáci futbalisti sa opäť nasťahovali pred pokutové územie súpera. Robert Lewandowski bol ale zostrelený vo vzdušnom súboji, a tak sa do zakončenia spoza pokutového územia nedostal.
     
    8
    Bayern dal gól! Domáci futbalisti sa veľmi rýchlo dostávajú do vedenia v dnešnom dueli. Predviedli peknú akciu z ľavej strany, David Alaba poslal prízemný center do pokutového územia, no a tesnej blízkosti usmernil loptu do siete tiesnený útočník THOMAS MÜLLER.
    8. Thomas Müller (BAY) - 1:0
     
    9
    Domáci futbalisti začínajú pod trénerom Juppom Heynckesom svoju novú éru a darí sa im zatiaľ veľmi dobre. Síce aj oni sa dopustili malého zaváhanie pred vlastnou šestnástkou, no po góle Thomasa Müllera vedú najtesnejším rozdielom.
     
    10
    Domáci futbalisti vyslali na bránu súpera ďalší strelecký pokus. Thiago Alcântara to zobral na seba, vypálil spoza pokutového územia, no jeho pokus vyrazil na rohový kop brankár Alexander Schwolow.
     
    11
    Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu po aktivite Kingsleyho Comana. Po centri z ľavej strany sa dostal do zakončenia defenzívny záložník Javi Martínez, ale jeho hlavička minula priestor troch žrdí.
     
    13
    Domáci futbalisti od začiatku stretnutia diktujú tempo hry. Po dlhšej kombinácii to skúsili dlhou nakopnutou loptou, no pred Robertom Lewandowskim dobre zasiahol brankár Alexander Schwolow.
     
    14
    Bavori opäť obliehali pokutové územie súpera. Joshua Kimmich individuálne neuspel, a tak to zobral na seba Arjen Robben. Bývalý holandský reprezentant hľadal svojich útočných kolegov, no nasledovať bude len odkop od brány.
     
    15
    Teraz sa nám toho na trávniku príliš veľa nedeje. Domáci futbalisti vytrvalo kombinujú v okolí stredového kruhu. Dopredu sa príliš nehrnú, keďže od ôsmej minúty vyhrávajú.
     
    16
    Joshua Kimmich si počínal nedovolene v súboji s Janikom Habererom. O pár sekúnd neskôr sa ale predviedol aj vo futbalovejšom svetle a vybojoval pre svoje farby rohový kop z pravej strany.
     
    17
    Bayern Mníchov mal výhodu dvoch rohových kopov za sebou. Následne veľmi dobre z ľavej strany centroval aj Arjen Robben, no všetky centre skončili na pozorných obrancoch Freiburgu.
     
    18
    Domáci to skúšajú najmä cez svoju ľavú stranu. K ďalšiemu centru sa dostal ofenzívne ladený David Alaba, ale pred Robertom Lewandowskim vynikajúco zasiahol obranca Philipp Lienhart.
     
    19
    Bavori si teraz nerozumeli v prechodovej fáze, a tak bude nasledovať len odkop od brány Alexandra Schwolowa. Ten môže nazbierať trošku času a dať priestor svojim spoluhráčom na oddych.
     
    20
    Máme za sebou dvadsať minút hry. Tá musela byť prerušená, pretože na trávniku zostal ležať Kingsley Coman. Francúz ale vyzerá byť v poriadku, a tak domáci tréner nebude musieť nečakane striedať.
     
    21
    Teraz sme sledovali peknú akciu domáceho tímu. Thiago Alcântara šikovne prvým dotykom s loptou poslal do dobrej streleckej pozície Kingsleyho Comana, ale jeho pokus z ľavej strany kryje Alexander Schwolow.
     
    22
    Domáci futbalisti sa až veľmi ľahko dostávajú do zakončení. Aj teraz mal Arjen Robben veľa času na to, aby vystrelil. Hostia môžu byť radi, že mu strela nesadla a mierila niekam na tribúnu.
     
    23
    Bayern Mníchov má určite viac než 70-percentné držanie lopty v prvom polčase. Územná prevaha je jasne na jeho strane a väčšina hráčov Freiburgu len bezmocne behá za loptou.
     
    24
    Arjen Robben sa dostal k centru z pravej strany. Robert Lewandowski sa snažil hlavičkovať, no pred ním loptu vytesnil do bezpečia brankár Alexander Schwolow.
     
    25
    Vzrušenie na domácom štadióne bolo tentokrát zbytočné. Thomas Müller síce sám postupoval na bránu súpera, no v momente prihrávky svojho spoluhráča bol v postavení mimo hru.
     
    26
    A ďalší ofsajd na domácej strane. Tentokrát bol v ofsajdovej pasci prichytený Robert Lewandowski. Ten v úvode novej sezóny skóroval už osemkrát a dokonca sa stal aj najlepším strelcom celej európskej kvalifikácie o postup na MS do Ruska.
     
    28
    Bayern Mníchov opäť veľmi dlho držal loptu na svojich kopačkách, no kombinoval ďaleko od brány súpera. Napokon si na dlhý pas nabehol Javi Martínez, ale z náročnej pozície mieril nepresne.
     
    29
    Arjen Robben už nezachytil loptu na hracej ploche. Çağlar Söyüncü si dobre splnil svoje defenzívne úlohy, a tak bude nasledovať len ďalší odkop od brány Alexandra Schwolowa.
     
    30
    Máme za sebou tretinu riadneho hracieho času a musíme konštatovať, že sme veľa zaujímavých situácii nevideli. Za zmienku stojí spomenúť šancu Ryana Kenta a samozrejme gól Thomasa Müllera, ktorý prišiel o dve minútky neskôr.
     
    31
    Domáci futbalisti sa teraz dostali na dostrel brány súpera, ale zlyhala im súhra. David Alaba posielal loptu na Arjena Robbena, no ten jeho úmysel absolútne nečakal a loptu nezachytil.
     
    32
    Mníchovčania to teraz skúšali po pravej strane. Thomas Müller šikovne prvým dotykom s loptou hľadal Arjena Robbena. Holanďan vbehol do pokutového územia, ale pri lopte bol skôr brankár súpera.
     
    33
    Po dlhšom čase sa trošku viac osmelili aj hostia. Janik Haberer dostal loptu v pokutovom území, snažil sa prudko vystreliť, ale trafil len jedného z brániacich hráčov domáceho celku.
     
    34
    Ryan Kent sa teraz snažil presadiť individuálne. Potiahol si loptu na os ihriska, no jeho zakončenie bolo takisto zblokované. Sven Ulreich zachytil loptu na hracej ploche, a tak z toho nebude ani len roh.
     
    35
    Domáci zbytočne stratili loptu pred vlastným pokutovým územím a takmer za to pykali! Christian Günter centroval z ľavej strany, svojim pasom našiel osamoteného Mikea Frantza, no ten z dobrej pozície hlavičkoval vedľa ľavej žrde.
     
    36
    Çağlar Söyüncü teraz bránil trošku nedôrazne. Okamžite to využil Thomas Müller, zmocnil sa lopty a vybojoval rohový kop pre svoj tím. Po ňom zakončoval Javi Martínez, ale zo záklonu nemieril presne.
     
    37
    Joshua Kimmich bol teraz tvrdým spôsobom poslaný na trávnik, no hlavný rozhodca žltú kartu hráčovi súpera neudelil. Teraz sa hrá skutočne veľmi tvrdo a hráči si nedarujú ani centimeter priestoru.
     
    38
    Robert Lewandowski si nabehol na pekný pas za obrannú líniu súpera. Na strelu to ale nebolo, a tak hľadal svojich spoluhráčov. Prihrávka mala smerovať na Kingsleyho Comana, no pred Francúzom dobre zasiahol Pascal Stenzel.
     
    40
    Tvrdých osobných súbojov skutočne pribúda a hlavný rozhodca pomaly stráca kontrolu nad zápasom. Prvý počas sa chýli k svojmu záveru, čo pomôže schladiť hlavy hráčom oboch mužstiev.
     
    41
    Nicolas Höfler išiel teraz veľmi tvrdo do súboja s Thiagom Alcântarom. Tento zákrok zozadu bol určite na žltú kartu, no hlavný rozhodca bol iného názoru a ani teraz nepotrestal hráča Freiburgu.
     
    42
    Bayern dal gól! Domáci futbalisti v závere prvého polčasu strieľajú upokojujúci druhý gól. Všetko to začal Arjen Robben, ktorý si svojim typickým spôsobom prehodil loptu na ľavačku a vystrelil. Alexander Schwolow jeho pokus iba vyrazil a následne loptu upratal do siete peknou hlavičkou KINGSLEY COMAN.
    42. Kingsley Coman (BAY) - 2:0
     
    43
    V záverečných minútach prvého dejstva budú mať hostia výhodu priameho kopu, no je to pomerne z veľkej vzdialenosti. Na priamu strelu to nie je, no je to dobrá pozícia na kvalitný center.
     
    44
    Center z pravej strany sa snažil odhlavičkovať do bezpečia Javi Martínez, no po jeho zákroku sa dostal k strele Florian Niederlechner. Ten sa snažil pohotovo vystreliť, ale trafil len bočnú sieť domácej brány.
     
    45
    Domáci futbalisti mali ešte jednu možnosť na strelenie gólu. Po peknej akcii z ľavej strany zakončoval Robert Lewandowski, ale jeho prudkú prízemnú strelu dokázal jeden z hráčov súpera zblokovať.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas dnešného zápasu máme za sebou. Domáci futbalisti v ňom jasne dominovali a zaslúžene vedú 2:0. Do streleckej listiny sa postupne zapísali Thomas Müller a Kingsley Coman. Hostia sa dopredu príliš často nedostávali, no napriek tomu mali dve veľké šance. Ryan Kent ani Mike Frantz ale neprekonali domáceho brankára Svena Ulreicha, a tak to bude mať Freiburg v druhom polčase nesmierne náročné.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V úvode druhého polčasu najskôr dobre zasiahol Alexander Schwolow, ktorý vybehol mimo šestnástky a odhlavičkoval loptu do bezpečia. O pár sekúnd neskôr sa dostal k strele Robert Lewandowski, ale tá bola zrazená.
     
    47
    V prvých minútach druhého polčasu vidíme veľa osobných súbojov v strede ihriska. Freiburg sa teraz snažil trošku aktívnejšie napádať, ale napokon je z toho len nedovolený zákrok Janika Haberera na Arjena Robbena.
     
    48
    Teraz nám ukázal svoje technické schopnosti Thiago Alcântara a v strede poľa krásne oklamal hneď dvojicu súperov. Mníchovská Allianz Arena ho za to odmenila mohutným potleskom.
     
    49
    Tempo druhého polčasu je veľmi podobné tomu z prvého dejstva. Bayern Mníchov siahodlho kombinuje na polovici ihriska a akoby sa snažil trošku vytiahnuť obrannú líniu svojho rivala.
     
    50
    Thomas Müller získal loptu a postupoval s ňou smerom k pokutovému územiu. Následne si ju chcel vymeniť s Robertom Lewandowskim, no následná prihrávka poľského kanoniera naňho neprešla.
     
    51
    Teraz sa črtala drobná šanca pre Freiburg, keďže hráči domáceho tímu trošku prepadli v strede ihriska. Všetko to ale vyriešil Javi Martínez, ktorý dôrazne ozbrojil od lopty Ryana Kenta.
     
    52
    Domáci futbalisti to opäť skúšali stredom pokutového územia. Tentokrát sa snažil s najlepším strelcom Bayernu zakombinovať Joshua Kimmich, ale za dobrý zákrok pochválime kapitána Juliana Schustera.
     
    53
    Druhému polčasu zatiaľ chýba potrebné tempo. Aj teraz sme videli množstvo prerušení, po ktorých nasledovali vhadzovania jedného či druhého tímu. Bayern sa očividne nikam neponáhľa a hrá to na čisté konto.
     
    54
    Freiburg sa trošku viac dostáva k lopte, no pred šestnástkou súpera je len veľmi sporadicky. Do konca zápasu je stále veľa času, no zrejme svoje historicky prvé víťazstvo v Mníchove nedosiahne.
     
    55
    Z poriadnej nudy nás teraz trošku prebral Arjen Robben. Holanďan využil priestor na pravej strane a svojou typickou akciou do stredu ihriska zakončil. Pokus ľavačkou ale bránu súpera tesne minul.
     
    56
    Zverenci Juppa Heynckesa nechávajú svojho súpera hrať. Hráči v bielych dresoch sa ale nevedia dostať na dostrel brány Svena Ulreicha a zatiaľ si na ďalšiu gólovú šancu musia ešte počkať.
     
    58
    Teraz sme videli ostrý zákrok v stredom kruhu. Mike Frantz poriadne prebrúsil nohy Thiaga Alcântaru, ale hlavný rozhodca ani teraz neudelil prvú žltú kartu dnešného duelu.
     
    59
    Domáci futbalisti si nerozumeli v kombinácii, a tak nasledoval odkop od brány. Hráči v červených dresoch ale následne príkladne napádali rozohrávku a dostali pod tlak aj brankára Alexandra Schwolowa.
     
    60
    Na konci hodiny hry hlavný rozhodca ukazuje na biely bod! Joshua Kimmich centroval z pravej strany a lopta zrejme pohladila ľavú ruku obrancu Çağlara Söyüncü. Loptu si už berie do rúk Robert Lewandowski.
     
    61
    Na zahranie pokutového kopu si musíme ešte počkať, keďže celá situácia sa posudzuje s videorozhodcom. No uvidíme, či napokon bude platiť pôvodný verdikt alebo sa bude diať niečo iné.
     
    62
    Pokutový kop sa napokon kopať nebude! Hlavný rozhodca opravil svoj pôvodný verdikt a ukázal len na rohový kop. Po ňom sa domáci futbalisti nedokázali presadiť, a tak pokračujeme v zápase za dvojgólového náskoku domácich.
     
    63
    Bayern dal gól! Bavori síce pred pár sekundami o výhodu pokutového kopu prišli, no napriek tomu pridávajú svoj tretí gól v zápase. Jeho autorom je španielsky záložník THIAGO ALCÂNTARA, ktorý dostal veľa priestoru za šestnástkou súpera a trafil presne k ľavej žrdi. Alexander Schwolow sa naťahoval márne.
    63. Thiago Alcântara (BAY) - 3:0
     
    64
    Na trávniku sa teraz zrejme chvíľku hrať nebude, keďže Javi Martínez musí byť ošetrovaný. Zrejme dostal nejaký nepríjemný úder vo vzdušnom súboji s Florianom Niederlechnerom.
     
    66
    Na svete je prvé striedanie dnešného duelu. Ryan Kent končí a na jeho miesto prichádza Nils Petersen. Uvidíme, či toto striedanie bude mať nejaký vplyv na zvyšnú časť zápasu.
     
    67
    Nepôjde to! Javi Martínez má zdravotné problémy s rukou a smeruje na lavičku náhradníkov. Zatiaľ ho nikto nenahradil, a tak hrá domáci tím pokračuje v zápase v krátkom oslabení.
     
    68
    Hra stále nebola prerušená, a tak domáci futbalisti pokračujú len s desiatimi hráčmi. Freiburg sa to snaží využiť a siahodlhou kombináciou sa približuje smerom k bráne.
     
    69
    Domáci futbalisti teraz mali šancu na to, aby zakopli loptu mimo hracej plochy, no neurobili tak. Freiburg ku následne získava a pokračuje vo svojej kombinácii. Za postrannou čiarou už čaká Sebastian Rudy.
     
    70
    Tak až teraz môže domáci tréner Jupp Heynckes striedať. Na trávniku už nejakú chvíľku nie je Javi Martínez a uvidíme, či bude k dispozícii aspoň na zápas Ligy majstrov proti Celticu. Dnes ho nahradzuje Sebastian Rudy.
     
    71
    V krátkom časovom úseku vidíme striedanie aj na druhej strane. Na trávnik prichádza Yoric Ravet a na lavičku náhradníkov už pomaličky smeruje jeden zo smoliarov zápasu Mike Frantz.
     
    72
    Domáci futbalisti sa teraz dostali na dostrel pokutového územia, ale Arjen Robben už vystreliť nedokázal. Veľmi dobre totiž zapracoval kapitán hostí Julian Schuster.
     
    74
    Domáci futbalisti sa teraz snažili prekvapiť obranu súpera kombináciou po ľavej strane. Kingsley Coman posúval loptu na Davida Alabu, no ten už loptu nestihol na hracej ploche.
     
    75
    Bayern dal gól! Štvrťhodinu pred koncom zápasu pridávajú zverenci Juppa Heynckesa ďalší presný zápas. Výbornú prácu odviedol Thomas Müller, ktorý získal loptu v súboji s Çağlarom Söyüncüom. Následne ju posunul na voľného ROBERTA LEWANDOWSKEHO, no a ten už nemal problém skórovať.
    75. Robert Lewandowski (BAY) - 4:0
     
    76
    Hostia reagujú na štvrtý inkasovaný gól svojim posledných striedaním v zápase. Na trávnik sa ešte dostane Marco Terrazzino, ktorý vymení dnes nevýrazného Floriana Niederlechnera.
     
    77
    Christian Günter teraz dostal trošku viac priestoru na hranici pokutového územia. Okamžite to využil na strelu, no namieril len do miest, kde bol pripravený brankár Sven Ulreich.
     
    78
    Druhé striedanie na domácej strane. Odchádza muž, ktorý to všetko odštartoval gólom v ôsmej minúte. Thomas Müller odovzdáva kapitánsku pásku a na ihrisko púšťa Corentina Tolissa.
     
    80
    Joshua Kimmich ešte stihol loptu na hracej ploche a dokázal odcentrovať. Po menšej chybe Juliana Schustera mali domáci výhodu rohového kopu, no ich aktivitu končí útočný faul Arjena Robbena.
     
    81
    Domáci futbalisti predviedli veľmi rýchlu akciu. Robert Lewandowski posunul loptu na striedajúceho Corentina Tolissa, no jeho pohotové zakončenie reflexívne vyrazil brankár Alexander Schwolow.
     
    82
    A máme tu posledné striedanie dnešného duelu. Na trávnik sa dostane aj predsezónna posila z Hoffenheimu – Niklas Süle. Na lavičku náhradníkov putuje stopér Jérôme Boateng.
     
    83
    Domáci futbalisti teraz obiehali pokutové územie súpera. Diváci dokonca napádali Kingsleyho Comana k zakončeniu half-volejom, no Francúz si to rozmyslel a radšej ďalej rozvinul akciu domáceho tímu.
     
    84
    Arjen Robben bol v posledných sezónach často zranený, a tak mu teraz futbal veľmi chutí. Aj teraz sa dostal k strele spoza šestnástky, no ľavačkou prestrelil bránu Alexandra Schwolowa.
     
    85
    Do konca riadneho hracieho času zostáva ešte päť minút. Domáci zostanú pri lopte, pretože bol faulovaný Thiago Alcântara. Španiel dnes predvádza veľmi dobrý výkon, ktorý okorenil aj gólom.
     
    86
    Thiago Alcântara sa teraz kolmou prihrávkou snažil poslať do šance Kingsleyho Comana. Táto španielsko-francúzska spolupráca ale úspešná nebola, a tak bude nasledovať len odkop od brány.
     
    87
    Robert Lewandowski zabojoval, zachytil loptu na hracej ploche a rozvinul rýchly brejk svojho tímu. Na jeho konci bola zblokovaná strela Sebastiana Rudyho, a tak bude mať Bayern výhodu rohového kopu.
     
    88
    Od rohovej zástavky poslal loptu do šestnástky Arjen Robben. Center holandského futbalistu vôbec nebol zlý, ale lopta napokon preletela celým pokutovým územím.
     
    90
    Riadny hrací čas sa nám v týchto chvíľach naplnil. Hlavný rozhodca pridáva ešte tri minúty. Domáci budú mať výhodu priameho kopu, keďže Davida Alabu fauloval Nicolas Höfler.
     
    90+1
    V prvej nadstavenej minúte sa domáci futbalisti presadiť nedokázali. Thiago Alcântara zahral priamy kop veľmi zle, poriadne ho natiahol a k hlavičke sa nedostal ani striedajúci Niklas Süle.
     
    90+2
    Domáci futbalisti držia loptu na svojich kopačkách na úrovni polovice ihriska. Dopredu sa už nehrnú, bolo by to asi aj zbytočné. Je jasné, že dnes vyhrajú a v tabuľke na chvíľu stiahnu svoje manko na Dortmund na rozdiel dvoch bodov.
     
    90+3
    Bayern dal gól! Zverenci Juppa Heynckesa dnes podali veľmi dobrý výkon a v záverečných sekundách ho korunujú piatym gólom v sieti Alexandra Schwolowa. Bavori predviedli vydarenú akciu po pravej strane, David Alaba strieľaným centrom našiel JOSHUU KIMMICHA a ten pätičkou usmernil loptu do brány – 5:0.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Bayern Mníchov v dnešnom dueli potvrdil rolu favorita a futbalistom Freiburgu nabalil na cestu domov päť kúskov. V druhom polčase sa postupne gólovo presadili Thiago Alcântara, Robert Lewandowski a napokon aj Joshua Kimmich. Videli sme aj jednu zaujímavú situáciu, keď bola nariadená penalta, ale po porade s videorozhodcom bol pôvodný verdikt zmenený. Domácich to ale mrzieť nemusí. Jupp Heynckes sa môže tešiť z ďalšieho víťazstva na lavičke mníchovského Bayernu a pomaly sa môže pripravovať na zápas Ligy majstrov proti škótskemu Celticu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (17:29:36)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 8. T. Müller, 42. Coman, 63. Th. Alcântara, 75. Lewandowski, 90+3. Kimmich


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 23:6. Střely mimo: 10:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 5:7.
    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng (82. Süle), Hummels, Alaba – Javi Martínez (70. Rudy), Th. Alcântara, Robben, T. Müller (78. Tolisso) – Coman, Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Rafinha, James Rodríguez, Rudy, Süle, Tolisso, Wriedt.

    SC Freiburg: Schwolow – Lienhart, Schuster, Söyüncü, Frantz (71. Ravet) – Stenzel, Günter, Höfler, Niederlechner (76. Terrazzino) – Kent (66. Petersen), Haberer.
    Náhradníci: Gikiewicz – Koch, Kath, Kübler, Petersen, Ravet, Terrazzino.

    Rozhodca: Frank Willenborg