Bayern – Freiburg 5:0 (kon.) | Hoffenheim – Augsburg 2:2 (kon.) | Hertha – Schalke 0:2 (kon.)
Mainz – Hamburger 3:2 (kon.) | Hannover – Frankfurt 1:2 (kon.) | Dortmund – Lipsko 2:3 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:3 (1:2)
RB Lipsko
Sobota 14.10.2017, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
    90+2. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    90+2
    Tak predsa sa to mohlo podariť! Pierre-Emerick Aubameyang však dnes už po niekoľkýkrát stroskotal na fantastickom Péterovi Gulácsim, následná dorážka Christiana Pulisica mierila nad bránu hostí!
     
    86
    Striedanie na strane Lipska. Z ihriska odchádza kapitán Marcel Sabitzer, ktorý prenecháva miesto na ihrisku aj kapitánsku pásku Willimu Orbanovi.
     
    84
    Do pokutového územia centroval Gonzalo Castro, ktorý našiel hlavu Andrija Jarmolenka. Ukrajinec loptu len pohladil, ak by ju výraznejšie nasmeroval, Péter Gulácsi by bol pravdepodobne bez šance!
     
    83
    Striedajúci Diego Demme nebol do týchto chvíľ príliš výrazný, teraz sa zapisuje do štatistík zápasu potom, čo vidí žltú kartu za nedovolený zákrok na Christiana Pulisica.
     
    74
    No a už mohlo byť vyrovnané! Christian Pulisic poslal do pokutového územia pekný center, ktorý ale tesne minul tak Pierre-Emerick Aubameyang, ako aj Andrij Jarmolenko, z odrazenej lopty pálil do náruče Pétera Gulácsiho Gonzalo Castro!
     
    72
    Ďalším hráčom, ktorý vidí z rúk hlavného rozhodcu Aytekina žltú kartu je Mario Götze, ktorý nepríjemne pristúpil nohu Kevina Kampla.
     
    70
    Lipsku ale táto štandardná situácia vôbec nevyšla, naopak, bol z toho protiútok domácich. Pierre-Emerick Aubameyang to zaujímavo servíroval pred Pétera Gulácsiho, Gonzalovi Castrovi nechýbalo veľa, aby loptu nasmeroval do siete.
     
    64
    Dortmund dal gól! Loptu si na biely bod tentokrát postavil PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, ktorý sa nemýlil a prekonáva Pétera Gulácsiho. Hostia tak znižujú opäť len na rozdiel jediného gólu!
    Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 2:3
     
    63
    Je to tak, Deniz Aytekin po prezretí videa ukazuje na biely bod, uvidíme ďalší pokutový kop, tentokrát v prospech Borussie Dortmund!
     
    61
    Pierre-Emerick Aubameyanga padá na hranici pokutového územia po súboji s obrancom Bernardom. Deniz Aytekin ukazuje, že si celú situáciu pôjde pozrieť na videu!
     
    56
    Tak dnešný zápas v Signal Iduna Parku pripomína poriadnu divočinu. Stefan Ilsanker v hlavičkovom súboji na polovici ihriska stiahol k zemi Pierrea-Emericka Aubameyanga a v priebehu 120 sekúnd vidí druhú žltú kartu. Sily na hracej ploche sa tak znova vyrovnajú!
     
    54
    Mimoriadne nervózny zápas pokračuje. Žltú kartu vidí tentokrát po nešetrnom zákroku na Maria Götzeho aj Stefan Ilsanker, do ktorého sa okamžite pustila skupina domácich futbalistov.
     
    51
    Peter Bosz na lavičke Borussie už dnes rozhodne nemá čo stratiť, a tak už v 51. minúte čerpá aj svoje tretie striedanie. Z ihriska sťahuje dnes nie príliš výrazného Maximiliana Philippa, na ktorého miesto posiela oporu zadných radov Marca Bartru.
    49. Jean-Kévin Augustin (RBL) - 1:3
     
    49
    Tím RB Leipzig práve strelil gól! Zodpovednosť na seba zobral JEAN-KÉVIN AUGUSTIN, ktorý nekompromisnou strelou navyšuje náskok svojho tímu na 3:1!
     
    48
    Rozhodnutie Deniza Aytekina sa nepáčilo brankárovi Borussie Romanovi Bürkimu, ktorý za protesty vidí žltú kartu a navyše sa bude musieť koncentrovať na pokutový kop.
    47. Sokratis Papastathopoulos (DOR)
     
    47
    Druhý polčas nám okrem viacerých zmien na oboch stranách začína poriadne zostra! Sokratis Papastathopoulos totiž musel už v pokutovom území zasiahnuť ručnú brzdu za Jeanom-Kévinom Augustinom a kapitán domácich vidí červenú kartu! navyše je z toho pokutový kop v prospech hostí!
     
    46
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Jeremy Toljan, prichádza Christian Pulisic.
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Nuri Şahin, prichádza Julian Weigl.
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Naby Keïta, prichádza Diego Demme.
     
    41
    Obrovská príležitosť Dortmundu! V dobrej pozícii sa v priebehu niekoľkých sekúnd ocitli Maximilian Philipp aj Andrij Jarmolenko, bol tam aj Pierre-Emerick Aubameyang, Péter Gulácsi však predviedol sériu famóznych zákrokov!
     
    31
    No a krátko po uplynutí polhodiny riadneho hracieho času registrujeme aj prvú žltú kartu zápasu, keď Bernardo veľmi nepríjemne zasiahol rozbehnutého Maria Götzeho.
    25. Yussuf Poulsen (RBL) - 1:2
     
    25
    Tím RB Leipzig práve strelil gól! Tak si to predstavte, hosťom sa podarilo otočiť priebeh zápasu! Fantastickú individuálnu akciu predviedol Bruma, ktorý sa dobrou prácou s loptou zbavil Jeremyho Toljana a už z hranice bránkovej čiary dokázal naservírovať loptu pred prázdnu bránu YUSSUFOVI POULSENOVI, ktorý vyhral súboj so Sokratisom a zasunul loptu do siete!
     
    20
    Po tejto štandardnej situácii sa do lopty oprel Nuri Şahin, ktorého projektil len tesne minul hornú žrď brány, v ktorej stojí Péter Gulácsi!
     
    15
    Naby Keïta je jedným z lídrov tímu úradujúceho vicemajstra Nemecka. Teraz to však v ďalšom zo série súbojov s Nurim Şahinom až príliš prehnal, škaredo prišliapol jeho nohu, za čo vidí z rúk Deniza Aytekina žltú kartu.
     
    12
    Skvelé tempo zápasu pokračuje. Andrij Jarmolenko peknou prihrávkou našiel Pierrea-Emericka Aubameyanga, Gabončan sa pohral s Dayotom Upamecanom, zakončil však len do nôh Pétera Gulácsiho!
    10. Marcel Sabitzer (RBL) - 1:1
     
    10
    Tím RB Leipzig práve strelil gól! Tak zatiaľ sledujeme v Signal Iduna Parku skutočne fantastický zápas. Štandardná situácia smerovala na hlavu Marcela Halstenberga, ktorý loptu predĺžil na MARCELA SABITZERA a kapitán hostí z tesnej blízkosti vyrovnáva na 1:1!
     
    7
    A už mohlo byť vyrovnané! Andrij Jarmolenko stratil loptu na pravej strane, Jeana-Kévina Augustina nezastavil ani Sokratis Papastathopoulos, útočník Lipska sa pokúsil obstreliť Romana Bürkiho, ten však vytiahol fantastický zákrok pravou nohou!
    4. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 1:0
     
    4
    Dortmund dal gól! Tak toto je ideálny štart pre domáci tím! Stefan Ilsanker vyrobil obrovskú chybu, keď si zle spracoval prihrávku od Bernarda, nedal si pozor na PIERREA-EMERICKA AUBAMEYANGA, ktorý mu loptu odobral a následne zoči-voči Péterovi Gulácsimu nezaváhal!

    Jakub Kocourek

    Góly: 4. Aubameyang, 64. Aubameyang (pen.) – 10. Sabitzer, 25. Augustin, 49. Augustin

    Karty:   48. Bürki (DOR), 72. M. Götze (DOR) – 15. Keïta (RBL), 31. Bernardo (RBL), 54. Ilsanker (RBL), 83. Demme (RBL)   56. Ilsanker (RBL)   47. Papastathopoulos (DOR)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 16:19.
    Borussia Dortmund: Bürki – Zagadou, Toprak, Papastathopoulos, Toljan (46. Pulisic) – M. Götze, Şahin (46. Weigl), G. Castro – Philipp (51. Bartra), Aubameyang, Jarmolenko.
    Náhradníci: Weidenfeller – Bartra, Isak, Dahoud, Pulisic, Kagawa, Weigl.

    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo, Ilsanker, Upamecano, Halstenberg – Keïta (46. Demme), Kampl – Sabitzer (86. Orban), Bruma – Augustin, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Orban, Forsberg, Werner, Schmitz, Laimer, Demme.

    Rozhodca: Deniz Aytekin