Charleroi – Waregem 3:2 (kon.) | Lokeren – Eupen 3:0 (kon.) | Sint-Truiden – Waasland-Beveren 0:0 (kon.)
Genk – Mechelen 1:0 (kon.)
koniec
Sporting Lokeren
3:0 (0:0)
KAS Eupen
cz Sobota 26.08.2017, 20:00 • Daknamstadion, Lokeren • Belgická Jupiler Pro League • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Přeji krásný sobotní večer všem fotbalovým fanouškům, které bych tímto rád uvítal u sledování našeho textového online přenosu. O tomto víkendu je na programu 5. kolo belgické Jupiler Pro League a my se společně zaměříme na utkání, ve kterém své síly změří Sporting Lokeren a KAS Eupen.
     
    Sporting Lokeren

    Domácímu celku hrubě nevyšel vstup do letošního ročníku, když v úvodních třech zápasech nedokázal získat ani bod. Nejprve schytal Sporting Lokeren debakl od týmu Club Bruggy KV 0:4, následovala porážka od KV Kortrijku 0:1 a Royal Excel Mouscronu 0:2. V posledním odehraném utkání se však svěřenci trenéra Maese přece jen vzchopili, když se jim podařilo zvítězit na hřišti Waasland Beverenu 3:2. Se ziskem tří bodů tak Lokerenu patří prozatím 12. místo v tabulce.
     
    KAS Eupen

    Rovněž jako jeho dnešní soupeř, ani KAS Eupen nezvládl první tři utkání v nové sezoně. Hned v úvodním zápase přišla drtivá porážka od celku SV Zulte-Waregem 0:5, vzápětí nestačil na Club Bruggy KV 1:3 a posléze ani na KV Kortrijk 1:2. V posledním kole však již svěřenci trenéra Condoma naplno bodovali, když na vlastním trávníku přehráli KV Oostende 2:1. Doposud tak nakupili stejně jako Lokeren tři body a pouze vinou horšího skóre se nacházejí o jednu příčku za ním – 13. místo.
     
    Vzájemné zápasy z loňského ročníku Jupiler Pro League

    29.10.2016 KAS Eupen – Sporting Lokeren 2:2
    25.02.2017 Sporting Lokeren – KAS Eupen 1:2
    15.04.2017 KAS Eupen – Sporting Lokeren 3:3
    29.04.2017 Sporting Lokeren – KAS Eupen 4:1
     
    Úvodní sestavy:

    Sporting Lokeren: Verhulst – Marzo, Marić, Filipović, A. Skúlason – Persoons, Kehli, Terki – Mirić, Enoh, de Ridder.
    Náhradníci: De Wolf – De Sutter, Tičinović, Monsecour, Söder, Hupperts, Juan Torres.

    KAS Eupen: Van Crombrugge – Lotiès, Diagné, Wagué, Tirpan – Lazare Amani, García, Valiente, Schouterden – Leye, Ocansey.
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Diallo, Castro-Montes, Blondelle, Verdier, Gnaka, Odeni.

    Rozhodčí: Lawrence Visser.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní arbitr před malou chvílí zahájil dnešní zápas. Úvodní rozehrávku měli na starost domácí, kteří hrají v bílých dresech. KAS Eupen naopak nastoupil v červenobílé kombinaci.
     
    1
    Hned v první minutě se skvělým výběhem prezentoval Van Crombrugge, který parádní rybičkou odehrál míč před dotírajícím útočníkem do bezpečí.
     
    2
    S míčem na kopačkách vidíme prozatím především hráče Lokerenu. Jejich další pokus o rychlý pas za obranu ale úspěšný nebyl, neboť Gnaka svého soupeře k míči nepustil.
     
    4
    Domácí se nikam neženou a v poklidu kombinují s míčem na vlastní polovině hřiště.
     
    5
    Do pokutového území hostů směřoval prudký přízemní centr. Nikdo v bílém se však k míči nedostal, takže Van Crombrugge zasahovat nemusel.
     
    7
    Na opačné straně hrací plochy se směrem vpřed vydali také hráči Eupenu. Na dlouhou přihrávku za obranu byl však útočník hostů krátký, takže si míč do rukavic ukradl Verhulst.
     
    8
    Domácí opět útočili po levé straně hřiště, načež následoval centr do šestnáctky. Tam se sice Enoh dokázal dostat k míči, ale v obklopení početné skupiny obránců ho příliš dlouho neudržel.
     
    10
    Obrana Eupenu má v posledních okamžicích pořádně napilno. Svou práci však doposud zvládá bez sebemenších potíží.
     
    12
    Lotiès dostal přihrávku od brankáře a následně si troufl i na kličku útočníkovi. S tím Enoh nepočítal a řádně francouzského obránce dojel, načež obdržel od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    14
    Obrana hostů opět v plné pohotovosti. Centrovaný míč z pravé strany do šestnáctky srazil Valiente na roh.
     
    15
    Vysoký centrovaný míč k zadní tyči končí po odrazu od bránícího hráče znovu v jen zámezí. Domácí si tedy exekuci rohového kopu zopakují, tentokrát však z druhé strany.
     
    15
    Hráči Lokerenu se rozhodli pro rozehrávku nakrátko, načež následoval centr do vápna. Obrana soupeře byla však i v tomto případě úspěšná.
     
    16
    Tirpan se pokusil poslat centr do vápna. To se mu však vůbec nepodařilo, neboť míč doplachtil až na tribunu.
     
    17
    U míče byl znovu belgický obránce ve službách Eupenu, který se snažil obejít hned dva protihráče soupeře. S vypětím všech sil mu však domácí vystavili stopku a budou vhazovat.
     
    19
    Hra se v posledních minutách k radosti fanoušků o něco zrychlila. Obrana Eupenu nejprve odvrátila nadějný centr domácích do šestnáctky a krátce poté mohli hosté sami zahrozit, neboť se schylovalo k rychlému brejku. Obránce Lokerenu však obětavým skluzem stihl celou akci zastavit.
     
    21
    Schouterden svým ostrým skluzem odehrál nejen míč, ale ani nohy soupeře nepřišly zkrátka. Velmi nebezpečný zákrok však hlavní rozhodčí karetně trestat nebude.
     
    23
    První brankářský zákrok si připisuje Van Crombrugge, poté co do svých rukou lapil slabý pokus Enoha.
     
    24
    Na opačné straně se rozjížděla zajímavá útočná akce, která byla ukončena zdviženým praporkem pomezního rozhodčího.
     
    25
    Po exekuci rohového kopu domácí zatlačili hosty do jejich šestnáctky. Ke střele z nebezpečné pozice se navíc dostal obránce Marić. Jeho střelecký pokus bez přípravy však mezi tři tyče nezamířil.
     
    27
    Domácí měli míč dlouho na svých kopačkách, který si posílali ze strany na stranu. Celá jejich kombinace však vyústila jen v nepodařenou přihrávku na útočné polovině hřiště.
     
    28
    Do protiútoku se tedy vydali hosté. Ani oni však nebyli přesní a brzy o míč přišli.
     
    29
    To už vypadalo velmi nadějně! Nadýchaný centr z levé strany se snesl přímo k nohám Miriće, který s tím však nepočítal, takže mu míč již v blízkosti malého vápna od kopaček trestuhodně odskočil.
     
    30
    Výhodu rohového kopu měli rovněž hráči v červeném. Nakonec se jim podařilo vytěžit pouze střelecký pokus z dobrých pětadvaceti metrů, který mířil jen vysoko nad branku.
     
    31
    Verhulst si právě připsal vynikající zákrok! Na centrovaný míč si ve vápně naskočil jeden z hráčů Eupenu, který zamířil do prostoru mezi tři tyče. Domácí gólman byl však na zemi včas a dokázal míč vyrazit!
     
    33
    Hosté jakoby se trochu osmělili a drží míč na kopačkách o něco déle, než tomu bylo v uplynulých minutách zvykem.
     
    35
    Do vápna domácích mířil další centr, který obránce Lokerenu odvrátil pouze směrem k zadní tyči, kde z voleje zakončoval Lazare Amani. Jeho pokus však Verhulstovi příliš starostí nenadělal.
     
    37
    Domácí fanoušci se už chtěli radovat ze vstřelené branky, neboť hlavní rozhodčí odpískal ofsajd s menší časovou prodlevou. Gól však správně uznán býti nemohl.
     
    38
    Lazare Amani si míč skvěle pokryl tělem, načež ho Persoons ze zadu tvrdě atakoval. Za svůj zákrok navíc od sudího obdržel žlutou kartu.
     
    39
    Exekuci volného přímého kopu ze vzdálenosti nějakých třiceti metrů si vzal na starost Leye, který se rozhodl pro přímé ohrožení brány. Svůj pokus však mezi tři tyče zatočit nedokázal.
     
    41
    Lotiès protihráče k míči nepustil a na jistotu zvolil přihrávku na Van Crombruggeho, který vypomohl hostům s rozehrávkou.
     
    43
    Wagué si naváděl míč z levé strany stále více na střed, načež se odhodlal ke střele. Ta mu ale vůbec nesedla.
     
    44
    Centr z levé strany vyrazil do bezpečné vzdálenosti od brány hostující brankář, který tak zmařil nadějnou akci domácích.
     
    45
    Terki obdržel od svého spoluhráče pěknou přihrávku do pokutového území, načež se pokusil obtočit kolem Lotièse a vypálit. Francouzský bek však stačil míč srazit alespoň na roh.
     
    45+2
    Srb Mirić byl v souboji se Schouterdenem pozdě, načež Belgičana tvrdým skluzem poslal nekompromisně k zemi. Za zmíněný zákrok schytal následně od rozhodčího žlutou kartu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství dnešního zápasu mezi celky Sporting Lokeren a KAS Eupen je již minulostí. Příliš mnoho zajímavých momentů toto utkání prozatím nenabídlo, čemuž odpovídá i nerozhodné skóre 0:0. Hra obou celků je velmi vyrovnaná, přičemž dominují zejména obrany obou týmů, které soupeře do žádné větší vyložené šance nepustily.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Domácí prožívají skvělý vstup do druhého poločasu a krátce po jeho zahájení se ujímají vedení!! Nádherný pas za obranu hostů obdržel od svého spoluhráče de Riddera Francouz SAMY KEHLI, který si míč poblíž hranice šestnáctky nejprve zpracoval a následně ho přízemní střelou umístil k levé tyči soupeřovy brány!
    48. Samy KEHLI - 1:0
     
    50
    Leye byl zastaven jen za cenu faulu. Na následný centr z volného přímého kopu do šestnáctky si naskočil Valiente, jemuž ale hlavička nevyšla podle představ.
     
    51
    Lokeren byl směrem vpřed opět velmi nebezpečný! Po pohledné akci domácích střílel bez přípravy jeden z hráčů v bílém, jehož nadějnou ránu ke štěstí hostů srazil bránící hráč.
     
    53
    Van Crombrugge právě podržel svůj tým! Tváří v tvář musel čelit střele jednoho z domácích útočníků, kterého skvělým zákrokem dokázal vychytat.
     
    54
    Krátce poté měli domácí další nadějnou příležitost, když po centru z levé strany ve skluzu zakončoval jeden z hráčů Lokerenu. K velkému štěstí hostů však míč mezi tři tyče vměstnat nedokázal.
     
    56
    Celým stadionem právě zní velmi vytrvalé skandování domácích fandů, kteří oslavují vedení svého celku.
     
    57
    Hosté se musí mít opravdu na pozoru, neboť domácí jsou směrem vpřed podstatně dynamičtější než v prvním poločase. Tentokrát za hranicí šestnáctky napřáhl de Ridder, jehož pokus prosvištěl jen těsně vedle tyče soupeřovy brány!
    57.
     
    60
    Také hosté se pokoušejí o četné výpady vpřed. Verhulst však prozatím příliš práce neměl.
     
    62
    Po krátké pauze na občerstvení dojde ke střídání na straně domácích. Vypadá to, že střelec úvodní branky v dnešním zápase již dohrál.
     
    63
    Střídání v týmu Sporting Lokeren: ze hřiště odchází Samy Kehli, přichází Robin Söder.
     
    65
    Enoh by měl být v souboji obezřetnější, protože jednu žlutou kartu již na kontě má. Tentokrát fauloval soupeře při hlavičkovém souboji.
     
    66
    Lazare Amani zatáhl za záchranou brzdu, když chytil a poslal k zemi unikajícího de Riddera. Následovala zasloužená žlutá karta.
     
    67
    Centrovaný míč do šestnáctky odvrátili obránci hostů pouze k nohám připraveného de Riddera. Ten však změť hráčů před sebou propálit nedokázal.
     
    68
    Krátce poté rozehrávali domácí od rohového praporku. Vinou útočného faulu se však míč stěhuje do moci hostů.
     
    69
    Střídat budou také hosté. U postranní čáry je již připraven útočník Verdier.
     
    70
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Moussa Wagué, přichází Nicolas Verdier.
     
    71
    Obě mužstva svádějí tuhý boj o míč poblíž středového kruhu hrací plochy.
     
    72
    Domácí v rozehrávce nikam nespěchají a pohodlně kombinují na vlastní polovině.
     
    73
    Domácí promarnili hned dvě vynikající příležitosti ke skórovaní! De Ridder se dokázal prosadit přes obránce, nicméně na Van Crombruggeho si již nepřišel. Belgický brankář však vyrazil míč pouze do míst, kde stál připravený jeden z hráčů v bílém, který v jedinečné pozici nedokázal uklidit míč do sítě, protože parádní rybičkou zakročil opět fantastický gólman hostů!
    73.
     
    76
    Důležitý zákrok si na opačné straně připisuje také Verhulst! Centr Verdiera před bránu totiž poměrně nešikovně tečoval jeden z bránících hráčů přímo do vlastní brány! Domácímu gólmanovi se však ještě podařilo míč zastavit!
     
    78
    Hosté se prodrali ke střele z nadějné pozice. Schouterden totiž dokázal projít přes svého strážce, nicméně jeho rána přesná nebyla.
     
    79
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Domácí přidávají další branku a to už je pro hosty kritické!! Mirić nejprve vyhrál důležitý hlavičkový souboj o míč, který posunul na ROBINA SÖDERA. Ten se dokázal prosadit přes obránce, když pronikl až do šestnáctky odkud vyslal jedovatou nechytatelnou výstavní ránu pod břevno soupeřovy svatyně!
    79. Robin SÖDER - 2:0
     
    80
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Marc Valiente, přichází Siebe Blondelle.
     
    83
    Do konce utkání už nezbývá mnoho a hosté ztrácejí na domácí již dvě branky. Pokud chtějí pomýšlet na nějaký bodový zisk, budou muset v závěru výrazně přidat.
     
    84
    Vpřed se naopak hrnou opět domácí. Van Crombrugge však spolehlivým výběhem celou akci Lokerenu zneškodnil.
     
    86
    Střídání v týmu Sporting Lokeren: ze hřiště odchází Lewis Enoh, přichází Tom De Sutter.
     
    86
    Nescházelo mnoho a síť se rozvlnila potřetí! Na centrovaný míč z rohového kopu si na přední tyči naskočil jeden z domácích útočníků, který jen těsně minul soupeřovu bránu!
     
    87
    Na opačné straně se ke střele z úctyhodné vzdálenosti odhodlal Leye. Míč však skončil pouze vysoko na tribuně.
     
    88
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Domácí nakonec skutečně přidávají třetí zářez a hosté tak zřejmě odjedou s pěkným přídělem. MARKO MIRIĆ byl zcela volný což neuniklo ani pozornosti jeho spoluhráče Persoonse, který mu adresoval přihrávku. Srbský záložník následně tváří v tvář brankáři zachoval chladnou hlavu a poslal míč pohodlně kolem něj k bližší tyčce.
    88. Marko MIRIĆ - 3:0
     
    90
    Střídání v týmu Sporting Lokeren: ze hřiště odchází Koen Persoons, přichází Juan Torres.
     
    90+1
    Hosté mohli přidat alespoň čestný zásah, ale ani to se jim nepodařilo. Domácí nejprve se štěstím ustáli zmatek uvnitř malého vápna a ani následná střela Verdiera se neujala.
     
    90+2
    Nad rámec řádné hrací doby se budou hrát ještě tři minuty.
     
    90+3
    Utkání se již dohrává za radostného skandování domácích příznivců.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno!! Sporting Lokeren v letošním ročníku poprvé slaví na vlastním stadionu vítězství, když dokázal porazit KAS Eupen 3:0. Vše podstatné se přitom událo až ve druhém poločase. Skóre nejprve otevřel Kehli, na jehož branku navázal Söder a v samotném závěru pečetil výhru Mirić. Po vyrovnané první půli byli ve druhém dějství domácí lepším týmem a zaslouženě si připisují do tabulky cenné tři body!
     
    STATISTIKY

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3.
    Střely mimo: 6:9.
    Rohy: 7:2.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 11:5.
     
    To je ode mne pro tuto chvíli vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek sobotního večera. (22:14:54)

    Filip Melecký

    Góly: 48. Kehli, 79. Söder, 88. Mirić

    Karty:   12. Enoh (LOK), 38. Persoons (LOK), 45+2. Mirić (LOK) – 66. Lazare Amani (EUP)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:9. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:5.
    Sporting Lokeren: Verhulst – Marzo, Marić, Filipović, A. Skúlason – Persoons (90. Juan Torres), Kehli (63. Söder), Terki – Mirić, Enoh (86. De Sutter), de Ridder.
    Náhradníci: De Wolf – De Sutter, Tičinović, Monsecour, Söder, Hupperts, Juan Torres.

    KAS Eupen: Van Crombrugge – Lotiès, Diagné, Wagué (70. Verdier), Tirpan – Lazare Amani, García, Valiente (80. Blondelle), Schouterden – Leye, Ocansey.
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Diallo, Castro-Montes, Blondelle, Verdier, Gnaka, Odeni.

    Rozhodca: Lawrence Visser – J. Walschap, P. Becquet.