Slavia – APOEL 0:0 (kon.) | Kodaň – Karabach 2:1 (kon.) | FCSB – Lisabon 1:5 (kon.)
Liverpool – Hoffenheim 4:2 (kon.) | CSKA Moskva – YB Bern 2:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:2 (3:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Streda 23.08.2017, 20:45 • Anfield Road, Liverpool • Liga majstrov (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    90
    V samotnom závere zápasu dostáva kartové napomenutie Benjamin Hübner. Ten si počínal zbytočne tvrdo a hlavný rozhodca Daniele Orsato ho za to odmenil kartou.
     
    88
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Jürgen Klopp ešte posilňuje defenzívu a na trávnik posiela Ragnara Klavana. Estónsky obranca nahradí dnes opäť mimoriadne aktívneho Sadia Maného.
    79. Wagner (HOF) - 4:2
     
    79
    Hoffenheim dal gól! Hostia predsa len ešte dramatizujú dnešné stretnutie. Andrej Kramarić až príliš ľahko odcentroval cez Joea Gomeza. Loptu pekne posadil na hlavu SANDRA WAGNERA, ktorý ju cez Dejana Lovrena posiela do siete domáceho tímu.
     
    70
    Spomínané striedanie je skutočne realitou. Zaplnený Anfield Road potleskom vyprevádza z ihriska Emreho Cana, ktorý dnes dvakrát skóroval. Na jeho miesto prichádza James Milner.
     
    65
    V rýchlom slede tu máme striedanie aj na strane Liverpoolu. Trent Alexander-Arnold už smeruje na lavičku náhradníkov a svoje miesto prenecháva Joeovi Gomezovi.
     
    64
    Posledné striedanie na strane nemeckého klubu. Mladý tréner Julian Nagelsmanna posiela na trávnik Jeremyho Toljana, ktorý nahradzuje českého obrancu Pavla Kadeřábeka.
    63. Firmino (LIV) - 4:1
     
    63
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti zrejme spečaťujú svoj postup do skupinovej fázy Ligy majstrov. Kerem Demirbay poslal zlú prihrávku na Kevina Vogta, ktorý následne nešiel dôrazne do súboja s Jordanom Hendersonom. Ten išiel sám na bránu, nezištne prihral ROBERTOVI FIRMINOVI a ten poľahky strieľa gól svojmu bývalému klubu.
     
    56
    Hosťujúci tréner druhýkrát v dnešnom zápase strieda. Na ihrisko putuje maďarský reprezentant Ádám Szalai. Naopak, zrejme pre zdravotné dôvody končí na Anfield Road mladý nemecký útočník Serge Gnabry.
    54. Wijnaldum (LIV)
     
    54
    Domáci futbalisti mali ďalšiu gólovú šancu. Mohamed Salah priťukol loptu na kopačku Georginia Wijnalduma a holandský záložník postupoval sám na bránu. Bol v jasnej gólovej príležitosti, ale trafil len Olivera Baumanna.
     
    51
    Hlavný rozhodca vyťahuje ďalšiu žltú kartu. Potrestaným hráčom je kapitán hostí Kevin Vogt, ktorý tvrdým spôsobom poslal na trávnik Roberta Firmina. Futbalovým priaznivcom netreba pripomínať, že Brazílčan je bývalý hráč Hoffenheimu.
     
    45+1
    V jedinej nadstavenej minúte prvého polčasu vidíme prvú žltú kartu aj na strane domáceho tímu. Potrestaným hráčom je Jordan Henderson, ktorý nedovolene poslal na trávnik Kerema Demirbaya.
     
    37
    Hlavný rozhodca kartovo trestá ďalšieho hráča hostí. Tentokrát si vykoledoval žltú kartu český obranca Pavel Kadeřábek, ktorý si počínal nedovolene v súboji so Sadiom Maném.
     
    36
    Po rohovom kope si síce domáci šancu nevypracovali, no tá prišla o pár sekúnd neskôr. Z pravej strany centroval Mohamed Salah, presným pasom našiel Roberta Firmina, no ten z tesnej blízkosti trafil len Olivera Baumanna.
     
    30
    Hlavný rozhodca dnešného stretnutia Daniele Orsato prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po faule na Georginia Wijnalduma v strede ihriska dostáva žltú kartu Dennis Geiger.
    28. Uth (HOF) - 3:1
     
    28
    Hoffenheim dal gól! Hostia znižujú nepriaznivé skóre dnešného stretnutia. Andrej Kramarić poslal loptu do priestoru pravého krídla, tam sa jej zmocnil MARK UTH a podobne ako v úvodnom meraní síl skóruje presnou strelou k žrdi. Jeho pokus už nestačil zblokovať Alberto Moreno.
     
    25
    Hostia mali prvú vážnejšiu šancu, no Serge Gnabry svoju tutovku nevyužil. Striedajúci Mark Uth poslal krásny kolmý pas do šestnástky, no mladý útočník minul bránu Simona Mignoleta.
     
    24
    Nemecký tréner Julian Nagelsmann prvýkrát v zápase strieda. Na ihrisko prichádza ofenzívne ladený Mark Uth a na lavičku náhradníkov smeruje nórsky obranca Håvard Nordtveit.
    21. Can (LIV) - 3:0
     
    21
    Liverpool dal gól! Gólový koncert futbalistov z mesta Beatles pokračuje ďalej. Sadio Mané prenechal loptu Robertovi Firminovi, ten mäkučkým centrom z ľavej strany našiel osamoteného EMREHO CANA a ten jednoduchým volejom posiela loptu do siete.
    18. Salah (LIV) - 2:0
     
    18
    Liverpool dal gól! Na Anfield Road sa opäť oslavuje gólový moment. Roberto Firmino potiahol akciu po ľavej strane a v strede šestnástky našiel Georginia Wijnalduma. Ten pálil len do žrde, no následne loptu upratal do siete egyptský kanonier MOHAMED SALAH.
    10. Can (LIV) - 1:0
     
    10
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti sa zaslúžene dostávajú do vedenia. Roberto Firmino poslal ďalší skvelý pas na Sadia Maného. Ten akciu trošku zbrzdil, no následne pätičkou poslal loptu na EMREHO CANA. Nemecký záložník vystrelil a s prispením Kevina Vogta prekonal brankára súpera Olivera Buamanna.
    4. Mané (LIV)
     
    4
    Obrovská šanca na strane domáceho tímu. Sadio Mané dostal skvelý pas od Roberta Firmina, svojou rýchlosťou nedal šancu obrancom súpera, no v čistej šanci vynikajúco zasiahol brankár Oliver Baumann.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 10. Can, 18. Salah, 21. Can, 63. Firmino – 28. Uth, 79. Wagner

    Karty:   30. Geiger (HOF), 37. Kadeřábek (HOF), 45+1. Demirbay (HOF), 51. Vogt (HOF), 90. Hübner (HOF)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 3:13.
    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold (65. Gomez), Matip, Lovren, Moreno – Can (70. Milner), Henderson (C), Wijnaldum – Salah, Firmino, Mané (88. Klavan).
    Náhradníci: Karius – Milner, Gomez, Sturridge, Klavan, Robertson, Solanke.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek (64. Toljan), Nordtveit (24. Uth), Vogt (C), Hübner, Zuber – Geiger, Demirbay – Kramarić, Wagner, Gnabry (56. Szalai).
    Náhradníci: Kobel – Bičakčić, Rupp, Polanski, Toljan, Uth, Szalai.

    Rozhodca: Daniele Orsato – Riccardo Di Fiore a Lorenzo Manganelli (ITA)
    15.08.2017
    Hoffenheim - Liverpool 1:2

    Góly: 87. Uth – 35. Alexander-Arnold, 74. Nordtveit (vla.)

    Karty:   34. Bičakčič (HOF), 76. Hubner (HOF) – 51. Can (LIV), 55. Alexander-Arnold (LIV)

    Nepremenená penalta: 12. Kramarič (HOF), brankár Mignolet zneškodnil