Slavia – APOEL 0:0 (kon.) | Kodaň – Karabach 2:1 (kon.) | FCSB – Lisabon 1:5 (kon.)
Liverpool – Hoffenheim 4:2 (kon.) | CSKA Moskva – YB Bern 2:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:2 (3:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Streda 23.08.2017, 20:45 • Anfield Road, Liverpool • Liga majstrov (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Liverpoolu si zaslúžene užívajú potlesk zaplnených tribún štadióna Anfield Road. Zverenci Jürgena Kloppa zvládli odvetný súboj na výbornú a nemecký Hoffenheim zdolali 4:2. V druhom polčase sa do listiny strelcov zapísal Roberto Firmino a nemecký útočník Sandro Wagner. The Reds si tak opäť zahrajú v skupinovej fáze Ligy majstrov a dobre sa navnadili pred ostro sledovaným zápasom s Arsenalom. Hoffenheim ale môže byť so svojim účinkovaním spokojný a zahrá si v Európskej lige. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:40:58)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Nadstavený čas je už v znamení klubovej hymny Liverpoolu You'll never Walk Alone. Domáci fanúšikovia si užívajú záverečné minúty a zajtra budú netrpezlivo sledovať žreb v Monaku.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca dnešného stretnutia nadstavuje ešte tri minúty. Zápas sa prakticky už ale iba dohráva a všetkým divákom je jasné, že Liverpool dovedie zápas do víťazného konca.
     
    90
    V samotnom závere zápasu dostáva kartové napomenutie Benjamin Hübner. Ten si počínal zbytočne tvrdo a hlavný rozhodca Daniele Orsato ho za to odmenil kartou.
     
    89
    Zápas sa prakticky už iba dohráva. Liverpool si po ročnej prestávke opäť zahrá v skupinovej fázy Ligy majstrov. Domácu odvetu zvládol na výbornú a rozhodol ju už prakticky v úvodnej polhodine duelu.
     
    88
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Jürgen Klopp ešte posilňuje defenzívu a na trávnik posiela Ragnara Klavana. Estónsky obranca nahradí dnes opäť mimoriadne aktívneho Sadia Maného.
     
    87
    Nemecký tím vysunul svoju brániacu líniu, a tak sa domácim otvoril veľký priestor na rýchly brejk. Georginio Wijnaldum posunul loptu na Roberta Firmina, no ten trafil len bočnú sieť.
     
    86
    Liverpool predviedol ďalšiu peknú krídelnú akciu. Roberto Firmino ešte hľadal svojim pasom na ľavej strane Mohameda Salaha, ale pred Egypťanom včas zasiahol Oliver Baumann.
     
    85
    Už len päť minút zostáva do konca dnešného zápasu. Hoffenheim po prehre z domáceho ihriska potrebuje na postup streliť ešte tri góly, čo sa zdá byť nesplniteľnou misiou.
     
    84
    Hostia to teraz skúšali po svojej ľavej strane. Sandro Wagner sa ale do koncovky nedostal, pretože veľmi dobre zasiahol kamerunský stopér Joël Matip.
     
    83
    Liverpool mohol pokračovať vo svojej aktivite, keďže fauloval Benjamin Hübner. Následne z veľkej diaľky strieľal Alberto Moreno, ale jeho pokus bránu súpera netrafil.
     
    81
    Domáci sa teraz dostali do brejku, no Sadio Mané prišiel o loptu pred pokutovým územím súpera. Senegalčan síce dnes neskóroval, ale jeho výkon možno hodnotiť veľmi pozitívne.
     
    80
    Do konca zápasu zostáva ešte desať minút a hostia sa ešte tlačia dopredu. James Milner ale dobre zapracoval v defenzíve a poslal loptu ďaleko od brány Simona Mignoleta.
    79. Wagner (HOF) - 4:2
     
    79
    Hoffenheim dal gól! Hostia predsa len ešte dramatizujú dnešné stretnutie. Andrej Kramarić až príliš ľahko odcentroval cez Joea Gomeza. Loptu pekne posadil na hlavu SANDRA WAGNERA, ktorý ju cez Dejana Lovrena posiela do siete domáceho tímu.
     
    78
    Po dlhej dobe musel zasahovať Simon Mignolet. Po rýchlej akcii sa dostal k strele spoza šestnástky Kerem Demirbay, ale jeho strelu Belgičan vyrazil. Následne sa zrejme Mark Uth ocitol v postavení mimo hru.
     
    77
    Julian Nagelsmann sa bezmocne prizerá na to, že sa jeho zverenci nedokážu presadiť. Ani teraz ich snaha nepriniesla želané ovocie, keďže v ofsajde bol Sandro Wagner.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 10. Can, 18. Salah, 21. Can, 63. Firmino – 28. Uth, 79. Wagner

    Karty:   30. Geiger (HOF), 37. Kadeřábek (HOF), 45+1. Demirbay (HOF), 51. Vogt (HOF), 90. Hübner (HOF)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 3:13.
    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold (65. Gomez), Matip, Lovren, Moreno – Can (70. Milner), Henderson (C), Wijnaldum – Salah, Firmino, Mané (88. Klavan).
    Náhradníci: Karius – Milner, Gomez, Sturridge, Klavan, Robertson, Solanke.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek (64. Toljan), Nordtveit (24. Uth), Vogt (C), Hübner, Zuber – Geiger, Demirbay – Kramarić, Wagner, Gnabry (56. Szalai).
    Náhradníci: Kobel – Bičakčić, Rupp, Polanski, Toljan, Uth, Szalai.

    Rozhodca: Daniele Orsato – Riccardo Di Fiore a Lorenzo Manganelli (ITA)
    15.08.2017
    Hoffenheim - Liverpool 1:2

    Góly: 87. Uth – 35. Alexander-Arnold, 74. Nordtveit (vla.)

    Karty:   34. Bičakčič (HOF), 76. Hubner (HOF) – 51. Can (LIV), 55. Alexander-Arnold (LIV)

    Nepremenená penalta: 12. Kramarič (HOF), brankár Mignolet zneškodnil