Slavia – APOEL 0:0 (kon.) | Kodaň – Karabach 2:1 (kon.) | FCSB – Lisabon 1:5 (kon.)
Liverpool – Hoffenheim 4:2 (kon.) | CSKA Moskva – YB Bern 2:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:2 (3:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Streda 23.08.2017, 20:45 • Anfield Road, Liverpool • Liga majstrov (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Ligy majstrov. Spoločne sa pozrieme na Anfield Road, kde domáci FC Liverpool privíta nemecký TSG 1899 Hoffenheim. Na priebeh odvetného súboja bude dohliadať taliansky arbiter Daniele Orsato.

    FC LIVERPOOL

    FC Liverpool má pred dnešnou odvetou lepšie postupové vyhliadky. Na pôde súpera vyhral 1:2, keď sa z priameho kopu presadil Trent Alexander-Arnold a so šťastím skončila v sieti aj strela Jamesa Milnera. Napriek tomu nemohol byť tréner Jürgen Klopp úplne spokojný. Jeho zverenci spravili množstvo chýb v defenzíve a mali šťastie, že domáci v závere nevyrovnali. Liverpool má v úvode sezóny problémy s bránením štandardných situácii a rozhodne by potreboval vystužiť stopérsky post. V generálke na odvetný zápas uspel, keď zdolal londýnsky Crystal Palace po góle Sadia Maného 1:0. Proti defenzívne ladenému súperovi sa ťažko presadzoval a mal aj šťastie, že mu opäť nepodlomil kolená jeho bývalý hráč Christian Benteke. The Reds môžu pomýšľať len na druhú účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov za posledných osem rokov. Dnes im ale nebudú k dispozícii Adam Lallana, Nathaniel Clyne ani Philippe Coutinho.

    HOFFENHEIM

    Futbalisti Hoffenheimu podali v úvodnom zápase s Liverpoolom veľmi dobrý výkon. Neraz mali prevahu, no doplatili na nevyužité šance. Smoliarom zápasu bol najmä Andrej Kramarič, ktorý v úvodnej štvrťhodine zahodil pokutový kop. Domácim hráčom sa podarilo skórovať až v samotnom závere, keď umiestnenou strelou nedal Simonovi Mignoletovi šancu striedajúci žolík Mark Uth. Pre Hoffenheim to bola vôbec prvá domáca prehra od mája 2016, kedy nestačil na Schalke 04. Počas uplynulého víkendu vstúpili zverenci Juliana Nagelsmanna aj do nového ročníka Bundesligy. Pred svojimi fanúšikmi zdolali Werder Brémy 1:0, no vedia, že takýto výsledok im dnes stačiť nebude. Počas vlaňajšej sezóny vyhrali vonku len 5 zo 17 zápasov, čo im štatisticky nedáva veľkú šancu na postup. Navyše, Anfield Road je čarovným miestom, kde v štrnástich stretnutiach ani raz nemecký tím nevyhral. Pre zranenie bude hosťom chýbať len Florian Grillitsch.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, Lovren, Moreno – Can, Henderson (C), Wijnaldum – Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Karius – Milner, Gomez, Sturridge, Klavan, Robertson, Solanke.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, Nordtveit, Vogt (C), Hübner, Zuber – Geiger, Demirbay – Kramarić, Wagner, Gnabry.
    Náhradníci: Kobel – Bičakčić, Rupp, Polanski, Toljan, Uth, Szalai.

    Rozhodcovia: Daniele Orsato – Riccardo Di Fiore a Lorenzo Manganelli (ITA).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali futbalisti Hoffenheimu. V prvej útočnej akcii bol nemecký hrotový útočník Sandro Wagner, ale svoje obranné povinnosti si dobre splnil Joël Matip.
     
    2
    Liverpool bude mať výhodu priameho kopu z dobrej vzdialenosti. Alberto Moreno prenikal stredom ihriska a napokon bol faulovaný českým obrancom Pavlom Kadeřábekom.
     
    3
    Podobne ako v Nemecku bol exekútorom priameho kopu Trent Alexander-Arnold. Tentokrát trafil iba múr, následne sa dostal k hlavičke Mohamed Salah, no jeho zakončenie nebolo presné.
     
    4
    Obrovská šanca na strane domáceho tímu. Sadio Mané dostal skvelý pas od Roberta Firmina, svojou rýchlosťou nedal šancu obrancom súpera, no v čistej šanci vynikajúco zasiahol brankár Oliver Baumann.
    4. Mané (LIV)
     
    5
    Liverpool je v úvode zápasu jasne aktívnejší. Tento raz mal výhodu rohového kopu, ktorý z ľavej strany zahral Alberto Moreno. Až jeho druhý center putoval do nebezpečného priestoru, ale Sadio Mané sa v náročnej pozícii nepresadil.
     
    6
    Prvýkrát sa dostali k slovu aj hostia. Po pravej strane sa presadil Pavel Kadeřábek, ale jeho center odvrátil do bezpečia Dejan Lovren. Na zemi sa ocitol aj Emre Can, no zrejme bude môcť pokračovať bez ošetrenia.
     
    7
    Vzrušenie na štadióne Anfield Road bolo zbytočné. Pavel Kadeřábek síce dostal skvelý pas do pravej strany, no jeho následná prihrávka na osamoteného Sergea Gnabryho smerovala do ofsajdu.
     
    8
    Liverpool sa snažil presadiť cez ľavú stranu. Alberto Moreno poslal pekný center do pokutového územia, k strele sa dostal Mohamed Salah, ale jeho strelecký pokus bol zrazený obrancom súpera.
     
    9
    Domáci mali výhodu ďalšieho priameho kopu, tento raz z pravej strany. Do vážnejšieho zakončenia sa ale po centri Trenta Alexandra-Arnolda nedostali a ich akciu ukončil faul Sadia Maného.
     
    10
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti sa zaslúžene dostávajú do vedenia. Roberto Firmino poslal ďalší skvelý pas na Sadia Maného. Ten akciu trošku zbrzdil, no následne pätičkou poslal loptu na EMREHO CANA. Nemecký záložník vystrelil a s prispením Kevina Vogta prekonal brankára súpera Olivera Buamanna.
    10. Can (LIV) - 1:0
     
    11
    Julian Nagelsmann rozhodne nie je spokojný s doterajším priebehom zápasu. Každopádne, situácia sa pre hostí prakticky nemení, stále potrebujú na Anfield Road streliť minimálne dva góly.
     
    12
    Úvodná štvrťhodina zápasu sa hrá skutočne vo vysokom tempe. Treba však povedať, že domáci zatiaľ kontrolujú situáciu a smerujú do skupinovej fázy Ligy majstrov.
     
    13
    Teraz sme videli nedovolený zákrok jedného z hráčov Hoffenheimu. Na zemi sa ocitol domáci kapitán Jordan Henderson a môže rozohrať ďalšiu útočnú akciu.
     
    15
    Máme za sebou štvrťhodinu dnešného duelu. Alberto Moreno vybojoval ďalší priamy kop, ktorý zrejme aj sám rozohrá. Nedovoleným zákrokom sa prezentoval stredopoliar Dennis Geiger.
     
    16
    Skutočne to bol španielsky krajný obranca, kto poslal loptu do pokutového územia. Na center z ľavej strany si naskakoval kamerunský obranca Joël Matip, ale do zakončenia sa nedostal.
     
    17
    Snáď prvýkrát sme videli v akcii aj Andreja Kramarića, ktorý v úvodnom meraní síl nepremenil pokutový kop. Tentokrát neuspel pri svojom prieniku po ľavej strane, keďže ho zastavil Jordan Henderson.
     
    18
    Liverpool dal gól! Na Anfield Road sa opäť oslavuje gólový moment. Roberto Firmino potiahol akciu po ľavej strane a v strede šestnástky našiel Georginia Wijnalduma. Ten pálil len do žrde, no následne loptu upratal do siete egyptský kanonier MOHAMED SALAH.
    18. Salah (LIV) - 2:0
     
    19
    Hoffenheim sa teraz snažil prechytračiť obranu súpera peknou akciou na jeden dotyk. Serge Gnabry si vymenil loptu so Sandrom Wagnerom, ale do zakončenia sa kvôli nestabilite už nedostal.
     
    20
    Liverpool pokračuje vo svojej aktivite. Úvodné minúty zápasu mu vyšli na jednotku a potvrdzuje rolu favorita. Teraz jeho obrancovia kombinujú na polovici ihriska.
     
    21
    Liverpool dal gól! Gólový koncert futbalistov z mesta Beatles pokračuje ďalej. Sadio Mané prenechal loptu Robertovi Firminovi, ten mäkučkým centrom z ľavej strany našiel osamoteného EMREHO CANA a ten jednoduchým volejom posiela loptu do siete.
    21. Can (LIV) - 3:0
     
    22
    Z ľavej strany sa teraz snažil odcentrovať Andrej Kramarić. Chorvátsky futbalista poslal loptu až do šestnástky súpera, ale následne ju poslal do bezpečia dobrým zákrokom Joël Matip.
     
    23
    Sandro Wagner sa teraz stihol vrátiť do obrany a pomohol tak svojim spoluhráčom. Domáci fanúšikovia sa trošku hnevajú na talianskeho rozhodcu, ktorý priamy kop neodpískal.
     
    24
    Nemecký tréner Julian Nagelsmann prvýkrát v zápase strieda. Na ihrisko prichádza ofenzívne ladený Mark Uth a na lavičku náhradníkov smeruje nórsky obranca Håvard Nordtveit.
     
    25
    Hostia mali prvú vážnejšiu šancu, no Serge Gnabry svoju tutovku nevyužil. Striedajúci Mark Uth poslal krásny kolmý pas do šestnástky, no mladý útočník minul bránu Simona Mignoleta.
     
    26
    Sledovali sme ďalšiu peknú akciu tretieho tímu minuloročnej bundesligovej sezóny. Nebezpečenstvo ale zažehnal Joël Matip, ktorý si v strede pokutového územia poradil so Sandrom Wagnerom.
     
    28
    Hoffenheim dal gól! Hostia znižujú nepriaznivé skóre dnešného stretnutia. Andrej Kramarić poslal loptu do priestoru pravého krídla, tam sa jej zmocnil MARK UTH a podobne ako v úvodnom meraní síl skóruje presnou strelou k žrdi. Jeho pokus už nestačil zblokovať Alberto Moreno.
    28. Uth (HOF) - 3:1
     
    29
    Na Anfield Road je to dnes skutočná gólová prestrelka. Včera sme podobne gólovo bohaté stretnutie videli v kazašskej Astane, kde domáci vyhrali nad Celticom 4:3. Na postup im to ale nestačilo.
     
    30
    Hlavný rozhodca dnešného stretnutia Daniele Orsato prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po faule na Georginia Wijnalduma v strede ihriska dostáva žltú kartu Dennis Geiger.
     
    31
    Teraz sme videli peknú krídelnú akciu hostí. Center Sergea Gnabryho z ľavej strany odvrátil do bezpečia Joël Matip, no ešte predtým postranný rozhodca signalizoval ofsajd.
     
    32
    Liverpool sa teraz snaží kontrolovať priebeh zápasu. Vytvoril si v ňom komfortný náskok, no už raz stihol aj inkasovať, keď sa presnou strelou zaskvel Mark Uth.
     
    33
    Teraz sme opäť videli v akcií Marka Utha, no nie v práve futbalovej pozícii. Tvrdo išiel do súboja s Joëlom Matipom a môže byť rád, že si u hlavného arbitra nevykoledoval žltú kartu.
     
    35
    Domáci futbalisti teraz posielali centre do šestnástky z oboch strán. Najskôr centroval Sadio Mané a následne aj krajný obranca Trent Alexander-Arnold. Napokon z toho bude len rohový kop.
     
    36
    Po rohovom kope si síce domáci šancu nevypracovali, no tá prišla o pár sekúnd neskôr. Z pravej strany centroval Mohamed Salah, presným pasom našiel Roberta Firmina, no ten z tesnej blízkosti trafil len Olivera Baumanna.
     
    37
    Hlavný rozhodca kartovo trestá ďalšieho hráča hostí. Tentokrát si vykoledoval žltú kartu český obranca Pavel Kadeřábek, ktorý si počínal nedovolene v súboji so Sadiom Maném.
     
    38
    Na dlhší časový úsek sa dostali k lopte aj hráči nemeckého tímu. Liverpool sa trošku stiahol na vlastnú polovicu ihriska a necháva kombinovať súpera, ktorý na postup potrebuje streliť ešte aspoň tri góly.
     
    39
    Hostia rozohrávali rohový kop, keďže prienik Sergea Gnabryho vynikajúco zastavil Joël Matip. Následne centroval Kerem Demirby, ale loptu poslal do bezpečia Alberto Moreno.
     
    40
    Prvý polčas sa nám chýli k svojmu záveru. Benjamin Hübner si teraz počínal výborne v súboji s Jordanom Hendersonom, a tak bude nasledovať odkop od brány Hoffenheimu.
     
    41
    Serge Gnabry, ktorý je kmeňovým hráčom Bayernu Mníchov, dnes podáva veľmi dobrý výkon. Aj teraz predviedol individuálnu akciu a skúsil vystreliť. Na jeho smolu minul bránu Simona Mignoleta.
     
    42
    Teraz sme videli peknú rýchli akciu aj na strane domáceho tímu. Po priťuknutí Sadia Maného vystrelil z hranice šestnástky Emre Can a od hattricku ho delilo len pár centimetrov. Lopta mierila tesne vedľa ľavej žrde.
     
    43
    Mark Uth priniesol skutočne oživenie do hry nemeckého tímu. Aj teraz sa snažil niečo vymyslieť, no jeho snaženie stopol postranný rozhodca, ktorý signalizuje jeho ofsajd.
     
    44
    Mark Uth sa aj teraz dokázal presadiť po svojej pravej strane, kde predčil Alberta Morena. Jeho strelecký pokus vytesnil mimo brány Simon Mignolet, a tak bude nasledovať rohový kop hráčov Hoffenheimu.
     
    45
    Hostia sa po rohovom kope nepresadili. Naopak, do rýchleho brejku sa dostali zverenci Jürgena Kloppa, no po kolmej prihrávke sa ocitol v tesnom ofsajde Sadio Mané.
     
    45+1
    V jedinej nadstavenej minúte prvého polčasu vidíme prvú žltú kartu aj na strane domáceho tímu. Potrestaným hráčom je Jordan Henderson, ktorý nedovolene poslal na trávnik Kerema Demirbaya.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas dnešného zápasu priniesol skutočne parádne futbalové predstavenie. Liverpool za prvých 21 minút zápasu strelil tri góly, keď dvakrát skóroval Emre Can a medzi jeho presné zásahy sa vtesnal ešte gól Mohameda Salaha. The Reds skutočne dominovali prvému dejstvu a zaslúžene sa dostali do komfortného vedenia. To trošku skresal Mark Uth, ktorý vystriedal Håvarda Nordtveita a presnou strelil k žrdi uzavrel doterajší gólový účet. Každopádne, Hoffenheim je v náročnej pozícii a ak chce postúpiť, musí zápas otočiť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Začiatok druhého dejstva bol v znamení útočnej aktivity domáceho tímu. V pokutovom území bolo kvarteto hráčov v červenom drese, no Georginio Wijnaldum sa nepresadil.
     
    47
    Hostia budú mať výhodu rohového kopu, keďže na ľavej strane príkladne zabojoval Sandro Wagner. Loptu si už berie Kerem Demirbay, ktorý pošle loptu do pokutového územia.
     
    48
    Hostia sa nedokázali presadiť a po vlastnom rohovom kope sa dostali do problémov. Liverpool rozbehol rýchly brejk, no center Trenta Alexandra-Arnolda nenašiel číhajúceho Roberta Firmina.
     
    49
    Teraz sme Sadia Maného videli plniť si aj obranné povinnosti. Dobre zastavil center z ľavej strany a aj vďaka nemu nemal problém zasiahnuť brankár Simon Mignolet.
     
    50
    Hoffenheim teraz poriadne vysunul svoju obranu a mal šťastie, že pas Roberta Firmina smerujúci na Mohameda Salaha smeroval do postavenia mimo hry.
     
    51
    Hlavný rozhodca vyťahuje ďalšiu žltú kartu. Potrestaným hráčom je kapitán hostí Kevin Vogt, ktorý tvrdým spôsobom poslal na trávnik Roberta Firmina. Futbalovým priaznivcom netreba pripomínať, že Brazílčan je bývalý hráč Hoffenheimu.
     
    52
    Po aktivite Sadia Maného mali domáci výhodu rohového kopu. Na center z ľavej strany si naskočil obranca Joël Matip, no svoj výborný výkon zatiaľ nekorunoval gólovým momentom.
     
    53
    Liverpool teraz kombinuje na polovici ihriska. Snažil sa vyraziť do rýchleho brejku, no ten bol zastavený. Každopádne, takáto situácia domácim futbalistom vyhovuje.
     
    54
    Domáci futbalisti mali ďalšiu gólovú šancu. Mohamed Salah priťukol loptu na kopačku Georginia Wijnalduma a holandský záložník postupoval sám na bránu. Bol v jasnej gólovej príležitosti, ale trafil len Olivera Baumanna.
    54. Wijnaldum (LIV)
     
    55
    Talianski rozhodcovia nepostretli predošlý dotyk brankára Olivera Baumanna. Namiesto rohového kopu sme tak sledovali len odkop od brány nemeckého mužstva.
     
    56
    Hosťujúci tréner druhýkrát v dnešnom zápase strieda. Na ihrisko putuje maďarský reprezentant Ádám Szalai. Naopak, zrejme pre zdravotné dôvody končí na Anfield Road mladý nemecký útočník Serge Gnabry.
     
    57
    Sadio Mané si opäť poradil na ľavej strane s Pavelom Kadeřábekom. Následne Senegalčan dokonca aj ohrozil brankára súpera Olivera Baumanna, ktorý loptu vyrazil len na rohový kop.
     
    58
    Po rohovom kope sa domáci futbalisti nepresadili. Naopak, po ľavej strane postupoval Andrej Kramarić, no nevýrazného Chorváta dobre zastavil Trent Alexander-Arnold.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry. Tú ukončil strelecký pokus Georginia Wijnalduma. Holandský reprezentant opäť vystrelil veľmi prudko, ale podobne ako pred niekoľkými minútami nechal vyniknúť Olivera Baumanna.
     
    61
    Domáci brankár Simom Mignolet teraz trošku zazmätkoval pri centri z pravej strany. Lopta mu dokonca vypadla, no belgický brankár mal šťastie, že jeho menšiu chybičku nepotrestal Sandro Wagner.
     
    62
    Liverpool teraz dlhšie kombinoval na polovici ihriska. Napokon jeho aktivitu zastavil až ofenzívny faul, ktorého autorom bol strelec druhého gólu Mohamed Salah.
     
    63
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti zrejme spečaťujú svoj postup do skupinovej fázy Ligy majstrov. Kerem Demirbay poslal zlú prihrávku na Kevina Vogta, ktorý následne nešiel dôrazne do súboja s Jordanom Hendersonom. Ten išiel sám na bránu, nezištne prihral ROBERTOVI FIRMINOVI a ten poľahky strieľa gól svojmu bývalému klubu.
    63. Firmino (LIV) - 4:1
     
    64
    Posledné striedanie na strane nemeckého klubu. Mladý tréner Julian Nagelsmanna posiela na trávnik Jeremyho Toljana, ktorý nahradzuje českého obrancu Pavla Kadeřábeka.
     
    65
    V rýchlom slede tu máme striedanie aj na strane Liverpoolu. Trent Alexander-Arnold už smeruje na lavičku náhradníkov a svoje miesto prenecháva Joeovi Gomezovi.
     
    67
    Liverpool sa teraz snažil niečo vymyslieť. Z pravej strany centroval dnes dvojgólový Emre Can, no loptu nasmeroval len do rukavíc brankára Olivera Baumanna.
     
    68
    Domáci futbalisti pokračujú vo výbornom výkone a o postup by ich mohol pripraviť len futbalový zázrak. Onedlho budeme svedkami ďalšieho striedania, do hry príde James Milner.
     
    69
    Obrancovia domáceho tímu teraz museli riešiť centre z oboch strán. Pri tom z pravej strany dobre zapracoval Dejan Lovren a poslal loptu mimo pokutového územia.
     
    70
    Spomínané striedanie je skutočne realitou. Zaplnený Anfield Road potleskom vyprevádza z ihriska Emreho Cana, ktorý dnes dvakrát skóroval. Na jeho miesto prichádza James Milner.
     
    71
    Na ihrisku sa teraz nehrá, pretože na zemi zostáva sedieť Kerem Demirbay. Hostia už nemôžu striedať, no nemecký futbalista zrejme po ošetrovaní naskočí späť do zápasu.
     
    72
    Liverpool teraz kontroluje tempo hry. V predošlých minútach sa snažil útočiť, no teraz si vyberá trošku slabší úsek hry. Každopádne, už len 20 minút ho delí od postupu do Ligy majstrov.
     
    73
    Mohamed Salah nezachytil loptu na hracej ploche, a tak bude vhadzovať jeden z futbalistov v bielom drese. Všetko sa to ale udialo v strede pola, teda mimo nebezpečného priestoru.
     
    74
    Teraz sledujeme trošku nevýrazný úsek hry. Hostia si nerozumeli v kombinácii a napokon sa ich aktivita skončila útočným faulom. Domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    75
    Máme pred sebou poslednú štvrťhodinu zápasu. Pri lopte opäť zostanú zverenci Jürgena Kloppa, keďže sa nedovoleným zákrokom prezentoval zatiaľ jediný strelec hostí Mark Uth.
     
    76
    Teraz sa hostia snažili presadiť cez svoju pravú stranu. Andrej Kramarić poslal center do pokutového územia Liverpoolu, ale nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov.
     
    77
    Julian Nagelsmann sa bezmocne prizerá na to, že sa jeho zverenci nedokážu presadiť. Ani teraz ich snaha nepriniesla želané ovocie, keďže v ofsajde bol Sandro Wagner.
     
    78
    Po dlhej dobe musel zasahovať Simon Mignolet. Po rýchlej akcii sa dostal k strele spoza šestnástky Kerem Demirbay, ale jeho strelu Belgičan vyrazil. Následne sa zrejme Mark Uth ocitol v postavení mimo hru.
     
    79
    Hoffenheim dal gól! Hostia predsa len ešte dramatizujú dnešné stretnutie. Andrej Kramarić až príliš ľahko odcentroval cez Joea Gomeza. Loptu pekne posadil na hlavu SANDRA WAGNERA, ktorý ju cez Dejana Lovrena posiela do siete domáceho tímu.
    79. Wagner (HOF) - 4:2
     
    80
    Do konca zápasu zostáva ešte desať minút a hostia sa ešte tlačia dopredu. James Milner ale dobre zapracoval v defenzíve a poslal loptu ďaleko od brány Simona Mignoleta.
     
    81
    Domáci sa teraz dostali do brejku, no Sadio Mané prišiel o loptu pred pokutovým územím súpera. Senegalčan síce dnes neskóroval, ale jeho výkon možno hodnotiť veľmi pozitívne.
     
    83
    Liverpool mohol pokračovať vo svojej aktivite, keďže fauloval Benjamin Hübner. Následne z veľkej diaľky strieľal Alberto Moreno, ale jeho pokus bránu súpera netrafil.
     
    84
    Hostia to teraz skúšali po svojej ľavej strane. Sandro Wagner sa ale do koncovky nedostal, pretože veľmi dobre zasiahol kamerunský stopér Joël Matip.
     
    85
    Už len päť minút zostáva do konca dnešného zápasu. Hoffenheim po prehre z domáceho ihriska potrebuje na postup streliť ešte tri góly, čo sa zdá byť nesplniteľnou misiou.
     
    86
    Liverpool predviedol ďalšiu peknú krídelnú akciu. Roberto Firmino ešte hľadal svojim pasom na ľavej strane Mohameda Salaha, ale pred Egypťanom včas zasiahol Oliver Baumann.
     
    87
    Nemecký tím vysunul svoju brániacu líniu, a tak sa domácim otvoril veľký priestor na rýchly brejk. Georginio Wijnaldum posunul loptu na Roberta Firmina, no ten trafil len bočnú sieť.
     
    88
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Jürgen Klopp ešte posilňuje defenzívu a na trávnik posiela Ragnara Klavana. Estónsky obranca nahradí dnes opäť mimoriadne aktívneho Sadia Maného.
     
    89
    Zápas sa prakticky už iba dohráva. Liverpool si po ročnej prestávke opäť zahrá v skupinovej fázy Ligy majstrov. Domácu odvetu zvládol na výbornú a rozhodol ju už prakticky v úvodnej polhodine duelu.
     
    90
    V samotnom závere zápasu dostáva kartové napomenutie Benjamin Hübner. Ten si počínal zbytočne tvrdo a hlavný rozhodca Daniele Orsato ho za to odmenil kartou.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca dnešného stretnutia nadstavuje ešte tri minúty. Zápas sa prakticky už ale iba dohráva a všetkým divákom je jasné, že Liverpool dovedie zápas do víťazného konca.
     
    90+2
    Nadstavený čas je už v znamení klubovej hymny Liverpoolu You'll never Walk Alone. Domáci fanúšikovia si užívajú záverečné minúty a zajtra budú netrpezlivo sledovať žreb v Monaku.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti Liverpoolu si zaslúžene užívajú potlesk zaplnených tribún štadióna Anfield Road. Zverenci Jürgena Kloppa zvládli odvetný súboj na výbornú a nemecký Hoffenheim zdolali 4:2. V druhom polčase sa do listiny strelcov zapísal Roberto Firmino a nemecký útočník Sandro Wagner. The Reds si tak opäť zahrajú v skupinovej fáze Ligy majstrov a dobre sa navnadili pred ostro sledovaným zápasom s Arsenalom. Hoffenheim ale môže byť so svojim účinkovaním spokojný a zahrá si v Európskej lige. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:40:58)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 10. Can, 18. Salah, 21. Can, 63. Firmino – 28. Uth, 79. Wagner

    Karty:   30. Geiger (HOF), 37. Kadeřábek (HOF), 45+1. Demirbay (HOF), 51. Vogt (HOF), 90. Hübner (HOF)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 3:13.
    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold (65. Gomez), Matip, Lovren, Moreno – Can (70. Milner), Henderson (C), Wijnaldum – Salah, Firmino, Mané (88. Klavan).
    Náhradníci: Karius – Milner, Gomez, Sturridge, Klavan, Robertson, Solanke.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek (64. Toljan), Nordtveit (24. Uth), Vogt (C), Hübner, Zuber – Geiger, Demirbay – Kramarić, Wagner, Gnabry (56. Szalai).
    Náhradníci: Kobel – Bičakčić, Rupp, Polanski, Toljan, Uth, Szalai.

    Rozhodca: Daniele Orsato – Riccardo Di Fiore a Lorenzo Manganelli (ITA)
    15.08.2017
    Hoffenheim - Liverpool 1:2

    Góly: 87. Uth – 35. Alexander-Arnold, 74. Nordtveit (vla.)

    Karty:   34. Bičakčič (HOF), 76. Hubner (HOF) – 51. Can (LIV), 55. Alexander-Arnold (LIV)

    Nepremenená penalta: 12. Kramarič (HOF), brankár Mignolet zneškodnil