Trenčín – Dunajská Streda 0:1 (kon.) | Podbrezová – Michalovce 1:4 (kon.) | Zlaté Moravce – Senica 2:1 (kon.)
koniec
FC ViOn Zlaté Moravce
2:1 (1:0)
FK Senica
Sobota 15.04.2017, 15:00Niké liga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní 27. kola našej najvššej futbalovej súťaže. Sobotňajšie popoludnie nám v Zlatých Moravciach spríjemní duel domáceho ViOnu so Senicou, z ktorého vám vďaka tomuto podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Budeme svedkami súboja dvoch tabuľkových susedov. Domáci Zlatomoravčania sa priebežne nachádzajú na desiatej pozícii, Seničania sú deviati. Domáci ViOn má na konte po 23 odohraných zápasoch 18 bodov a celkové skóre 22:40, zatiaľ čo Senica odohrala 24 zápasov a nazbierala v nich 24 bodov a skóre 19:26.

    Chuť si budú chcieť napraviť hlavne hráči Zlatých Moraviec, ktorí ešte v jarnej časti tejto sezóny nevyhrali ani raz. Aktuálne majú dokonca na konte dvojzápasovú šnúru prehier, keď naposledy doma podľahli Michalovciam 1:2 a predtým Trenčínu 0:2. O niečo lepšiu náladu majú Seničania, ktorí síce naposledy v Prešove prehrali 0:1, ale predtým doma zdolali Michalovce 1:0.

    V aktuálnej sezóne uvidíme už tretí vzájomný duel týchto tímov. V prvom zápase boli ešte v auguste 2016 úspešnejší Seničania, ktorí u súpera vyhrali 1:0 gólom Turynu. V druhom dueli sa v novembri minulého roka tešili už Zlatomoravčania, ktorí v Senici triumfovali 3:1. O gól domácich sa vtedy postaral Pillar, za hostí skórovali postupne Bariš, Orávik a Oliveira.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Holec – Chren, Machuča, Nurkovič, Kapor – Bariš, Pastva, Orávik, Kostadinov – De Oliveira Silva, Karlík.
    Náhradníci: Kováč – Gešnábel, Ujlaky, Yao, Válovčan, Guilavogui, Advigov.

    FK Senica: Šulla – Šušolík, Brigant, Pillár, Miklós – Blažek, O. Šašinka, Turyna, Ranko – Kratochvíl, Kotula.
    Náhradníci: Plach – Pajer, Bališ, Kopičár, Kosorín, Kováč.

    Rozhodca: Ziemba – Ferenc, Lieskovský.
     
    Hráči s dvojminútovým oneskorením prichádzajú na trávnik, duel sa o malý moment začne. O úvodný výkop sa postarajú hráči Zlatých Moraviec.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci celok rozohral a vysokým nákopom po pravej strane sa chcel rýchlo dostať dopredu, ale Zlatomoravčania o loptu rýchlo prišli a útočiť budú ich súperi.
     
    2
    Aj teraz to Zlaté Moravce skúsili vysokým nákopom, ale na ľavú stranu. Tam šprintoval Kostadinov, no v osobnom súboji s brániacim Seničanom neuspel a žiadne zakončenie neprišlo.
     
    3
    Šulla rozohral loptu od svojej bránky až na útočnú polovicu hostí. Tam o loptu obetavo bojoval Brigant, ktorý napokon získal aj faul. Seničania rýchlo rozohrali, ale iba na kopačky súpera.
     
    4
    Zlatomoravčania sa rýchlo presuuli do útoku a získali aut v blízkosti šestnástky, ale potom si loptu sami zakopli. Musíme povedať, že úvod zápasu je plný nepresností na oboch stranách.
     
    5
    Pastva popravej strane šprintoval za ďalšou vysoko nakopnutou loptou, ale tá bola pridlhá a skončila iba za čiarou mimo priestoru bránky. Stále čakáme na nebezpečnejšiu akciu.
     
    6
    Senica mohla otvoriť skóre! Brigant si nabehol na skvelý pas po tom, čo prešprintoval Kapora. Senický hráč následne strieľal z uhla, ale mieril vedľa Holecovej bránky.
     
    7
    Zlatomoravčania upokojili situáciu rozohrávkou svojho gólmana a loptu opäť vysoko nakopli, ani teraz ju však nik z domácich nezískal a rozohrávať bude Šulla.
     
    8
    Domáci sa teraz pokúšali niečo vymyslieť po zemi, ale nešlo to, tak to skúsili opäť vzduchom po ľavej strane. Tam si nabiehal Chren, ale bol pokrytý.
     
    9
    ViOn sa napokon dostal aj do zakončenia. De Oliveira Silva strieľal z približne dvadsiatich metrov, ale bol veľmi nepresný a mieril iba úplne vedľa Šullovej pravej žrde.
     
    10
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci futbalisti sa ujímajú vedenia. Postaral sa o to DAMIÁN BARIŠ, ktorý si na hranici šestnástky počkal na center z pravej strany, spracoval si loptu a prudko vystrelil.
     
    12
    Hosťujúci futbalisti tak musia už v úvode doťahovať náskok súpera, ktorý je teraz v ofenzívnom rozkvete. Seničania dokonca museli Nurkoviča zastaviť faulom.
     
    13
    Senica si uvedomuje vážnosť situácie a skúsila to vysokým nákopom k bránke Holeca, ale ten bol pridlhý a nik po ňom nezakončil.
     
    15
    Do útoku sa opäť dostali aj Zlatomoravčania. Po vysokom nákope dokonca Nurkovič aj zakončoval, ale v rýchlosti nebol presný. Šulla mohol ostať pokojný.
     
    16
    Chren to teraz skúsil centrom z ľavej strany šestnástky a našiel Orávika, ale ten mal pred sebou iba obranný val Senice a nič už vymyslieť nemohol.
     
    17
    Žltú kartu dostáva Ondřej Machuča (FC ViOn Zlaté Moravce), ktorý nešportovo zabránil rýchlej rozohrávke Senice.
     
    18
    Seničania rozohrali, ale k ničomu sa nedostali. Lopta tak skončila iba na kopačkách domácich hráčov, ktorí budú rozohrávať z vlastnej polovice.
     
    19
    Domáci to skúsili nákopom po pravej strane, ale na konci sľubnej akcie bol hosťujúci Ranko, ktorý loptu zrazil do bezpečia k svojmu gólmanovi.
     
    20
    Zlatomoravčania sa opäť po pravej strane tlačili až k bránke, ale tam bol pripravený Pillár a situáciu upokojil. Domáci celok aj po góle pokračuje v ofenzívnej snahe.
     
    21
    Žltú kartu dostáva Róbert Pillár (FK Senica), ktorý v osobnom súboji poslal k zemi domáceho Nurkoviča.
     
    23
    Po dlhšej dobe zaútočili aj hostia. Brigant potiahol loptu dopredu a prihral na pravú stranu Šušolíkovi, ale jeho center zapadol iba do rukavíc Holeca.
     
    24
    Domáci De Oliveira Silva ostal ležať na trávniku, ale rýchlo sa postavil. Žiadne ošetrenie teda potrebné nebude.
     
    25
    Mohlo byť vyrovnané! Šušolík si perfektne potiahol loptu a pálil spoza hranice šestnástky, ale jeho pokus skončil iba tesne nad brvnom domácej bránky.
     
    26
    Orávik prihrával do pokutového územia Machučovi, ktorý následne po kontakte s Pillárom padol na zem. Diváci si žiadali pokutový kop, ale rozhodca ostal pokojný.
     
    27
    Rozhodca teraz pustil ďalší hraničný zákrok a duel pokračuje ďalej. Dnes nie je meter nastavený veľmi prísne.
     
    29
    Domáci De Oliveira Silva to skúšal strelou z ľavej strany spoza šestnástky, ale jeho pokus bol zblokovaný hosťujúcou defenzívou.
     
    30
    Domáci však aj napriek tomu na útočnej polovici ešte ostali a vybojovali rohový kop z ľavej strany.
     
    31
    Loptu rozohral od rohovej zástavky Orávik, ale nikoho zo svojich spoluhráčov v lepšej pozícii nenašiel. Senica sa teraz výborne bráni.
     
    32
    Hostia to skúsili nakopnutou loptou, za ktorou šprintoval Turyna, ale ten bol odstavený telom Kapora a žiadne zakončenie prísť nemohlo. Rozohrávať bude Holec.
     
    33
    Domáci gólman rozohral na opačnú polovicu, kde však v osobnom súboji neuspel jeho spoluhráč Nurkovič. Opäť tak bude útok zakladať hosťujúca Senica.
     
    34
    Hosťom sa vška vôbec nedarí obsadiť útočnú polovicu. Domáci futbalisti prehustili stred a súperovi loptu poľahky vzali.
     
    35
    Hostia to napokon predsa len vymysleli výborne. Pootvorený priestor chcel na pravej strane po Brigantovej prihrávke využiť Blažek, ale bol rýchlo pokrytý. Skúšal to ešte centrom na stred, kam nabiehal Šašinka, no aj ten bol bránený.
     
    36
    Žltú kartu dostáva Mateus De Oliveira Silva (FC ViOn Zlaté Moravce), ktorý poslal k zemi Turynu.
     
    37
    Zlatomoravčania po rozohrávke súpera získali loptu a okamžite to skúsili centrom k ľavej žrdi. Tam si nabiehal Orávik, ale lopta bola pre neho pridlhá a odrazil ju iba vedľa bránky.
     
    38
    Šulla rýchlo rozohral a pokúsil sa vysunúť svojich spoluhráčov do ofenzívy, no Senica sa v útoku opäť neudržala. Hostia si zatiaľ vôbec nedokážu vytvoriť súvislejší tlak.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Miroslav Pastva (FC ViOn Zlaté Moravce), ktorý fauloval na ľavej strane vedľa šestnástky. Senica bude zahrávať zaujímavú štandardku.
     
    39
    Hostia to skúsili priamou loptou do najnebezpečnejšieho územia, kde ale najvyššie vyskočil Pastva a loptu odhlavičkoval na roh pre Senicu.
     
    40
    Aj po rohovom kope sa k lopte dostali Zlatomoravčania a situáciu upokojili. Zo strany Senice sme však v posledných minútach videli sympatickú snahu.
     
    41
    Senica spálila svoju najväčšiu šancu v tomto zápase! Brigant sa v šestnáskte otočil okolo chrena a pálil, ale mieril iba tesne vad brvno.
     
    42
    V záverečných minútach pokračuje senická snaha o vyrovnanie. Hostia teraz výborne napádajú rozohrávku súpera a hru držia na svojej útočnej polovici.
     
    43
    Dopredu sa opäť natlačil Brigant, ale tentokrát si ho Chren pozornejšie pokryl a žiadne zakončenie mu nedovolil. Domáci teraz budú chcieť loptu dostať ďaleko od Holeca.
     
    44
    Zlatomoravčania preniesli hru na svoju útočnú polovicu, ale nič tam nevymysleli a museli sa brániť proti dvojici prenikajúcich hostí. Všetko napokon vyriešil Kapor.
     
    45
    Zlatomoravskí futbalisti rozohrávajú aj s pomocou svojho gólmana. Domáci tím sa nikam neponáhľa a už iba čaká na záverečný hvizd.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sa nenadstavila ani jedna minúta a domáci futbalisti odchádzajú do šatní s jednogólovým náskokom. Postaral sa oň už v 10. minúte Bariš, na čo hostia v zvyšnom čase odpovedať nedokázali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky ani jeden z trénerov nestriedal, takže pokračujeme v pôvodnom zložení. O výkop sa postarali Seničania.
     
    47
    Domáci celok získal loptu a skúsil to dlhým nákopom po pravej strane. Na ten ale dobehol iba hosťujúci Pillár, ktorý bude rozohrávať spolu so svojím gólmanom.
     
    48
    Hostia získali priamy kop. Šašinka ho rozohral centrom pred bránku, kde si naskakoval Pillár, ale proti nemu bol v osobnom súboji domáci brankár Holec. Obaja hráči sa zrazili a ostali ležať na trávniku.
     
    48
    Na trávnik sa okamžite ponáhľa aj lekársky tím. Obaja futbalisti ostávajú ležať na trávniku, je to naozaj nepríjemný pohľad.
     
    49
    Domáci brankár Holec sa postavil a zdá sa, že čochvíľa bude v poriadku a bude môcť pokračovať v hre. Pillár ostáva na trávniku, stále je v opatere lekárov.
     
    50
    Hosťujúci Pillár má na hlave tržnú ranu, lekári mu ju teda obväzujú. Senický hráč je stále poriadne otrasený a nevieme, či bude môcť pokračovať v hre.
     
    51
    Všetko napokon našťastie dopadlo dobre. Pillár sa s obviazanou hlavou vrátil na trávnik a pokračovať môže aj Holec.
     
    52
    Domáci sa skúsili pasom dostať dopredu, kam nabiehal Bariš, ale hostia ho predbehli a loptu skrotili.
     
    53
    Zlatomoravčania teraz budú rozohrávať z vlastnej obrannej polovice, nikam sa však bezhlavo ponáhľať nemusia. Senica sa už stiahla do defenzíve.
     
    54
    Zlatomoravčania sa po pravej strane dostali až k bránke súpera. Skúsili to centrom z pravej strany, ale ten Pillár zrazil za postrannú čiaru.
     
    54
    Domáci ešte v útoku ostali a mohol z toho byť druhý gól! Za hranicou šestnástky sa do lopty oprel Karlík, ale Šulla sa hodil správnym smerom a prudkú strelu vytesnil.
     
    55
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Samir Nurkovič, prichádza Pepe Guilavogui.
     
    56
    Seničania teraz upokojili hru a rozohrávajú aj s pomocou svojho gólmana. Zlaté Moravce sú však stále vysunuté a nepríjemne napádajú.
     
    57
    Domáci Bariš v súboji so Šošolíkom vybojoval pre ViOn rohový kop z ľavej strany.
     
    58
    Bariš loptu aj sám rozohral, ale Zlaté Moravce sa dopustili iba útočného faulu a zakončenie neprišlo.
     
    59
    Senica dala gól!
    Je vyrovnané! Na konci nenápadnej akcie ukázal veľkú bojovnosť FILIP BLAŽEK, keď šprintoval proti brankárovi a napokon ho z pravej strany aj prestrelil. Loptu ešte kontroloval Turyna, ale nedotkol sa jej a spoluhráčovi gól nevzal.
     
    60
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Viktor Miklós, prichádza Alan Kováč.
     
    61
    Domáci tím by sa rád vrátil do vedenia. Striedajúci Guilavogui si to narovnal na strelu a prudko pálil z ľavej strany, ale mieril iba pomerne vysoko nad brvno.
     
    62
    Hostia chceli pokračovať v ofenzívnom snažení, ale Šašinka bol v ofsajde a v akcii pokračovať nemohol.
     
    63
    Domáci celok si prevzal loptu na svoje kopačky a Orávik ju po skvelej individuálnej práci dostal až k šestnástke súpera. Senica sa teraz musí stiahnuť do defenzívy.
     
    64
    Domáci Pastva si v šestnástke narazil loptu a pokúšal sa zakončovať z pravej strany, ale neuspel. Seničania sa veľmi obetavo ubránili.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Ondřej Šašinka (FK Senica), ktorý fauloval pri pokuse o útočenie.
     
    66
    Zlatomoravčania dostlai loptu ku gólmanovi súpera, ale poslali ju za čiaru vedľa bránky, takže Šulla bude môcť situáciu upokojiť odkopom.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Karol Karlík (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    68
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Tomáš Brigant, prichádza Matej Kosorín.
     
    69
    Na trávniku sa stupňuje nervozita z oboch strán. Budeme zvedaví, ako to ovplyvní vývoj duelu.
     
    70
    Domáci Machuča z veľkej vzdialenosti nakopol loptu do šestnástky pred Šullu, ale senický gólman si tam priestor vynikajúco pokryl a bude rozohrávať.
     
    71
    Šulla vysunul svojich spoluhráčov až do šestnástky. Tam to skúsil Blažek, ale jeho lopta bola zblokovaná a ku gólmanovi Holecovi sa iba dokotúľala.
     
    72
    Podobne rýchlo rozohral aj Holec a Zlaté Moravce si vypýtali faul vedľa šestnástky na pravej strane. Štandardku zahrá Machuča.
     
    72
    Machuča to skúsil centrom, na ktorý najvyššie vyskočil Blažek a loptu odrazil na rohový kop.
     
    73
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Miroslav Pastva, prichádza Privat Yao.
     
    74
    Striedajúci Yao sa cez dvojicu senických obrancov dostal do šestnástky a chcel zakončovať, ale v súboji spadol. Rozhodca nepíska, pokračuje sa v hre.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Daniel Turyna (FK Senica) za faul na Machuču.
     
    76
    Medzičasom sa nám začala už posledná pätnásťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Pri lopte sú aktuálne domáci futbalisti.
     
    77
    Domáci Yao to napokon skúsil ranou spoza šestnástky, ale lopta letela len vedľa pravej žrde. Rozohrávať bude senický brankár Šulla.
     
    78
    Šulla vysunul svoj tím dopredu a hostia získali faul vo vzdialenosti približne 25 metrov. Štandardku rozohral priamou strelou Šašinka, no mieril iba nad brvno.
     
    80
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Ondřej Šašinka, prichádza Adam Pajer.
     
    81
    Seničania teraz rozohrávali štandardku z ešte väčšej vzdialenosti z ľavej strany. Na konci akcie mal byť Pajer, ale ten v osobnom súboji spadol. Opäť sa nepíska.
     
    82
    Štandardku sme videli aj na opačnej strane. Zahral ju Orávik nebezpečným centrom, ktorý však na rohový kop hlavou odvrátil Ranko.
     
    83
    Orávik zahral aj rohový kop a mohol byť z toho tretí gól zápasu! Loptu dostal na hlavu Guilavogui, ale bleskovým zakončením mieril iba tesne nad brvno Šullovej bránky.
     
    84
    Guilavogui teraz Orávikovi nabehol na pravú stranu. Domáci sa síce k strele nedostali, ale získali rohový kop. Senica si terza musí dávať naozaj veľký pozor.
     
    84
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Tihomir Kostadinov, prichádza Erik Ujlaky.
     
    85
    Po ďalšom rohu domácich síce zakončenie neprišlo, ale Zlatomoravčania stále ostávajú v útoku a súpera poriadne tlačia. Seničania odolávajú s vypätím sím.
     
    86
    Machuča centroval z pravej strany, ale lopta bola opäť zrazená na rohový kop a po ňom presné zakončenie opäť neprišlo. Senica obetavo odoláva.
     
    87
    Hostia rýchlo preniesli hru na opačnú polovicu a sami získali rohový kop. Kováč ho zahral nakrátko, ale nepomohlo im to. Defenzívy teraz na oboch stranách pracujú veľmi bojovne.
     
    88
    Seničania sa v trojici vyrútili do útoku. Na ľavej strane dostal prihrávku Kováč, avšak v rýchlosti nedokázal nikomu prihrať, pretože bol rýchlo pokrytý.
     
    89
    Zlatomoravčania chceli prekvapiť z protiútoku, ale Senica vymyslela skvelú ofsajdovú pascu, v ktorej sa ocitol Guilavogui.
     
    90
    Začala sa posledná šesťdesiatsekundovka riadnej hracej doby. Štvrtý rozhodca bude nadstavovať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Domáci Orávik sa natlačil dopredu, ale pri čiare s loptou neuspel. Nasledovať bude iba odkop od senickej bránky.
     
    90+2
    Šulla rozohral loptu vysoko dopredu, kde sa však Miloš Kratochvíl (FK Senica) dopustil faulu, za ktorý dostáva žltú kartu.
     
    90+3
    Kapor mohol rozhodnúť o osude troch bodov! Domáci hráč hlavičkoval priamo spred bránky, ale Šulla na bránkovej čiare zastavil tento pokus.
     
    90+4
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci celok napokon v poslednej minúte nadstaveného času rozjasal tribúny. Ujlaky z pravej strany poslal loptu pred bránku, kde sa do nej pravačkou oprel MILOVAN KAPOR, na čo Šulla zareagovať nedokázal.
     
    90+5
    Seničania sa pustili dopredu aj a s brankárom. Guilavogui sa to ešte pokúšal využiť vysokým oblúkom, ale minul priestor troch žrdí.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Zlatomoravčania na svojom trávniku vydreli prvé víťazstvo v jarnej časti. Musíme uznať, že počas celého zápasu boli aktívnejší a mali viac z hry, takže tri body im patria zaslúžene. Seničania odchádzajú z trávnika veľmi sklamaní, pretože aspoň bod mali tesne pred záverečným hvizdom už takmer vo vrecku, no napokon odchádzajú naprázdno. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a želáme vám príjemný zvyšok večera. (17:00:07)

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 10. Bariš, 90+4. Kapor – 59. Blažek

    Karty:   17. Machuča (ZMO), 36. De Oliveira Silva (ZMO), 39. Pastva (ZMO), 67. Karlík (ZMO) – 21. Pillár (SEN), 65. O. Šašinka (SEN), 75. Turyna (SEN), 90+2. Kratochvíl (SEN)


    FC ViOn Zlaté Moravce: Holec – Chren, Machuča, Nurkovič (55. Guilavogui), Kapor – Bariš, Pastva (73. Yao), Orávik, Kostadinov (84. Ujlaky) – De Oliveira Silva, Karlík.
    Náhradníci: Kováč – Gešnábel, Ujlaky, Yao, Válovčan, Guilavogui, Advigov.

    FK Senica: Šulla – Šušolík, Brigant (68. Kosorín), Pillár, Miklós (60. Kováč) – Blažek, O. Šašinka (80. Pajer), Turyna, Ranko – Kratochvíl, Kotula.
    Náhradníci: Plach – Pajer, Bališ, Kopičár, Kosorín, Kováč.

    Rozhodca: Ziemba – Ferenc, Lieskovský