Frölunda – Fribourg 5:1 (kon.) | Växjö – Sparta Praha 1:2 (kon.)
koniec
Frölunda HC
5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Fribourg-Gottéron
cz Utorok 10.01.2017, 19:00 • Frölundaborgs Isstadion, Göteborg • Liga majstrov • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:03
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Larsson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    48:54
    Carl Grundström se teď na střídačce na sebe hodně zlobí. Byl totiž úplně sám před odkrytou klecí, ale před ní svou střelou pouze promáchl. Skóre na straně domácího týmu tak nenavýšil.
     
    43:13
    Střídání v týmu Fribourg-Gottéron: ze hřiště odchází Conz, přichází Saikkonen.
    43:13 Jacob LARSSON - 5:1
     
    43:13
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Rozhození hosté inkasují dnes už popáté. JACOB LARSSON svou střelu od modré čáry poslal za záda Conze, kterého tak vyhnal ven z branky. Frölunda tak má už hodně pohodlný náskok a bude tak hrát v absolutní pohodě. Asistence: Mats Rosseli-Olsen, Sebastian Stålberg .
    40:19 Mats ROSSELI-OLSEN - 4:1
     
    40:19
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Hned na začátku třetí třetiny přidávají domácí hráči čtvrtou branku. Hosté chybovali v rozehrávce ve vlastním pásmu, kotouč poté zachytili domácí a těsně před brankou Conze dokázal brankáře hostů prostřelit MATS ROSSELI-OLSEN, který se tak dnes trefuje už podruhé. Asistence: Niklas Lasu, Sebastian Stålberg.
     
    36:15
    Vyloučení v týmu Fribourg-Gottéron (Sprunger – 2 min., hákování).
     
    30:25
    Domácí dostávají trest za příliš mnoho hráčů na ledě, který odpyká Westerlund. První početní výhoda pro hostující tým.
    29:28 Henrik TÖMMERNES - 3:1
     
    29:28
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Ale nyní se už Conz musel sklonit před umem HENRIKA TÖMMERNESE, který jel se svým spoluhráčem v tandemu dva na jednoho, ale svou individuální akci dotáhl sám do zdárného konce a dává tak svému celku dvoubrankový náskok – 3:1. Bez asistence.
    26:54 Mats ROSSELI-OLSEN - 2:1
     
    26:54
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Domácí si své vedení berou zase zpátky. Do úniku před branku Fribourgu byl vyslán MATS ROSSELI-OLSEN, který tak svůj nájezd dokázal přetavit už ve druhý přesný zásah Frölundy bekhendovou střelu mezi betony Conze – 2:1. Asistence: Sebastian Stålberg, Mattias Nørstebø.
     
    23:44
    Za hákování dostává dvě minuty Roman Červenka a domácí si tak zahrají další přesilovou hru.
     
    20:25
    Za vysokou hůl si jde odpočinout na trestnou lavici Michal Birner a domácí si tak jako první zahrají přesilovou hru.
    14:52 Caryl NEUENSCHWANDER - 1:1
     
    14:52
    Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Záhy je ovšem vyrovnáno. CARYL NEUENSCHWANDER si nabruslil ze střední třetiny na pravou stranu před domácí branku a z úhlu vystřelil. Za pomoci teče jednoho z obránců domácích se pak kotouč dostal do domácí branky – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Ralph Stalder, Larri Leeger.
    12:57 John NYBERG - 1:0
     
    12:57
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení. Po pěkné souhře dostal JOHN NYBERG přihrávku na levý kruh, odkud svou střelou dokázal rozvlnit síť za zády Conze – 1:0. Hosté tak budou muset dohánět jednobrankové manko. Asistence: Matthew Donovan, Joel Lundqvist.
     
    09:06
    Před najíždějícím Riverou zívala odkrytá branka Frölundy, jenže útočník Fribourgu kotouč přesně netrefil a rázem tak skončila obrovská šance hostů!
     
    05:51
    Westerlund tečoval před brankou Fribourgu ránu od modré čáry a Conz musel jít do pokleku. Sklapnutím svých betonů tak podržel svůj tým!

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 13. Nyberg (Donovan, Lundqvist), 27. Rosseli-Olsen (Stålberg, Nørstebø), 30. Tömmernes, 41. Rosseli-Olsen (Lasu, Stålberg), 44. Larsson (Rosseli-Olsen, Stålberg) – 15. Neuenschwander (Stalder, Leeger)


    Frölunda HC: Gustafsson (Bakala) – Westerlund, Tömmernes (A), Nørstebø, Larsson, Donovan, Nyberg, Johannesen – Hjalmarsson, Lundqvist (C), Wellman – Rosseli-Olsen, Lasu (A), Stålberg – Sundström, Figren, Grundström – Fjellström, Ehn, Olofsson – Bergenheim
    Fribourg-Gottéron: Conz (od 44. Saikkonen) – Picard (A), Rathgeb, Stalder, Leeger, Kienzle, Abplanalp, Chavaillaz – Sprunger (C), Birner, Červenka – Fritsche, Neuenschwander, Rivera (A) – Mottet, Mauldin, Ritola – Neukom, Chiquet, Steiner – Schmutz

    Rozhodca: Fonselius, Kaukokari (oba FIN) – Haster, Pihlblad (oba SWE)
    Utorok 17.01.2017
    Fribourg - Frölunda 0:4

    Góly a asistencie: 13. Bergenheim (Ehn, Olofsson), 21. Tömmernes, 39. Figren (Bergenheim), 42. Grundström (Larsson, Lundqvist)