Brugge – Genk 1:1 (kon.) | Anderlecht – Oostende 1:1 (kon.) | Liége – Mouscron 2:1 (kon.)
Gent – Waasland-Beveren 2:0 (kon.)
koniec
R.S.C. Anderlecht
1:1 (0:0)
KV Oostende
cz Nedeľa 06.11.2016, 18:00 • Stade Constant Vanden Stock, Brusel • Belgická Jupiler Pro League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (19:55:21)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:4.
     
    Je konec! Anderlecht Brusel se nakonec s Oostende rozchází smírně 1:1! V prvním poločase se hrál atraktivní a rychlý fotbal s velkým množstvím šancí na obou stranách. Všichni střelci si však vylámali zuby v zakončení! Ve druhé půli už se více bojovalo! Hosté se v 67. minutě dostali k penaltě, kterou využil Berrier! Anderlecht poté zařadil vyšší rychlostní stupeň a odměnou mu byl rovněž pokutový kop! K jeho exekuci se postavil Tielmans a s přehledem vyrovnal na 1:1!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hosté ještě zahrávali přímý kop. Do pokutového území se seběhli všichni vysocí hlavičkáři, nicméně fotbalisté Oostende z toho nebezpečí pro Roefa nevytěžili.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Conté napadal domácího brankáře, nicméně Roef byl u míče jako první a stačil jej schovat před čerstvým hráčem Oostende. Ani jeden z týmů už nechce udělat chybu.
     
    89
    Další žlutá karta! Milić si šlapákem vyskočil na jednoho z domácích hráčů a za své chování je po zásluze odměněn!
     
    88
    Anderlecht se navíc zbytečně připravil o míč. Teodorczyk napadal s takovou vervou, až se dopustil útočného faulu. Oostende s rozehrávkou rozhodně nebude spěchat.
     
    87
    Anderlecht se nastěhoval na polovinu Oostende, nicméně hosté vytrvale hlídají hranici velkého vápna a domácí nemají moc prostoru ke kombinaci.
     
    86
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází El Ghanassy, přichází Conté.
     
    85
    Ze standardní situace ale nebezpečí pro branku brankáře Prota nepřišlo. Skákavá střela prolétla kolem pravé tyče. Hosté budou rozehrávat.
     
    84
    Domácí se nadále tlačí do útoku! Vandendriessche se těsně před pokutovým územím dopustil faulu a Anderlecht bude mít dobrou šanci!
    82. Youri TIELMANS - 1:1
     
    82
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Míč si na značku pokutového kopu postavil YOURI TIELMANS a nekompromisní bombou pod břevno vyrovnal na 1:1!
     
    81
    A pozor! Pokutový kop také na druhé straně hrací plochy! Milić povalil ve vápně útočníka Anderlechtu a domácí mají šanci na vyrovnání!
     
    80
    Domácí měli k dispozici další přímý kop! Tentokrát už byl brankář Proto jistější a bez jakýchkoliv problémů ukryl míč v rukavicích.
     
    79
    Hra je přerušena! Hostující brankář zůstal po předchozí akci ležet na malém vápně a nyní musí být ošetřen! Proto však bude v zápase pokračovat.
     
    78
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Sowah, přichází Harbaoui.
     
    77
    Canesin se při návratu na svou polovinu dopustil ostrého faulu, za který vidí žlutou kartu!
     
    76
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Dimata, přichází Cyriac.
     
    75
    Dendoncker vymyslel centr do pokutového území. Domácímu středopolaři se jeho realizace vůbec nepovedla. Zpackaná přihrávka opustila hrací plochu.
     
    74
    Hosté skvěle napadají rozehrávku Anderlechtu už na půlící čáře a znesnadňují domácím fotbalistům život. Hráči v červeném jsou na tom jasně lépe!
     
    73
    Anderlecht zahrával rohový kop. Centr do pokutového území se však Capelovi vůbec nepovedl. Míč propadl k připraveným zadákům Oostende.
     
    72
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Deschacht, přichází Spajić.
     
    71
    Nervy na pochodu už má také domácí trenér! Lodivod Anderlechtu nyní ukázal nespokojenost s verdiktem rozhodčího. Arbitr jej nyní důrazně upozorňuje!
     
    70
    Domácí nechtějí soupeři půjčit míč, ale Anderlecht kombinuje pouze na polovině hrací plochy. Hradba obránců v červených dresech se skvěle pohybuje.
     
    69
    Anderlecht se snažil přispěchat s rychlou odpovědí, jenže hosté získali míč na své kopačky a Dimata se navíc na polovině hrací plochy nechal šikovně faulovat.
    67. Franck BERRIER - 0:1
     
    67
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Oostende se ujímá vedení! Míč si připravil FRANCK BERRIER a střelou pod břevno nedal Roefovi sebemenší nárok!
    66. Nedovolený zákrok v pokutovém území
     
    66
    Penalta! Mbodji v pokutovém území složil Dimatu a hosté mají velkou šanci k otevření skóre!
     
    65
    Další zakončení hostujícího celku! El Ghanassy si navedl míč do vzdálenosti třiceti metrů, odkud vystřelil levou nohou. Jeho pokus srazila domácí obrana na roh.
     
    64
    Oostende mělo k dispozici přímý kop z nadějné pozice! Míč si připravil Jonckheere, ale jeho technický pokus směřoval jen do míst, kde stál připravený Proto.
     
    63
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Hanni, přichází Capel.
     
    62
    Dobrá šance domácího celku! Hanni si na přední tyči udělal místo k zakončení a pravou nohou lehce nasměroval centr z pravé strany! Jeho pokus rozvlnil jen boční síť!
     
    61
    Po dlouhé době se probudili také příznivci Anderlechtu. Fandové bruselského celku teď hlasitým povzbuzováním ženou své oblíbence za vstřelením vedoucí branky.
     
    60
    Obrana hostů zatím pracuje na podtrženou jedničku! Teodorczyk se dral mezi obránce za dalším centrem do vápna, jenže David Rozehnal byl u balónu jako první.
     
    59
    Jockheere teď mohl zaútočit do otevřené obrany domácího celku, avšak středopolař Oostende zbytečnou kličkou na půlící čáře zbrzdil rodící se akci hostů.
     
    58
    Hosté zahrávali rohový kop. Berrier vyslal centr od rohového praporku na malé vápno, kde se k balónu dral Jonckheere, ale provinil se nedovoleným zákrokem.
     
    57
    Tielemans obdržel přihrávku na pravou stranu, potáhl míč tři kroky vpřed a odcentroval do šestnáctky. Na jeho přetažený centr nedosáhl nikdo v modrém.
     
    56
    Mbodji byl na správném místě a ze vzduchu si zpracoval vysokou přihrávku za obranu Anderlechtu. Ani jeden z týmů zatím nemůže najít recept na obranu soupeře.
     
    55
    Po delší době se do útoku vydalo také Oostende. Hosté rozehrávali přímý kop na polovině Anderlechtu, nicméně Vandendriessche přihrál jen svým obráncům.
     
    54
    Domácí Stanciu se po jednom z protihráčů ohnal loktem! Hlavní rozhodčí sice odpískal nedovolený zákrok, ale nepochopitelně nevytáhl žlutou kartu!
     
    53
    Na druhé straně spěchal za míčem podél pravé postranní čáry Canesin. Agilní křídelník Oostende tentokrát nemohl pokračovat, jelikož byl lapen v ofsajdu.
     
    52
    Z něj se však domácímu celku nepodařilo ohrozit branku hostujícího celku. Na značce pokutového kopu vyskočil ze všech nejvýše obránce Milić.
     
    51
    Dendoncker si pokryl míč na polovině soupeře a Jonckheere jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Anderlecht bude zahrávat přímý kop.
     
    50
    Do hry se zapojil také brankář Proto. Strážce hostující svatyně si došel pro prudkou přihrávku mezi obránce Oostende. Pokračuje se hodně opatrně.
     
    49
    Jonckheere se s míčem otáčel ve středovém kruhu. Hostující fotbalista si balón ukopl daleko od nohy a vracející se Tielmans jej o něj obral.
     
    48
    Teodorczyk si zpracoval míč na levé strany hrací plochy, ale Capon jej ostrým zákrokem poslal k zemi. Hostující stoper může být rád, že neuviděl žlutou kartu.
     
    47
    Milić si na levé straně hrací plochy skvěle pokryl míč a domácí kapitán Hanni jej ve snaze napadat nedovoleně atakoval.
     
    46
    Hosté zahájili výkopem druhý poločas dnešního utkání. Oostende se okamžitě hnalo vpřed, nicméně obrana Andelechtu byla na úvod poločasu pozorná.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Diváci v Bruselu zatím sledují atraktivní a oboustranně útočný fotbal! Domácí Anderlecht je o něco aktivnější, ale i Oostende si vypracovalo obrovské možnosti! Střelci na obou stranách zatím postrádají přesnost v koncovce! Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    V závěru prvního poločasu jsme se dočkali ještě jednoho zakončení! Do míče se zpoza hranice pokutového území opřel Chipciu, ale ani jeho pokus hostujícího brankáře neohrozil.
     
    44
    Sowah se vydal podpořit ofenzívu Anderlechtu náběhem po pravé straně. Krajní obránce slavného celku však nakonec obrátil hru zpět na polovinu domácích.
     
    43
    Domácí útočník Teodorczyk si naběhl na prudký centr z levé strany, nicméně zády k brance poslal hlavou míč daleko od vzdálenější tyče Protovy branky.
     
    42
    A právě domácí kapitán Hanni se znovu objevil v hlavní roli! Domácí křídelník si tentokrát převzal skákavou přihrávku rukou! Hosté budou rozehrávat.
     
    41
    Hostující Stoper Capon se skvěle natáhl po prudké kolmici za obranu Oostende! Míč směřoval na rozběhnutého Hanniho, ale Capon spasil Oostende.
     
    40
    Anderlecht zahrával rohový kop. Acheampong posadil centr na značku pokutového kopu, kde byl připravený Vandendrissche. Domácí přesto zůstávají u balónu.
     
    39
    Dimata sprintoval za prudkou přihrávkou a dokonce se ocitl za obranou Anderlechtu! Radost mu však zkazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, ofsajd!
     
    38
    Marušić pohlídal odražený míč na pravé straně hrací plochy a před napadajícím Hannim jej nechal doputovat za čáru. Hosté budou vhazovat.
     
    37
    Teodorczyk sice vyhrál hlavičkový souboj na půlící čáře, ale zády k obráncům Oostende odevzdal míč jen hostujícím zadákům. Anderlecht se zatím spíše trápí.
     
    36
    Na druhé straně vlétl do pokutového území agilní El Ghanassy. Hostující křídelník už už centroval, když se mu pod nohy položil Acheampong a obětavým zákrokem jej připravil o míč.
     
    35
    Chipciu se na hranici pokutového území parádní kličkou uvolnil kolem obránce a okamžitě střílel levačkou. Jeho pokus však nedoletěl až k brankáři.
     
    34
    Acheampong se díky fantastickému zpracování zbavil napadajícího soupeře a okamžitě vypálil. Ránu domácího obránce však zastavil obětavý Jonckheere.
     
    33
    Mbodji musel dávat dobrý pozor na vysoký míč. Za domácího stopera totiž startoval Dimata, ale střední obránce Anderlechtu odvrátil nebezpečí hlavou.
     
    32
    Hosté se znovu řítili do otevřené obrany Anderlechtu, nicméně Canesin tentokrát nedosáhl na prudkou přihrávku z kopačky Berriera. Anderlecht bude vhazovat.
     
    31
    Na hřišti se teď hodně střílí! Z úctyhodné vzdálenosti napřáhl domácí záložník Dendoncker, nicméně rána mu vůbec nesedla a míč končí na tribuně za brankou.
    30. Únik hostujícího Canesina
     
    30
    A ihned vzápětí přišla obrovská možnost na druhé straně! Do samostatného úniku se dostal Canesin, avšak jeho rána na zadní tyč rovněž netrefila zařízení!
     
    29
    Před branku Oostende přilétl vysoký centr, ke kterému se prodral Teodorczyk! Domácí útočník však hlavičkoval v tísni a jeho zakončení minulo branku!
     
    28
    Oostende mělo k dispozici další přímý kop. Centrovaný míč se tentokrát stáčel přímo do branky, ale domácí brankář Roef si došel pro vysoký míč.
     
    27
    Hra je přerušena! Na hrací ploše totiž zůstává ležet jeden z hostujících fotbalistů! Uvidíme, zda bude muset hostující trenér sáhnout ke střídání.
     
    26
    Chipciu se vydal na individuální průnik defenzívou hostujícího celku. Domácí křídelník sice obešel dva soupeře, ale recept na Capona už ve svém repertoáru neměl.
     
    25
    Střelou z hranice pokutového území o sobě dal vědět domácí záložník Dendoncker. Středopolař Anderlechtu však technickým pokusem trefil jen jednoho z obránců.
     
    24
    Dendoncker chtěl vyvézt míč až na polovinu soupeře, avšak hostující Berrier jej ostrým skluzem složil k zemi a může být rád, že neuviděl žlutou kartu.
     
    23
    Oostende zahrávalo přímý kop na polovině domácího celku. Na secvičený signál si naběhl Marušić, který míč sice udržel na hrací ploše, ale domácí jej o balón rychle připravili.
     
    22
    Zatím se hraje hodně bojovně! Za vysokou přihrávkou na polovinu domácího celku se hnal Canesin. Acheampong k němu dobře přistoupil a odhlavičkoval míč.
     
    21
    Na druhé straně bojoval o míč aktivní útočník Oostende Dimata. Hostující střelec svedl souboj s Tielmansem, v němž se dopustil útočného faulu.
     
    20
    Canesin sprintoval k rohovému praporku za vysokou přihrávkou. Hostující fotbalista svedl ve sprintu souboj se Sowahem, jež jej k balónu nepustil.
     
    19
    Anderlecht zahrával první rohový kop. Přetažený centr si na zadní tyči našel Deschacht, který se ale ve výskoku provinil nedovoleným zákrokem.
     
    18
    Tielemans prošel s míčem až před pokutové území, posunul míč Hannimu, jež mohl centrovat před branku, ale místo toho se pustil do zbytečné kličky a přišel o míč.
     
    17
    Dimata to na polovině bruselského celku přehnal s aktivitou, pomohl si rukama a dopustil se útočného faulu. Anderlecht bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    16
    Závar také na druhé straně! Po prudkém centru z levé strany se natahoval Teodorczyk! Domácí útočník míč nezasáhl, ale balón se vrátil před branku a David Rozehnal si jej málem srazil do vlastní sítě!
     
    15
    Obrovská šance Oostende! Dimata si před hranicí pokutového území připravil míč na levačku a prudkou střelou mezi obránci orazítkoval břevno domácí svatyně!
     
    14
    Hosté zahrávali alespoň rohový kop. Centr propadl k Milićovi, který jej však nečekal a v rychlosti už nedokázal předat míči dostatečnou razanci!
     
    13
    Marušić dostal přihrávku na levou stranu, pohrál si s obráncem a nabídl míč Canesinovi. Druhý jmenovaný vypálil zpoza šestnáctky, jenže jeho ránu zablokovala obrana Anderlechtu.
     
    12
    Dimata si sběhl na pravou stranu pro míč z autového vhazování. Hostující útočník se však ocitl sám proti přesile fotbalistů v modrém a o balón přišel.
     
    11
    Acheampong zahrál hodně zkušeně proti Berrierovi. Domácí obránce si za sebe pustil skákavý míč, zbavil se soupeře a uklidnil hru domácího celku.
     
    10
    Mbodji vysokou přihrávkou našel Hanniho, který míč sklepl pod sebe pro Teodorczyka. Poslední jmenovaný chtěl zakončovat pravačkou, ale k míči se neprobil.
     
    9
    Canesin sprintoval s míčem vpřed po pravé straně. Hostující záložník se dloubáčkem snažil najít rozběhnutého Dimatu, před kterým zasáhl připravený Deschacht.
     
    8
    Anderlecht podnikl výpad po levé straně. Hanni potáhl míč do blízkosti pokutového území, ale hostující Marušić mu nedovolil odcentrovat před branku.
     
    7
    Osstende vlétlo do utkání hodně aktivně. Hosté se od úvodních minut tlačí na polovinu Anderlechtu a vyměňují si krátké přihrávky.
     
    6
    Na druhé straně se do hry zapojí také brankář Proto. Strážce hostující svatyně si počkal na nepřesnou přihrávku, kterou schoval v rukavicích.
     
    5
    Do prvního zakončení dnešního utkání se dostali hosté! Berrier si srovnal míč na pravačku a zpoza šestnáctky tvrdě vypálil. Jeho pokus končí nad břevnem.
     
    4
    Acheampong si zbytečně zkomplikoval život na pravé straně hrací plochy. Krajní obránce Anderlechtu špatným vhazováním daroval míč soupeře, ale jeho spoluhráči jej zachránili.
     
    2
    Stanciu spěchal za přihrávkou podél pravé postranní čáry, ale do cesty se mu postavil Marušić. Domácí fotbalista se dopustil útočného faulu.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Anderlecht se okamžitě vydal do útoku, ale vysoká přihrávka na levou stranu nenašla nikoho v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    RSC Anderlecht: Roef – Sowah, Mbodji, Deschacht, Acheampong – Dendoncker, Tielmans – Chipciu, Stanciu, Hanni, Teodorczyk
    Náhradníci: Spajić, Harbaoui, Bruno, Nuytinck, Capel, Boeckx, Obradović

    KV Oostende: Proto – Capon, Rozehnal, Milić, Marušić – Vandendriessche, Jonckheere – Canesin, Berrier, El Ghanassy – Dimata
    Náhradníci: Bossaerts, Siani, Cyriac, Ovono, Akpala, Conté, Godeau

    Rozhodčí: Gumienny – Hermans, Hutsebaut.
     
    Dnes uvidíme šlágr čtrnáctého kola belgické ligy! Druhý Anderlecht totiž hostí třetí Oostende! Oba týmy navíc získaly čtyřiadvacet bodů! Anderlecht ale může spoléhat na lepší defenzívu! V neprospěch bruselského celku hraje bilance na domácím stadionu! Anderlecht totiž doma vybojoval jen třináct bodů! Oostende už navíc pět zápasů v řadě nepoznalo hořkost porážky! V minulém kole doma vyhrálo nad Standardem Lutych 3:1! Anderlecht naopak v minulém kole prohrál na půdě Waaslandu, ale ve čtvrtek si zpravil náladu demolicí Mohuče, kterou rozložil výsledkem 6:1!
     
    Příjemný nedělní podvečer všem fanouškům belgického fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z nejvyšší belgické soutěže! Společně se dnes zaměříme na duel mezi RSC Anderlecht a KV Oostende! Výkop je stanoven na 18 hodin!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 82. Tielmans (pen.) – 67. Berrier (pen.)

    Karty:   77. Canesin (OOS), 84. Vandendriessche (OOS), 89. Milić (OOS)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:4.
    R.S.C. Anderlecht: Roef – Sowah (78. Harbaoui), Mbodji, Deschacht (72. Spajić), Acheampong – Dendoncker, Tielmans – Chipciu, Stanciu, Hanni (63. Capel), Teodorczyk
    Náhradníci: Spajić, Harbaoui, Bruno, Nuytinck, Capel, Boeckx, Obradović

    KV Oostende: Proto – Capon, Rozehnal, Milić, Marušić – Vandendriessche, Jonckheere – Canesin, Berrier, El Ghanassy (86. Conté) – Dimata (76. Cyriac)
    Náhradníci: Bossaerts, Siani, Cyriac, Ovono, Akpala, Conté, Godeau

    Rozhodca: Gumienny – Hermans, Hutsebaut