Nominační tisková konference reprezentace U21 (kon.) | Nominační tisková konference reprezentace "A" (kon.)
Tisková konference AC Sparta Praha před EL (kon.) | Tisková konference Hapoel Beer-Sheva před EL (kon.)
koniec udalosti
Nominační tisková konference fotbalové reprezentace U21

cz Streda 02.11.2016, 10:05Tlačové konferencie
     
    Za malý okamžik bude zahájena tisková konference A týmu před duely s Norskem (kvalifikace MS) a Dánskem (příprava). (10:22:53)
     
    Nominace českého týmu pro duel v Portugalsku:

    Brankáři: Vejmola (M. Boleslav), Zima (Janov).
    Obránci: Havel (Bohemians 1905), Lüftner (Teplice), Matějů (Plzeň), Simič (Mouscron), Hůlka (M. Boleslav).
    Záložníci: Barák (Slavia), Holzer (Sparta), Jankto (Udinese), Černý (Ajax), Mašek (Bohemians 1905), Souček (Slavia), Tetour (Dukla), Trávník (Jablonec).
    Útočníci: Chorý (Olomouc), Juliš (Sparta), Klobása (M. Boleslav).
     
    Skončila oficiální část tiskové konference.
     
    Šeterle o místě ME a svých přáních: Krakov je nejblíž k nám, je tam centrum celého turnaje a bylo by to nejlepší řešení. Můžeme si prohlédnout stadion, hotely a tak. Fanoušci by to navíc měli nejblíže anebo ještě bereme střed Polska, kde by měli hrát domácí duely Poláci.
     
    Lavička o Součkovi: On po zranění vypadl z našeho kádru, ale především tolik nehrál ve svém mateřském klubu. Souček je však platným hráčem pro způsob hry, jakým chceme hrát. Teď se situace obrátila, chybí Michal Hubínek a je tu právě Tomáš.
     
    Lavička o náhradníkovi Macejovi: Tento brankář je produktem Ostravy. Dostává příležitost na východě Slovenska v Michalovcích. Je to ale zejména parketa pro Petra Koubu. Zaslouženě se na základě výkonů objevuje v širším okruhu hráčů.
     
    Lavička pokračuje: Samozřejmě sledujeme i širší okruh hráčů. Díváme se i na dvacítku, která hraje velmi silně obsazený turnaj v La Manze. V Portugalsku chceme dát možnost co největšímu počtu hráčů. I z tohoto důvodu jsme nevzali Matěje Pulkraba, který má vzhledem k limitu šesti střídajících hráčů větší šanci si zahrát na tom turnaji dvacítek.
     
    Lavička o Hůlkovi: Zareagovali jsme i na to, že mu poslední kolo úplně výkonnostně nevyšlo. Jinak ale podává standardně kvalitní výkony. Měl s námi být už minulý sraz, ale zranil se. Chceme proto si vyzkoušet jeho výkonnost i se lvíčkem na prsou.
     
    Šeterle: Země, které hrají na turnaji, si navzájem domlouvají přáteláky mezi sebou. Bude to určitě někdo z těchto jedenácti soupeřů.
     
    Lavička o další přípravě: Co se týče dalších zápasů, žádné zatím nemáme. Čekáme na los v Polsku a pak budeme dohadovat další zápasy. Chceme hrát v březnu a pak nějaké duely v přípravném kempu v Rakousku.
     
    Lavička o Portugalska: Když se podíváte na poslední výsledky portugalské jednadvacítky, oni prošli svou kvalifikační skupinou bez porážky. Měli jen dvě remízy a prezentovali se velmi dobrým fotbalem. Všichni máme na paměti výkony, jakými se prezentovali právě tady na Euru. Z tohoto pohledu to pro nás bude velmi dobrá příprava a test.
     
    Šeterle: Pro nás nebyla vrcholem účast v kvalifikaci na tento turnaj, ale samotné mistrovství, na němž rádi chceme uspět.
     
    Lavička o užší spolupráci s Áčkem: Tuhle situaci jsme řešili společně s Jardou Šeterlem i s Karlem Jarolímem. Některá jména do širšího okruhu uchazečů o dres se tam objevovala.
     
    Lavička: Po delší době se do nominace vrací Tomáš Chorý, objevuje se v ní i Lukáš Hůlka. Uvažovali jsme i o Matějovi Pulkrabovi ze Sparty, ale to je mladší ročník a spadá ještě do dvacítky. Matěj odjede na turnaj do La Mangy a my si vyzkoušíme proto olomouckého Tomáše Chorého prezentujícího se výbornými výkony.
     
    Lavička: Nechtěli jsme riskovat nasazení některých hráčů, kteří byli mezi zraněnými. Ať už je to třeba Hubínek nebo i jiní. Patrik Schick opět pojede s Áčkem.
     
    Brankáři: Vejmola (M. Boleslav), Zima (Janov).
    Obránci: Havel (Bohemians 1905), Lüftner (Teplice), Matějů (Plzeň), Simič (Mouscron), Hůlka (M. Boleslav).
    Záložníci: Barák (Slavia), Holzer (Sparta), Jankto (Udinese), Černý (Ajax), Mašek (Bohemians 1905), Souček (Slavia), Tetour (Dukla), Trávník (Jablonec).
    Útočníci: Chorý (Olomouc), Juliš (Sparta), Klobása (M. Boleslav).
     
    Nyní bude přečtena nominace hráčů na zápas s Portugalskem.
     
    Šeterle: Utkání s Portugalskem vyplynulo ze situace, kdy ročník 94 skončí a výběr zápasů je omezený. Hrát můžeme jen s těmi, kteří budou pokračovat na turnaji v Polsku. Před dvěma roky to bylo jednodušší, protože se sem chtěli podívat před Eurem i výběry Německa, Portugalska či Anglie. My se chceme do Polska podívat ještě v březnu. Důležitým termínem je pro nás 1. prosinec, kdy se koná losování. Rádi bychom se utkali také s Polskem. Tato příprava je klíčová, abychom se jen ME nezúčastnili, ale byli zároveň i kvalitním soupeřem.
     
    Šeterle: Dvanáct týmů je rozděleno do třech skupin po čtyřech a postupují pouze vítězové skupin a nejlepší mužstvo z druhých míst.

    Radek Barkman