Vladivostok – Togliatti 5:2 (kon.) | Chabarovsk – Nižnekamsk 4:1 (kon.) | Red Star Kunlun – Kazaň 2:3 (kon.)
Ufa – HC Slovan sk 6:3 (kon.) | D. Moskva – Novgorod 0:1 (kon.)
koniec
HC Salavat Julajev Ufa
6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
HC Slovan Bratislava
Štvrtok 22.09.2016, 16:00 • Ufa Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    A je dobojované. Salavat Julajev Ufa zdolal na svojom ľade HC Slovan Bratislava 6:3. Slovan doplatil na veľkú nedisciplinovanosť, keď si jeho hráči odpykali na trestnej lavici dovedna 18 trestných minút. Hviezdou zápasu sa stal nepochybne švédsky útočník Linus Omark, ktorý si v zápase na konto pripísal bilanciu 2+2.
    Slovan si tak po neúspešnom ťažení na ľade Metallurgu Magnitogorsk (4:2) odnáša z ľadu Salavatu Julajev Ufa ďalšiu prehru v pomere 3:6. Na zverencov Miloša Říhu najbližšie čaká sobotňajší duel na ľade Traktoru Čeľabinsk o 13:30 hod. (18:32:46)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:07
    A v závere zápasu si tak na trestnú lavicu sadá Jakub Valský na dve minúty, jeho sok Denis Bodrov dostal za vyprovokovanie bitky štvorminútový trest.
     
    58:58
    A v závere zápasu sa do seba pustili ešte domáci Denis Bodrov a Čech Jakub Valský, ktorí predviedli krátku pästnú výmenu.
     
    58:43
    Po ďalšom góle Ufy sa zápas už len dohráva. Do konca zápasu ostáva 77 sekúnd.
    58:22 Linus Omark (UFA) - 6:3
     
    58:22
    Salavat Ufa dala gól!
    A je to gól! Miloš Říha sa rozhodol odvolať brankára a výhru Ufy v dnešnom súboji pečatí Švéd LINUS OMARK, ktorý sa vrútil do útočného pásma a bez väčších problémov umiestnil puk do opustenej brány.
    Asistencie: Igor Grigorenko
     
    57:43
    Rosandić podržal puk na modrej čiare, no Slovan si nedokáže vypracovať súvislejší tlak v závere zápasu a všetko nasvedčuje tomu, že Ufa bez väčších problémov dokráča za trojbodovým ziskom.
     
    57:29
    Chipchura teraz zinkasoval pri mantineli tvrdý stret s Gončarovom, stret však nebol posúdený ako nedovolený. Hra je prerušená, buly sa bude vhadzovať po ľavici Svedberga.
     
    56:53
    Salavat je opäť pri lopte, zatlačila svojho súpera pred vlastnou bránou, no zatiaľ sa jej nedarí vypracovať si streleckú príležitosť a ohroziť tak brankára Poggea.
     
    56:30
    Ufa sa musí vysťahovať z útočného pásma, puk sa dostal za modrú čiaru Slovana.
     
    56:17
    Alexander Loginov sa dostal k zakončeniu, jeho zakončeniu ale chýbala väčšia presnosť i razancia. Pogge tak po úspešnom zákroku prerušuje hru.
     
    55:48
    Ufa sa usadila v útočnom pásme, umne zbiera cenné sekundy a pekne kombinuje. K strele od modrej sa dostal Gončarov, no jeho projektil skončil na zadnom mantineli.
     
    55:12
    Ufa zakladá útočnú akciu spoza vlastnej brány. Salavat sa však nemusí nikam ponáhľať, necelých päť minút pred koncom zápasu má k dispozícii pohodlný dvojgólový náskok.
     
    54:54
    A Slovan po vylúčení Mareka Viedenského azda stráca aj poslednú iskierku nádeje na vyrovnanie. Najbližšie dve minúty sa bude musieť brániť.
     
    54:06
    Jeglič teraz vybojoval puk v rohu mantinelu, no defenzíva Ufy si dala pozor na bratislavských útočníkov.
    53:31
     
    53:31
    Čas sa kráti. Slovanu sa nedarí streliť kontaktný gól, ktorým by dokázal zdramatizovať záver dnešného stretnutia.

    Dávid Lech

    Góly a asistencie: 14. Engqvist (Hartikainen, Omark), 25. I. Makarov (Lisin, J. Bodrov), 26. Omark (Engqvist, Kuljaš), 36. Loginov (Lisin, Omark), 44. A. Černov (A. Lazarev), 59. Omark (I. Grigorenko) – 20. Ďaloga (Taffe, Cheechoo), 31. Ďaloga, 48. Zigo (Rosandić)


    HC Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Gavrilov) – Kornějev, Kuljaš, D. Vorobjov, Gončarov, Garejev, Loginov, D. Bodrov, Arzamascev – Omark, Engqvist, Hartikainen – Lisin, J. Bodrov, I. Makarov – A. Černov, Chripunov, A. Lazarev – Kaprizov, M. Vorobjov, I. Grigorenko (C).
    HC Slovan Bratislava: Pogge (Brust) – Švarný, Plastino, Luža, Meszároš (C), Ďaloga, Pokorný, Rosandić, Bačik – Nedorost, Viedenský, Jeglič – Chipchura, Taffe, Cheechoo – Skalický, Lušňák, Šiška – Valský, Zigo, T. Kubalík.

    Rozhodca: Gusev, Olenin – Kuprijanov, Nikolajev