Tím Severnej Ameriky – Švédsko 4:3 (po pr.) | Kanada – Tím Európy sk 4:1 (kon.) | Fínsko – Rusko 0:3 (kon.)
koniec
Kanada
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Tím Európy
Štvrtok 22.09.2016, 02:10Svetový pohár • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:33 Logan Couture (CAN) - 4:1
     
    57:33
    Kanada dala gól!
    Tak a o víťazovi zápasu je definitívne rozhodnuté. Kanaďania dokázali vyvinúť tlak pred Jaroslavom Halákom a štvrtý gól pre svoj tím z toho vyťažil Logan Couture. Asistencie: Jonathan Toews, Marc-Édouard Vlasic .
     
    57:26
    Vylúčenie v tíme Kanada (Brad Marchand – 2 min.).
    Vylúčenie v tíme Tím Európy (Pierre-Édouard Bellemare – 2 min.).
     
    50:13
    Od modrej strieľal Brent Burns, puk sa dostal k Joeovi Thorntonovi a Jaroslav Halák neuveriteľným spôsobom chytá!
     
    50:07
    Vylúčenie v tíme Tím Európy (Zdeno Chára – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    45:32
    Vylúčenie v tíme Kanada (Alex Pietrangelo – 2 min., krosček).
     
    39:10
    Vylúčenie v tíme Tím Európy (Zdeno Chára – 2 min., držanie).
    36:03 Jaroslav Halák (EUR)
     
    36:03
    Vylúčenie v tíme Tím Európy (Mark Streit – 2 min., držanie).
    34:48 Jonathan Toews (CAN) - 3:1
     
    34:48
    Kanada dala gól!
    Nešťastný moment pre Tím Európy! Roman Josi na útočnej modrej zlomil hokejku, puk si uchmatol JONATHAN TOEWS, ktorý mal na druhej strane ešte Johna Tavaresa, rozhodol sa však zakončiť a urobil najlepšie ako mohol. Asistencia: Logan Couture.
     
    29:55
    Andrej Sekera dostáva 2+2 minúty, na trestnú lavicu však putuje aj Joe Thornton. Kanada si napriek tomu zahrá presilovú hru.
     
    28:35
    Marián Gáborík nebol ďaleko od vyrovnávajúceho gólu! Jeho strela zápästím z ľavého kruhu len tesne minula Crawfordovu bránu!
    24:38 Marián Hossa (EUR) - 2:1
     
    24:38
    Tím Európy práve strelil gól! Anže Kopitar potiahol puk po ľavej strane, posunul ho na MARIÁNA HOSSU, a ten z takmer nemožného uhla zaskočil Coreyho Crawforda v kanadskej bráne! Asistencie: Anže Kopitar, Christian Ehrhoff.
    19:06 Jonathan Toews (CAN) - 2:0
    19:06 Brad Marchand (CAN), Jaroslav Halák (EUR) - 2:0
     
    19:06
    Kanada dala gól!
    Jaroslav Halák doposiaľ podával skvelý výkon, avšak táto chyba ho bude určite mrzieť. Slovenský gólman sa vydal za bránu, puk však rozohral len na hokejku Matta Duchenea, ktorý našiel pred poloprázdnou bránou JONATHANA TOEWSA a ten už nemal problém puk zasunúť do siete. Asistencia: Matt Duchene.
    04:01 Sidney Crosby (CAN) - 1:0
     
    04:01
    Kanada dala gól!
    Kanaďania veľmi rýchlo otvárajú skóre a strelcom gólu nie je nikto iný, ako SIDNEY CROSBY. Ten si po vyhratom buly narazil s Jayom Bouwmeestrom, obišiel bránku Jaroslava Haláka a krásnym spôsobom zakončil. Asistencia: Jay Bouwmeester.
     
    02:25
    Tobias Rieder sa rútil sám na Coreyho Crawforda, kanadský gólman sa však natiahol, aký je dlhý a nemeckému útočníkovi Európy zabránil v zakončení.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 5. Crosby (Bouwmeester), 20. Toews (Duchene), 35. Toews (Couture), 58. Couture (Toews, Vlasic) – 25. Hossa (Kopitar, Ehrhoff)


    Kanada: Crawford (Holtby) – Burns, Vlasic, Doughty, Muzzin, Bouwmeester, Pietrangelo – Bergeron, Crosby (C), Marchand – Stamkos, C. Giroux, Tavares – Perry, Toews, Couture – Duchene, O'Reilly, Thornton.
    Tím Európy: Halák (Grubauer) – Chára, Sekera, Josi, Ehrhoff, Streit, Sbisa – Hossa, Kopitar (C), Tatar – Zuccarello, Nielsen, Gáborík – Niederreiter, Draisaitl, Rieder – Hansen, Bellemare, Vanek.