Watford – Manchester United 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Stoke City 4:1 (kon.) | Southampton – Swansea 1:0 (kon.)
Tottenham – Sunderland 1:0 (kon.)
koniec
Southampton FC
1:0 (0:0)
Swansea City
Nedeľa 18.09.2016, 15:15 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nastavuje ešte štyri minútky navyše.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Kyle Naughton (Swansea City) za podkopnutie.
    86. Gylfi Sigurdsson (SWN)
     
    86
    Sigurdsson sa drží za hlavu a má prečo. Práve zahodil obrovskú príležitosť na skórovanie. Mal dostatok času a priestoru na zakončenie, ale jeho strelecký pokus bol dobre umiestnený, ale nemal potrebnú razanciu a tak loptu stihol Forster zachytiť. Obrovská škoda.
     
    82
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Jack Cork, prichádza Borja Bastón.
     
    81
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Dušan Tadić, prichádza Cuco Martina.
     
    71
    Naughton si dokázal uvoľniť cez dotierajúceho brániaceho hráča a dokonca aj zakončiť medzi tri žrde. Jeho strelecký pokus musel zlikvidovať Forster.
     
    68
    Ďaľší rýchly útok domácich. Redmond prihral loptu rozbehnutému Tadićovi, ktorú ihneď zakončoval k pravej žrdi. Tam sa reflexívnym zákrokom blisol Fabiański, ktorý loptu vyrazil na rohový kop.
     
    65
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Ki Song-jung, prichádza Jefferson Montero.
    64. Charlie Austin (SOT) - 1:0
     
    64
    Southampton dal gól!
    Dusan Tadić si to namieril smerom dopredu, keď neskôr centroval loptu z pravej strany ihriska. K lopte sa v šestnástke súpera dostal CHARLIE AUSTIN, ktorý nekompromisne prekonáva bezmocného Fabiańskeho. 1:0!
    62. Charlie Austin (SOT)
     
    62
    Obrovská príležitosť a zároveň veľká smola. Redmond poslal milimetrovú prihrávku za obranu, kde si nabiehal Davis, ktorý loptu trafil z prvej, ale jeho tvrdé zakončenie skončilo len na brvne Fabiańskeho bránky.
     
    61
    Center po rohovom kope dopadol presne na hlavu nabiehajúceho Shane Longa, ale jeho hlavičkový pokus len tesne minul brvno Fabiańskeho bránky.
     
    59
    Veľkú šancu doslova spálil Nathan Redmond! Peknú prihrávku po zemi si spracoval a zo sľubnej pozície vystrelil. Lopta ale skončila len v hľadisku.
     
    56
    Bertrand poslal prudký center do pokutového územia súpera z ľavej strany ihriska. Tento center nedokázal zachytiť ani jeden hráč, napriek tomu lopta len veľmi tesne minula pravú žrď bránky.
     
    54
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Jordy Clasie, prichádza Pierre-Emile Højbjerg.
     
    53
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Shane Long, prichádza Charlie Austin.
     
    46
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Stephen Kingsley, prichádza Ángel Rangel.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nastavuje jednu minútu v prvom polčase.
     
    44
    To čo teraz zahodil Redmond sa snáď ani nedá. Dokázal si spracovať prihrávku, ktorú mu do šestnástky súpera poslal Tadić, následne si zasekol brániaceho hráča a už pred ním stál iba osamotený Fabiański, ale Redmond nedokázal z deviatich metrov trafiť loptu medzi tri žrde. Toto ich môže ešte mrzieť.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Shane Long (Southampton FC) za filmovanie v pokutovom území súpera.
     
    35
    Center po rohovom kope smeroval do hĺbky šestnástky, kde sa ocitol jeden z domácich hráčov, ktorý dokázal aj zakončiť, ale len do stredu brány, kde bol pripravený Fabiański. To bola veľká príležitosť.
     
    26
    Po súboji zostáva ležať na trávniku otrasený Naughton, ktorý potrebuje opateru lekárnikov. Dúfajme, že bude v poriadku a v hre bude pokračovať bez nejakého obmedzenia.
     
    24
    Barrow dlho váhal, ale nakoniec sa dokázal uvoľniť a poslať prudký prízemný center až do malého vápna, kde si nabiehal Llorente, ktorý dokázal aj zakončiť, ale jeho strelecký pokus nemal potrebnú razanciu, aby prešiel až za chrbát Forstera. Zatiaľ najväčšia príležitosť v zápase.
     
    20
    K voľnému kopu sa postavil Tadić, ktorý poslal svoj tvrdý projektil medzi tri žrde. Fabiański musel v tomto prípade zasahovať a vyraziť loptu na rohový kop.
     
    18
    Jeden z domácich hráčov poslal nádherný center do hĺbky vápna, kde sa ocitol nikým nestrážený Davis, ktorý sa do lopty oprel hlavou, ale jeho hlavičkové zakončenie skončilo tesne mimo brány.
     
    10
    To vyzeralo, ako niečo nacvičené.Sigurdsoon poslal prízemný center do pokutového územia súpera, kde sa ocitol Fer, ale jeho zakončenie z otočky skončilo mimo brány.
     
    6
    Barrow sa dostal ku odrazenej lopte. Pred ním stál brániaci hráč, napriek tomu skúsil Barrow zakončiť. Jeho zakončenie skončilo až v rukaviciach pozorného Forstera.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 64. Austin

    Karty:   41. S. Long (SOT) – 89. Naughton (SWN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 14:8.
    Southampton FC: Forster – Soares, Fonte, van Dijk, Bertrand – Clasie (54. Højbjerg), Romeu – Tadić (81. Martina), S. Davis, Redmond – S. Long (53. Austin).
    Náhradníci: A. McCarthy – Jošida, Austin, Martina, Reed, Højbjerg, Isgrove.

    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Kingsley (46. Rangel), Amat – Fer, Cork (82. Bastón), Ki Song-jung (65. Montero) – G. Sigurdsson, F. Llorente, Barrow.
    Náhradníci: Nordfeldt – van der Hoorn, Britton, Bastón, Routledge, Montero, Rangel.

    Rozhodca: Mike Jones