Augsburg – Mainz 1:3 (kon.) | Hertha – Schalke 2:0 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:0 (0:0)
FC Schalke 04
Nedeľa 18.09.2016, 17:30 • Olympijský štadión, Berlín • Nemecká Bundesliga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešný zápas nebol síce reklamou na futbal, no napokon sme videli dva pekné góly. Najskôr krásnou technickou strelou skóroval Mitchell Weiser a následne ťažil z jeho presného pasu aj striedajúci Valentin Stocker. Po víťazstve 2:0 sa tak Hertha Berlín dostáva na druhé miesto tabuľky, pričom má len horšie skóre ako vedúci Bayern Mníchov. Naopak, Schalke 04 opäť nestrelilo gól a v kolónke bodov má naďalej nulu. Nás môže tešiť fakt, že Peter Pekarík odohral opäť celé stretnutie a okrem toho, že dostal žltú kartu sa podieľal aj na víťaznom góle svojho tímu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (19:27:39)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Marvin Plattenhardt sa ešte previnil nedovoleným zákrokom, no berie to už s úsmevom. Tretie víťazstvo Herthy Berlín bude o pár sekúnd realitou.
     
    90+2
    Schalke 04 nemá už ani fyzické, ani psychické sily, aby s dnešným duelom ešte niečo urobilo. Naopak, brániť sa bude ďalšiemu rohu.
     
    90+1
    Julian Schieber svojou aktivitou vybojoval rohový kop. Ten domáci zahrali nakrátko a opäť získali cenné sekundy. Dnešný triumf im už nejde!
     
    90
    Domáci futbalisti držia loptu ďaleko od svojej brány. Medzitým štvrtý rozhodca zápasu ukázal, že hrať sa bude navyše ešte 180 sekúnd.
     
    89
    Ani po tomto rohovom kope sa nedostali futbalisti Schalke 04 do zakončenia. Určite by im pomohlo aspoň strelenie čestného gólu.
     
    88
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Do hry ešte zasiahne Julian Schieber, ktorý vymení doterajšieho kapitána Vedada Ibiševića.
     
    87
    Zápas sa už pomaly dohráva. Domáci priaznivci na Olympijskom štadióne už oslavujú víťazstvo, ktoré bude pre Herthu tretím v sezóne.
     
    86
    Abdul Baba Rahman sa dostal k centru z ľavej strany. Peter Pekarík ho síce nezastavil, no jeho menšie zaváhanie napravil Niklas Stark.
     
    85
    Eric Maxim Choupo-Moting teraz zozadu pristúpil nohu Mitchellovi Weiserovi. Tento faul ale unikol pozornosti hlavného rozhodcu, a tak môžu hrať hostia.
     
    84
    Hertha výborne zvláda záver zápasu. Schalke 04 sa doposiaľ k ničomu nedostalo a jeho snaha neprejavuje žiadne známky črtajúceho sa tlaku.
     
    83
    Abdul Baba Rahman sa dostal k odrazenej lopte a spoza šestnástky vystrelil. Svojim pokusom ale mieril len nad bránu Runeho Almenninga Jarsteina.
     
    82
    Jeden z domácich futbalistov si vypýtal faul v strede ihriska. Berlínčania sa už nikam neponáhľajú a aj pri tejto rozohrávke zbierajú sekundy.
     
    81
    Markus Weinzierl sa rozhodol pre posledné striedanie. Na trávnik ešte prichádza útočník Franco Di Santo, ktorý vymenil Benjamina Stambouliho.
     
    80
    Jevhen Konopljanka zahral rohový kop hosťujúceho tímu. Ukrajinský záložník ale nenašiel nikoho v tmavozelenom drese. Tlak hostí je značne otupený.
     
    79
    Eric Maxim Choupo-Moting posielal z ľavej strany center do pokutového územia. Ten ale odvrátil na rohový kop stopér Sebastian Langkamp.
     
    78
    Domáci sa stiahli už pred svoje pokutové územie a bránia svoje dvojgólové vedenie. V dnešnom zápase sa vyhli zbytočným chýbam a zrejme zaslúžene sú bližšie k víťazstvu.
     
    77
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Per Ciljan Skjelbred, prichádza Jens Hegeler.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 64. Weiser, 74. Stocker

    Karty:   63. Pekarík (HER) – 63. Fährmann (SCH)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:17.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Stark, Plattenhardt – Lustenberger, Skjelbred (77. Hegeler) – Weiser, Darida (54. Stocker), Haraguči – Ibišević (C) (88. Schieber).
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Kalou, Hegeler, Stocker, Schieber, Allan.

    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (C), Naldo, Nastasić, Baba Rahman – Stambouli (81. Di Santo), Bentaleb – Embolo (46. Konopljanka), Goretzka (60. Meyer), Choupo-Moting – Huntelaar.
    Náhradníci: Nübel – Kolašinac, Meyer, Di Santo, Schöpf, Konopljanka, Riether.

    Rozhodca: Deniz Aytekin