Sampdoria – AC Miláno 0:1 (kon.)
koniec
Sampdoria Janov
0:1 (0:0)
AC Miláno
Piatok 16.09.2016, 20:45Talianska Seria A • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    V šiestej minúte nadstaveného času ešte dostáva žltú kartu za zdržovanie hry aj milánsky brankár Gianluigi Donnarumma.
     
    90+1
    Ešte pred priamym kopom vidíme posledné striedanie v podaní hostí. V zápase končí Suso a na jeho miesto prichádza Gustavo Gomez.
     
    88
    Domáci tréner sa ešte nevzdáva. Na trávnik prichádza český futbalista Patrik Schick, ktorý posilní útočnú formáciu. Dnes má odpracované Édgar Barreto.
    85. Carlos Bacca (ACM) - 0:1
     
    85
    AC Miláno dalo gól! Tak toto je studená sprcha pred domáci tím. Milan Škriniar zbytočne stratil loptu na vlastnej polovici, Suso ju okamžite prihral na kopačku CARLOSA BACCU, ktorý technickou strelou prekonal Emiliana Viviana – 0:1.
    84. Žltá karta
     
    84
    Luis Muriel sa dobre zorientoval v šestnástke súpera. Dokonca prekonal aj brankára súpera, no pri kľučke si pomohol rukou. Za to dostáva kartu.
     
    80
    Obrovská šanca na strane hostí. Luis Muriel sa presadil cez pasívnych obrancov a krížnou strelou trafil pravú žrď milánskej brány.
     
    74
    Carlos Bacca sa krásne otočil s loptou a spoza šestnástky vystrelil. Jeho strelecký pokus ale dokázal Emiliano Viviano vyraziť na svoju ľavú žrď!
     
    71
    M´Baye Niang bol na hranici pokutového územia faulovaný. Hostia tak budú zahrávať priamy kop a navyše Pedro Pereira dostáva žltú kartu.
     
    70
    Domáci dostali loptu do brány, no gól pre ofsajdové postavenie neplatí. Édgar Barreto sa síce lopty nedotkol, no jasne sa zapojil do hry.
     
    69
    Ešte pred rohovým kopom sme svedkami striedania. Na ihrisko prichádza Bruno Fernandes, ktorý vymenil záložníka Dennisa Praeta.
     
    64
    Druhé striedanie v podaní hostí. Do útoku prichádza Carlos Bacca, ktorý bude nepochybne robiť Milanovi Škriniarovi veľké problémy. Dnes končí Gianluca Lapadula.
     
    57
    Tak napokon vidíme zmenu v plánoch milánskeho trénera. V dnešnom dueli končí José Ernesto Sosa a na jeho miesto ide Manuel Locatelli.
     
    53
    Lopta sa teraz poodrážala v pokutovom území Milána. Do zakončenia sa dostal toľkokrát skloňovaný Luis Muriel, no strela mu príliš nevyšla.
     
    47
    A hneď na začiatku druhého dejstva vidíme žltú kartu. Jej adresátom je Giacomo Bonaventura, ktorý nekompromisne poslal na trávnik Vasca Reginiho.
     
    44
    Luis Muriel predviedol parádnu akciu. Z rohu ihriska to potiahol až k stredu, na pravej strane našiel voľného Édgara Barreta, ale jeho tvrdú strelu vyrazil na roh Gianluigi Donnarumma.
     
    38
    Z viac ako tridsiatich metrov zahral priamy kop domáci útočník Luis Muriel. Ten ale trafil len do ruky Gianlucu Lapadulu, ktorý dostáva žltú kartu.
     
    30
    Po polhodine hry tu máme prvé striedanie. Zranenie neumožňuje pokračovať Jocopovi Salovi, a tak na jeho miesto nastupuje Pedro Pereira.
     
    29
    Prvá šanca aj na strane hostí. Dlhý pas za obranu dostal Gianluca Lapadula, predral sa aj cez Milana Škriniara, no jeho strela minula bránu.
     
    21
    Luis Muriel krásne prešiel hosťujúcou obranou a svojim prízemným centrom hľadal svojho spoluhráča. Vynikajúco ale zasiahol Rodrigo Paletta, ktorý loptu dokázal stlmiť do rúk svojho brankára.
     
    11
    Krásny futbalový moment! Lucas Torreira sa dostal k strele približne z 25 metrov, no skvelý zákrok predviedol mladý brankár Gianluigi Donnarumma. Ten vyrazil loptu na rohový kop.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 85. Bacca

    Karty:   71. Pereira (SMD), 84. Muriel (SMD) – 38. Lapadula (ACM), 47. Bonaventura (ACM), 90+6. G. Donnarumma (ACM)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:16.
    Sampdoria Janov: Viviano – Sala (30. Pereira), Silvestre, Škriniar, Regini – É. Barreto (88. Schick), Torreira, Linetty – Praet (69. Fernandes) – Quagliarella, Muriel.
    Náhradníci: Puggioni – Dodô, Eramo, Fernandes, Pereira, Schick, Palombo, Cigarini, Đuričić, Budimir, Amuzie, Krajnc.

    AC Miláno: G. Donnarumma – Abate, Paletta, A. Romagnoli, Calabria – J. Sosa (57. Locatelli), Montolivo, Bonaventura – Suso (90+1. G. Gomez), Lapadula (64. Bacca), Niang.
    Náhradníci: Plizzari, Gabriel – Ely, Adriano, Honda, G. Gomez, A. Poli, Vangioni, Bacca, Locatelli, Pašalić.