Sampdoria – AC Miláno 0:1 (kon.)
koniec
Sampdoria Janov
0:1 (0:0)
AC Miláno
Piatok 16.09.2016, 20:45Talianska Seria A • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Spoločne sme sledovali veľmi dramatické stretnutie. Futbalisti Sampdorie boli vyrovnaným súperom milánskemu AC, ale napokon stratili všetky body. Smoliarom zápasu je Milian Škriniar, ktorý hral celý zápas výborne, no predsa len spravil jednu chybu, ktorú po prihrávke Susa využil striedajúci Carlos Bacca. Trpký výsledok pre domácich, no hrá sa na góly, ktoré dnes nestrelil. Milánčania sa tak dostávajú na ôsme miesto tabuľky, hneď za svojho dnešného súpera. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:47:37)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    V šiestej minúte nadstaveného času ešte dostáva žltú kartu za zdržovanie hry aj milánsky brankár Gianluigi Donnarumma.
     
    90+5
    Domáce mužstvo malo výhodu dvoch rohových kopov za sebou, ale ani v jednom prípade sa nedostalo do zakončenia.
     
    90+4
    Na trávniku sa teraz dlho nehralo, pretože jeden z hosťujúcich futbalistov musel byť ošetrovaný. Ten okrem toho zbiera cenné sekundy.
     
    90+3
    Po rohovom kope sme videli pád domáceho hráča v šestnástke, no z tohto penalta nebude. Napokon fauloval Milan Škriniar, a tak sú pri lopte hostia.
     
    90+2
    Priamy kop napokon zahral Bruno Fernandes, ale trafil len M´Baye Nianga, ktorý bol súčasťou milánskeho múru. Veľká škoda pred domáci tím.
     
    90+1
    Ešte pred priamym kopom vidíme posledné striedanie v podaní hostí. V zápase končí Suso a na jeho miesto prichádza Gustavo Gomez.
     
    90
    Tak toto je šanca pre domácich na vyrovnanie. Bruno Fernandes bol faulovaný tesne pred pokutovým územím, a tak sa naskytá zaujímavá štandardná situácia.
     
    89
    Z ľavej strany centroval Suso, no jeho pas nenašiel nikoho v červeno-čiernych dresoch. Napriek tomu dobre podržal loptu a nazbieral nejaké sekundy.
     
    88
    Domáci tréner sa ešte nevzdáva. Na trávnik prichádza český futbalista Patrik Schick, ktorý posilní útočnú formáciu. Dnes má odpracované Édgar Barreto.
     
    87
    Domáci futbalisti dnes neboli horším tímom, no vyzerá to tak, že podobne ako v minulej sezóne prehrávajú doma s milánskym AC tesným rozdielom.
    85. Carlos Bacca (ACM) - 0:1
     
    85
    AC Miláno dalo gól! Tak toto je studená sprcha pred domáci tím. Milan Škriniar zbytočne stratil loptu na vlastnej polovici, Suso ju okamžite prihral na kopačku CARLOSA BACCU, ktorý technickou strelou prekonal Emiliana Viviana – 0:1.
    84. Žltá karta
     
    84
    Luis Muriel sa dobre zorientoval v šestnástke súpera. Dokonca prekonal aj brankára súpera, no pri kľučke si pomohol rukou. Za to dostáva kartu.
     
    83
    Rodrigo Paletta to dobre vyriešil a posiela loptu mimo hracej plochy. Akcia domáceho tímu bude pokračovať vhadzovaním blízko šestnástky.
     
    82
    A ďalší kontakt v pokutovom území domáceho tímu. Pedro Pereira hrá vo vlastnej šestnástke až príliš tvrdo a aj teraz poslal k zemi Giacoma Bonaventuru. Opäť to zaváňalo penaltou.
     
    81
    Carlos Bacca sa snažil využiť zaváhanie domácej obrany, ale opäť ho dobre bránil slovenský obranca Milan Škriniar. Ten mu znemožnil lepšie zakončiť.
     
    80
    Obrovská šanca na strane hostí. Luis Muriel sa presadil cez pasívnych obrancov a krížnou strelou trafil pravú žrď milánskej brány.
     
    78
    Milan Škriniar opäť dobre zasiahol a dokonale prečítal technické finesy Susa. Ani tento rohový kop ale nebol pre domácich nebezpečný.
     
    77
    V posledných minútach prevzal hernú aktivitu milánsky veľkoklub. Ten tu v minulej sezóne dokázal vyhrať 0:1 a určite by rovnaké skóre privítal aj dnes.
     
    76
    M´Baye Niang sa dostával cez Pedra Pereiru. V ich osobnom súboji bol vidno jasný kontakt, no hlavný rozhodca ani teraz penaltu nepíska.
     
    75
    Hostia zahrali svoj rohový kop len nakrátko. Opäť sa im to ale nevyplatilo, a tak z tejto akcie nehrozilo žiadne nebezpečenstvo.
     
    74
    Carlos Bacca sa krásne otočil s loptou a spoza šestnástky vystrelil. Jeho strelecký pokus ale dokázal Emiliano Viviano vyraziť na svoju ľavú žrď!
     
    73
    Po centri z pravej strany sa dostal k hlavičke Carlos Bacca. Jeho hlavička nebola presná a navyše ešte predtým sa pískal ofsajd.
     
    72
    Priamy kop zahral Giacomo Bonaventura, no jeho center z ľavej strany mu vôbec nevyšiel. Nasledovať bude odkop od brány Emiliana Viviana.
     
    71
    M´Baye Niang bol na hranici pokutového územia faulovaný. Hostia tak budú zahrávať priamy kop a navyše Pedro Pereira dostáva žltú kartu.
     
    70
    Domáci dostali loptu do brány, no gól pre ofsajdové postavenie neplatí. Édgar Barreto sa síce lopty nedotkol, no jasne sa zapojil do hry.
     
    69
    Ešte pred rohovým kopom sme svedkami striedania. Na ihrisko prichádza Bruno Fernandes, ktorý vymenil záložníka Dennisa Praeta.
     
    68
    Édgar Barreto príkladne zabojoval a v súboji s Manuelom Locatellim získal ďalší rohový kop pred domáce farby. Dokážu sa domáci presadiť?
     
    67
    Fabio Quagliarella to skúšal centrom z pravej strany. V nebezpečnom priestore ale bol len Luis Muriel, ktorý sa však nepresadil.
     
    66
    Carlos Bacca je hneď po svojom príchode veľmi aktívny. Teraz si zabiehal za obranu domáceho tímu, no v čase prihrávky bol v tesnom ofsajde.
     
    65
    Giacomo Bonaventura potiahol loptu dopredu a kolmou prihrávkou hľadal čerstvého Carlosa Baccu. Ten ale vo svojej prvej akcii neuspel.
     
    64
    Druhé striedanie v podaní hostí. Do útoku prichádza Carlos Bacca, ktorý bude nepochybne robiť Milanovi Škriniarovi veľké problémy. Dnes končí Gianluca Lapadula.
     
    63
    Domáci nezahrali priamy kop vôbec nedobre. Centrovaná lopta nenašla nikoho v modrom drese, a tak bude nasledovať odkop od brány.
     
    62
    Édgar Barreto bol faulovaný, a tak bude nasledovať priamy kop v prospech Sampdorie. Voči pravidlám sa previnil Manuel Locatelli.
     
    61
    Loptu držia na svojich kopačkách domáci futbalisti. Tí sa snažia trošku vysunúť hosťujúcich obrancov, ktorí sú dobre sformovaní.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a musíme konštatovať, že vzhľadom na priebeh hry sme rozhodne mohli vidieť nejaký gól. V koncovke ale chýba obom tímom akýsi moment prekvapenia.
     
    59
    Po prvýkrát musel zasahovať aj Emiliano Viviano. Z veľkej diaľky to skúsil ľavačkou Suso, ale na dvakrát jeho strelu domáci brankár zneškodnil.
     
    58
    M´Baye Niang to prehnal so svojim dôrazom a hoci sa mu to nepáči, nemôže kvôli faulu pokračovať vo svojej útočnej aktivite.
     
    57
    Tak napokon vidíme zmenu v plánoch milánskeho trénera. V dnešnom dueli končí José Ernesto Sosa a na jeho miesto ide Manuel Locatelli.
     
    56
    Riccardo Montolivo nakopol loptu do jedného z domácich hráčov a vybojoval odkop od milánskej brány. Podľa záberu kamier onedlho nastúpi aj Luiz Adriano.
     
    55
    Gianluca Lapadula si robil priestor, ale v súboji s Milanom Škriniarom si počínal nedovolene. Slovák hrá dnes veľmi dobrý zápas.
     
    54
    Davide Calabria zostal ležať na trávniku po predošlej situácii. S bolestivou grimasou odkrýval za postrannú čiaru, no zrejme bude môcť pokračovať.
     
    53
    Lopta sa teraz poodrážala v pokutovom území Milána. Do zakončenia sa dostal toľkokrát skloňovaný Luis Muriel, no strela mu príliš nevyšla.
     
    52
    Po aktivite Luisa Muriela zahrával domáci tím štvrtý rohový kop. Dennis Praet ale svojim centerom našiel len pripraveného Alessia Romagnoliho.
     
    51
    Davide Calabria posielal prízemný center do domácej šestnástky. V nej ale chýbal M´Baye Niang, a tak loptu bez problémov odkopol Matías Silvestre.
     
    50
    Dennis Praet sa nedokázal presadiť proti presile hosťujúcich hráčov. Lopta mu ušla mimo hracej plochy, a tak bude odkopávať Gianluigi Donnarumma.
     
    49
    Na druhej strane ihriska bol faulovaný Rodrigo Paletta. Útočný faul si na svoje konto pripisuje dnes veľmi aktívny Luis Muriel.
     
    48
    Suso sa snažil preniknúť do pokutového územia, no v súboji s domácim Karolom Linettym spadol. Hlavný rozhodca dlho váhal, ale penaltu nepíska.
     
    47
    A hneď na začiatku druhého dejstva vidíme žltú kartu. Jej adresátom je Giacomo Bonaventura, ktorý nekompromisne poslal na trávnik Vasca Reginiho.
     
    46
    Massimiliano Irrati odštartoval druhý polčas. Ani jeden z trénerov nespravil žiadne zásahy do zostavy, no rozcvičovať za začína Carlos Bacca.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas máme za sebou. Oveľa aktívnejší boli futbalisti z Janova, ktorí niekoľkokrát zamestnali Gianluigiho Donnarummu. Ten sa vyznamenal najmä v 11. minúte, keď krásne vyrazil strelu Lucasa Torreiru. Veľmi aktívny bol aj Luis Muriel a jeho útočné akcie boli ozdobou prvého dejstva. V ňom sme ale gól nevideli, no verme, že sa to zmení v druhej polovici dnešného stretnutia.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Fabio Quagliarella kúzlil s loptou v pokutovom území súpera, ale napokon o ňu prišiel. Dopredu tak môžu ísť hostia, ktorí toho veľa nepredviedli.
     
    44
    Luis Muriel predviedol parádnu akciu. Z rohu ihriska to potiahol až k stredu, na pravej strane našiel voľného Édgara Barreta, ale jeho tvrdú strelu vyrazil na roh Gianluigi Donnarumma.
     
    43
    Kolmá prihrávka smerovala na Gianlucu Lapadulu, no ten loptu nedokázal spracovať. Toho využil Matías Silvestre a odkopol loptu k stredovému kruhu.
     
    42
    Aj hostia sa teraz dostali k lopte na dlhší časový úsek. Hráči Sampdorie ale dobre pracujú a Milánčanom nedávajú žiaden priestor.
     
    41
    Luis Muriel z ľavej strany potiahol loptu na os ihriska. Pripravil si to na pravačku a Gianluigi Donnarumma môže byť rád, že minul jeho bránu.
     
    40
    Luis Muriel aj druhýkrát triafa len dobre postavený múr milánskeho celku. Teraz rukou nikto nezahral, takže v akcii môžu pokračovať hostia.
     
    39
    Po predošlej situácii tak bude nasledovať ďalší priamy kop. Luis Muriel sa priblížil o viac ako osem metrov, a tak má teraz lepšiu streleckú pozíciu.
     
    38
    Z viac ako tridsiatich metrov zahral priamy kop domáci útočník Luis Muriel. Ten ale trafil len do ruky Gianlucu Lapadulu, ktorý dostáva žltú kartu.
     
    37
    Gianluigi Donnarumma nezachytil loptu na hracej ploche, a tak zahrávali domáci rohový kop. Výborne však zasiahol Davide Calabria.
     
    36
    Asistent hlavného rozhodcu signalizuje ofsajdové postavenie M´Baye Nianga. Lopta tak putuje na kopačky domácich futbalistov.
     
    34
    Akcia hostí nemôže pokračovať. M´Baye Niang síce zakončil, no predtým sa už dávno pískalo. Rukou totiž zahral Gianluca Lapadula.
     
    33
    Postupom času sa čoraz viac dostávajú do hry aj futbalisti zo severu Talianska. Sampdoria mierne zvoľnila, čo sa jej nemusí vyplatiť.
     
    32
    Luis Muriel si chcel naraziť loptu s talianskym reprezentantom Fabiom Quagliarellom. Obrana hostí si ale poradila a nebezpečenstvo zažehnal odkop ich brankára.
     
    31
    Milánčania to skúšajú najmä po ľavej strane. Aj teraz sa snažil niečo vymyslieť M´Baye Niang, ale po príchode na trávnik sa dobrým zákrokom zaskvel Pedro Pereira.
     
    30
    Po polhodine hry tu máme prvé striedanie. Zranenie neumožňuje pokračovať Jocopovi Salovi, a tak na jeho miesto nastupuje Pedro Pereira.
     
    29
    Prvá šanca aj na strane hostí. Dlhý pas za obranu dostal Gianluca Lapadula, predral sa aj cez Milana Škriniara, no jeho strela minula bránu.
     
    28
    Karol Linetty predviedol individuálnu akciu, no čistým zákrokom ho zastavil José Ernesto Sosa. Pokutový kop sa nemohol pískať.
     
    27
    Domáci si vypracovali ďalší náznak šance. Fabio Quagliarella sa dostal k strele snáď z trinástich metrov, no loptou trafil len padajúceho Rodriga Palettu.
     
    26
    K odrazenej lopte sa dostal Riccardo Montolivo a skúsil to svojou typickou strelou z diaľky. Emiliano Viviano ale nemusel zasahovať, keďže lopta smerovala nad bránu.
     
    25
    M´Baye Niang to skúšal po ľavej strane, ale jeho útočné snaženie zastavil čistým zákrokom Jacopo Sala. Nasledovať bude roh.
     
    24
    Suso sa snažil preniesť ťažisko hry na ľavú stranu, kde operuje Giacomo Bonaventura. Ten ale loptu už nezachytil na ihrisku, a tak sa bude vhadzovať.
     
    23
    Možno pre mnohých to bude prekvapenie, no Sampdoria je v prvej polovici úvodného dejstva jasne lepšia. Má územnú prevahu a smerom dopredu je nebezpečnejšia.
     
    22
    Domáci hráči od začiatku zápasu veľmi dobre napádajú. Presvedčil sa o tom aj Gianluigi Donnarumma a môže byť rád, že jeho kiks nebol potrestaný.
     
    21
    Luis Muriel krásne prešiel hosťujúcou obranou a svojim prízemným centrom hľadal svojho spoluhráča. Vynikajúco ale zasiahol Rodrigo Paletta, ktorý loptu dokázal stlmiť do rúk svojho brankára.
     
    20
    Milánčania sa snažili zahrať nejaký signál, no ten im očividne nevyšiel. Naopak, dopredu mohli ísť domáci, no v snahe o rýchly brejk boli zastavení.
     
    19
    Gianluca Lapadula dobre zapracoval a dokonca vybojoval pre svoj tím druhý rohový kop v zápase. Jeho exekútorom bude opäť Giacomo Bonaventura.
     
    18
    Pre Dennisa Praeta sa črtala zaujímavá šanca, no výborne ho dokázal odzbrojiť Ignazio Abate. Ten bol následne tvrdo faulovaný, no aj toto sa zaobišlo bez karty.
     
    17
    A ďalší nedovolený zákrok. Na trávniku sa ocitol Lucas Torreira, ktorého zozadu nepríjemne atakoval Rodrigo Paletta. Lopta ostane v moci domáceho mužstva.
     
    15
    Riccardo Montolivo si pri spracovaní lopty pomohol rukou. Pri lopte tak ostanú zverenci domáceho trénera Marca Giampaola.
     
    14
    Aj teraz sme videli nebezpečnú akciu domáceho tímu. Riccardo Montolivo nešťastne predĺžil loptu na Édgara Barreta, ale ten z tesnej blízkosti nezakončil.
     
    13
    Domáci futbalisti majú loptu na svojich kopačkách a snažia sa kontrolovať priebeh zápasu. Tí dokazujú, že v úvode sezóny majú dobrú formu.
     
    12
    Na rozdiel od súpera sa hráči z Janova dostali do zakončenia po rohovom kope. Matías Silvestre ale nezakončil presne, a tak bude nasledovať len odkop.
    11. Lucas Torreira (SMD)
     
    11
    Krásny futbalový moment! Lucas Torreira sa dostal k strele približne z 25 metrov, no skvelý zákrok predviedol mladý brankár Gianluigi Donnarumma. Ten vyrazil loptu na rohový kop.
     
    10
    Na konci desiatej minúty sa domáci pokúsili zahroziť, no kolmú prihrávku za obranu súpera nedokázal na ihrisku zachytiť Édgar Barreto.
     
    9
    Z prvej štandardnej situácie hostia nezahrozili. Rohový kop z ľavej strany zahral Giacomo Bonaventura, ale nenašiel nikoho v červenom drese.
     
    8
    M´Baye Niang poslal jemnučký center do pokutového územia Sampdorie. Výborne to ale spravil Milan Škriniar, ktorý odvrátil loptu na rohový kop.
     
    7
    Tempo hry je pomerne vysoké z oboch strán. Vidíme ale aj celkom dosť nedovolených zákrokov. Po jednom z nich sú pri lopte MIlánčania.
     
    6
    Na druhej strane pohrozili aj domáci. Vasco Regini poslal dobrý center na zadnú žrď, no volej Édgara Barreta mieril vedľa ľavej žrde brány Gianluigiho Donnarummu.
     
    5
    Giacomo Bonaventura si to namieril stredom obrany domáceho tímu a pokúsil sa vystreliť zo strednej vzdialenosti. Mám pocit, že to bol opäť Milan Škriniar, kto jeho strelu zblokoval.
     
    4
    Svoje obranné povinnosti si do bodky splnil 21-ročný Slovák Milan Škriniar, ktorý odvrátil nebezpečný center z ľavej strany.
     
    3
    Hráči Sampdorie veľmi dobre napádajú rozohrávku mierneho favorita zápasu. Hráči slávneho klubu majú minimum času na kvalitnú rozohrávku.
     
    2
    O prvú útočnú akciu sa pokúsil domáci útočník Luis Muriel. Výborne ho ale odstavil od lopty Ignazio Abate. Pri lopte ostanú hostia, pretože následne bol faulovaný Riccardo Montolivo.
     
    1
    Úvodný výkop mali futbalisti AC Milána. Tí majú po troch odohraných zápasoch na konte až dve prehry a dnes si ďalšiu nepripúšťajú.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Sampdoria Janov: Viviano – Sala, Silvestre, Škriniar, Regini – É. Barreto, Torreira, Linetty – Praet – Quagliarella, Muriel.
    Náhradníci: Puggioni – Dodô, Eramo, Fernandes, Pereira, Schick, Palombo, Cigarini, Đuričić, Budimir, Amuzie, Krajnc.

    AC Miláno: G. Donnarumma – Abate, Paletta, A. Romagnoli, Calabria – J. Sosa, Montolivo, Bonaventura – Suso, Lapadula, Niang.
    Náhradníci: Plizzari, Gabriel – Ely, Adriano, Honda, G. Gomez, A. Poli, Vangioni, Bacca, Locatelli, Pašalić.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z talianskej Serie A. Dnes sa pozrieme do Janova, kde domáca Sampdoria privíta slávne AC Miláno. Zápas sa začína o 20:45 hod.

    UD SAMPDORIA

    Sampdobia prežíva pomerne vydarený štart do novej sezóny. Po prvých troch stretnutiach má na svojom konte šesť bodov, pričom nešťastne prehrala len minulý týždeň. Na Stadio Olimpico v Ríme síce viedla po prvom polčase, no v záverečných minútach prišla o všetky body. Po faule Milana Škriniara bola nariadená penalta, tú chladnokrvne premenil Francesco Totti a rozhodol tak o výhre domácich vlkov 3:2. Každopádne, práve na tomto výkone môžu zverenci trénera Marca Giampaola stavať a zabojovať o cenné body aj proti ďalšiemu favoritovi. Domáci však majú mierne problémy so zostavou. Zdravotné problémy majú Filip Đuričić, Andrea Tozzo a ich štart je otázny. S určitosťou nenastúpi Ricardo Álvarez, ktorý v závere predošlého stretnutia dostal červenú kartu.

    AC MILÁNO

    AC Miláno sa všemožné snaží opäť dostať na popredné priečky talianskej najvyššej súťaže. Ešte pred deviatimi rokmi sa Rossoneri radovali z triumfu v Lige majstrov, ale v predošlej i tejto sezóne v pohárovej Európe chýbajú. Na trénerskom poste sa vystriedalo množstvo manažérov, no v Miláne veria, že nový tréner Vincenzo Montella vráti AC tú pravú tvár. Zatiaľ sa ale tak nedeje, pretože po troch kolách je milánsky klub až na 15. mieste. V prvom kole síce triumfoval nad FC Turín, ale následne prehral v Neapole a pred týždňom nezvládol ani domáci duel s Udinese. Hernú prevahu síce Milánčania mali, ale prehrali pomerom 0:1. Najlepším strelcom tímu je s troma gólmi Carlos Bacca. Ten v dnešnom zápase nebude chýbať, no to sa nedá povedať v prípade Cristiána Zapatu, Matíasa Fernándeza, Andreu Bertolacciho či Slováka Juraja Kucku.

    POSLEDNÝCH 5 VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV

    17.04.16 Sampdoria – AC Miláno 0:1
    17.12.15 Sampdoria – AC Miláno 0:2
    28.11.15 AC Miláno – Sampdoria 4:1
    12.04.15 AC Miláno – Sampdoria 1:1
    08.11.14 Sampdoria – AC Miláno 2:2
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 85. Bacca

    Karty:   71. Pereira (SMD), 84. Muriel (SMD) – 38. Lapadula (ACM), 47. Bonaventura (ACM), 90+6. G. Donnarumma (ACM)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:16.
    Sampdoria Janov: Viviano – Sala (30. Pereira), Silvestre, Škriniar, Regini – É. Barreto (88. Schick), Torreira, Linetty – Praet (69. Fernandes) – Quagliarella, Muriel.
    Náhradníci: Puggioni – Dodô, Eramo, Fernandes, Pereira, Schick, Palombo, Cigarini, Đuričić, Budimir, Amuzie, Krajnc.

    AC Miláno: G. Donnarumma – Abate, Paletta, A. Romagnoli, Calabria – J. Sosa (57. Locatelli), Montolivo, Bonaventura – Suso (90+1. G. Gomez), Lapadula (64. Bacca), Niang.
    Náhradníci: Plizzari, Gabriel – Ely, Adriano, Honda, G. Gomez, A. Poli, Vangioni, Bacca, Locatelli, Pašalić.