Tím Severnej Ameriky – Česko 2:3 (kon.) | Švédsko – Tím Európy sk 2:6 (kon.) | Kanada – Rusko 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Kanada
3:2 (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)
Rusko
Štvrtok 15.09.2016, 01:40 • Consol Energy Center, Pittsburgh • Reprezentácia
Predzápasové kurzy
Partner:
    63:29 Ryan Getzlaf (CAN) - 3:2
     
    63:29
    Kanada dala gól!
    Je rozhodnuté! Na ľade bolo strašne veľa priestoru a na útočnej modrej čiare ostal zabudnutý RYAN GETZLAF. Ten postupoval sám na Sergeja Bobrovskijho a strelou medzi nohy ho dokázal prekonať. Asistencia: Brent Burns.
     
    61:43
    V obrovskej šanci sa po chybe kanadských hokejistov ocitol Vladimir Tarasenko. V čistej šancí ale trestuhodne netrafil kanadskú bránu.
     
    56:46
    A bude sa vylučovať! Presilovú hru si zahrajú domáci Kanaďania, pretože Nikita Kučerov trafil svojou hokejkou obrancu Shea Webera do tváre.
     
    55:55
    Fantastický Sergej Bobrovskij! Patrice Bergeron poslal presnú prihrávku do jazdy Bradovi Marchandovi. Ten sa snažil o bekhendový blafák, no ruský brankár chytil puk do lapačky.
    53:58 John Tavares (CAN) - 2:2
     
    53:58
    Kanada dala gól!
    Kolíska hokeja dokázala vyrovnať stav zápasu. JOHN TAVARES získal puk, vykorčuľoval si na os ihriska a presnou strelou k tyčke prekonal ruského brankára, ktorému clonili viacerí hokejisti. Asistencia: Drew Doughty.
     
    50:17
    Fantastický Carey Price! Kanadský brankár teraz výrazne podržal svoj tím, keď zlikvidoval strelu obrancu Dmitrijho Kulikova, ktorému načasoval prihrávku Arťom Anisimov.
    47:25 Artemij Panarin (RUS) - 1:2
     
    47:25
    Rusko dalo gól!
    Zborná otáča vývoj zápasu vo svoj prospech. Rusi sa dostali do rýchlej kontry. Strelou z otočky sa prezentoval Jevgenij Dadonov, ale jeho strelu Carey Price dokázal vyraziť. To ale využil pohotový ARTEMI PANARIN, ktorý strieľa mimoriadne dôležitý gól. Asistencie: Jevgenij Dadonov a Vadim Šipačjov.
    43:40 Alexandr Ovečkin (RUS) - 1:1
     
    43:40
    Rusko dalo gól!
    Tak napokon sa hosťom podarilo vyrovnať v presilovej hre 5 na 3. ALEXANDER OVEČKIN dostal ideálnu prihrávku od Artemiho Panarina a strelou z prvej prepálil kanadského brankára. Asistencie: Artemi Panarin a Jevgenij Malkin.
     
    43:37
    Rusko bude hrať necelých desať sekúnd presilovku o dvoch hráčov. Za hákovanie putuje na trestnú lavicu aj Marc-Edouard Vlasic.
     
    42:26
    Obrovské šance Ruska. Najskôr Artemi Panarin v v jasnej šanci zlomil hokejku a následne Vadim Šipačjov netrafil takmer prázdnu bránu súpera.
     
    41:56
    Vylúčenie v tíme Kanada (2 min. pre hráčsku lavicu).
     
    39:30
    Chvíle Stevena Stamkosa teraz pokračujú v negatívnom zmysle. Za krosček dostáva hviezda bleskov z Tampy Bay menší trest.
     
    36:18
    Ruský tlak sa teraz zrejme preruší, pretože zborná sa bude musieť brániť. Dve minúty za hrubosť dostáva miláčik domáceho publika Jevgenij Malkin.
     
    29:04
    Skvelý Sergej Bobrovskij! John Tavares krížnou prihrávkou našiel Stevena Stamkosa, ale jeho strelu z prvej dokázal ruský brankár vyraziť.
     
    27:19
    Tento raz si presilovú hru zahrajú aj domáci hokejisti. Jevgenij Kuznetsov mal hokejku až príliš vysoko a do tváre zasiahol Stevena Stamkosa.
     
    26:38
    Na druhej strane mohli skórovať aj Kanaďania. Do šance sa dostal Ryan Getzlaf, ale ani na dvakrát neprekonal Sergeja Bobrovskijho.
     
    26:17
    Rusi mohli vyrovnať stav stretnutia. Z pravého kruhu na vhadzovanie zakončoval obranca Nikita Zaitsev a trafil hornú žrď kanadskej brány.
     
    25:01
    A ďalšia presilová hra pre Rusko. Tentokrát na lavici hanby sedí Drew Doughty, ktorý si nedal pozor a nechtiac podrazil ruského hokejistu.
     
    21:51
    Ruský tím si zahrá presilovú hru. Dve minúty za zdržovanie hry dostáva hráč San Jose Sharks – Logan Couture.
     
    19:21
    Vo vlastnom oslabení sa dostal do šance Patrice Bergeron. Po dobrej práci svojho spoluhráča sa natlačil pred bránu, no Sergej Bobrovskij opäť včas spojil svoje betóny.
     
    17:30
    Zbytočné vylúčenie na strane Kanady. Nedisciplinovaný bol Steven Stamkos, ktorý si v útočnom pásme pomohol hokejkou a podrazil svojho súpera.
     
    13:32
    Kanaďania si zahrajú presilovku. Prvý útok si vytvoril tlak, dostal sa do šance, a tak si musel pomôcť iba faulom ruský útočník Vadim Šipačjov.
     
    11:00
    Tak toto obrovská šanca. Sidney Crosby krásnou prihrávkou opäť našiel Patricea Bergerona. Bostonský medveď okamžite pálil a len tesne minul bránu.
    08:49 Patrice Bergeron (CAN) - 1:0
     
    08:49
    Kanada dala gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia. Sidney Crosby potiahol puk do útočného pásma, presnou prihrávkou našiel PATRICEA BERGERONA, ktorý bekhendovou strelou namieril presne do vrchných miest ruskej brány. Asistencie: Sidney Crosby a Brent Burns.
     
    06:55
    Po dobrej krížnej prihrávke sa dostal do obrovskej šance Alexander Ovečkin. Svoje kvality ale predviedol aj Carey Price, ktorý puk vyrazil svojim betónom.
     
    05:27
    Ruský tím bude hrať presilovú hru, pretože Kanaďania zle striedali a chvíľu boli na ľadovej ploche v šestici. Dostávajú tak trest za hráčsku lavicu.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 9. Bergeron (Crosby, Burns), 54. Tavares (Doughty), 64. Getzlaf (Burns) – 44. Ovečkin (Panarin, Malkin), 48. Panarin (Dadonov, Šipačjov)


    Kanada: Price (Crawford) – Vlasic, Weber (A), Bouwmeester, Doughty, Pietrangelo, Burns – Marchand, Crosby (C), Bergeron – Couture, Toews (A), Stamkos – Tavares, Getzlaf, Perry – Thornton, O'Reilly, Giroux
    Rusko: Bobrovskij (Varlamov) – Orlov, Zaitsev, Markov, Jemelin, Kulikov, Marčenko – Ovečkin (C), Datsyuk (A), Kučerov – Kuljomin, Malkin (A), Tarasenko – Panarin, Šipačjov, Dadonov – Anisimov, Kuznetsov, Telegin.

    Rozhodca: Dan O’Halloran, Gord Dwyer – Derek Amell, Jonny Murray.