Tím Severnej Ameriky – Česko 2:3 (kon.) | Švédsko – Tím Európy sk 2:6 (kon.) | Kanada – Rusko 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Kanada
3:2 (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)
Rusko
Štvrtok 15.09.2016, 01:40 • Consol Energy Center, Pittsburgh • Reprezentácia
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Sledovali sme skutočne napínavé stretnutie, ktoré sa muselo rozhodnúť až v predĺžení. Najskôr mal veľkú šancu Vladimir Tarasenko, no opäť platilo staré známe nedáš, dostaneš. Rusi úplne zabudli na Ryana Getzlafa a ten chladnokrvne prekonal ruského brankára. Sergej Bobrovskij dnes chytal fantasticky, ale ani on nezabránil kanadskému víťazstvu 3:2 po predĺžení. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem vám pekné ráno, respektívne dobrú noc. (04:26:45)
     
    Koniec zápasu.
    63:29 Ryan Getzlaf (CAN) - 3:2
     
    63:29
    Kanada dala gól!
    Je rozhodnuté! Na ľade bolo strašne veľa priestoru a na útočnej modrej čiare ostal zabudnutý RYAN GETZLAF. Ten postupoval sám na Sergeja Bobrovskijho a strelou medzi nohy ho dokázal prekonať. Asistencia: Brent Burns.
     
    63:03
    Kanaďania sa dostali do prečíslenia. Sidney Crosby to zobral na seba, no trafil len pripraveného brankára. Sergej Bobrovskij následne zlikvidoval aj strelu Logana Couturea.
     
    62:35
    Možnosť rozhodnúť mal aj Brad Marchand. Jeho strela ale skončila v moci brankára Sergej Bobrovskija. Vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke.
     
    61:43
    V obrovskej šanci sa po chybe kanadských hokejistov ocitol Vladimir Tarasenko. V čistej šancí ale trestuhodne netrafil kanadskú bránu.
     
    60:53
    Na druhej strane sa tlačil do koncovky John Tavares, no v osobnom súboji s ruský bekom prišiel o puk a nedokázal zakončiť.
     
    60:21
    Veľmi pekne to spravil Nikita Zaitsev. Ruský obranca si obkorčuľoval bránu a z otočky vystrelil. Jeho pokus ale kryje Carey Price.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Po skončení riadneho hracieho času tu máme nerozhodný stav zápasu. Rusi v poslednej časti hry dokázali skórovať, keď sa presadili Alexander Ovečkin a Artemi Panarin. Kanaďania sa ale nevzdali a zásluhou Johna Tavaresa vyrovnali na súčasných 2:2. Po krátkej prestávke nás čaká atraktívne predlženie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:22
    Pavel Datsyuk upokojuje situáciu a drží puk na svojej hokejke. Oba tímy idú striedať a zrejme si už počkajú na zvuk tretej sirény.
     
    58:44
    Z ťažkého uhla páli aj Sidney Crosby, no ďalší výborný zákrok lapačkou predviedol brankár Columbusu – Sergej Bobrovskij.
     
    58:13
    Sergej Bobrovskij má puk vo svojej lapačke. Tvrdou strelou z prvej sa prezentoval Alex Pietrangelo, no puk nasmeroval presne do Rusovej lapačky.
     
    57:34
    Kanaďania veľmi dlho kombinovali, no chýbala tomu väčšia početnosť streľby. Napokon sa nepresnou prihrávkou vyhadzujú z útočnej tretiny.
     
    56:46
    A bude sa vylučovať! Presilovú hru si zahrajú domáci Kanaďania, pretože Nikita Kučerov trafil svojou hokejkou obrancu Shea Webera do tváre.
     
    55:55
    Fantastický Sergej Bobrovskij! Patrice Bergeron poslal presnú prihrávku do jazdy Bradovi Marchandovi. Ten sa snažil o bekhendový blafák, no ruský brankár chytil puk do lapačky.
     
    55:14
    Kanaďania zatlačili svojho súpera do defenzívy, no následne sa nepresnou prihrávkou sami vyhnali z útočného pásma. Rusi tak môžu predstriedať.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 9. Bergeron (Crosby, Burns), 54. Tavares (Doughty), 64. Getzlaf (Burns) – 44. Ovečkin (Panarin, Malkin), 48. Panarin (Dadonov, Šipačjov)


    Kanada: Price (Crawford) – Vlasic, Weber (A), Bouwmeester, Doughty, Pietrangelo, Burns – Marchand, Crosby (C), Bergeron – Couture, Toews (A), Stamkos – Tavares, Getzlaf, Perry – Thornton, O'Reilly, Giroux
    Rusko: Bobrovskij (Varlamov) – Orlov, Zaitsev, Markov, Jemelin, Kulikov, Marčenko – Ovečkin (C), Datsyuk (A), Kučerov – Kuljomin, Malkin (A), Tarasenko – Panarin, Šipačjov, Dadonov – Anisimov, Kuznetsov, Telegin.

    Rozhodca: Dan O’Halloran, Gord Dwyer – Derek Amell, Jonny Murray.