Tím Severnej Ameriky – Česko 2:3 (kon.) | Švédsko – Tím Európy sk 2:6 (kon.) | Kanada – Rusko 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Kanada
3:2 (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)
Rusko
Štvrtok 15.09.2016, 01:40 • Consol Energy Center, Pittsburgh • Reprezentácia
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Sledovali sme skutočne napínavé stretnutie, ktoré sa muselo rozhodnúť až v predĺžení. Najskôr mal veľkú šancu Vladimir Tarasenko, no opäť platilo staré známe nedáš, dostaneš. Rusi úplne zabudli na Ryana Getzlafa a ten chladnokrvne prekonal ruského brankára. Sergej Bobrovskij dnes chytal fantasticky, ale ani on nezabránil kanadskému víťazstvu 3:2 po predĺžení. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem vám pekné ráno, respektívne dobrú noc. (04:26:45)
     
    Koniec zápasu.
    63:29 Ryan Getzlaf (CAN) - 3:2
     
    63:29
    Kanada dala gól!
    Je rozhodnuté! Na ľade bolo strašne veľa priestoru a na útočnej modrej čiare ostal zabudnutý RYAN GETZLAF. Ten postupoval sám na Sergeja Bobrovskijho a strelou medzi nohy ho dokázal prekonať. Asistencia: Brent Burns.
     
    63:03
    Kanaďania sa dostali do prečíslenia. Sidney Crosby to zobral na seba, no trafil len pripraveného brankára. Sergej Bobrovskij následne zlikvidoval aj strelu Logana Couturea.
     
    62:35
    Možnosť rozhodnúť mal aj Brad Marchand. Jeho strela ale skončila v moci brankára Sergej Bobrovskija. Vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke.
     
    61:43
    V obrovskej šanci sa po chybe kanadských hokejistov ocitol Vladimir Tarasenko. V čistej šancí ale trestuhodne netrafil kanadskú bránu.
     
    60:53
    Na druhej strane sa tlačil do koncovky John Tavares, no v osobnom súboji s ruský bekom prišiel o puk a nedokázal zakončiť.
     
    60:21
    Veľmi pekne to spravil Nikita Zaitsev. Ruský obranca si obkorčuľoval bránu a z otočky vystrelil. Jeho pokus ale kryje Carey Price.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Po skončení riadneho hracieho času tu máme nerozhodný stav zápasu. Rusi v poslednej časti hry dokázali skórovať, keď sa presadili Alexander Ovečkin a Artemi Panarin. Kanaďania sa ale nevzdali a zásluhou Johna Tavaresa vyrovnali na súčasných 2:2. Po krátkej prestávke nás čaká atraktívne predlženie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:22
    Pavel Datsyuk upokojuje situáciu a drží puk na svojej hokejke. Oba tímy idú striedať a zrejme si už počkajú na zvuk tretej sirény.
     
    58:44
    Z ťažkého uhla páli aj Sidney Crosby, no ďalší výborný zákrok lapačkou predviedol brankár Columbusu – Sergej Bobrovskij.
     
    58:13
    Sergej Bobrovskij má puk vo svojej lapačke. Tvrdou strelou z prvej sa prezentoval Alex Pietrangelo, no puk nasmeroval presne do Rusovej lapačky.
     
    57:34
    Kanaďania veľmi dlho kombinovali, no chýbala tomu väčšia početnosť streľby. Napokon sa nepresnou prihrávkou vyhadzujú z útočnej tretiny.
     
    56:46
    A bude sa vylučovať! Presilovú hru si zahrajú domáci Kanaďania, pretože Nikita Kučerov trafil svojou hokejkou obrancu Shea Webera do tváre.
     
    55:55
    Fantastický Sergej Bobrovskij! Patrice Bergeron poslal presnú prihrávku do jazdy Bradovi Marchandovi. Ten sa snažil o bekhendový blafák, no ruský brankár chytil puk do lapačky.
     
    55:14
    Kanaďania zatlačili svojho súpera do defenzívy, no následne sa nepresnou prihrávkou sami vyhnali z útočného pásma. Rusi tak môžu predstriedať.
     
    54:46
    Kanaďania po strelenom góle ožili a teraz lietali v útočnom pásme. Napokon prišla strela od modrej čiary, s ktorou si Sergej Bobrovskij poradil.
    53:58 John Tavares (CAN) - 2:2
     
    53:58
    Kanada dala gól!
    Kolíska hokeja dokázala vyrovnať stav zápasu. JOHN TAVARES získal puk, vykorčuľoval si na os ihriska a presnou strelou k tyčke prekonal ruského brankára, ktorému clonili viacerí hokejisti. Asistencia: Drew Doughty.
     
    53:48
    John Tavares sa preštrikoval cez ruských obrancov a dokázal zakončiť. Sergej Bobrovskij mu ale výborne zmenšil strelecky uhol a puk prilepil o svoje chrániče.
     
    53:03
    Ruská akcia nemôže pokračovať, pretože zverenci Olega Znaroka sa ocitli v ofsajde. Napriek tomu môžu byť hostia spokojní, keďže otočili vývoj zápasu.
     
    52:34
    Kanaďania sa nevedeli usadiť v útočnom pásme súpera. Rusi sa dokázali oslobodiť a takticky vyhodili puk do ich obrannej tretiny.
     
    51:55
    Na druhej strane Pavel Datsyuk hľadal svojou prihrávkou Nikitu Kučerova. Ten bol absolútne nestrážený, ale nanešťastie dostal puk na korčule.
     
    51:37
    Drew Doughty dobre nahadzoval puk pred bránu. Jonathan Toews sa snažil dorážať, ale Sergej Bobrovskij dokázal túto situáciu vyriešiť.
     
    51:00
    Ruský tréner Oleg Znarok si berie oddychový čas. Jeho zverenci sa totiž previnili zakázaným uvoľnením, a tak si môžu aspoň trocha vydýchnuť.
     
    50:17
    Fantastický Carey Price! Kanadský brankár teraz výrazne podržal svoj tím, keď zlikvidoval strelu obrancu Dmitrijho Kulikova, ktorému načasoval prihrávku Arťom Anisimov.
     
    49:50
    K ďalšej strele sa dostal Artemi Panarin. Teraz bol ale v náročnom uhle, a tak trafil Careyho Pricea len do ľavého ramena.
     
    49:13
    Podobne ako Telegin vnikol do útočného pásma aj obranca Dmitrij Orlov. Jeho strela bola veľmi prudká, no kanadský brankár ju vyrazil.
     
    48:37
    Ivan Telegin si nakorčuľoval do útočného pásma a z ľavej strany vystrelil. Jeho strelecký pokus ale mieril vedľa brány Careyho Pricea.
    47:25 Artemij Panarin (RUS) - 1:2
     
    47:25
    Rusko dalo gól!
    Zborná otáča vývoj zápasu vo svoj prospech. Rusi sa dostali do rýchlej kontry. Strelou z otočky sa prezentoval Jevgenij Dadonov, ale jeho strelu Carey Price dokázal vyraziť. To ale využil pohotový ARTEMI PANARIN, ktorý strieľa mimoriadne dôležitý gól. Asistencie: Jevgenij Dadonov a Vadim Šipačjov.
     
    46:53
    Jevgenij Malkin potiahol puk do útočného pásma. Následne ho prenechal Vladimirovi Tarasenkovi, no jeho strela bola zrazená obrancom Kanady.
     
    46:19
    Kanaďania pokračovali vo svojej útočnej aktivite, no puk skončil na ochrannej sieti, a tak musela byť hra prerušená. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    45:57
    Sidney Crosby sa pretlačil v osobnom súboji a svojou strelou mieril do vrchných priestorov brány. Sergej Bobrovskij ale pokračuje v skvelom výkone.
     
    45:18
    Nikita Zaitsev šikovne nahadzoval puk pred kanadského brankára. Veľmi dobre tam clonil Nikita Kučerov, no puk nedokázal tečovať.
     
    44:24
    Ruský tím hrá naďalej v početnej prevahe, a tak má veľkú šancu strhnúť vedenie na svoju stranu. Musia ale začať z vlastnej obrannej tretiny.
    43:40 Alexandr Ovečkin (RUS) - 1:1
     
    43:40
    Rusko dalo gól!
    Tak napokon sa hosťom podarilo vyrovnať v presilovej hre 5 na 3. ALEXANDER OVEČKIN dostal ideálnu prihrávku od Artemiho Panarina a strelou z prvej prepálil kanadského brankára. Asistencie: Artemi Panarin a Jevgenij Malkin.
     
    43:37
    Rusko bude hrať necelých desať sekúnd presilovku o dvoch hráčov. Za hákovanie putuje na trestnú lavicu aj Marc-Edouard Vlasic.
     
    43:11
    Alexander Ovečkin sa dostal k strele príklepom, no trafil len pravý betón brankára Careyho Pricea. Kanaďania sa následne dokázala oslobodiť.
     
    42:26
    Obrovské šance Ruska. Najskôr Artemi Panarin v v jasnej šanci zlomil hokejku a následne Vadim Šipačjov netrafil takmer prázdnu bránu súpera.
     
    41:56
    Vylúčenie v tíme Kanada (2 min. pre hráčsku lavicu).
     
    41:35
    Alexander Ovečkin to mal na strelu, no svoj kanoniersky inštinkt nepotvrdil. Zbytočne chcel prihrávať, no Jevgenij Kuznetsov bol dobre obsadený.
     
    41:12
    Jevgenij Kuznetsov zaviedol puk do útočného pásma, no následne ho stratil, a tak sa domáci tím dokázal ubrániť a opäť oslobodiť.
     
    40:25
    Rusi síce ešte dohrávajú svoju presilovú hru, no zatiaľ sa nevedia usadiť v útočnom pásme. Kanaďania sa oslobodzujú.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina gól nepriniesla, hoci gólových šancí bolo pomerne dosť. Tú najväčšiu mal snáď Nikita Zaitsev, no trafil len hornú žrď kanadskej brány. Vynikajúci výkon podáva aj v ruskej bráne Sergej Bobrovskij, ktorý sa v druhej časti vyznamenal najmä pri strelách Stevena Stamkosa. Ten bol ale v závere vylúčený, a tak budú Rusi na začiatku posledného dejstva dohrávať presilovku.

    Tretia Tretina sa začína približne o 3:33 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:49
    V závere druhej tretiny sa dostal k dvom strelám Alexander Ovečkin, ale oba jeho pokusy dokázal zblokovať Ryan Getzlaf. Veru, poriadne ho to aj bolelo.
     
    39:30
    Chvíle Stevena Stamkosa teraz pokračujú v negatívnom zmysle. Za krosček dostáva hviezda bleskov z Tampy Bay menší trest.
     
    39:05
    A opäť bol v šancí Steven Stamkos, ten sa pretlačil v súboji s ruským obrancom, ale opäť pálil len do betónov ruského brankára.
     
    38:41
    K strele spoza obrancu sa dostal dnes veľmi aktívny Steven Stamkos. Sergej Bobrovskij ale chytá fantasticky a aj túto strelu zráža betónmi.
     
    38:00
    Corey Perry mal veľa času, no tesne pred ruským brankárom mu ušiel puk, a tak nedokázal dôraznejšie zakončiť. Ďalšie vhadzovanie pred ruským gólmanom.
     
    37:18
    Po prihrávke Sidneyho Crosbyho sa dostal k strele Brent Burns. Jeho projektil mieril len do miest, kde bol pripravený Sergej Bobrovskij. Ten navyše puk ani nevyrazil.
     
    36:48
    Ruskí hokejisti sa veľmi dobre bránia. V dnešnom zápase skutočne dominujú obrany. Kanada začne ďalšiu akciu až zo svojho obranného pásma.
     
    36:18
    Ruský tlak sa teraz zrejme preruší, pretože zborná sa bude musieť brániť. Dve minúty za hrubosť dostáva miláčik domáceho publika Jevgenij Malkin.
     
    35:59
    Od modrej čiary strieľal Iľja Marčenko, no jeho strelecký pokus bol zblokovaný. Rusi ale pokračujú vo svojej útočnej aktivite.
     
    34:35
    Po strele ruského obrancu dobre zasiahol Carey Price. Následne sa k dorážke nedostal Arťom Anisimov, pretože kanadský brankár puk prikryl.
     
    34:13
    Pre domácich hokejistov sa črtala šanca na dobré zakončenie. Drew Doughty si to chystal na strelu, no jeden z ruských hráčov mu vložil hokejku do strely a tečoval puk na ochrannú sieť.
     
    33:39
    Sidney Crosby by teraz mal dostať dve minúty za faul na rozhodcu. Hneď po buly mu ušla hokejka do tváre čiarového rozhodcu, ktorý musí ísť do šatne.
     
    33:23
    Nikita Zaistsev sa dostal k nebezpečnej strele. Carey Price si ale puk našiel a vyrazil ho svojou rukavicou. Následne Kanaďania upratali puk do bezpečia.
     
    31:56
    V krátkom časovom úseku dvakrát zakončoval domáci Claude Giroux. Druhou strelou z otočky poriadne zamestnal aj Sergeja Bobrovskijho.
     
    31:19
    Drew Doughty sa teraz poriadne pohral s pukom. Šikovne ho nahadzoval pred Sergeja Bobrovskijho, ktorý ho ale zráža svojimi betónmi.
     
    30:33
    Na druhej strane musel zasahovať aj ruský brankár. Prvý domáci útok opäť pohrozil a nebezpečnou strelou sa prezentoval Patrice Bergeron.
     
    30:10
    Carey Price predviedol dobrý zákrok svojim betónom. V páde zakončoval Jevgenij Malkin, no jeho strela bola napriek tomu nebezpečná.
     
    29:45
    Po zakázanom uvoľnení Kanady sa takmer ihneď po buly dostal k strele aj Alexander Ovečkin. Jeho pokus ale chytá do svojej lapačky Carey Price.
     
    29:04
    Skvelý Sergej Bobrovskij! John Tavares krížnou prihrávkou našiel Stevena Stamkosa, ale jeho strelu z prvej dokázal ruský brankár vyraziť.
     
    28:38
    Z ľavého kruhu na vhadzovanie vystrelil Steven Stamkos. Jeden z najlepších kanonierov NHL ale mieril len do betónov ruského brankára.
     
    28:13
    Od modrej čiary tvrdo vypálil Brent Burns. Našťastie pre ruský tím bol Sergej Bobrovskij pripravený a na dvakrát jeho strelu zlikvidoval.
     
    27:50
    Rusi majú prvú štvrtinu svojho oslabenia za sebou. Zatiaľ nedovolili Kanade usadiť sa v ich obrannej tretine. Dobre napáda Ivan Telegin.
     
    27:19
    Tento raz si presilovú hru zahrajú aj domáci hokejisti. Jevgenij Kuznetsov mal hokejku až príliš vysoko a do tváre zasiahol Stevena Stamkosa.
     
    26:38
    Na druhej strane mohli skórovať aj Kanaďania. Do šance sa dostal Ryan Getzlaf, ale ani na dvakrát neprekonal Sergeja Bobrovskijho.
     
    26:17
    Rusi mohli vyrovnať stav stretnutia. Z pravého kruhu na vhadzovanie zakončoval obranca Nikita Zaitsev a trafil hornú žrď kanadskej brány.
     
    25:54
    Jevgenij Kuznetsov sa skúšal natlačiť pred bránu súpera, no Carey Price si situáciu postrážil a puk schoval do svojej lapačky.
     
    25:28
    Kanaďania sa výborne bránia. Aj toto oslabenie odštartovali vyhodením puku cez všetky čiary. Rusi majú na ľade formáciu aj s Alexandrom Ovečkinom,
     
    25:01
    A ďalšia presilová hra pre Rusko. Tentokrát na lavici hanby sedí Drew Doughty, ktorý si nedal pozor a nechtiac podrazil ruského hokejistu.
     
    24:16
    Kanaďania sa ubránili aj tejto presilovej hre. Situáciu upokojuje svojim zákrokom domáci brankár Carey Price. Ten nemal problém so strelou od modrej čiary.
     
    23:08
    Alexander Ovečkin sa dostal k svojej typickej strele z ľavého kruhu na vhadzovanie. Pálil z prvej a dokonca trafil žrď brány Kanady.
     
    22:48
    Carey Price mal problém s rozohrávkou. Za bránou takmer prišiel o puk, ale napokon to súper dokázal využiť. Rusi sa usadili v útočnom pásme.
     
    22:20
    Kanaďania sa v úvode oslabenia dobre bránia a vyhadzujú puk cez všetky čiary. Medzitým idú oba tímy striedať.
     
    21:51
    Ruský tím si zahrá presilovú hru. Dve minúty za zdržovanie hry dostáva hráč San Jose Sharks – Logan Couture.
     
    21:27
    Alexander Jeemlin napriahol k strele od modrej čiary, no Carey Price nemusel zasahovať, keďže Rus priestor brány netrafil.
     
    20:57
    Kanadskí obrancovia ešte zachytili puk v útočnom pásme, no nemali to na strelu. Poslali puk len do rohu, no následne išli striedať.
     
    20:26
    Kanaďania začali opäť lepšie. Brad Marchand vybojoval puk za bránou, naservíroval ho Sidneymu Crosbymu, no ten strelou z prvej netrafil bránu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvú tretinu máme za sebou. Možno sme čakali o niečo ofenzívnejší hokej, no toho sa dočkáme zrejme až na Svetovom pohári. Každopádne, po prvom dejstve sú na tom lepšie domáci hokejisti, ktorí sa ujali vedenia po presnom zásahu Patricea Bergerona. Ten patrí k najlepším hráčom na ľade a v závere prvej tretiny mohol pridať aj druhý gól. Vo vlastnom oslabení ho ale vychytal Sergej Bobrovskij.

    Druhá tretina sa začne približne o 2:35 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:57
    V posledných sekundách dobre zasiahol aj Carey Price, ktorý zlikvidoval strelecký pokus od modrej čiary. Jeho autorom bol Alexander Jemelin.
     
    19:21
    Vo vlastnom oslabení sa dostal do šance Patrice Bergeron. Po dobrej práci svojho spoluhráča sa natlačil pred bránu, no Sergej Bobrovskij opäť včas spojil svoje betóny.
     
    19:00
    Kanaďania hrajú naďalej veľmi dobre. Práve sa začala posledná minúta prvej tretiny, v ktorej podávajú lepší výkon domáci hokejisti.
     
    18:27
    Rusko má za sebou už takmer polovicu svojej početnej výhody, no zatiaľ sa nedokázalo natrvalo usadiť v útočnom pásme.
     
    18:05
    Kanaďania sa v prvej minúte svojho oslabenia výborne bránia. Dobre to spravil Sidney Crosby, ktorý poslal puk až za ruskú svätyňu.
     
    17:30
    Zbytočné vylúčenie na strane Kanady. Nedisciplinovaný bol Steven Stamkos, ktorý si v útočnom pásme pomohol hokejkou a podrazil svojho súpera.
     
    16:54
    Kanaďania pokračujú vo svojom tlaku. Sergej Bobrovskij vyrazil ďalšiu strelu od modrej čiary a následne si dal pozor aj na dorážku.
     
    16:00
    Rusi nahodili puk do útočnej tretiny, no Kanaďania boli pri puku ako prví a sami dokázali založiť svoju útočnú akciu.
     
    15:27
    Presilová hra Kanady sa pomaly končí. Tentokrát dobre zabojoval Pavel Datsyuk a vyhodil puk do obranného pásma Kanady.
     
    14:54
    Kanaďania krásne zakombinovali a veľa nechýbalo k tomu, aby zakončovali do prázdnej brány. Opäť v tom mala prsty aj domáca hviezda Sidney Crosby.
     
    14:17
    K streleckému pokus sa dostal John Tavares, no jeho pokus bol zblokovaný. Ruskí hokejisti sa následne dokázali oslobodiť a vyhodili puk.
     
    13:32
    Kanaďania si zahrajú presilovku. Prvý útok si vytvoril tlak, dostal sa do šance, a tak si musel pomôcť iba faulom ruský útočník Vadim Šipačjov.
     
    13:13
    Artemi Panarin hľadal svojou prihrávkou Vadima Šipačjova, no ruský útočník bol svedomito bránený a k puku sa nedostal. Dopredu idú domáci.
     
    12:37
    Ruský brankár musel opäť zasahovať. Tentokrát ho svojim streleckým pokusom zamestnal obranca Marc-Edouard Vlasic, ale Sergej Bobrovskij si poradil.
     
    11:31
    Kanaďania sú v obrovskom tlaku a sú jasne lepším tímom. Teraz to svojou strelou skúšal Corey Perry, no trafil len pripraveného Sergeja Bobrovskijho.
     
    11:00
    Tak toto obrovská šanca. Sidney Crosby krásnou prihrávkou opäť našiel Patricea Bergerona. Bostonský medveď okamžite pálil a len tesne minul bránu.
     
    10:26
    Rusi teraz chybovali v rozohrávke. Okamžite sa to snažil využiť Brad Marchand, ktorý sa otočil okolo obrancu a hneď aj vystrelil. Bohužiaľ, trafil len bočnú sieť.
     
    09:50
    Z ľavej strany to skúšal prekvapujúcou strelou Jonathan Toews. Jeho strelecký pokus ale vyráža do bezpečia ruský brankár Sergej Bobrovskij.
     
    09:16
    Do ďalšej nádejnej príležitosti sa dostal Ryan Getzlaf, ktorý si nakorčuľoval pred bránu súpera a vystrelil bekhendom. Sergej Bobrovskij ale predviedol dobrý zákrok.
    08:49 Patrice Bergeron (CAN) - 1:0
     
    08:49
    Kanada dala gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia. Sidney Crosby potiahol puk do útočného pásma, presnou prihrávkou našiel PATRICEA BERGERONA, ktorý bekhendovou strelou namieril presne do vrchných miest ruskej brány. Asistencie: Sidney Crosby a Brent Burns.
     
    08:04
    Kanaďania hrajú už v plnom počte. Teraz sa dokonca rozhodli ísť dopredu a brankár Sergej Bobrovskij musel zasahovať, keď kryl pokus Alexa Pietrangela.
     
    07:24
    Opäť to skúšal Alexander Ovečkin. V presilovej hre si našiel svoje tradičné miesto, no jeho strela z prvej netrafila kanadskú svätyňu.
     
    06:55
    Po dobrej krížnej prihrávke sa dostal do obrovskej šance Alexander Ovečkin. Svoje kvality ale predviedol aj Carey Price, ktorý puk vyrazil svojim betónom.
     
    06:20
    Vo vlastnom oslabení to skúšal Brad Marchand. Útočník Bostonu bol ale dobre bránený, a tak nedokázal zakončiť. Získal však útočné pásmo.
     
    05:49
    V presilovej hre to skúšal strelou Vladimir Tarasenko, ale trafil len pripraveného Careyho Pricea. Vhadzovať sa bude v kanadskej obrannej tretine.
     
    05:27
    Ruský tím bude hrať presilovú hru, pretože Kanaďania zle striedali a chvíľu boli na ľadovej ploche v šestici. Dostávajú tak trest za hráčsku lavicu.
     
    04:56
    Artemi Panarin sa dostal do dobrej pozície. Vyskúšal to strelou švihom, ale trafil len pred ním kľačiaceho kanadského obrancu.
     
    04:24
    Ivan Telegin bojoval o puk za bránou kanadského tímu, no napokon ho nedokázal získať pre svoj tím. Obe mužstvá idú striedať.
     
    03:49
    Steven Stamkos predviedol, že vie hrať poriadne do tela a tvrdým hitom poslal na ľad jedného z ruských hokejistov.
     
    03:30
    Hra musela byť prerušená, pretože puk sa ocitol mimo hracej plochy. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme.
     
    02:17
    Drew Doughty si opäť nakorčuľoval do nebezpečného priestoru, no puk po prihrávke Johna Tavaresa minul. Veľká škoda pre kanadský tím.
     
    01:34
    Kanaďania sa dostali do útočného pásma, no nedokázali si vytvoriť dobrú streleckú pozíciu. Rusi ich dobre otláčali do rohov klziska.
     
    01:07
    Od začiatku zápasu sa hrá veľmi tvrdo. Do jedného súboja sa nechtiac primotal aj čiarový rozhodca a následne spadol na ľad.
     
    00:40
    Kanaďania si teraz nerozumeli v rozohrávke a dopustili sa zakázaného uvoľnenia. Hra sa tak presťahuje pred brankára Careyho Pricea.
     
    00:19
    V prvej šanci zápasu sa ocitol domáci obranca Drew Doughty. Obranca Los Angeles dostal peknú prihrávku, no jeho strelu Sergej Bobrovskij vyrazil.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
    Už o malú chvíľu sa začne veľká hokejová bitka.

     
    Úvodné zostavy:

    Kanada: Price (Crawford) – Vlasic, Weber (A), Bouwmeester, Doughty, Pietrangelo, Burns – Marchand, Crosby (C), Bergeron – Couture, Toews (A), Stamkos – Tavares, Getzlaf, Perry – Thornton, O'Reilly, Giroux

    Rusko: Bobrovskij (Varlamov) – Orlov, Zaitsev, Markov, Jemelin, Kulikov, Marčenko – Ovečkin (C), Datsyuk (A), Kučerov – Kuljomin, Malkin (A), Tarasenko – Panarin, Šipačjov, Dadonov – Anisimov, Kuznetsov, Telegin.

    Rozhodcovia: Dan O’Halloran, Gord Dwyer – Derek Amell, Jonny Murray.
     
    Svetový pohár v ľadovom hokeji už netrpezlivo klope na dvere. Dnes v noci odohrajú posledný prípravný duel aj dvaja favoriti na celkové víťazstvo. Domáci výber javorových listov privíta v mimoriadne atraktívnom zápase Rusko. Zápas sa začína o 1:30 hod.

    KANADA

    Hokejisti Kanady majú za sebou dva prípravné zápasy. V oboch si zmerali sily s ich odvekým rivalom, teda so Spojenými štátmi americkými. V prvom z nich zverenci Mikea Babcocka neuspeli, keď prehrali v Columbuse 4:2. Výber javorových listov bol v tomto zápase lepší, no nedokázal si dostatočne poradiť so skvelo chytajúcim Jonathanom Quickom. V odvete, ktorá sa odohrala len o necelých 24 hodín neskôr, boli Kanaďania úspešnejší a najmä zásluhou dvojgolového Johna Tavaresa vyhrali 5:2. Základom úspechu domáceho tímu bola výborná efektivita v presilových hrách. Američania boli poriadne nedisciplinovaní a pykali za to troma inkasovanými gólmi v oslabení. V Ottawe oddychoval kapitán Sidney Crosby, no dnes v noci by nemal chýbať v zostave. Po nepresvedčivom výkone chýbal aj Carey Price, ktorého vynikajúco zastúpil Corey Crawford.

    RUSKO

    Reprezentanti Ruska sa v rámci prípravy pred Svetovým pohárom dvakrát stretli s hokejistami Česka. Úprimne, v týchto dueloch príliš nepresvedčili. V Moskve najskôr zvíťazili tesne 4:3 a v pražskej odvete prehrali 2:1 po samostatných nájazdoch. V druhom zápase vyslali smerom a bránu len 21 striel, čo je na hviezdny tím zbornej veľmi málo. Ruský útok má obrovskú silu, veď len kvarteto Alexander Ovečkin, Vladimir Tarasenko, Artemi Panarin a Jevgenij Kuznetsov nastrieľalo v uplynulom ročníku NHL dokopy 140 gólov a nazbieralo takmer 200 kanadských bodov. Menšou nevýhodou mohlo byť to, že predsa len Rusi hrali na klziskách európskych rozmerov, na čo nie je väčšina tímu zvyknutá. Rusi sú pasovaní do role favorita svojej základnej skupiny a určte by chceli vylepšiť šieste miesto, ktoré dosiahli na Svetovom pohári 2004.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 9. Bergeron (Crosby, Burns), 54. Tavares (Doughty), 64. Getzlaf (Burns) – 44. Ovečkin (Panarin, Malkin), 48. Panarin (Dadonov, Šipačjov)


    Kanada: Price (Crawford) – Vlasic, Weber (A), Bouwmeester, Doughty, Pietrangelo, Burns – Marchand, Crosby (C), Bergeron – Couture, Toews (A), Stamkos – Tavares, Getzlaf, Perry – Thornton, O'Reilly, Giroux
    Rusko: Bobrovskij (Varlamov) – Orlov, Zaitsev, Markov, Jemelin, Kulikov, Marčenko – Ovečkin (C), Datsyuk (A), Kučerov – Kuljomin, Malkin (A), Tarasenko – Panarin, Šipačjov, Dadonov – Anisimov, Kuznetsov, Telegin.

    Rozhodca: Dan O’Halloran, Gord Dwyer – Derek Amell, Jonny Murray.