USA – Fínsko 3:2 (kon.) | Tím Severnej Ameriky – Česko 2:3 (kon.)
koniec
Tím Severnej Ameriky
2:3 (0:1, 0:0, 2:2)
Česko
Streda 14.09.2016, 21:43 • CONSOL Energy Center, Pittsburgh • Reprezentácia
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Napokon sa domáci dostali ku zakončeniu a len tak tak že to neskončilo gólom! Česko však následne posiela puk do bezpečia a tak to už hostia udržia!
     
    59:18
    Oddychový čas domácich!
     
    59:18
    Vylúčenie na strane Česka a tak budú hrať domáci 6 na 4! Šustr už sedí na trestnej lavici.
     
    58:35
    Je to tu! Hellebuyck odišiel na striedačku, Severná Amerika hrá power-play!
     
    56:45
    Domáci však zaútočili aj v oslabení a Česko malo šťastie! Rielly po zisku puku však nedokázal prekonať brankára Mrázka! Severná Amerika tak získava buly v útočnom pásme.
     
    56:19
    Nuž, domáci výber teraz fauloval a tak sa bude musieť brániť, pretože Česko získava presilovku! MacKinnon si odsedí 2 minúty na trestnej lavici.
    55:54 Hellebuyck (TNA), Frolík (CZE)
     
    55:54
    Česko teraz využilo spomínané zadné vrátka, ale gól z toho nie je! Puk pred bránkou domácich napokon dostal na svoju hokejku Frolík, ale brankára domácich neprekonal!
     
    53:43
    Česko mohlo teraz definitívne rozhodnúť! Červenka po dobrej prihrávke však nedokázal úspešne zakončiť a brankár domácich tak ešte drží svoj tím nad vodou!
    51:50 Tomáš Plekanec (CZE) - 2:3
    51:50 Mrázek (CZE) - 2:3
     
    51:50
    Česko dalo gól!

    Nerozhodný stav však dlho netrval! Česko sa opäť dostáva do vedenia o jeden gól, keď spoza bránky domácich dostal puk TOMÁŠ PLEKANEC a kapitán Česka dokázal dostať puk do domácej bránky – 2:3!
    Asistencia: Aleš Hemský.
     
    50:57
    Tím Severnej Ameriky práve strelil gól!
    Je vyrovnané! Mladíci využívajú prvý krát presilovku a dokázali vymazať dvojgólový náskok Česka a začíname tak v tomto zápase odznova! Pred bránkou Česka sa najlepšie zorientoval AUSTON MATTHEWS a puk poslal do bránky Česka – 2:2!
    Asistencie: Johnny Gaudreau, Shayne Gostisbehere.
    Auston Matthews (TNA) - 2:2
     
    50:08
    Prichádza presilovka pre domáci celok, ktorú by mali mladíci využiť, aby sa vrátili späť do zápasu! Česko im túto presilovku doslova darovalo, pretože boli na ľade 6!
     
    49:50
    Česko sa dostalo do ďalšieho prečíslenia, na jeho konci sa do zakončenia tlačil Voráček, avšak brankára domácich neprekonal! Česko tak stále vyhráva o jeden gól!
    48:58 Shayne Gostisbehere (TNA) - 1:2
     
    48:58
    Tím Severnej Ameriky práve strelil gól!
    Dlho sa však Česko z vedenia o dva góly neradovalo a domácim mladíkom sa podarilo znížiť na rozdielu jedného gólu a opäť tak máme o drámu postarané! Z pravej strany dostal puk na hokejku SHAYNE GOSTISBEHERE a ten dokázal prekonať Mrázka v bránke Česka – 1:2!
    47:16 Radek Faksa (CZE) - 0:2
     
    47:16
    Česko dalo gól!

    Arénou v Pittsburghu znie česká pesnička Ať žijí duchové a to znamená, že Česko sa dostáva do vedenia 2:0! Domáci celok trochu pochybil v zadných radoch, Pastrňák poslal skvelú prihrávku na na RADKA FAKSU a ten osamotený bez problémov prekonáva domáceho brankára a navyšuje vedenie svojho tímu!
    Asistencie: Dávid Pastrňák, Ondřej Palát.
     
    44:15
    Vylúčenie na oboch stranách a tak uvidíme hru 4 na 4! Na trestnej lavici už sedí Kempný a Gaudreau.
     
    40:50
    Hanzal mohol navýšiť skóre Česka aj v oslabení! Nový muž v bránke domácich mu to však nedovolil!
     
    39:31
    V samotnom závere druhej tretiny tu je vylúčenie na strane Česka! Nakládal sa previnil podrazením.
     
    35:55
    Zanedlho tu je ďalšia veľká šanca domáceho tímu! Sledovali sme prečíslenie 4 na 1, do zakončenia sa dostal Couturier, ale nedokázal napokon vyrovnať! Mladíci sú teraz veľmi nebezpeční, ale svoj prvý gól v tomto zápase sa im streliť stále nedarí.
     
    35:20
    Skvelá príležitosť na vyrovnanie na druhej strane! Ku puku sa dostal Scheifele, sám pred bránkou Česka však premrhal svoju možnosť a zakončil len veľmi zle!
     
    34:42
    Tento zákrok bol už pre domáceho brankára však oveľa náročnejší! Plekanec posunul puk na Voráčka, jeho delovka však skončila v lapačke domáceho brankára Murryho.
    33:48 Gaudreau (TNA), Mrázek (CZE)
     
    33:48
    Prvý vážnejší zákrok v tomto zápase si pripisuje aj Mrázek! Gaudreau zachytil puk a následne sa pretlačil aj do zakončenia, skórovať sa mu však už nepodarilo! Vybojoval aspoň buly v útočnom pásme pre svoj tím.
     
    30:16
    Saad oslabuje domáce mužstvo a Česko si tak zahrá druhú presilovku v tomto zápase! Domáci hokejista sa previnil nebezpečnou hrou s vysokou hokejkou.
     
    25:00
    Česi to napokon ustáli a už hrajú v plnom počte! Severná Amerika tak nevyužila presilovka 5 na 3 a na svoj prvý gól v tomto zápase tak stále čaká!
     
    23:10
    A mohlo byť vyrovnané! Česi ihneď po buly vypálili na bránku Česka, Neuvirtha teraz zachránila tyčka! Stále trvá presilovka o dvoch hráčov.
     
    23:00
    Presilovka o dvoch hráčov pre domácich! Jordán si odpyká trest za nedovolené bránenie!
     
    21:20
    Ďalšia presilovka pre domáci výber! Hanzal dostáva dve minúty za seknutie a tak sa Česko bude musieť opäť brániť.
    20:38 M. Michálek (CZE)
     
    20:38
    Severná Amerika mohla krátko po svojej presilovke inkasovať druhý gól! Michálek však nedokázal poslať odrazený puk za chrbát domáceho brankára!
     
    18:24
    Krátko pred koncom prvej tretiny prichádza druhé vylúčenia na strane Česka! Polák oslabuje svoj tím a domácich čaká druhá presilovka v tomto zápase.
    17:32 Neuvirth (CZE), Matthews (TNA)
     
    17:32
    Matthews sa dostal ku odrazenému puku, avšak ani on následne nedokázal svojou strelou prekonať brankára Neuvirtha, ktorý je tak zatiaľ veľkou oporou svojho mužstva.
     
    15:55
    Neuvirth v bránke Česka však teraz už zasahovať musel! Saad sa dostal ku puku po skvelej prihrávke od svojho spoluhráča, avšak sám pred brankárom Česka ho už prekonať nedokázal!
     
    13:14
    Prvú presilovku v tomto zápase si vyskúša aj Severná Amerika! Aleš Hemský ide na trestnú lavicu za napadnutie. Uvidíme, ako pôjde presilovka domácemu celku.
    10:08 Palát (CZE) - 0:1
     
    10:08
    Česko dalo gól!

    Česi na nič nečakali, ihneď využívajú svoju prvú presilovku v tomto zápase a dostávajú sa do zaslúženého vedenia! Česko sa presunulo do útočného pásma, po skvelej prihrávke dostal puk na svoju hokejku ONDŘEJ PALÁT a šikovnou strelou, ktorá bola zrejme ešte niekým tečovaná prekonal domáceho brankára – 0:1!
    Asistencia: Aleš Hemský, Michal Kempný.
     
    09:23
    Prvé vylúčenie v tomto zápase! Bude to na domácej strane, na trestnú lavicu ide Seth Jones za seknutie.
     
    05:32
    Prečíslenie Česka, ktoré však opäť gólom nekonči! Jaškin s Červenkou prenikli až pred bránku domáceho tímu, avšak v skórovaní im opäť zabránil brankár Pittsburghu Murray!
     
    04:59
    Brankár Severnej Ameriky predviedol ďalší výborný zákrok! Frolík sa po skvelej prihrávke ocitol sám pred bránkou domáceho tímu, avšak nedokázal puk dostať za chrbát Murrayho!
     
    04:00
    A z tejto šance mohlo Česka už vyťažiť aj úvodný gól v zápase! Na konci výbornej kombinácie stál Hanzal, avšak jeho strelu dokázal brankár Murray zneškodniť!
     
    01:45
    Hemslý získal za bránkou Severnej Ameriky puk, prihrával ho následne pred bránku na Frolíka, jeho strelu však dokázal brankár Murray vyraziť svojim betónom do bezpečia! Prvá vážnejšia šanca tohto zápasu.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 49. Gostisbehere (Larkin, Scheifele), 51. Matthews (Gaudreau, Gostisbehere) – 11. Palát (Hemský, Kempný), 48. Faksa (Pastrňák, Palát), 52. Plekanec (Hemský)


    Tím Severnej Ameriky: M. Murray (od 41. Hellebuyck) – R. Murray, Jones, Rielly, Ekblad, Gostisbehere, Parayko – Drouin, McDavid, MacKinnon – Gaudreau, Nugent-Hopkins, Eichel – Matthews, Scheifele, Larkin – Miller, Couturier, Saad
    Česko: Neuvirth (od 31. Mrázek) – Šustr, Nakládal, Polák, Kempný, Z. Michálek, Jordán – Voráček, Plekanec, M. Michálek – Palát, Hanzal, Pastrňák – Hemský, Faksa, Frolík – Jaškin, Červenka, Birner

    Rozhodca: Furlatt, McCauley – Amell, J. Murray