Sevilla – Espanyol 6:4 (kon.) | Gijón – Bilbao 2:1 (kon.) | Sociedad – Real Madrid 0:3 (kon.)
Atlético Madrid – Alavés 1:1 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
0:3 (0:2)
Real Madrid
Nedeľa 21.08.2016, 20:15Španielska LaLiga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid vstúpil do sezóny víťazne a odpovedal tak na výhru Barcelony. Pri neúčasti mnohých opôr strelecký potiahla tím najväčšia hviezda, ktorá bola na trávniku a síce Gareth Bale. Pridal sa aj Marco Asensio, ktorý si hlasno hovorí o pozornosť futbalovej verejnosti. (21:53:52)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+4. Gareth Bale (REA) - 0:3
     
    90+4
    Real Madrid dal gól!

    V úplnom závere ušiel GARETH BALE po skvelej prihrávke za defenzívu všetkým, dostal sa aj za Rulliho a strelou do prázdnej brány dal bodku za strenutím.
     
    90+3
    Prudká rana Jamesa spoza šestnástky poriadne Rullimu dala zabrať, lenže argentínsky brankár dokázal rýchlym zákrokom loptu pred čiarou udržať.
     
    90+2
    Realu Madrid sa darí držať loptu vpredu a tým nepúšťať svojho protivníka ku Casillovi. V nadstavenom čase sa to San Sebastiánu podarilo až teraz, no Oyarzábal bol odzbrojený.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Naopak, na druhej strane tu máme akciu Carvajal, získal aspoň autové vhadzovanie po zrazenom centri.
     
    89
    Záver zápasu prináša možno aj prehnané emócie, ale teraz znova hráme a zdá sa, že to už bude len o futbale. San Sebastián sa ešte snaží niečo vymyslieť, ale zatiaľ sa mu to nedarí.
     
    87
    Po faule v strede poľa vzplanuli vášne na oboch stranách. Zatiaľ čo Bale ležal na zemi Sergio Ramos aj Yuri Berchiche dostávajú za menšiu potyčku žlté karty.
     
    86
    Hra teraz často mení ťažisko. Na druhej strane si zas loptu pokryl telom Casemiro a krajan William José ho faulom poslal na zem.
     
    86
    Po tom, ako sa Real Madrid ubránil rohovému kopu sa do šestnástky domácich dostal krajný bek Carvajal a odcentroval len do rukavíc Rulliho.
     
    84
    Marcelo sa blysol skvelým defenzívnym zákrokom, pretože dokázal zraziť strelu Oyarzábala po rýchlom úniku tesne pred Casillom na roh. So svojim brankárom sa však pri tom zranil a skúsený Španiel tak potrebuje ošetrenie.
     
    83
    Rulli si však ideálne nabehol na center a založiť protiútok. V bežeckom súboji nakoniec Casemira fauloval mladý Oyarzábal.
     
    82
    Naštartovaný Lucas Vazquéz dostal prihrávku do šestnástky, kde si loptu potiahol, ale cez krajného obrancu Zaldúu sa k centru nedostal. Bude to roh.
     
    81
    Oyarzábal sa v snahe vystreliť z hranice šestnástky poriadne ukopol, pretože loptu vôbec netrafil a celou silou zasiahol Sergia Ramosa. Kapitán Realu však bude v poriadku.
     
    80
    Prenesenie hry na hranicu šestnástky síce našlo Velu, ale toho o šancu pripravilo zlé spracovanie, takže Casilla loptu len zodvihol zo zeme.
     
    79
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Mikel González, prichádza Carlos Vela.
     
    78
    Lucas Vazquéz nedobehol prvý loptu za defenzívy súpera, ale po nepresnom odkope sa k nej dostal. Musel však centrovať, čo sa mu síce podarilo, ale Isco bol dobre bránený a k zakončeniu sa nedostal.

    Matej Kubove

    Góly: 2. Bale, 40. Asensio, 90+4. Bale

    Karty:   68. Zaldúa (RSC), 87. Berchiche (RSC) – 54. Morata (REA), 87. Ramos (REA)


    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, Mikel González (C) (79. Vela), I. Martínez, Berchiche – Illarramendi, Bergara – D. Concha (56. José), Zurutuza, Oyarzabal – Juanmi (72. Prieto).
    Náhradníci: Toño – Prieto, Vela, José, Pardo, A. Elustondo, Litri.

    Real Madrid: Casilla – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Kovačić, Casemiro, Kroos (73. Isco) – Bale, Asensio (66. L. Vázquez) – Morata (77. James Rodríguez).
    Náhradníci: Yáñez – Nacho Fernández, James Rodríguez, L. Vázquez, Díaz, Isco, Danilo.