Sevilla – Espanyol 6:4 (kon.) | Gijón – Bilbao 2:1 (kon.) | Sociedad – Real Madrid 0:3 (kon.)
Atlético Madrid – Alavés 1:1 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
0:3 (0:2)
Real Madrid
Nedeľa 21.08.2016, 20:15Španielska LaLiga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.
     
    Real Sociedad San Sebastian

    Už v úvodnom kole čaká baskický tím jeden z najlepších tímov na svete a bude to veľká výzva. Bude to bez niekoľkých dôležitých hráčov. Diego Reyes aj Bruma sa vrátili po hosťovaniach do svojich tímoch. Natrvalo zmizli Iker Hernández (Bilbao), Jonathas (Rubin Kazaň), Alfred Finnbogason (Augsburg) a na hosťovanie zas Alberto De La Bella.

    Veľkým pozitívom je, že brankár Geromino Rulli konečne podpísal s tímom trvalú zmluvu. Ďalej prišiel francúzsky obranca Robin Le Normand, brankár Toňo a útočníci Juanmi (Southampton) s Williamom Josém (Las Palmas).
     
    Real Madrid CF

    Obhajca titulu z Ligy majstrov cez leto bavil najmú fanúšikov v USA, kde sa opäť raz vydal na turné. Následne po návrate do Európy absolvoval prvý súťažný zápas sezóny. V Nórsku sa stretol so Sevillou v rámci Európskeho superpoháru a bola to veľká dráma. Po úvodnom krásnom góle mladíka Asensia išiel "Biely balet" do vedenia, ale Sevilla otočila vývoj. Sergio Ramos tak zachraňoval predĺženie v nadstavenom čase, aby víťazný gól mohol streliť Carvajal.

    Na prestupovom trhu najviac zarezonovali dvaja odchovanci tímu. Zatiaľ čo sa Alváro Morata za niečo cez 30 miliónov z Juventusu vrátil, Jesé si to namieril do PSG, kde by mal dostávať viac času. Z tímu odišiel aj skúsený obranca Arbeloa, či záložník Čeryšev. Zvyšné zmeny sa týkajú hlavne mladíkov. Vallejo, Marcos Llorente, Diego Llorente aj Borja Mayoral budú hosťovať, Alváro Medrán to zabalil a dal šancu Valencii. Otázna ostáva budúcnosť hráčov vracajúcich sa z hosťovaní. Lucas Silva, Fabio Coentrao i Raúl De Tomas poriadne nevedia, na čom sú. Marco Asensio by mal zbierať skúsenosti v A-tíme. Naopak, zázračné dieťa nórskeho Martin Odegaard to vidí na hosťovanie.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, Mikel González (C), I. Martínez, Berchiche – Illarramendi, Bergara – D. Concha, Zurutuza, Oyarzabal – Juanmi.
    Náhradníci: Toño – Prieto, Vela, José, Pardo, A. Elustondo, Litri.

    Real Madrid CF: Casilla – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Kovačić, Casemiro, Kroos – Bale, Asensio – Morata.
    Náhradníci: Yáñez – Nacho Fernández, James Rodríguez, L. Vázquez, Díaz, Isco, Danilo.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Real Madrid začal rozohrávkou, ale o loptu prišiel krátko po tom, ako sa s ňou dostal na ľavé krídlo. Rulli však po odkope nenašiel spoluhráčov a po faule Berchicheho tu máme prvý faul zápasu.
     
    2
    Real Madrid dal gól!

    A po ňom aj veľmi rýchly gól, pretože center sprava od Carvajala pristál ideálne na hlave GARETHA BALEA a ten presnou hlavičkou k žrdi nedal Rullimu šancu zasiahnuť.
    2. Gareth Bale (REA) - 0:1
     
    3
    Morata sa z krídla do šestnástky cez kapitána Mikela Gonzáleza nedostal. Skúsený obranca domácich to zvládol tak, že to bude odkop od brány Rulliho.
     
    4
    Prvýkrát do ofenzívy prešli aj hráči San Sebastinu, avšak Oyarzábal na krídle neuhral proti presile vôbec nič a loptu stratil.
     
    5
    Casemiro sa ocitá na zemi po zákroku jedného z domácich futbalistov, takže akcia Realu začne rozohrávkou obrancov zo stredu poľa.
     
    6
    Marcelo medzi dvomi súpermi v strede poľa síce loptu posunul smerom dopredu, lenže na nikoho v rovnakom drese, aký má on.
     
    7
    Zurutuza sa síce nedostal na krídle cez Casemira, ale vyťažil z druhej krídelnej akcii San Sebastiánu aspoň prvý rohový kop pre svoj tím.
     
    7
    Real sa ubránil bez problémov. Najskôr Ramos odhlavičkoval a po následnom pase späť všetko sklzom vyriešil Carvajal.
     
    8
    Marcelo poslal veľmi dobrý pas za defenzívu súpera, ktorý prepadol až za Zaldúu, ale Asensio pri lopte skôr ako brankár Rulli nebol.
     
    9
    Asensio potiahol ďalšiu akciu svojho celku až k šestnástke súpera, lenže po prihrávke do strany na Moratu sa lopta vrátila až k stopérom.
     
    10
    Carvajal síce nezablokoval center Berchicheho z krídla do šestnástky, avšak v konečnom dôsledku to ani nebolo treba, pretože Casilla mal všetko pod kontrolou.
     
    11
    Kroos ostáva ležať na zemi po kontakte s bývalým záložníkom Realu Madrid Illaramendim. Sám Nemec nakopne loptu z polovice smerom dopredu.
     
    12
    Nakoniec z toho nebude dlhý pas, ale postupná kombinácia začínajúca od stopérov. Bale sa snažil niečo vymyslieť na hranici šestnástky, lopta mu ušla k Rullimu.
     
    13
    Marcelo prepadol na ľavom krídle, kde ho obohral Concha, lenže Sergio Ramos všetko vyriešil a navyše bol faulovaný.
     
    14
    Kovačič poslal riskantnú prihrávku na Sergia Ramosa. Ten bol v roli posledného a navyše takmer pri útočníkovi súpera. Nakoniec si loptu ešte zle spracoval a tak sa Juanmi mohol rútiť na Casillu. Brankár Realu bol ohromne vysoko z brány a v poslednej chvíli odkopol na Marcela.
     
    15
    Dobrá príležitosť aj na druhej strane, pretože Morata bol blízko svojho prvého gólu po návrate z Juventusu. Proti tomu bol Illaramendi, ktorý dokázal loptu zraziť.
    15.
     
    17
    Real Madrid dobre bráni všetky akcie súpera, ktorý sa zatiaľ vďaka pozornej defenzíve nedostal k žiadnej šanci.
     
    18
    Morata je zas dosť odstrihnutý. Tým zas som narážal na zápas so Sevillou o Európsky superpohár. Určite potrebuje čas, aby sa viac zžil s tímom.
     
    19
    Marcelo sa zrazil s Conchom, ktorá si okolo neho hodil loptu a je to posúdené ako faul, ale Real sa veľmi rýchlo ku guľatému nezmyslu dostal späť.
     
    20
    Toni Kroos dostal prihrávku od Moratu do druhej vlny a okamžite strieľal smerom na pravú tyč Rulliho brány. Neúspešný Olympionik však loptu vytlačil vedľa troch žrdí.
    20.
     
    21
    Rohový kop zakončil spoza šestnástky nepresnou ranou vedľa brány Marcelo. Nepomohol už ani Morata, ktorý do strely nastavil hlavu, ale loptu nedokázal posunúť, kam chcel.
     
    23
    San Sebastián na polovici súpera nič nedokázal vymyslieť, jeho aktivita bola ukončená nepresnou prihrávkou a tak dopredu ide Real.
     
    24
    Ani on sa ale v ofenzíve dlho nezdržal, keďže Zurutuza si od Casemira vypýtal faul, takže sa k lopte dostanú domáci.
     
    26
    Morata sa v strede poľa pekne vyhol protihráčom a potiahol loptu až pred šestnástku súpera, kde sa mu ale nepodarilo ani vystreliť a ani prihrať.
     
    27
    Kovačič si drží hlavu, po zrážke a faule na jeho osobu bude rozohrávať Real. Sám Chorvát nie je vážne zranený a pokračuje v hre.
     
    29
    Sergio Ramos sa vydal k postrannej čiare, kde odkopol loptu pred súperom tak, že získal aut pre svoj tím.
     
    30
    Asensio vybojoval loptu na krídle pre Real Madrid, no ten ju následne opäť stratil a Illaramendi sa dostal pred Casillu. Ešte prihrával na Juanmiho, ktorý by dával do prázdnej, ale útočník na loptu nedočiahol.
    30.
     
    31
    Tesne pred rohom šestnástky San Sebastiánu sa tak k priamemu kopu dostávajú hráči Realu. Centrovať do ohňa bude Kroos.
     
    32
    Brankár Rulli center podbehol a Sergio Ramos sa tak dokázal predrať až do zakončenia hlavou, ktoré ale poslal tesne nad priestor troch žrdí.
     
    33
    Bale potiahol akciu svojho tímu až do šestnástky, kde sa pozrel a odcentroval po zemi na hranicu päťky. Morata však nebol natoľko rýchly, aby k lopte došiel skôr, ako gólman Rulli.
     
    34
    Argentínsky brankár sa navyše zrazil so svojim obrancom a tak potreboval ošetrenie. Po ňom bude pokračovať v hre.
     
    35
    Morata sa v snahe získať loptu dopustil útočného faulu a Bergaru, ktorého nedokázal obehnúť tak rukami strčil na zem.
     
    36
    Casemiro opäť fauluje a domáci fanúšikovia a aj niektorí hráči by už radi videli pre Brazílčana žltú kartu, ktorá však zatiaľ neprichádza.
     
    38
    Real Madrid obklúčil šestnástku súpera, prihráva si loptu okolo nej, no dnu sa mu dostať zatiaľ vôbec nedarí.
     
    39
    Morata sa ocitol prakticky sám na rohu malého vápna a tak poslal technickú strelu, ktorou chcel obstreliť Rulliho. Nakoneic trafil len do neho.
     
    40
    Real Madrid dal gól!

    Mladý záložník MARCO ASENSIO nastúpil na svoj druhý súťažný zápas za Real Madrid a strieľa svoj druhý gól. Po krásnom vinkli proti Seville si teraz počínal skúsene, pretože oblúčikom spred Rulliho nedal brankárovi hostí šancu.
    40. Marco Asensio (REA) - 0:2
     
    42
    Po góle sa hra dostala do stredu poľa, kde ako keby San Sebastián dával ešte väčší pozor v zadných radoch a Real Madrid naň momentálne naráža.
     
    43
    Po faule na Kovačiča ostane pri lopte "Biely balet", ktorý na polovici súpera rozložil svoju ofenzívnu akciu a snaží sa z nej niečo vymyslieť.
     
    44
    Morata aj vymyslel, pretože center nasmeroval prudko do malého vápna, no Casemiro nedokázal zakončiť v obrovskej šanci presne, ale iba do rúk Rulliho.
    44.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Casemiro obeťou faulu na vlastnej polovici, proti nemu sa previnili hneď dvaja futbalisti San Sebastiánu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Real Madrid vedie po prvom polčase a vývoj si doposiaľ kontroluje. O góly sa postarali Gareth Bale, už v úvode hlavičkou a päť minút pred koncom aj mladík Asensio.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Druhé dejstvo začala ofenzívnou snahou domáceho tímu. Najskôr prihrávka pred malé vápno prešla popred dvoch hráčov, ktorý mohli zakončiť a následne sa neujala ani prienik Zurutuzu. Lopta ušla za čiaru.
     
    48
    Real sa dostal dopredu až teraz. Zásluhou Kovačiča poslal loptu do pokutového územia, kde sa ale k zakončeniu nedostal Morata.
     
    49
    Rohový kop rozohratý na krátko domáci futbalisti vytlačili do bezpečia, takže rozohrávať musia stopéri "Bieleho baletu". Tým však lopta uteká do autu.
     
    50
    Illaramendi stojí pri lopte a bude centrovať od postrannej čiary do šestnástky Realu, ktorý fauloval.
    50. Casemiro (REA)
     
    51
    Nízky center však neplechu hosťom nenarobil. Odkop dopredu bol rezolútny, takže San Sebastián môže pokračovať v snahe až zo zadných radov.
     
    52
    Ďalšia možnosť pre domácich hráčov ohroziť brankára Casillu. Priamy kop dostali k dispozícií aj z druhej strany, no aj tento pokus bol prikrátky na to, aby z toho niečo vzniklo. Nič to však nemení na fakte, že domáci sú v druhom dejstve oveľa aktívnejší.
     
    53
    Morata sa rozbehol za dlhou loptou dopredu, no potkol sa o hráča, ktorý sa pred ním pošmykol. Nechcený zákrok ako faul správne posúdený nie je.
     
    54
    Álvaro Morata sa dostal po mierne otvorenom krídle až do šestnástky, kde sa dostal aj cez Mikela Gonzáleza. Po jeho sklze aj padá na trávnik, ale preto, že filmoval a nie, že bol faulovaný.
    54. Álvaro Morata (REA)
     
    55
    Morata opäť v podobnom nábehu. Tentoraz zamotal svojho strážcu, krížne vystrelil, ale Rulli nohou vyrazil. Len na kopačku Kroosa, ktorý z voleja trafil do brvna!
    55.
     
    56
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza David Concha, prichádza Willian José.
     
    58
    Juanmi sa dostal k postrannej čiare vedľa šestnástky súpera. Chcel ešte prihrať spoluhráčovi mierne dozadu, loptu poslal za čiaru.
     
    59
    Kombinácia Realu Madrid pred šestnástkou súpera končí stratou, no domáci sa ďaleko nedostali. Ešte na svojej polovici ihriska o loptu prišli.
     
    60
    Carvajal sa sprava dostal k centru, na ktorý naskakoval Morata. Lopta išla pre neho priďaleko, takže nezakončil. Z druhej strany sa nepresadil ani Asensio, prihrávku na neho pred ním odkopol González.
     
    61
    Real Madrid upokojil hru zo svoju pohľadu, keď sa mu podarilo dlhší časový úsek podržať loptu a teraz už San Sebastián nemá taký tlak, ako v úvode polčasu.
     
    62
    Bale dobehol v šestnástke takmer stratenú loptu, ale Rulli ostal pri ňom. Najskôr ho donútil výjsť z pokutového územia von a následne ho ostal brániť ako obranca. Mimo šestnástky mu center zrazil na kopačky domácich hráčov.
     
    64
    Zinedine Zidane pripravuje prvé striedanie. Na ihrisko sa pozrie Lucas Vazquéz.
     
    65
    Marcelo poslal Moratu do šestnástky prihrávkou po krídle. Útočník sa síce natlačil pred Zaldúu, ale následne sa mu lpta zamotala a ušla za čiaru.
     
    66
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Marco Asensio, prichádza Lucas Vázquez.
     
    67
    Kombinácia domácich po pravom krídle skončila nepresnou prihrávkou, ktorú zrazil Marcelo do Zaldúu a od neho prešla lopta mimo ihriska.
     
    68
    Gareth Bale faulovaný tesne pred šestnástkou súpera Zaldúom, Real Madrid tak bude mať k dispozícií veľmi zaujímavú pozíciu na strelu z priameho kopu.
    68. Joseba Zaldúa (RSC)
     
    69
    K lopte sa postavil Sergio Ramos, ale napálil len do múru. Odrazená lopta pristála na nohe Kovačiča, ktorý z diaľky prudko vypálil a donútil Rulliho k zákroku.
    69.
     
    70
    Rohový kop síce domáci odvrátili, ale po prihrávke na Kroosa späť príde ďalší. Nemcov center bol totižto zrazený.
     
    71
    Aj druhý roh za sebou dostali futbalisti San Sebastiánu včas do bezpečia. Kovačič síce loptu udržal vpredu, ale bol sám a obkľúčený, takže prihral radšej späť.
     
    72
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Juanmi, prichádza Xabi Prieto.
     
    73
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Toni Kroos, prichádza Isco.
     
    75
    Kolmica na ľavé krídlo mala nájsť Berchicheho, lenže ten pri lopte nebol skôr, ako Carvajal. Španiel len odkopol do autu a akcia pokračovala. Ramos odvrátil na roh pre San Sebastián.
     
    76
    Nepresný center odkopol preč Marcelo a tak môže ísť Real dopredu, no pas na Moratu presný nebol.
     
    77
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Álvaro Morata, prichádza James Rodríguez.
     
    78
    Lucas Vazquéz nedobehol prvý loptu za defenzívy súpera, ale po nepresnom odkope sa k nej dostal. Musel však centrovať, čo sa mu síce podarilo, ale Isco bol dobre bránený a k zakončeniu sa nedostal.
     
    79
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Mikel González, prichádza Carlos Vela.
     
    80
    Prenesenie hry na hranicu šestnástky síce našlo Velu, ale toho o šancu pripravilo zlé spracovanie, takže Casilla loptu len zodvihol zo zeme.
     
    81
    Oyarzábal sa v snahe vystreliť z hranice šestnástky poriadne ukopol, pretože loptu vôbec netrafil a celou silou zasiahol Sergia Ramosa. Kapitán Realu však bude v poriadku.
     
    82
    Naštartovaný Lucas Vazquéz dostal prihrávku do šestnástky, kde si loptu potiahol, ale cez krajného obrancu Zaldúu sa k centru nedostal. Bude to roh.
     
    83
    Rulli si však ideálne nabehol na center a založiť protiútok. V bežeckom súboji nakoniec Casemira fauloval mladý Oyarzábal.
     
    84
    Marcelo sa blysol skvelým defenzívnym zákrokom, pretože dokázal zraziť strelu Oyarzábala po rýchlom úniku tesne pred Casillom na roh. So svojim brankárom sa však pri tom zranil a skúsený Španiel tak potrebuje ošetrenie.
     
    86
    Po tom, ako sa Real Madrid ubránil rohovému kopu sa do šestnástky domácich dostal krajný bek Carvajal a odcentroval len do rukavíc Rulliho.
     
    86
    Hra teraz často mení ťažisko. Na druhej strane si zas loptu pokryl telom Casemiro a krajan William José ho faulom poslal na zem.
     
    87
    Po faule v strede poľa vzplanuli vášne na oboch stranách. Zatiaľ čo Bale ležal na zemi Sergio Ramos aj Yuri Berchiche dostávajú za menšiu potyčku žlté karty.
     
    89
    Záver zápasu prináša možno aj prehnané emócie, ale teraz znova hráme a zdá sa, že to už bude len o futbale. San Sebastián sa ešte snaží niečo vymyslieť, ale zatiaľ sa mu to nedarí.
     
    90
    Naopak, na druhej strane tu máme akciu Carvajal, získal aspoň autové vhadzovanie po zrazenom centri.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+2
    Realu Madrid sa darí držať loptu vpredu a tým nepúšťať svojho protivníka ku Casillovi. V nadstavenom čase sa to San Sebastiánu podarilo až teraz, no Oyarzábal bol odzbrojený.
     
    90+3
    Prudká rana Jamesa spoza šestnástky poriadne Rullimu dala zabrať, lenže argentínsky brankár dokázal rýchlym zákrokom loptu pred čiarou udržať.
     
    90+4
    Real Madrid dal gól!

    V úplnom závere ušiel GARETH BALE po skvelej prihrávke za defenzívu všetkým, dostal sa aj za Rulliho a strelou do prázdnej brány dal bodku za strenutím.
    90+4. Gareth Bale (REA) - 0:3
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid vstúpil do sezóny víťazne a odpovedal tak na výhru Barcelony. Pri neúčasti mnohých opôr strelecký potiahla tím najväčšia hviezda, ktorá bola na trávniku a síce Gareth Bale. Pridal sa aj Marco Asensio, ktorý si hlasno hovorí o pozornosť futbalovej verejnosti. (21:53:52)

    Matej Kubove

    Góly: 2. Bale, 40. Asensio, 90+4. Bale

    Karty:   68. Zaldúa (RSC), 87. Berchiche (RSC) – 54. Morata (REA), 87. Ramos (REA)


    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, Mikel González (C) (79. Vela), I. Martínez, Berchiche – Illarramendi, Bergara – D. Concha (56. José), Zurutuza, Oyarzabal – Juanmi (72. Prieto).
    Náhradníci: Toño – Prieto, Vela, José, Pardo, A. Elustondo, Litri.

    Real Madrid: Casilla – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Kovačić, Casemiro, Kroos (73. Isco) – Bale, Asensio (66. L. Vázquez) – Morata (77. James Rodríguez).
    Náhradníci: Yáñez – Nacho Fernández, James Rodríguez, L. Vázquez, Díaz, Isco, Danilo.