Ried – Salzburg 0:2 (kon.) | Rapid Viedeň – Admira Wacker Mödling 4:0 (kon.) | Rheindorf Altach – St. Pölten 3:1 (kon.)
Mattersburg – Wolfsberger 3:1 (kon.)
koniec
Rapid Viedeň
4:0 (2:0)
Admira Wacker Mödling
cz Sobota 13.08.2016, 18:30 • Allianz Stadion (Wien) [Kapacita: 28 345] • Rakúska Bundesliga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že přes jednoznačný průběh jsme sledovali pohledný zápas, se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek víkendu. U dalších onlajnů se s vámi těším na počtenou. (20:31:20)
     
    Držení míče: 60 % – 40 %
    Střely celkem: 24 – 7
    Střely na branku: 12 – 4
    Střely mimo branku: 9 – 2
    Zblokované střely: 3 – 1
    Rohové kopy: 9 – 6
    Ofsajdy: 3 – 2
    Zásahy brankářů: 4 – 8
    Fauly: 9 – 4
     
    Obraz hry se ve druhé půli oproti té první vůbec nezměnil. Domácí pokračovali v tlaku, který znovu potvrdili také vstřelenými góly. Ani zde podobnost s prvním poločasem nekončí. Stejně jako v tom prvním se nejdříve prosadil Louis Schaub, na kterého navázal o několik minut později Stefan Schwab. Rapid mohl vyhrát ještě výraznějším rozdílem, několik výtečných zákroků ovšem předvedl gólman Kuttin, jenž zneškodnil minimálně dvě gólové šance.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hráči Rapidu dobývají pokutové území před hostující bránou jako v házené, nakonec se dostali i ke střele zpoza velkého vápna, ta ale mířila mimo. Odkopávat tak bude Kuttin a pravděpodobně to bude to poslední, co v tomto utkání uvidíme.
     
    90+2
    Schrammel z levé strany nacentroval před bránu, kde byl připravený Grahovac. Ten se trefil do míče z první, usměrnil ho ale jenom do prostředka brány. I tak měl s tímto pokusem Kuttin plné nohy práce.
     
    90
    Joelinton se dostal k zakončení z pravé strany, míč ale poslal příliš vysoko. Odkopávat bude znovu Kuttin. Mezitím sudí signalizuje, že se budou nastavovat 3 minuty.
     
    89
    Po nepřesné střele domácích odkopával od brány Kuttin, míč z jeho nohy ale směřoval jenom k obráncům v zeleném.
     
    88
    S blížícím se koncem utkání síly obývají, problémy s křečí mají hráči obou týmů.
     
    87
    Tam se míče ale ujala domácí obrana a okamžitě jej vracela zpět na útočnou polovinu. Hráči Vídně poslali centrovaný balon z pravé strany, před bránou jej ale dokázal odvrátit Lackner.
     
    86
    První rohový kop domácích úspěch nepřinesl, rychle si ho mohli ale zopakovat. Ani druhá rozehrávka od rohového praporku nedopadla lépe a hosté dostali míč na polovinu Vídně.
     
    85
    Hosté už by se nejraději viděli ve sprchách. Rapid znovu zahrozil, tentokrát střelou z pravé strany, kterou Kuttin vyrazil jenom na roh.
     
    84
    Střídání v týmu FC Admira Wacker Mödling: ze hřiště odchází Starkl, přichází Spiridonović.
     
    83
    Vysoký míč mířil do pokutového území, kde nejvýše vyskočil Schwab, při zpracování míče si ale pomohl rukou a rozehrávat tak budou hosté.
     
    81
    Hrdinou těchto chvil je Manuel Kuttin, který nejprve dokázal vytěsnit střelu Joelintona, který se před bránou objevil úplně sám, a následně pokryl i dorážku Murga z levé strany!
    78. SCHWAB - 4:0
     
    78
    Rapid právě vstřelil branku!
    Z rohového kopu ovšem nic nebylo, naopak do protiútoku vyrazili domácí. Z pravé strany přišel míč po zemi před bránu, kde se nejlépe zorientoval STEFAN SCHWAB, který taktéž vsítil již svoji druhou branku v utkání!
     
    76
    Levý křídelník hostů se dostal do pokutového území, navedl si míč na levačku a vypálil. Proti střele mířící do horního rohu ale povystoupil Strebinger a rukavicemi ji vyrazil na roh.
     
    75
    Z půlicí čáry mířila přihrávka domácích až na hranici velkého vápna, kam si jeden z útočníků Rapidu nabíhal. Balon byl ale tečovaný hostujícím stoperem a skončil v rukavicích Kuttina.
     
    72
    Střelec dvou branek za potlesku tribun odchází ze hřiště. Louise Schauba na trávníku nahradí Thomas Murg.
     
    72
    Když to nešlo zleva, zkusili to hosté zprava. Centrovaný míč ale přeletěl úplně všechny.
     
    70
    Střídání v týmu FC Admira Wacker Mödling: ze hřiště odchází Sax, přichází Bajrami.
     
    70
    Hráči v bílém se po levé straně daleko nedostali. Po autovém vhazování sice mohli v akci pokračovat, to by je ale nesměla zradit nepřesná přihrávka.
     
    67
    Admira se musí znovu bránit. Vídeňští jsou namlsáni další brankou a hlasití fanoušci je svými chorály ženou dopředu.
    65. SCHAUB - 3:0
     
    65
    Rapid právě vstřelil branku!
    Do pokutového území mířil dlouhý balon, který sklepl Joelinton pro LOUISE SCHAUBA, jehož tvrdý projektil z levé nohy nedal Kuttinovi nejmenší šanci a zapadl bezpečně k pravé tyči hostující brány!
     
    63
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Schobesberger, přichází Hofmann.
     
    60
    Rozehrávku přímého kopu vzal na sebe Grahovac a pořádně vystrašil hostujícího gólmana! Střela se ze vzduchu snášela k pravému hornímu rohu brány a nakonec skončila na horní tyči!
     
    59
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Szántó, přichází Grahovac.
     
    59
    Rapid se dostal do rychlého protiútoku a jeden z domácích útočníků ukázal hostující obraně záda. Daniel Toth šel do skluzu, trefil ale pronikajícího hráče do nohou, za což je oceněn červenou kartou.
     
    58
    Knasmüllner teď zpracoval uprostřed pokutového území balon na svoji hruď, položil si balon na zem a z otočky vypálil, Strebinger vytáhl jeho střelu k levé tyči konečky prstů!
     
    56
    Teď hostující celek pokazil krátkou přihrávku a Rapid chtěl přejít do rychlého protiútoku, Schobesberger stál ale v ofsajdu.
     
    55
    U míče jsou domácí, už se ale neženou dopředu tak dravě. Dvoubrankové vedení jim prozatím stačí a nepotřebují tak riskovat.
     
    53
    Hostům se nakonec podařilo vybojovat alespoň rohový kop. Ten zahrávali z pravé strany, domácí ovšem v průběhu dnešního utkání ve vzduchu kralují a tak ani tentokrát žádné drama před vlastní bránou nepřipustili.
     
    52
    Až teď si to do útoku namířili hosté, kteří se podél levé lajny prokousali až k vápnu, finální přihrávku ale ukořistila domácí obrana.
     
    50
    Hráči Rapidu se dlouhou kombinací dostali až před pokutové území Admiry, do zakončení se ale nedostali.
     
    48
    Po přestávce se obrázek hry nikterak nezměnil. Jsou to stále domácí, kteří určují tempo zápasu.
     
    46
    Druhý poločas byl rozehrávkou Admiry započat. Hosté ale nepřesnou rozehrávkou jenom odevzdali balon domácím.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Držení míče: 61 % – 39 %
    Střely celkem: 11 – 3
    Střely na branku: 5 – 1
    Střely mimo branku: 4 – 1
    Zblokované střely: 2 – 1
    Rohové kopy: 5 – 3
    Ofsajdy: 2 – 1
    Zásahy brankářů: 1 – 3
    Fauly: 6 – 3
     
    První poločas na trávníku Allianz Stadionu měl jednoznačný průběh, domácí celek měl po celou dobu navrch. Byl mnohem častěji v držení míče a vyslal na soupeřovu bránu více střel. Tuto převahu hlavně dokázal prezentovat také gólově, když se nejprve trefil Louis Schaub, a po něm vedení navýšil ještě Stefan Schwab.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V samotném závěru prvního poločasu se hosté dostali až před vídeňskou bránu, Grozurek už se napřahoval ke střele, na poslední chvíli mu byl ale balon odebrán. Po této akci zazněl hvizd sudího, který ukončil první půli.
     
    43
    Domácí se hbitou kombinací dostali na hranici velkého vápna, odkud zkusili zahrozit, střelu Schauba ale hostující obrana zablokovala.
     
    42
    Hra se přesunula na druhou stranu hřiště a opět to zavánělo gólem. Schobesbergerovi ale v levé části velkého vápna střela nevyšla podle jeho představ a nechal tak vyniknout zákrok Kuttina.
     
    41
    Hosté si teď užili míče mnohem déle, než jsme byli zvyklí. Dostali se dokonce do zakončení ze středu velkého vápna, Strebinger balon vyrážel jen před sebe.
     
    39
    Hosté ukořistili balon. Po zemi se jim moc nedaří, a tak se uchýlili k dlouhému nakopávanému balonu. Tomu ale scházela přesnost a Pavelic s jeho zpracováním neměl žádný problém.
     
    38
    Vídeň rozehrává v poklidu z vlastní poloviny hřiště, do hry se zapojil i brankář Strebinger.
     
    37
    Balon se od levého rohového praporku vznesl a mířil do prostoru u zadní tyče, nikdo v bílém se ale k hlavičce nedostal. Dopředu mohou znovu domácí.
     
    36
    Lackner se tlačil z levé strany do vápna, tam ale o míč přišel. Obránce Vídně ho však odkopl jenom na roh.
     
    35
    V těchto chvílích hru opět režírují domácí. Ti ale hrají s míčem na polovině hřiště, obrana Admiry tak může být zatím poměrně v klidu.
     
    33
    Admira teď zahrávala volný přímý kop z uctivé vzdálenosti. Centrovaný balon mířil k levé tyči Vídně, tam svůj prostor ovšem pozorně strážil gólman Strebinger.
     
    31
    Po dlouhé době se Admira vydala do útoku, ten ale neměl dlouhého trvání. Grozurek s nepřesným centrem nemohl příliš parády vymyslet, nepřesnou hlavičku tak s klidem sbírá Strebinger.
     
    30
    Hostující obrana teď dobře vykrývá prostor a hráče Vídně nepouští do střely, o míč je však připravit nedokáže.
     
    28
    Rapid má nahráno, nikam se tak nežene. Rozvážnou kombinací se snaží vymyslet další nebezpečnou šanci.
     
    26
    Převaha domácích je v těchto chvílích ohromná. Admira po rozehrávce brzy ztratila balon a od té doby se k němu nedostala.
     
    26
    Střídání v týmu FC Admira Wacker Mödling: ze hřiště odchází Posch, přichází Knasmüllner.
    25. SCHWAB - 2:0
     
    25
    Rapid právě vstřelil branku!
    A domácí vedou již rozdílem dvou branek! Rapid útočil z levé strany, nebezpečnou ránu Kuttin vyrazil jenom před sebe a hostující obrana odehrála balon jenom za cenu rohového kopu. K jeho rozehrání se postavil Schobesberger a poslal krásný nadýchaný centr. Ve vápně byl pak nejvýše STEFAN SCHWAB, který rozjásal domácí fanoušky podruhé!
     
    22
    Střelec první branky si opět dělal místo v pokutovém území, hostující obránce k němu ale stačil přistoupit a balon mu odebral. Z této akce tedy žádná šance nevznikla.
     
    21
    Průniková přihrávka mířila na Schößwendtera, ten byl ale načapán v těsném ofsajdu.
     
    19
    Po tvrdém souboji zůstal na trávníku ležet hostující Toth, který musí být ošetřen. Lékaři se věnují jeho kolenu, snad bude všechno v pořádku.
    17. SCHAUB - 1:0
     
    17
    Rapid právě vstřelil branku!
    A jakou! Vídeňští vedli útočnou akci po levé straně. Vpravo byl ovšem volný LOUIS SCHAUB, který zpracoval dlouhý balon. Navedl si ho do rohu velkého vápna, kde si přehodil míč na levačku a parádní ranou vymetl pravou šibenici hostující brány!
     
    14
    Hra se rychle přesunula před opačnou bránu a znovu jsme sledovali rohový kop. Rapid si v této akci počínal o poznání lépe než jeho soupeř, hlavička ale hostující svatyni neohrozila.
     
    13
    Hosté se ale dostali zpátky na balon a dokázali vybojovat rohový kop. Míč letěl od pravého rohového praporku opět jenom na hlavu vídeňského stopera.
     
    12
    Admira zahrávala autové vhazování z prvé strany v blízkosti vídeňské svatyně, dlouhý hod do pokutového území ale skončil na hlavě hráče v zeleném dresu.
     
    11
    Rapid vedl další útok středem, centrovaný balon se následně dostal doprava na Pavlice, který se dostal až k pokutovému území, tam ale o míč přišel.
     
    9
    Do pokutového území Admiry měl letět další centrovaný balon z levé strany, vzrušení tribun ovšem bylo zbytečné. Krajní záložník, který centroval, byl nachytán v ofsajdu.
     
    7
    Vídeň je aktivnější, nyní se hnala dopředu podél levé lajny, nedovolený zákrok hráčů v bílém ale akci přerušil. S následnou standardní situací ale domácí naložili bídně.
     
    5
    Rapid vedl svoji útočnou akci po pravé straně, centrovaný míč byl ale odvrácen. Akce domácích však pokračovala rohovým kopem, který byl rozehraný až na zadní tyč. Hosté vykopávali balon, který se odrazil od tyče, až z brankové čáry!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání

    Admira – Rapid Vídeň 1:3
    Rapid Vídeň – Admira 0:4
    Rapid Vídeň – Admira 0:1 (POHÁR)
     
    FC Admira Wacker Mödling

    Admira Wacker Mödling se momentálně nachází v tabulce na sedmé příčce se třemi body. Po třech odehraných zápasech mají na svém kontě 1 výhru a 2 porážky. Admira stejně jako jejich dnešní soupeř hrála předkola Evropské ligy, avšak oproti svému dnešnímu soupeři vypadla ve 3. předkole s českým zástupcem Libercem.

    Posledních 5 zápasů

    Admira – Altach 1:2
    Liberec – Admira 2:0 (EL)
    St. Pölten – Admira 2:1
    Admira – Liberec 1:2 (EL)
    Mattersburg – Admira 0:1
     
    SK Rapid Vídeň

    Rapid Vídeň se momentálně nachází v tabulce na druhé příčce se šesti body. Po třech odehraných zápasech si připsali na své konto 2 výhry a 1 porážku. Rapid momentálně hraje i předkola Evropské ligy, když se probojoval do 4. předkola přes běloruský tým Zhodino. Ve 4. předkole se Rapid utká se slovenským Trenčínem.

    Posledních 5 zápasů

    Austria Vídeň – Rapid Vídeň 1:4
    Rapid Vídeň – Zhodino 3:0 (EL)
    Altach – Rapid Vídeň 1:0
    Zhodino – Rapid Vídeň 0:0 (EL)
    Rapid Vídeň – Ried 5:0
     
    Zdravím všechny fotbalové fanynky a fanoušky. Vítejte u dnešního zápasu 4. kola rakouské Tipico Bundesligy mezi SK Rapid Vídeň a FC Admira Wacker Mödling.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Milan Sochor

    Góly: 17. Schaub, 25. Schwab, 65. Schaub, 78. Schwab

    Karty:   59. Toth (TRK)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 9:2. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:4.
    Rapid Viedeň: Strebinger – Pavelic, Schößwendter, Dibon, Schrammel – Močinić, Schwab – Schaub (72. Murg), Szántó (59. Grahovac), Schobesberger (63. Hofmann) – Joelinton
    Náhradníci: Gartler – Grahovac, Malicsek, Hofmann, Auer, Murg, Entrup

    Admira Wacker Mödling: Kuttin – Zwierschitz, Wostry, Maranda, Posch (26. Knasmüllner) – Toth, Lackner – Sax (70. Bajrami), Grozurek, Ebner – Starkl (84. Spiridonović)
    Náhradníci: Leitner – Strauss, Knasmüllner, Wessely, Bajrami, Roguljić, Spiridonović

    Rozhodca: Muckenhammer – Braunschmidt, Tekeli – Harkam