Hull City – Leicester 2:1 (kon.) | Burnley – Swansea 0:1 (kon.) | Crystal Palace – West Bromwich 0:1 (kon.)
Everton – Tottenham 1:1 (kon.) | Middlesbrough – Stoke City 1:1 (kon.) | Southampton – Watford 1:1 (kon.)
Manchester City – Sunderland 2:1 (kon.)
koniec
Southampton FC
1:1 (0:1)
Watford FC
cz Sobota 13.08.2016, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    V závěru ještě za zastavení slibně se rozvíjející akce inkasoval žlutou kartu domácí stoper Virgil van Dijk.
     
    87
    Zdržování hry se nyní dopustil Heurelho Gomes (WAT). Takové počínání nehodlá sudí East tolerovat a ukázal hostujícímu brankáři žlutou kartu.
    86. těsný ofsajd Redmonda
     
    86
    První ofsajd tohoto zápasu a hned znamenal neuznanou branku! Davies skvěle přistrčil míč na Redmonda, který se mohl stát hrdinou tohoto utkání. To by byl pro něj parádní debut. Jenže po jeho přesném zakončení následoval zvednutý praporek asistenta a zazněla také píšťalka hlavního sudího Easta.
     
    83
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Shane Long, přichází Charlie Austin.
     
    81
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Odion Ighalo, přichází Ikechi Anya.
     
    80
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Cédric Soares, přichází Jérémy Pied.
     
    78
    Long minul! Na hranici šestnáctky se ocitl úplně sám, jakmile dostal přihrávku, snažil se z první vypálit. Jenže míč mu přeskočil kopačku a dostal se jen za jeho záda. Obrovská škoda pro domácí.
     
    77
    Čtvrtý zákrok pro brankáře Gomese. Ten z přímého volného kopu vyslal ostrou a nepříjemnou dělovku, kterou musel hostující gólman vyrážet. Tlak Saints sílí každou minutou. Navíc nyní hrají v přesile.
    76. červená karta pro Watsona
     
    76
    Zmaření zjevné brankové možnosti, to je resumé tohoto souboje Bena Watsona (WAT) s domácím Longem. Saints se dostávali do brejku, obrana Watfordu zaspala, a tak zatáhnout za záchrannou brzdu bylo jediné řešení. Bohužel pro hosty za cenu červené karty.
     
    73
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Adlène Guedioura, přichází Camilo Zúñiga.
     
    64
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Valon Behrami, přichází Ben Watson.
     
    60
    Adléne Guédioura (WAT) je prvním hráčem, který obdržel žlutou kartu v tomto utkání. Jeho počínání v souboji o míč mělo jakýsi bezohledný charakter, takže sudí East musel zasáhnout.
     
    59
    To byla hrubice jako hrom, jakou vyrobil Jošida. Měl jediné štěstí, že před dotírajícím soupeřem nakonec včas vyběhl gólman Forster, který odkopl míč do bezpečí.
    58. Nathan REDMOND - 1:1
     
    58
    Southampton právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno. Centr z rohového kopu se odrazil k nohám volného NATHANA REDMONDA, který se s ničím nemazlil a z voleje míč uklidil přesně k tyči. Gomes neměl absolutně žádný nárok.
     
    57
    Tohle byla moc pěkná akce Saints! Po několika přihrávkách přešli celé hřiště, Tadić přihrál na levou stranu Redmondovi, ten si míč narovnal na hranici šestnáctky na silnějšího nohu a vypálil ke vzdálenější tyči. Jen o chlup kýžený prostor minul.
     
    55
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází James Ward-Prowse, přichází Pierre-Emile Højbjerg.
    40. zakončení Redmonda nebylo přesné
     
    40
    Redmondovi tahle střela nesedla ideálně! Jinak by Gomes měl mezi třemi tyčemi velké potíže. Poté, co se southamptonský forvard dostal k odraženému míč, ho vyslal z halfvoleje směrem na bránu. Tu ale nakonec netrefil.
    32. hlavička Longa skončila vedle branky
     
    32
    Tadić ukázal, jak šikovné má nohy, a že v minulém životě možná nebyl mizerným slalomářem. Několik branek si udělal ze svých spoluhráčů na pravé straně vápna, aby následně poslal hezký oblouček na zadní tyč na Longa. Jeho hlavička nebyla přesná, skončila pouze mimo. Gomes situaci jen kontroloval.
    9. Étienne CAPOUE - 0:1
     
    9
    Watford právě vstřelil branku!
    Doteď byli Saints lepším týmem na place, ale gólově dokázali udeřit hosté. Centr z pravé strany od Amrabata doletěl na zadní tyč, kde Deeney sklepl hlavou balón pro ÉTIENNEHO CAPOUEHO a ten z hranice malého vápna neměl problém zakončit. Asistence: Tom Deeney.
    2. šance Tadiće
     
    2
    ...panečku, to byla šance jako hrom! Tadić byl tím, kdo vystřelil z přímého kopu, a Gomes musel jeho pokus vyrážet. Následně hostující muž v rukavicích předvedl ještě jeden zákrok, míč se totiž nepříjemně odrazil od jednoho z jeho spoluhráčů, a díky tomu odvrátil katastrofický vstup Watfordu do utkání. Pak se ještě snažil zakončovat van Dijk, ale minul.

    Patrik Sandev

    Góly: 58. Redmond – 9. Capoue (Deeney)

    Karty:   90+4. van Dijk (SOT) – 60. Guedioura (WAT), 87. Gomes (WAT)   76. Watson (WAT)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 10:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:12.
    Southampton FC: Forster – Soares (80. Pied), Jošida, van Dijk, Targett – S. Davis, Romeu, Ward-Prowse (55. Højbjerg) – S. Long (83. Austin), Tadić, Redmond.
    Náhradníci: A. McCarthy – Clasie, Fonte, Jay Rodriguez, Austin, Højbjerg, Pied.

    Watford FC: Gomes – Cathcart, Prödl, Britos – N. Amrabat, Capoue, Behrami (64. Watson), Guedioura (73. Zúñiga), Holebas – Deeney, Ighalo (81. Anya).
    Náhradníci: Pantilimon – Nyom, Zúñiga, Sinclair, Vydra, Anya, Watson.

    Rozhodca: East – West, Scholes