Zlín – Liberec 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Karviná 1:2 (kon.) | Jablonec – Slovácko 2:2 (kon.)
Brno – Teplice 0:0 (kon.) | Bohemians – Sparta Praha 0:2 (kon.)
koniec
Bohemians 1905
0:2 (0:2)
AC Sparta Praha
cz Sobota 13.08.2016, 20:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • ePojisteni.cz liga (CZ) • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    V závěru poslední avizované nastavené minuty se Čížek pokusil zaskočit brankáře Koubka takřka padesátimetrovou střelou od postranní čáry, Koubek však jeho zajímavý pokus vytáhl nad svoji branku.
     
    85
    Nyní už skutečně dochází k plánované výměně Holzera za Frýdka.
     
    84
    Největší šance zeleno-bílých v dosavadním průběhu zápasu! Po rohovém kopu se balón ve skrumáži před brankou odrazil k Čížkovi, jenž už pokořil Koubka, ovšem z brankové čáry balón odhlavičkoval Šural!
     
    83
    Mazuch si přivodil nějaký šrám v souboji s Čížkem před sparťanskou brankou a střídá jej Holek.
     
    78
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jiří Jeslínek, přichází Matúš Mikuš.
     
    67
    První střídání Sparty, ze hry je stažen autor první branky zápasu Lukáš Juliš, místo něj si zahraje nejlepší ligový kanonýr posledních let, David Lafata.
     
    64
    Po dlouhých minutách se domácí probojovali s míčem na sparťanskou polovinu a hned to před Koubkem pořádně hořelo! Po několika odrazech se míče v dobré střelecké pozici zmocnil Dostál, do jehož rány se v poslední chvíli stačil položit Costa a pokus pravého obránce zablokoval! Následně se hostům podařilo míč odehrát do hloubi pole.
     
    63
    Domácí střídají, ze hry je stažen často na hrotu velmi osamocený Kuchta, ten přepustil místo na hřišti Siimu Lutsovi.
     
    62
    Po následném rohovém kopu se odraženého míče zmocnil Zahustel, jehož tečovaný pokus z rohu pokutového území také mířil pod břevno, skvěle chytající Fryšták ale znovu dokázal balón vytáhnout nad branku!
     
    61
    A další šance Sparty! Po přiťuknutí Holzera Dočkal prudce pálil z hranice pokutového území pod břevno a Fryšták skvělým zákrokem vytěsnil míč nad branku!
     
    46
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Michal Švec, přichází Michal Šmíd.
     
    31
    Sparta právě vstřelila branku!
    BOŘEK DOČKAL využil velkého nedůrazu Gajiće při rozehrávce, míč mu vypíchl a okamžitě pelášil vstříc brankáři Fryštákovi, kterého pokořil jemným technickým zakončením!
     
    26
    Po něm se odraženého míče na hranici pokutového území zmocnil Šural, ten připravil střeleckou pozici pro Váchu a byť sparťanský středopolař procedil svůj pokus skrz klubko těl před Fryštákem, tak branku netrefil.
     
    18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané využívají svoji územní převahu a otevírají skóre zápasu!

    Úvodní brance zápasu předcházel průnik Ondřeje Zahustela do pokutového území, jeho centr si Havel nešťastně srazil k vlastní brance a byť brankář Fryšták skvělým zákrokem odvrátil hrozbu vlastního gólu, tak míč vyrazil jen před sebe, kde LUKÁŠ JULIŠ ze dvou metrů snadno doklepl balón do sítě!
     
    12
    Vácha velmi nepovedenou přihrávkou hlavou sklepl míč pro Kuchtu těsně před vlastním pokutovým územím, rána domácího útočníka byla sražena bránícím Mazuchem k brankáři Koubkovi a publikum se marně dožadovalo odpískání údajné ruky sparťanského obránce.
     
    4
    První vyloženou příležitost měli hosté! To když se do pokutového území probil Šural, jeho ránu Fryšták výborně vyrazil, ovšem odraženého míče se zmocnil zcela osamocený Mareček a proti jeho střele Fryšták předvedl ještě lepší zákrok a dokázal už takřka gólovou ránu sparťanského středopolaře ještě vytáhnout mimo svoji svatyni!

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 18. Juliš, 31. Dočkal


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 6:7. Rohy: 1:8. Fauly: 10:10.
    Bohemians 1905: Fryšták – Dostál, Krch (C), Gajič, Havel – Jeslínek (78. Mikuš), Hubínek, Švec (46. Šmíd), Jirásek, Čížek – Kuchta (63. Luts).
    Náhradníci: Dařina – Bartek, Jindřišek, Křapka, Luts, Mikuš, Šmíd.

    AC Sparta Praha: Koubek – Mazuch (83. Mario Holek), M. Kadlec, Nhamoinesu – Zahustel, Dočkal (C), Vácha, Mareček, Holzer (85. Frýdek) – Juliš (67. Lafata), Josef Šural.
    Náhradníci: Bičík – Čermák, Pulkrab, Lafata, Mario Holek, Brabec, Frýdek.

    Rozhodca: Nenadál – Nádvorník, Wilczek

    Diváci: 5 000