Rio Ave – Porto 1:3 (kon.) | Coimbra – Braga 0:0 (kon.) | Lisabon – Setúbal 5:0 (kon.)
koniec
Rio Ave FC
1:3 (1:1)
FC Porto
cz Sobota 07.05.2016, 17:15 • Estádio do Rio Ave Futebol Clube, Vila de Conde (kapacita: 12.815 diváků) • Primeira Liga • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 4:10. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 17:25. (19:10:09)
     
    Je dobojováno! FC Porto vítězí na půdě Rio Ave 3:1! Do utkání lépe vstoupil domácí celek, který šel po pěti minutách hry do vedení zásluhou Heldera Postigy! Portu se ale ještě před přestávkou podařilo vyrovnat, když pokutový kop proměnil Miguel Layún! Ve druhém poločase bylo Porto jasně lepší. Vedení na jeho stranu strhl dělovkou zpoza vápna Sergio Oliveira a tři minuty před koncem přidal definitivní pojistku Silvestre Varela!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Layún ještě v samotném závěru utkání dotíral na obranu domácího celku. Hostující obránce se nakonec dopustil útočného faulu. Na straně Porta panuje dobrá nálada.
     
    90+2
    Helder Postiga spěchal podél postranní čáry k rohovému praporku, kde si chtěl prohodit obránce mezi nohama. Maxi Pereira jeho úmysl přečetl a odkopl míč do autu.
     
    90+1
    Varela je snad všude na hřišti. Nyní se ale autor třetí branky Porta ukázal v negativním světle, když se dopustil nedovoleného zákroku na polovině hřiště.
     
    90
    Nastavují se 3 minuty!
     
    89
    Domácí už na výsledek dnešního zápasu definitivně rezignovali a nikam se neženou. Zato fotbalisté Porta spěchají vpřed a chtějí potěšit příznivce dalšími brankami.
    87. Silvestre VARELA - 1:3
     
    87
    Porto právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Aktivní SILVESTRE VARELA se konečně dočkal! Maxi Pereira vykouzlil parádní přihrávku za obranu, na kterou si sběhl právě Varela, převzal si míč a skákavou střelou umístil míč ke vzdálenější tyči!
     
    87
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Brahimi, přichází Aboubakar.
     
    86
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Nevés, přichází Danilo.
     
    85
    Další žlutá karta! Tady se mohlo červenat! Varela zezadu skočil po Roderickovi a může být rád, že za nevybíravý zákrok vidí pouze žlutou kartu!
     
    84
    Maxi Pereira táhl po pravé straně rychlý protiútok Porta. Hostujícího beka stíhal Helder Postiga, který ale Pereiru zastavil proti pravidlům. Hosté získají čas.
     
    83
    A dostali k tomu možnost v podobě exekuce přímého kopu. Na centrovaný míč si sbíhal Edimar, ale brankář Helton raději vyrazil balón mimo pokutové území.
     
    82
    Po něm se ale hosté neprosadili. Layún totiž doslova vyšplhal na záda svému strážci a hlavní rozhodčí mu odpískal útočný faul. Domácím se krátí čas, mají posledních deset minut na vyrovnání.
     
    81
    Porto zařadilo vyšší rychlostní stupeň! Silva obdržel přihrávku na pravou stranu a z hranici pokutového území vyslal ránu pravačkou. Jeho dělovku tečoval jeden z obránců na roh!
     
    80
    Brahimi si skvěle našel prostor v pokutovém území, patičkou si posunul míč a poté se skácel k zemi! Hosté se dožadovali penalty, ale sudí byl opačného názoru!
     
    79
    Varela se také chce zapsat na listinu střelců! Hostující křídelník zkusil štěstí z velké vzdálenosti. Jeho rána byla hodně nepřesná a Cássio mohl zůstat naprosto klidný.
     
    78
    Brahimi mohl pálit, jenže míč mu o trošku utekl, a proto se Brahimi dostal do ostrého úhlu. Hostující šikula si ale pohrál s obráncem, dokázal kolem něj odcentrovat, ale našel jen hlavu připraveného Marcela.
     
    77
    Domácí se snaží najít cestu do pokutového území soupeře, jenže hráči Porta skvělým způsobem zastavují rodící se útoky domácího mužstva. Hosté se opět provinili drobným faulem.
     
    76
    Edimar měl spoustu času na odcentrování před branku, ale akci Rio Ave po levé straně zazdil. Edimarovi centr nesedl, míč se mu svezl na vnější nárt a poté zamířil vysoko nad branku.
     
    75
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Moreira, přichází Guedes.
     
    74
    Střídající Angel se ihned zapojil do kombinace Porta na útočné polovině. Angel narážel do běhu Layúnovi, který ale s jeho přihrávkou nepočítal. Rio Ave bude vhazovat.
     
    73
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází André, přichází Angel.
     
    72
    Layún obdržel přihrávku od Brahimiho. Layún se okamžitě rozhodl odcentrovat před branku, ale jeho přihrávku srazil obránce Pedrinho. Porto bude zahrávat rohový kop.
     
    71
    Helder Postiga se ocitl s míčem za obranou Porta, ale jeho akce byla zastavena hvizdem rozhodčího. Postiga si totiž nedal pozor na své postavení a lapil se do ofsajdové pasti.
     
    70
    Rio Ave zahrávalo rohový kop. Portu se napoprvé podařilo odhlavičkovat míč ven z pokutového území. Edimar navíc neuspěl v souboji s Varelou a musí se rychle vracet.
     
    69
    Porto ale nesmí zapomínat na zadní vrátka! Pedrinho totiž poslal před branku Heltona prudký přízemní centr, po kterém se natahoval Postiga. Autorovi první branky utkání scházely centimetry!
     
    68
    Střídající Ukra si řekl o přihrávku na levou stranu. Míč tímto směrem také letěl, jenže dlouhý pas našel pouze cestu do autu. Ukry by musel mít sedmimílové boty.
     
    67
    Emoce se začínají dávat do pochodu! Jeden z domácích fotbalistů vrazil do ležícího Chidozieho, který okamžitě vystartoval. Sudí pro tentokrát nechává karty v kapsičce.
     
    66
    Domácí se dožadovali odpískání pokutového kopu! Edimar nacentroval do pokutového území a míč se odrazil od ruky jednoho z obránců. Sudí se ale rozhodl nezapískat.
     
    65
    Varela si narazil míč s Pereirou, potáhl si jej vpřed a nadýchaným bochánkem před branku domácího celku hledal Silvu. Cássio skvěle přečetl situaci a došel si pro míč.
     
    64
    Brahimi si udělal prostor na levé straně, prodral se do pokutového území, ale jeho ránu zastavila obrana. K odraženému míči se ještě dostal Maxi Pereira, který se do něj opřel zpoza vápna a o kousek minul pravou tyč!
     
    63
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Kuca, přichází Ukra.
     
    62
    Po delší době se do útoku vydali také hráči Rio Ave. Postiga dotíral na obránce u rohového praporku, ale Marcano ustál situaci zkušeně. Stoper Porta totiž odrazem o Postigu odpálil míč do autu.
     
    60
    Kuca operoval s míčem na levé straně, ale ukousl si příliš velké sousto. Kuca se vydal na slalom mezi třemi hráči Porta. Jednoho obešel, ale další mu odpálil míč do autu.
     
    59
    Porto je na koni! Hosté se snadno dostávají do zakončení a střílejí ze všech pozic. Oliveira zkoušel štěstí z velké vzdálenosti. Tentokrát ale netrefil zařízení.
     
    58
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Yazalde, přichází Bressan.
    57. Sergio OLIVEIRA - 1:2
     
    57
    Porto právě vstřelilo branku!
    Tohle byla raketa! Míč se po rohovém kopu odrazil před hranici pokutového území, kde se do něj opřel SERGIO OLIVEIRA, jež nesmírně tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě!
     
    56
    Oliveira napřáhl pravačkou k tvrdé střele z ostrého úhlu a jeho dělovka pořádně vyděsila brankáře Cássia! Cássio se ale fantasticky natáhl a vyrazil míč na roh!
     
    55
    Cássio si troufl na riskantní kličku! Domácí brankář si pohrál se Silvou v pokutovém území a sklidil potlesk domácích příznivců. Cássio má podle všeho vysoké sebevědomí.
     
    54
    Hosté zahrávali přímý kop z nadějné pozice! K míči se postavil Brahimi, který technickým obstřelem minul zeď, ale míč si nenašel cestu mezi tři tyče!
     
    53
    Brahimi mohl střílet, ale místo zakončení zvolil přihrávku na Varelu. Jeho následný centr odvrátila obrana Rio Ave mimo pokutové území. Porto přikládá pod kotlem!
     
    52
    Edimar se vydal na útočný výlet a dokonce se protlačil k odcentrování do pokutového území. Pro jeho vysokou přihrávku si však došel brankář Cássio.
     
    51
    Domácí se dožadovali přímého kopu. Rozhodčí dal ale jasným gestem najevo, že se o faul nejednalo. Rio Ave nadále kombinuje na polovině soupeře.
     
    50
    Tentokrát už Varela odcentroval. Jeho pobídku v pokutovém území netrefil nikdo z obránců a míč propadl až k Brahimimu. Hostující šikula se ale s balónem dostal mimo pokutové území.
     
    49
    Maxi Pereira na pravé straně vysouval kolmicí rozběhnutého Varelu. Druhý jmenovaný se zapomněl za posledním obránce Rio Ave. Na světě je první ofsajd dnešního zápasu.
     
    48
    Nevés zkusil ránu z hodně velké vzdálenosti. Jeho pokus pravačkou z pětačtyřiceti metrů byl sice tvrdý, ale také hodně nepřesný. Cássio bude odkopávat od branky.
     
    47
    André si na polovině hřiště přebíral míč, když jej jeden z domácích stoperů nevybíravě poslal na trávník. Tvrdý zákrok není oceněn žlutou kartou, hráči Porta se hodně zlobí.
     
    46
    Domácí obstarali začátek druhého poločasu. Brahimi se okamžitě vydal napadat stopera Rio Ave, který si s jeho přítomností poradil a odkopl míč na polovinu Porta.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Rio Ave mělo do zápasu vstup z říše snů! Už v páté minutě napřáhl HELDER POSTIGA k ráně z velké dálky, která zapadla pod břevno! Porto ale poté zvýšilo obrátky a o čtvrthodinu později se dočkalo odměny. Po nedovoleném zákroku Edimara si míč na značce pokutového kopu připravil Migel Layún, který penaltu zkušeně proměnil. Poté diktovalo tempo hry Porto, ale další branky už jsme se nedočkali. Do šaten se proto odchází za stavu 1:1!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Porto chce dohrát zbytek první půle s míčem na kopačkách. Hosté se drží v blízkosti pokutového území soupeře, ale do vápna se zatím Portu nedaří prodrat.
     
    44
    Právě Edimar se zhostil exekuce přímého kopu. Podobně jako na druhé straně ani jeho zakončení nepřineslo žádné ohrožení. Na rozdíl od Andrého ale Edimar trefil zařízení.
     
    43
    A právě André je dalším potrestaným fotbalistou na hřišti. Fotbalista Porta se provinil svalením Edimara.
     
    43
    Maxi Pereira si vyměnil míč s Andrém. Druhý jmenovaný si počkal na náběh spoluhráčů a adresoval do šestnáctky nadýchaný centr. Silvovi chyběl krok k zakončení, míč prolétl do zámezí.
     
    41
    Nevés si dlouho rovnal míč. Záložník Porta zvolil technickou ránu, ale k jeho smůle trefil jen čtyřčlennou zeď. Hosté si žádali další penaltu, ale sudí ruku neviděl.
     
    40
    Dobrá šance pro Porto! Wakaso složil před pokutovým územím Oliveiru a dostává od sudího žlutou kartu. Porto navíc bude zahrávat přímý kop.
     
    39
    Helder Postiga má dnes střeleckou slinu! Domácí útočník si nachystal míč na pravačku a technickou ránou hledal šibenici Heltonovy branky. Postiga byl tentokrát dosti nepřesný.
     
    39
    Maxi Pereira držel míč před hranicí pokutového území, rozhlédl se a zpětnou přihrávkou našel Nevése. Jeho rána bez přípravy už sice prošla obranou, ale Cássio měl snadnou práci.
     
    37
    Porto zahrávalo rohový kop. Hosté vyzkoušeli rozehrát secvičený signál, přihrávku za vápno obdržel Oliveira, jehož rána pravačkou trefila jen lýtka jednoho z obránců.
     
    36
    Máme tady další karetní trest! Pedro Moreira zastavil rozběhnutého Oliveiru a za svůj skluz vidí žlutou kartu!
     
    35
    Yazalde na půlící čáře zpracoval vysoký míč, zbavil se třech napadajících hráčů a ještě pro Rio Ave získal autové vhazování. Domácí středopolař je zatím nejlepším hráčem na hřišti.
     
    34
    Tempo hry v posledních minutách poněkud opadlo. Domácí se pouze zbavují míčů pomocí dlouhých odkopů, zatímco Porto vyčkává na skulinky v obraně Rio Ave.
     
    33
    Layún přiklepl míč Oliveirovi, který bez váhání napřáhl ke střele. Jeho jedovku ze střední vzdálenosti zastavil obětavý obránce. Porto ale zůstane u míče i nadále.
     
    32
    Tohle bylo nebezpečnější! Heldon naservíroval vysoký centr na zadní tyč, kde se ve skluzu snažil zakončit Edimar, jenže ani na mokré trávě nebyl u prudkého míče včas.
     
    31
    Domácí ještě následně rozehrávali přímý kop. Centrovaný míč se opět snášel na značku pokutového kopu, kde kralovali hráči v bílém. Rio Ave ale dostane šanci na reparát. Domácí zahrají další přímý kop.
     
    30
    Stoper Porta Chidozie si na polovině hřiště pomohl v souboji zatažením za dres. Za svůj prohřešek vidí Chidozie žlutou kartu.
     
    30
    Maxi Pereira prudkou přihrávkou procedil míč na rozběhnutého Brahimiho. Útočník Porta si míč v těžké pozici sice převzal, ale z ostrého úhlu už nedokázal trefit zařízení.
     
    29
    Maxi Pereira se vydal podpořit ofenzívu Porta. Pravý obránce hostujícího celku vybízel obloučkem přes domácí obranu k náběhu Silvu. Cássio opět vyrazil z branky a míč ukryl do náruče.
     
    28
    Ale míč už je opět na kopačkách hostujících fotbalistů. Porto rozjíždí další dlouhou kombinaci na vlastní polovině. Rozehrávku diriguje stoper Marcano.
     
    27
    Chidozie si na polovině hrací plochy nepohlídal zpracování a míč mu proto uskočil do zámezí. Rio Ave se může uklidnit a samo se může vydat do útoku. Domácí budou vhazovat.
     
    26
    Hosté začali napadat rozehrávku Rio Ave a domácím to najednou dělá problém. Na pravé straně kombinoval Pedrinho s Moreirou, ale Brahimi jejich snahu přerušil.
     
    25
    Po delší době o sobě dalo vědět i Rio Ave. Domácí zahrávali další přímý kop. K exekuci se postavil Yazalde, nicméně jeho krátký centr odvrátila obrana Porta do bezpečí.
     
    24
    Brahimi si na hranici pokutového území vyměnil míč se Silvou a nabral kurs branka Rio Ave! Hostující útočník si ale míč předkopl a jeho následný pokus zastavil obránce. Domácí měli z pekla štěstí!
     
    23
    Varela znovu dotíral na brankáře Cássia. Hostující křídelník spěchal za dlouhou přihrávkou do pokutového území. Cássio vystartoval z brankové čáry a ukryl míč v rukavicích.
     
    22
    Porto je najednou mnohem živější. Oliveira potáhl míč středem hřiště před pokutovým územím hledal rozběhnutého Brahimiho. Přihrávku do vápna zastavil jeden z obránců.
    20. Miguel LAYÚN - 1:1
     
    20
    Porto právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! K nařízenému pokutovému kopu se postavil MIGUEL LAYÚN, který vsadil na razanci a tvrdou střelou pod břevno prostřelil Cássia!
     
    19
    Edimar za svůj zákrok ještě vidí žlutou kartu!
     
    19
    Porto bude zahrávat pokutový kop! Brahimi opět odcentroval do vápna, kde byl svalen Silva. Edimar se hodně zlobí, ale rozhodčí si je jistý!
     
    18
    Brahimi si rychlou kličkou vytvořil prostor k odcentrování a pobídkou na bližší tyč hledal Silvu. Silva se tlačil před obránce, ale špičkou kopačky nasměroval míč mimo branku.
     
    17
    K exekuci přímého kopu se postavil Heldon, jež vyslal technický centr na značku pokutového kopu. Padající míč našel pouze hlavu připraveného Marcana, který odhlavičkoval balón mimo vápno.
     
    16
    Yazalde si skvěle pokryl míč tělem na polovině Porta a vracející se Varela jej musel poslat k zemi. Domácí mají k dispozici další standardní situaci, hráči Porta hrají v úvodu utkání pěkně od podlahy.
     
    15
    Maxi Pereira si zopakoval kombinaci s Varelou. Druhý jmenovaný se ani tentokrát neprosadil přes dobře postavenou obranu Rio Ave. Domácí brankář bude odkopávat.
     
    14
    Heldon získal míč na vlastní polovině a rozhodl se jej vyvést až na půlku Porta. Domácí záložník se rozběhl po pravé straně, kde podstoupil souboj a míč udržel.
     
    13
    Porto ale rychle získalo míč. Helton rozehrál od vlastní branky další útok svého celku. Hosté zatím kralují v držení míče, ale na světelné tabuli se pro ně nenaskýtá moc pěkný pohled.
     
    12
    A tady už se hlavní arbitr rozhodnout zadout do píšťalky. Maxi Pereira totiž zastavil nadějně vyhlížející akci domácího celku a může být rád, že se jeho zákrok obešel jen s domluvou.
     
    11
    Fanoušci Porta se dožadovali odpískání přímého kopu po pádu Nevése před pokutovým územím. Hlavní arbitr dal ale jasně najevo, že píšťalku nepoužije. Domácí postupují vpřed.
     
    10
    Layún obdržel přihrávku do pohybu, navedl si míč na hranici pokutového území, kde se jej ještě snažil dloubnout na Silvu, jenže ten byl skvěle bráněn Marcelem.
     
    9
    Už se zdálo, že Maxi Pereira ve spolupráci s Varelou dostanou míč z obranné poloviny, jenže Heldon skvěle zapracoval ve středu hrací plochy a získal míč pro Rio Ave.
     
    8
    Rio Ave je po vstřelení branky jako polité živou vodou. Domácí se usadili na polovině Porta a kombinují za strany na stranu. Obzvlášť aktivní je Yazalde.
     
    7
    Na druhé straně se rychle snažil odpovědět Varela. Ofenzivní fotbalista Porta si připravil míč na levačku, ale na rozdíl od Postigy netrefil branku.
    5. Helder POSTIGA - 1:0
     
    5
    Rio Ave právě vstřelilo branku!
    Rio Ave se překvapivě dostává do vedení! Hosté ztratili míč na polovině hřiště, balón se dostal k HELDERU POSTIGOVI, jež napřáhl z velké vzdálenosti a parádní dělovkou trefil horní roh branky Porta!
     
    5
    Porto si vypracovalo první rohový kop! Centrovaný míč mířil na hranici malého vápna, kde se za ním dral Varela, kterého ale k zakončení nepustil Yazalde. Domácí záložník se navíc nechal faulovat.
     
    4
    Zahrál si rovněž brankář Helton. Hosté totiž přenesli míč na opačnou stranu hřiště. Porto v úvodu zápasu svému soupeři míč takřka nepůjčuje a snaží se jej uspat dlouhou kombinací.
     
    3
    Hosté se hned v úvodu utkání snaží zahrozit před brankou Rio Ave. Aktivní Varela svedl na hranici šestnáctky hlavičkový souboj, ve kterém však nekonkuroval domácímu stoperovi.
     
    2
    Maxi Pereira si na pravé straně chtěl vyměnit míč s Varelou, avšak druhý jmenovaný nepochopil Pereirův náběh a adresoval přihrávku mimo dosah pravého obránce Porta.
     
    1
    Hosté obstarali výkop k dnešnímu utkání. Porto se okamžitě vydalo vpřed, nicméně Nevés ve středu hřiště nezpracoval prudkou přihrávku. S míčem kombinuje Rio Ave.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už nastupují na hrací plochu. Porto nastoupí k zápasu v bílých dresech, zatímco Rio Ave bude hrát v zeleném.
     
    Úvodní sestavy:

    Rio Ave FC: Cássio – Pedrinho, Marcelo, Roderick, Edimar – Wakaso, Moreira – Yazalde, Heldon, Kuca – Postiga
    Náhradníci: Vieira, Guedes, Bressan, Lionn, Boas, Ukra, Novais

    FC Porto: Helton – Maxi, Chidozie, Marcano, Layún – Nevés, Oliveira, André – Varela, Silva, Brahimi
    Náhradníci: Casillas, Indi, Angel. Danilo, Herrera, Corono, Aboubakar

    Rozhodčí: Paixao – Godinho, Roque.
     
    Vzájemná utkání

    V prvním vzájemném měření sil v letošní sezóně se zrodilo překvapení! Porto se sice doma ujalo vedení, jenže hosté před přestávkou stihli vyrovnat a dalšího gólu se už diváci nedočkali! Rio Ave tedy uhrálo na stadionu velkého favorita remízu 1:1!
     
    Rio Ave FC

    Zato Rio Ave má stále o co hrát! Rio Ave si totiž může zajistit účast v pohárové Evropě! Dnešní domácí celek totiž ztrácí pouhý bod na šestou pozici, která je vstupenkou do předkola Evropské ligy! V posledních třech zápasech ale Rio Ave nasbíralo pouhé dva body za dvě remízy. V minulém utkání Rio Ave pouze remizovalo 1:1 s takřka jistě sestupující Tondelou!
     
    FC Porto

    Celek z přístavního města už v letošní sezóně nic nenapraví. Porto už si zajistilo třetí příčku za silným duem z Lisabonu! FC Porto totiž v dosavadním průběhu soutěže posbíralo 67 bodů! Sedm porážek je ale na slavný celek moc, a proto se letos muselo Porto s titulem rozloučit. V posledním ligovém kole navíc hostilo druhý Sporting a před svými fanoušky podlehlo lisabonskému celku 1:3!
     
    Příjemný podvečer všem fanouškům a fanynkám portugalského fotbalu! O tomto víkendu je na programu předposlední 33. kolo. Rio Ave FC bude od 17:15 hostit FC Porto! Textovým přenosem Vás provede Tomáš Kubečka. Přeji Vám příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 5. Postiga – 20. Layún (pen.), 57. Oliveira, 87. Varela

    Karty:   19. Edimar (AVE), 36. Moreira (AVE), 40. Wakaso (AVE) – 30. Chidozie (PRT), 43. André (PRT), 85. Varela (PRT)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 4:10. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 17:25.
    Rio Ave FC: Cássio – Pedrinho, Marcelo, Roderick, Edimar – Wakaso, Moreira (75. Guedes) – Yazalde (58. Bressan), Heldon, Kuca (63. Ukra) – Postiga
    Náhradníci: Vieira, Guedes, Bressan, Lionn, Boas, Ukra, Novais

    FC Porto: Helton – Maxi Pereira, Chidozie, Marcano, Layún – Nevés (86. Danilo), Oliveira, André (73. Angel) – Varela, Silva, Brahimi (87. Aboubakar)
    Náhradníci: Casillas, Indi, Angel. Danilo, Herrera, Corono, Aboubakar

    Rozhodca: Paixao – Godinho, Roque