Inter – Empoli 2:1 (kon.) | Bologna – AC Miláno 0:1 (kon.)
koniec
Inter Miláno
2:1 (2:1)
Empoli FC
cz Sobota 07.05.2016, 18:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Italská Serie A má na programu předposlední 37. kolo a my budeme sledovat duel mezi Interem Milán a Empoli. Jasným favoritem je domácí celek.
     
    Inter Milán má na svém kontě 64 bodů a v tabulce se nachází na čtvrtém místě. Na třetí AS ztrácí bodů deset a na druhou Neapol bodů dvanáct. Před pátou Fiorentinou má k dobru čtyři body, takže je dost pravděpodobné, že Inter skončí čtvrtý, což zaručuje účast v Evropské lize.

    Empoli FC má na svém kontě 43 bodů a v tabulce se nachází na jedenáctém místě. Je jasné, že hostující celek skončí v polovině tabulky a sezonu už tak pouze dohrává. Z posledních čtyř zápasů vybojoval čtyři body.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Empoli – Inter 0:1
    Inter – Empoli 4:3
    Empoli – Inter 0:0
    Inter – Empoli 1:0
    Empoli – Inter 0:2
     
    Úvodní sestavy:

    Inter Milán: Handanovič – D'Ambrosio, Miranda, Jesus, Nagatomo – Melo, Kondogbia – Brozović, Jovetić, Perišič – Icardi (C).
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Éder, Manaj, Gnoukouri, Biabiany, Medel, Santon, Ljajić, Palacio, Telles.

    Empoli FC: Pelagotti – Zambelli, Tonelli, Costa, Rui – Zieliński, Paredes, Marcel Büchel – Saponara – Maccarone (C), Pucciarelli.
    Náhradníci: Pugliesi, Giacomel – Bittante, Ariaudo, Maiello, Ćosić, El Hadji, Tchanturia, Croce, Krunić, Camporese, Fantacci.

    Rozhodčí: Di Bello – Ranghetti, Tasso.
     
    -5
    Hráči obou týmů již přicházejí na hrací plochu. Zápas může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí hráči Interu v klasických modro-černých dresech rozehráli první polovinu dnešního zápasu. Ihned po rozehrávce se však rozběhlo napadání Empoli a tak je u míče Handanovič.
     
    3
    Po levém kraji se dostal do dobré pozice Brozović. Jeho nabídku na zadní tyč proměnil ve střelu Icardi. První šanci však lapil Pelagotti.
     
    4
    Také domácí hráči napadají rozehrávku soupeře. Nyní však šel do těla příliš agresivně Jovetić a je mu odpískán útočný faul.
     
    5
    Dlouhý míč na rozběhnutého Perišiče se stáhl k sobě Costa, který uklidňuje obranu hostujícího celku.
     
    6
    Velmi nešetrně dojel do Kondogbii hostující Paredes a je důrazně napomínán rozhodčím. Příště to bude mít záložník Empoli a žlutou kartu.
     
    7
    Podobný zákrok předvedl na druhé straně Melo na Büchela, který se nyní těžce zvedá z trávníku.
     
    8
    Na pravém kraji výborně zapracoval na zemi Rui, který vleže nenechal pokračovat ve hře Perišiče a navíc vybojoval míč pro svůj tým.
     
    9
    Další možnost Interu. Po pravém kraji došel až k brankové lajně Brozović, který chtěl přihrávkou zpět najít spoluhráče na hranici vápna. Melo však míč přeběhl a nemohl tak zakončovat.
     
    11
    Kombinace hostů končí nepovedenou přihrávkou Saponara, který chtěl vyslat do brejku po levém straně Büchela. Ten jeho přihrávku nepochopil a míč končí v zámezí.
     
    12
    O překvapivou střelu se postaral hostující Paredes, který z třiceti metrů však trefil jen reklamy vedle branky.
     
    13
    Do výborné pozice se dostal Jovetić, který si na hranici vápna vyměnil míč s Perišičem. Jeho dělovku však zblokoval první bránící hráč Empoli a Pelagotti nemusí zasahovat.
     
    14
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Nyní už to bylo zajímavější, když po pravé straně pronikl až do vápna Perišič. Ten ještě našel ve středu vápna osamoceného kapitána Interu MAURA ICARDIHO, který střelou pod břevno otevírá skóre dnešního zápasu.
    14. Mauro ICARDI - 1:0
     
    15
    Empoli chtělo přispěchat s rychlou odpovědí. To se však nepovedlo, když centr z pravé strany zblokoval Nagamoto.
     
    16
    Znovu musel zasahovat obránce Interu, který odvracel centr z pravého kraje. To se mu povedlo a poslal do brejku Perišiče, který vyslal velmi tvrdou střelu. Pelagotti vyráží míč na rohový kop.
     
    17
    Rohový kop Interu končí jen u Costy, který s přehledem odhlavičkoval míč z vápna. Následná akce je zastavena pomezním rozhodčím, který signalizuje ofsajd.
     
    19
    Nagamoto zatím vládne ve vzdušných soubojích. Další odvracený míč si může připsat na své konto po souboji s Paredesem.
     
    20
    Icardi se pokusil najít dlouhý míč za obranu, ale u balonu byl dříve hostující brankář Pelagotti, který sebral míč z trávníku.
     
    21
    Skvěle to nyní udělali hráči Empoli na pravé straně. Saponara se uvolnil k centru, ale bleskově byl u něj Jesus, který zblokoval míč na rohový kop.
     
    22
    Míč z rohového kopu končí jen u Mirandy, který posunul míč ven z vápna. Maccarone si chtěl ještě obhodit soupeře, ale přichází o míč.
     
    23
    Marcel Büchel zbytečně poslal na zem Mela, který vyvážel míč ze svého vápna a vidí za to první žlutou kartu v zápase.
     
    24
    Po krátkém tlaku Empoli jsou u míče znovu domácí hráči. Icardi se však v době přihrávky nacházel za posledním obráncem a je mu tak odpískám ofsajd.
     
    25
    Dlouhá přihrávka do běhu na hostujícího kapitána Maccaroneho byla příliš prudká a končí až za brankovou lajnou.
     
    26
    Ve vápně Interu zůstal ležet hostující Pucciarelli, který se po přerušení hry těžce zvedá z trávníku. Vypadá to však, že bude v pořádku.
     
    28
    Další dlouhý nakopnutý míč na Maccaroneho. Tentokrát si však balon pohlídal Handanovič, který před dobíhajícím útočníkem Empoli sbírá míč z trávníku.
     
    29
    Velmi riskantně rozehrál Handanovič, který našel jen Jesuse. Ten měl okolo sebe tři protihráče a o míč přišel. Naštěstí pro Inter se stačil vrátit Miranda, který zblokoval střelu Saponara.
     
    30
    Handanovič se musel předvést! Na hranici vápna se zbavil svého strážce Maccarone, udělal dva rychlé kroky a vypálil na zadní tyč. Domácí brankář bal připravený a chytá míč do rukavic.
     
    31
    Znovu velmi aktivní Maccarone znepříjemnil rozehrávku domácímu celku. Jesus však vše vyřešil s Handanovičem, který raději odkopl míč na polovinu soupeře.
     
    32
    Do rychlého protiútoku se dostal Icardy s Perišičem. Druhý jmenovaný nakonec vypálil nad branku. Jeho pokus byl tečovaný a domácí budou rozehrávat od rohového praporku.
     
    33
    Rohový kop Interu odvrátil z vápna Tonelli. Domácí zůstali u míče a zastavil je až odpískaný ofsajd Icardiho.
     
    35
    Do vápna prostrkával míč Jovetić. Jeho pobídku však vystihl Pelagotti, který byl u míče dříve než Icardi.
     
    36
    Velmi odvážně se vrhl do vápna Saponara. Hlavičkový souboj však prohrál s Nagamotem, který je dnes ve vzduchu králem.
     
    37
    Tentokrát zůstal na pažitu ležet Zembelli. I on se však po přerušení hry zvedá a pokračuje ve hře.
     
    38
    Miranda si poradil s centrem z pravého kraje od Zielinského. Hráči Empoli však pokračují v tlaku.
     
    39
    Empoli právě vstřelilo branku! Je vyrovnáno! Z levé strany poslal míč do vápna Büchel. K balonu se dostal kapitán hostů Maccarone, který chtěl najít lépe postaveného MANUELA PUCCIARELLIHO, který vyhrál souboj o míč a uklidil míč ke vzdálenější tyči.
    39. Manuel PUCCIARELLI - 1:1
     
    41
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Netrvalo to ani dvě minuty a Inter znovu vede! Po levé straně se dostal do vápna Jovetić, který ještě Pelagottiho neprostřelil, ale IVAN PERIŠIČ už měl jednoduchou úlohu a posílá domácí znovu do jednobrankového vedení.
    41. Ivan PERIŠIČ - 2:1
     
    42
    A mohlo to být o dvě branky. Icardi však nezpracoval míč na hranici ofsajdu a nemohl tak pohotově zakončovat.
     
    44
    V závěru poločasu má domácí Inter tlak na branku soupeře. Další větší šanci si ještě nevytvořil. Naopak do brejku mohl jít Maccarone, ale míč před ním odkopl Handanovič.
     
    45
    V poslední minutě prvního poločasu měli hosté k dispozici rohový kop, ale míč se dostal jen k domácímu brankáři, který s přehledem míč posouvá mimo vápno.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Domácí Inter Milán vede po prvním poločase na svém stadionu o jednu branku. Nejdříve poslal domácí do vedení Icardi, který poslal bombu do pravého horního rohu branky. V závěru poločasu přišlo vyrovnání, které obstaral po tlaku Pucciarelli. Remízový stav však nevydržel dlouho. Ivan Perišič dokázal dorazit střelu Jovetiče a domácí tak po prvním poločase vedou 2:1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hostující hráči Empoli v bílém rozehráli druhou polovinu dnešního zápase. Ihned po rozehrávce se hned několik hráčů rozeběhlo do útoku. Miranda s Jesusem však s přehledem celou situaci odvrátili.
     
    48
    Dlouhý míč na Pucciarelliho končí až za brankovou lajnou a tak se poprvé ve druhém poločase dostanou k míči také hráči Interu.
     
    49
    Ne na dlouho, když Icardi si pomohl v souboji nedovoleně a je mu odpískán útočný faul u vápna Empoli.
     
    50
    Saponara si nepohlídal ofsajdovou linii a po přihrávce do vápna je akce zastavena. Rozehrávky se ujme Handanovič.
     
    51
    Nagamoto musel zastavit výbornou kombinaci hostů faulem a za skluz před vápnem vidí žlutou kartu. Navíc budou hosté rozehrávat volný přímý kop.
     
    52
    K míči se postavil na třiceti metrech Paredes. Jeho pokus míří vysoko nad branku a hosté tak z nadějné situaci nevytěžili ohrožení branky.
     
    54
    Výborná akce hostů! Na pravé straně se uvolnil Zielinski, který si narazil s Paredesem. Jejich akci zastavil jen odkopem na rohový kop Jesus.
     
    55
    Rohový kop hostujícího týmu končí po přihrávce do středu vápna jen zblokovanou střelou se kterou už Handanovič nemá problém.
     
    56
    Do vápna se na druhé straně prohnal Brozović, který ještě nbízel míč na střed, kde byl Icardi. Míč si do své branky téměř srazil Tonelli, ale Pelagotti tomu výborným zákrokem zabránil.
     
    57
    Ve středu pole poslal na zem Melo Kondogbiu, který se jen těžce zvedá z trávníku.
     
    58
    Empoli nyní nepouští domácí hráče vůbec k míči. Kombinace hostů pokračuje i po nepřesné přihrávce Büchela. Nakonec míč končí za brankovou lajnou po souboji Maccaroneho.
     
    60
    Po hodině hry stále vede domácí celek, ale v druhém poločase mají častěji míč na kopačkách hráči Empoli, kteří čekají na výraznější chybu soupeře v obraně.
     
    61
    Nyní šel neohroženě do souboje ve vápně Saponara. Jeho noha však vylétla příliš vysoko a rozhodčí zastavuje hru.
     
    62
    Zielinski se dostal po přihrávce Zambelliho do ofsajdu. Rozhodčí je velmi přesný a ukončuje akci hostů.
     
    63
    Do brejku mohl jít domácí Icardi, který byl zcela osamocen. Přihrávku na něj však zastavil Costa, který zmařil celou šanci.
     
    64
    Rohový kop Empoli zastavil hned na přední tyči Miranda. Situace se tak bude opakovat. Ani druhý pokus však hostům nevyšel a míč končí bez doteku hráčů za brankou.
     
    65
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Stevan Jovetić, přichází Éder.
     
    66
    Icardi se pustil do sprinterského souboje s Tonellim, který předběhl domácího kapitána a uklidil míč. Navíc Icardi se nyní drží za zadní stehenní sval a nevypadá to s ním vůbec dobře.
     
    67
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Mauro Icardi, přichází Jonathan Biabiany.
     
    68
    Centr do vápna na Maccaroneho zastavil hvizd, který signalizoval ofsajdové postavení hráčů Empoli.
     
    70
    Nápor Empoli z úvodu druhého poločase opadává. Nyní se dostal k míči také domácí Eder, který však byl také v ofsajdu a nemůže tak pokračovat ve hře.
     
    71
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Marcel Büchel, přichází Daniele Croce.
     
    72
    Střídající Biabiany se dostal do náběhu ve středu hřiště. Na hranici vápna si však příliš předkopl míč a toho využil Costa, který velmi rychle odkopává.
     
    73
    Centr z pravé strany od Nagamota končí v rukavicích Pelagottiho, který si vyběhl na malé vápna a s přehledem míč chytil.
     
    74
    Perišič si chtěl obhodit Ruie a jít s míčem do vápna. Obránce hostů však výborně vykrokoval hráče Interu a sebral mu míč.
     
    75
    Další možnost hráčů Empoli. Na středu se uvolnil Saponara, který ještě chtěl postrčit míč do vápna na Maccaroneho. Dobře postavený Jesus ale akci překazil.
     
    77
    Hostující hráči tlačí na obranu Interu, ale žádnou velkou šanci jsme zatím vidět nemohli.
     
    78
    Naopak do rychlého protiútoku se vydal Brozović. Jeho akci však výborně zastavil Zambelli. Navíc o něj i otřel míč a tak budou vhazovat hostující hráči.
     
    79
    Před vápnem se svalil po souboji s Costou na zem Biabiany. Rozhodčí byl celé situaci blízko a faul nepíská.
     
    80
    Hráči Empoli již hrají v obraně na riziko. Nyní toho mohl využít domácí Perišič, který však nepřešel přes jediného obránce na pravé straně a přichází o míč.
     
    81
    Posledních zhruba deset minut pro hostující hráče, aby vstřelenou brankou dosáhli remízového stavu a odvezli s z dnešního zápasu alespoň bod.
     
    82
    Eder si obhodil protihráče na třiceti metrech obrany, ale poté už mu míč utekl ke stoperům, kteří míč velmi rychle odpravili z vápna.
     
    84
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Marco Zambelli, přichází Luca Bittante.
     
    85
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Raffaele Maiello.
     
    86
    Perišič si navedl míč k rohovému praporku, míč mu sebral ve skluzu Rui, ale rozhodčí píská faul hráče Interu.
     
    87
    Velmi špatně rozehrál domácí Miranda, který poslal míč přesně na kopačku Saponara. Ten však situaci úplně nevyužil a posílá míč jen do kombinace.
     
    88
    Domácí brankář Handanovič příliš čekal s rozehrávkou a dostává za to od rozhodčího žlutou kartu.
     
    89
    Domácí s přehledem kontrolují konec zápasu, když kombinují na polovině soupeře. Nyní se dostal do ofsajdu Perišič, který poté vztekle zakopl míč a dostává také žlutou kartu.
     
    90
    V poslední minutě se dostal ke střele Biabiaby, který z hranice vápna však našel jen diváky na tribuně za brankou.
     
    90+1
    Tři na tři to nyní měli hráči Interu. Perišič však zastavil celou situaci a poté už našel jen Edera v ofsajdovém postavení.
     
    90+2
    Rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+3
    Hosté vstřelili branku! Maccarone však byl v době přihrávky v metrovém ofsajdu a tak stále vede domácí Inter.
    90+3. Neuznaná branka hostů
     
    90+4
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Ivan Perišič, přichází Gary Medel.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec dnešního zápasu! Vše podstatné se událo již v prvním poločase, kdy se nejdříve dostal Inter do vedení po dělovce Icardiho. V závěru poločase vyrovnal Pucciarelli, aby dvě minuty na to mohl utkání rozhodnout Ivan Perišič pohotovou dorážkou. Ve druhém poločasu měli hráči Empoli tlak, ale vyrovnání z toho nakonec nebylo a tak všechny body zůstávají v Miláně.
     
    Statistiky dnešního utkání

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:2.
    Střely mimo: 4:6.
    Rohy: 4:8.
    Ofsajdy: 4:3.
    Fauly: 17:10.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (20:01:24)

    Vít Schück

    Góly: 14. Icardi (Perišič), 41. Perišič – 39. Pucciarelli (Maccarone)

    Karty:   51. Nagatomo (INM), 88. Handanovič (INM), 89. Perišič (INM) – 23. Marcel Büchel (EMP)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 17:10.
    Inter Miláno: Handanovič – D'Ambrosio, Miranda, Jesus, Nagatomo – Melo, Kondogbia – Brozović, Jovetić (65. Éder), Perišič (90+4. Medel) – Icardi (C) (67. Biabiany).
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Éder, Manaj, Gnoukouri, Biabiany, Medel, Santon, Ljajić, Palacio, Telles.

    Empoli FC: Pelagotti – Zambelli (84. Bittante), Tonelli, Costa, Rui – Zieliński (85. Maiello), Paredes, Marcel Büchel (71. Croce) – Saponara – Maccarone (C), Pucciarelli.
    Náhradníci: Pugliesi, Giacomel – Bittante, Ariaudo, Maiello, Ćosić, El Hadji, Tchanturia, Croce, Krunić, Camporese, Fantacci.

    Rozhodca: Di Bello – Ranghetti, Tasso