Norwich – Manchester United 0:1 (kon.) | Sunderland – Chelsea 3:2 (kon.) | Aston Villa – Newcastle 0:0 (kon.)
Crystal Palace – Stoke City 2:1 (kon.) | West Ham – Swansea 1:4 (kon.) | Bournemouth – West Bromwich 1:1 (kon.)
Leicester – Everton 3:1 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
1:1 (0:1)
West Bromwich Albion
cz Sobota 07.05.2016, 16:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné fotbalové odpoledne dámy a pánové, zdravím Vás u sledování textového přenosu z předposledního kola anglické Premier League! Na programu máme souboj týmů AFC Bournemouth a West Bromwich Albion. Příjemné počtení!
    V Bournemouthu by mělo opět být vyprodáno

     
    Pozice v tabulce
    Nováček z Bournemouthu má téměř jistou záchranu, ačkoliv ho před sezonou spousta odborníků odepisovala. Aktuálně má totiž 41 bodů a na osmnáctý Sunderland, jemuž ještě zbývá odehrát trojici utkání, devítibodový náskok.

    West Bromwich Albion je na tom úplně stejně, nicméně má lepší skóre než Bournemouth – brankový rozdíl činí mínus 14, zatímco u Cherries mínus 20. Proto je WBA čtrnáctý a Bournemouth patnáctý.
     
    Poslední zápasy
    Bournemouth nemá vůbec dobrou formu. Z posledních šesti zápasů totiž jen jednou vyhrál, a to na hřišti poslední Aston Villy. Postupně ale podlehl Tottenhamu, Manchesteru City, Liverpoolu, Chelsea a Evertonu.

    West Brom na tom je ještě hůře. Na poslední výhru vzpomíná osm zápasů zpět, od té doby jen remizoval se Sunderlandem a Tottenhamem. Jinak všechna utkání prohrál. Oba celky tak dnes mají co napravovat.
    Tahounem West Bromwiche je Salomón Rondón

     
    Nejlepší střelci
    Nejvíce ligových gólů za Bournemouth nasázel norský forvard Joshua King, který se zatím trefil šestkrát. Na druhém místě je Callum Wilson s pěti góly, přestože naprostou většinu sezony chyběl vinou zranění.

    Ofenzivu West Bromwiche táhne Salomón Rondón, který dal prozatím v lize sedm gólů. Čtyřikrát se do sítí soupeřů dokázali trefit Saido Berahino a Craig Dawson, kteří se tak dělí o druhé místo v klubové tabulce střelců.
    Nejlepším střelcem Cherries je Joshua King

     
    Úvodní sestavy:

    AFC Bournemouth: Boruc – Francis, Elphick (C), S. Cook, Daniels – Gradel, Arter, Surman, Stanislas – Afobe, Grabban.

    West Bromwich Albion: Foster – Dawson, J. Evans, J. Olsson, McAuley – Yacob, D. Fletcher (C) – Leko, C. Gardner, McClean – Rondón.

    Rozhodčí: Clattenburg – Brooks, Halliday – Haywood.
     
    Náhradníci:

    AFC Bournemouth: Federici – Gosling, Iturbe, C. Wilson, J. King, Ritchie, O'Kane.

    West Bromwich Albion: Myhill – Chester, Lambert, Berahino, Sandro, Roberts, Field.
     
    Bournemouth dnes čeká poslední domácí zápas v premiérové sezoně v nejvyšší anglické soutěži. Před zápasem obrží někteří z hráčů ceny za vítězství v anketách fanoušků a ostatních hráčů o největší opory a podobně. Ale hlavně si ho všichni příznivci Cherries budou chtít pořádně užít.

    West Bromwich se zase bude snažit zlepšit svou špatnou formu z posledních zápasů. Dnes by nás tedy mohla čekat zajímavá podívaná!
     
    Ti nejhlavnější aktéři, tedy hráči obou celků, již nastupují na hrací plochu Vitality Stadium v tomto přímořském městečku Bournemouth.
     
    Manažeři obou celků Tony Pulis a Eddie Howe jsou dobří přátelé, proto se nyní u střídaček pozdravili s velkým úsměvem a prohodili také pár slov. Ale teď už pojďme k zápasu!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Na útočnou polovinu se, hlavně díky úvodnímu výkopu, dostali jako první hostující fotbalisté. Zatím si dokázali vybojovat autové vhazování.
     
    1
    A nyní se jim dokonce podařilo získat rohový kop, vybojoval ho teprve sedmnáctiletý Jonathan Leko v souboji s Charliem Danielsem.
     
    2
    Na centr Craiga Gardnera si ale naskočili pouze hráči Bournemouthu, tedy ti, které hostující hráč nehledal.
     
    2
    Zajímavá šance West Bromwiche! Craig Gardner byl trefen střelou spoluhráče Dawsona, a míč tak nebezpečně tečoval. Naštěstí pro Boruce mimo tři tyče.
     
    3
    Zleva se nyní do vápna pokusil odcentroval James McClean, pro balon si ale vyskočil pouze brankář domácího týmu.
     
    4
    Navrátilec do sestavy Benik Afobe bojoval o balon tak vehementně, až dokázal vybojovat autové vhazování pro domácí Cherries.
     
    5
    Junior Stanislas postupoval z pravého křídla do pokutového území, byl lehce faulován, ale ve hře pokračoval dál. Zřejmě proto sudí penaltu nepískal a nakonec z toho nic nebylo.
     
    5
    Max-Alain Gradel chtěl patičkou vyslat do útočné akce křídelního beka Charlieho Danielse, nicméně to dopředu přečetl bránící Craig Dawson.
     
    6
    Jonny Evans měl k dispozici autové vhazování, ale to se mu vůbec nepodařilo. K míči se dostal jen domácí záložník Surman, který se pokusí založit akci svého celku.
     
    7
    Dobrý střelecký pokus zaznamenal z levé strany Max-Alain Gradel! Brankář West Bromwiche Ben Foster byl ovšem pozorný a sebral balon do své náruče, připsal si tak první zákrok.
     
    8
    Domácí sice neměli úplně nejlepší vstup do zápasu, v úvodních třech minutách se nepotkali s míčem. Nyní jsou to vašk oni, kteří přebrali iniciativu hry.
     
    8
    Obrana West Bromwiche ale zatím pracuje velice dobře, nyní například zabránila zajímavé přihrávce Artera na Francise.
     
    9
    José Salomón Rondón si chtěl zpracovat dlouhý nákop za obranu. To ale nakonec nevyšlo, jelikož jako poslední muž odkopl balon do bezpečí Steve Cook.
     
    10
    Další centr na Rondóna, tentokráte si nejlepší střelec West Bromwiche míč zpracovával hlavou. Byl ale tísněný, a tak hrací předmět nakonec jen dopustoval k Borucovi.
     
    11
    Darren Fletcher dokázal zastavit pas na Artera, ale Craig Gardner poté rovněž ztratil míč. Dopředu tak jde opět Bournemouth.
     
    11
    Zprava posílal centr do pokutového území Max-Alain Gradel, na to byl ale dobře připravený bránící Dawson, který míč odhlavičkoval.
     
    11
    Gradel parádně prošel do pokutového území a chtěl už přihrávat, jenomže hosté si to v pravý čas uvědomili a dokázali mu v tom zabránit!
     
    12
    West Brom se po delší době dostal ke kontrole balonu a snaží se svoji akci založit v poklidu.
     
    12
    Nakonec to zůstalo jen u plánů, jelikož byl José Salomón Rondón nachytán v ofsajdovém postavení. A to už mu pravidla neumožnila pokračovat dále.
     
    13
    Lewis Grabban dobře centroval před bránu od rohového praporku, ale znovu byl v pokutovém území pozorný Craig Dawson! Ten míč odhlavičkoval do bezpečných prostor.
     
    14
    Darren Fletcher se snažil na pravé straně doběhnout dlouhý nákop, ale už se mu to nepodařilo. Bournemouth tak bude mít autové vhazování.
     
    15
    Ve středu hřiště ztratil balon Jonathan Leko, velice jednoduše ho o něj obral Harry Arter. Postupně se k centru dostal Charlie Daniels, ale nic z toho nakonec nebylo, jelikož míč byl přetažený.
     
    15
    Z dálky se pokusil branku domácího mužstva ohrozit tvrdou střelou José Salomón Rondón, branku ale trefit nedovedl.
     
    16
    West Brom právě vstřelil branku!
    A pozor, hostující tým se ujímá v Bournemouthu vedení 1:0! Jonny Evans poslal z levého křídla dobrý centr do předbrankového prostoru, kde si na něj naskočil JOSÉ SALOMÓN RONDÓN, který otevřel skóre utkání! Rondón je rovněž autorem čtyřsté branky West Bromwiche v Premier League.
    16. José Salomón Rondón - 0:1
     
    18
    Domácí jsou pochopitelně lehce opaření, ale budou chtít nadále pokračovat v té aktivitě, kterou před úvodní brankou hostí nastolili.
     
    18
    A Benik Afobe nyní dokázal vybojovat pro Cherries rohový kop, tudíž šance na vyrovnání přichází rovnou nyní.
     
    19
    Sitauce se bude opakovat, ovšem z druhé strany. Nyní dokázal rohový kop vybojovat po individuálním průniku Max-Alain Gradel.
     
    19
    A sám Gradel se ujal jeho exekuce, nicméně u vzdálenější tyče připravený Jonny Evans odhlavičkoval balon do bezpečí.
     
    20
    Lewis Grabban obdržel přihrávku na pravou stranu, ale Claudio Yacob ho o míč okamžitě dokázal obrat. Kvůli tomu se Bournemouth do akce nepodíval.
     
    21
    Fanoušci hostů na hřiště vhodili nafukovací balon, pro který nyní došel gólman Ben Foster. Hra tak byla chvíli přerušena.
     
    22
    Simon Francis postupoval po pravém křídle podél postranní čáry, ale Jonathan Leko ho při tom fauloval. Domácí budou mít standardní situaci.
     
    22
    Exekuce standardky se ale nepodařila, Stanislasův centr nenašel žádné adresáty a skončil až v zámezí.
     
    23
    Hra je nyní poměrně vyrovnaná, oba celky sráží řada nepřesností v kombinacích a neúspěšné hlavičkové souboje.
     
    24
    Simon Francis dokázal vybojovat další autové vhazování na pravé straně, zatím ho hostující fotbalisté zastavují jen s velkými obtížemi.
     
    24
    V debatě se sudím je nyní domácí Harry Arter. Irský záložník reklamuje faul na svoji osobu, který rozhodčí ale zřejmě přehlédl.
     
    25
    Po delší debatě se už bude pokračovat, odkop od své branky má k dispozici Ben Foster. Gólman West Bromwiche Albion doufá, že udrží čisté konto i po zbytek zápasu.
     
    26
    Hosté znovu chybovali v rozehrávce z vlastní poloviny. K míči se tedy dostali Bournemouthští, o střelu z velké dálky se pokusil Harry Arter. Na přesnost ale zapomněl.
     
    27
    Ve středu trávníku byl nyní velice pozorný Darren Fletcher, který zastavil přihrávku Simona Francise z pravého křídla na Andrewa Surmana. Kvůli tomu nemohli svěřenci manažera Howea do útoku.
     
    28
    Artur Boruc neměl vůbec jednoduchou práci proti velice dobrému střeleckému pokusu Craiga Gardnera! Míč poskakoval k tyči, ale polský brankář ho vyškrábl na rohový kop!
     
    29
    Branku ovšem West Brom neohrozil. Nejenže centr Gardnera byl přetažený, ale navíc se ještě hosté provinili útočným faulem v pokutovém území při hlavičkovém souboji.
     
    30
    A další neúspěšný nákop dopředu v podání Francise. Tentokráte balon mířil k Afobemu, ale dopředu to přečetl James McClean, který ho odhlavičkoval mimo dosah domácího útočníka.
     
    31
    Pro Gradela zvládl dobře vybojovat balon Andrew Surman. Následující centr z levé strany nebyl ale vůbec povedený, proletěl celým vápnem bez jediné šance toho, aby se k němu domácí dostali.
     
    32
    Dobrou práci odvedl José Salomón Rondón, který běžel na pravé straně pro balon. Charlie Daniels ho ale zastavil, a tak z toho bude jen aut pro West Bromwich.
     
    33
    Claudio Yacob a Darren Fletcher si zkušeně poradili s agresivním napadáním hráčů Bournemouthu. Nyní hraje West Bromwich velice organizovaně.
     
    34
    Svěřenci manažera Tonyho Pulise měli k dispozici standardní situaci z pravé strany, ale nevyslali zdařilý centr do vápna, tudíž z toho nebylo nic.
     
    35
    Domácí byli faulováni v postupu středem hřiště, tudíž rozehrávali taktéž standardní situaci. Ale dopadli stejně, bez úspěchu. Pro míč si došel Foster.
     
    36
    Atraktivita zápasu není nyní moc vysoká, West Bromwich totiž jen brání své jednobrankové vedení. Na útočné polovině se nikam moc nežene. Zato Bournemouth by chtěl, ale vůbec se mu nedaří kombinace vepředu.
     
    37
    Což se prokázalo i nyní, přihrávka Juniora Stanislase na Maxe-Alaina Gradela nebyla vydařená. Zachytil ji jen stoper West Bromu Jonas Olsson.
     
    38
    Domácí v tyto chvíle kontrolují balon a kombinují s ním na útočné polovině. Ohrozí také branku Bena Fostera?
     
    39
    Na levé straně postupoval Max-Alain Gradel, kterého bránil mladíček Jonathan Leko. Domácí borec si nakonec pomohl, dle sudího, nedovoleným zákrokem. Opakované záběry ale prokázaly, že původně došlo k faulu Leka.
     
    40
    Na trávníku je nyní ošetřován Jonny Evans, který má zřejmě nějaké křeče. Chvíli se tak hrát nebude.
     
    41
    Jonny Evans se nakonec po kraštím ošetření u střídaček vrací na hrací plochu, zřejmě tedy bude v pořádu pokračovat.
     
    42
    Jonathan Leko neprošel přes Charlieho Danielse, ale až tolik mu to vadit nemusí, jelikož pro svůj tým vybojoval rohový kop.
     
    42
    A ve vápně po centru McLeana fauloval Tommy Elphick Craiga Dawsona, West Bromwich bude kopat penaltu!
     
    42
    Za tento penaltový zákrok dostává domácí kapitán Tommy Elphick žlutou kartu.
     
    43
    Neuvěřitelně Artur Boruc!!! Tak teď se polský brankář neskutečně vytáhl. Nejenže penaltu Craiga Garndera vyrazil parádním zákrokem na břevno, ale dokonce si poradil i s jeho následnou dorážkou! Ta sice neměla velkou razanci, ale Boruc proti ní musel prokázat velké reflexy.
    43. Neproměněná penalta
     
    45
    Hosté ale pokračují v útočné snaze, dokázali získat další autové vhazování od rohového praporku. Bournemouth se nemůže vymanit z pod tlaku West Bromwiche.
     
    45
    Junior Stanislas se pokušel projít do pokutového území, ale nakonec se mu to nepodařilo. Obrana West Bromu ho dokázala zastavit.
     
    45+1
    Rozhodčí v tomto poločase nastaví ještě dvě minuty.
     
    45+1
    Dlouhý nákop Darrena Fletchera postrádal přesnost a skončil jen v zázemí. Výkopu od své svatyně se tedy ujme Artur Boruc.
     
    45+2
    Benik Afobe se v pokutovém území dostal k zakončení nůžkami! Chtěl zaskočit Bena Fostera, ale balon nakonec poslal vedle levé tyče jeho brány.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:03.
     
    První poločas je již minulostí. Hosté šli do vedení v 16. minutě, na konci půle ho mohli zdvojnásobit, ale to už se vytáhl gólman Artur Boruc. Stav zápasu je tedy 1:0 pro West Bromwich, ale nutno konstatovat, že domácí byli v některých momentech daleko lepším týmem. Druhá půle bude zcela jistě ještě zajímavá.
     
    Držení míče: 71% : 29%
    Střely: 2:6
    Střely na branku: 1:3
    Fauly: 4:4
    Ofsajdy: 0:1
    Rohy: 2:3
     
    Hráči už jsou zpět na trávníku, do hry velice pravděpodobně oba týmy nastoupí ve stejném složení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Výkopu v této půli se na úvod ujali fotbalisté Bournemouthu, které čeká poslední poločas v této sezoně na domácí půdě.
     
    47
    Cherries zatím kombinují s míčem a soupeři jej ještě nepůjčili, nicméně bránící hráči jim nedovolují vyrazit do útočné akce.
     
    48
    Po levé straně spěchal dopředu James McClean. Jeho centr mířící před Artura Boruce ale posléze dokázal odhlavičkovat Steve Cook.
     
    48
    José Salomón Rondón stál v ofsajdu, a tak po nákopu na jeho osobu museli rozhodčí přerušit hru. Domácí tedy opět budou moci hrát.
     
    49
    Charlie Daniels si velice dobře poradil s protihráčem Dawsonem u levé útočné lajny. Bournemouth má tedy k dispozici autové vhazování.
     
    50
    Domácí fotbalisté kombinovali okolo vápna, ale už to přehnali. Pas Harryho Artera byl bránícími hráči zastaven.
     
    51
    Max-Alain Gradel se odhodlal odcentrovat před gólmana Bena Fostera. Nabíhal si tam Benik Afobe, ale brankář West Bromu se k míči dostal jako první.
     
    51
    Domácí mužstvo získalo rohový kop, po velmi dobré práci ho vybojoval Gradel.
     
    52
    Jenže k hlavičce se v pokutovém území dostal pouze bránící José Salomón Rondón. Žádné nebezpečí se tedy nekonalo.
     
    53
    Zatím nepříliš viditelný Lewis Grabban se snažil něco vymyslet v útoku, ale o balon přišel. V dnešním zápase se mu zatím vůbec nedaří.
     
    53
    Obranou hostí se snažil pronikat Junior Stanislas, nakonec ho ale skvěle dokázal zastavit Claudio Yacob.
     
    53
    O dlouhou rozehrávku z defenzivy se pokoušel Jonny Evans. Asistent u zatím jediné branky tohoto zápasu ale nakopl balon jen do zámezí.
     
    54
    Zleva centroval do vápna velice aktivní Gradel. Domácí hráči se ovšem k balonu nepropracovali, došel si pro něj jen brankář Ben Foster.
     
    55
    Domácí mají k dispozici autové vhazování, ale nikam se neženou. Tomu moc nerozumím – a nejsem jediný, několik fanoušků se taktéž Bournemouthské snaží více vyburcovat.
     
    56
    Stále platí to, že mají Cherries daleko více ze hry. Míč drží přes 70% trvání zápasu, ale ze své aktivity zatím vůbec nic nevytěžili.
     
    58
    Tak možná budou mít šanci nyní, když Stanislas vybojoval čtvrtý rohový kop domácího týmu. Ten bude zahrán z levé strany.
     
    58
    Alespoň se domácí dostali ke střele! Junior Stanislas ho rozehrál nakrátko a za vápnem se poté odhodlal k zakončení, ale Ben Foster byl pozorný.
     
    59
    Do rychlého protiútoku vyrazil záložník Andrew Surman, ale po pasu na Gradela z toho nakonec bude jen autové vhazování.
     
    60
    Domácí chystají dvojité střídání, do hry půjdou dva útočníci Joshua King a Callum Wilson! Ale to až při následném přerušení.
     
    60
    A to přichází nyní, jelikož Gardner svou střelou zcela minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    60
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Benik Afobe, přichází Callum Wilson.
     
    61
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Max-Alain Gradel, přichází Joshua King.
     
    62
    Uvidíme, jestli ofenzivní výkon domácího týmu změní příchod těchto dvou nejlepších střelců. Potenciál v to je, ale uvidíme, jak se naplní!
     
    62
    Bournemouth pádil do rychlé útočné akce, která ale nedopadla úspěšně. A to hlavně kvůli nedovolenému zákroku Claudia Yacoba, který byl potrestán žlutou kartou.
     
    63
    A další faul, tentokráte Kinga zastavil Gareth McAuley. Domácí celek dostává k dispozici zajímavý přímý kop!
     
    63
    Ačkoliv před malou chvílí udělil sudí žlutou kartu Evansovi, nyní se omluvil a svoji chybu napravil – zpětně ji tedy udělil Yacobovi a Evans hraje s čistým štítem.
     
    64
    Junior Stanislas nezahrál tuto standardní situaci vůbec špatně, ale na gólmana Bena Fostera nevyzrál!
     
    65
    Jonathan Leko byl zastaven v postupu do útočné akce po pravém křídle, hostující tým ale nedokázal z následující kombinace nic vytěžit.
     
    65
    Střelecký pokus Jamese McCleana značně postrádal přesnost, domácí si tak mohli oddychnout, že z toho také nic nebylo.
     
    66
    Hra se nyní odehrává ve středu hřiště, kde West Bromwich vybojoval autové vhazování.
     
    67
    Po něm se pokusil Fletcher rychlý pasem vyslat do šance Craiga Gardnera, jenomže ten byl nachytán v ofsajdovém postavení.
     
    67
    Callum Wilson to udělal velice dobře, prošel do pokutového území a nebezpečně střílel po zemi! Vzdálenější tyč ale o chloupek minul.
     
    68
    Jonas Olsson zastavil akci Bournemouthu pouze za cenu autového vhazování pro soupeře. Domácí výrazně ožili, zatím se dvojité střídání ukazuje jako správný tah!
     
    69
    Lewis Grabban se pokusil poslat centr do pokutového území, přes bránícího Gardnera se mu to však nepodařilo. Dobrá defenzivní práce hostů.
     
    70
    Bournemouth opět kombinoval ve vápně, ale nedokázal se dostat ani ke střele! West Bromwich posléze chtěl do protiútoku, Darrena Fletchera ale faulem zastavil Harry Arter, který tak dostává žlutou kartu.
     
    71
    Jonathan Leko a Claudio Yacob vyřešili dobře defenzivní úkol, když odkopli balon do bezpečných prostor. Je jasné, že West Bromwich už se nyní věnuje jen bránění.
     
    72
    Do protiútoku ale nyní dostal příležitost vyrazit José Salomón Rondón. Autor prozatím jediného gólu neměl ale dostatečnou podporu spoluhráčů.
     
    73
    Přesto počkal na své spoluhráče, kteří nyní v poklidu kombinují s balonem. Vrací ho dokonce až k brankáři Fosterovi, což se nelíbí fanouškům Cherries.
     
    73
    Naprosto parádní prací se prezentoval James McClean, který na levém křídle vybojoval míč a posléze ho odcentroval na Rondóna! Ten ale nehlavičkoval přesně.
     
    74
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Junior Stanislas, přichází Matt Ritchie.
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Craig Gardner, přichází Saido Berahino.
     
    75
    Matt Ritchie byl faulován Jonnym Evansem, ve středu hřiště tak může Bournemouth v klidu začít rozehrávkou.
     
    75
    A Cherries se nyní podařilo vybojovat rohový kop, který je rozehrán nakrátko...
     
    76
    ... a skončil centrem přímo do náruče Bena Fostera. Ten dnes podává opravdu zodpovědný výkon a řadu centrů již zneškodnil.
     
    76
    José Salomón Rondón pospíchal po pravé straně a v pokutovém území vybídl ke střele před malou chvílí příchozího Saida Berahina, jehož dělovku však zblokoval Tommy Elphick!
     
    77
    Domácí fotbalisté už opět zastavili útočnou snahu West Bromwiche a míří dopředu. Čas jim však velice rychle utíká.
     
    78
    Opět se velice dobře prezentoval Rondón, který vyrazil na útočnou polovinu a počkal na moment, kdy si bude moci začít přihrávat se spoluhráči a zdržovat hru.
     
    79
    Joshua King se zmocnil míče a okamžitě s ním pádil do útoku! Prošel až do vápna, ale tam už nedokázal přihrát vůbec dobře.
     
    80
    Bournemouth flintu do žita rozhodně stále nevhodil, aktuálně je jasně dominantním celkem na hřišti. West Bromwich ovšem výborně brání, to se musí nechat!
     
    80
    Lewis Grabban se dostal k ráně z otočky, kterou dokázal bez větších problémů zblokovat Jonny Evans.
     
    81
    Do protiútoku se okamžitě snažil vyrazit José Salomón Rondón, naštěstí pro domácí se však jako první u balonu ocitl Artur Boruc!
     
    82
    Craig Dawson šikovně zblokoval centr Danielse z levé strany, ale míč se od něj odrazil do zámezí, tudíž z toho bude aut pro domácí.
     
    82
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Tak se to domácímu celku přeci jen podařilo! Steve Cook se ujal autového vhazování a provedl to parádně. Balon v pokutovém území s jedním odrazem od země dorazil přímo před MATTA RITCHIEHO, který už neměl příliš těžký úkol! Skotský záložník tak srovnává na 1:1.
    82. Matt RITCHIE - 1:1
     
    84
    Rondón a Berahino se snažili napadat domácí stopery Cooka s Elphickem, ale ti si poradili velice dobře. Vrátili balon až k Borucovi a Bournemouth může znovu dopředu.
     
    84
    Z dálky to nyní zkusil Joshua King a Ben Foster musel být pozorný! Tento pokus nebyl totiž vůbec špatný. Brankář hostujícího mužstva si však poradil.
     
    85
    Cherries neskutečně ožili a řítili se do další tutovky! Lewis Grabban dobrým pasem vyslal Calluma Wilsona, jenž už si dokázal poradit s Fosterem, ale jeho následnou střelu zblokoval Jonas Olsson!
     
    86
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Jonathan Leko, přichází Sandro.
     
    87
    Na levém křídle postupoval James McClean. Už se odhodlal i k centru, ale Tommy Elphick ho odhlavičkoval do bezpečí.
     
    87
    Tak teď stáli při domácích všichni svatí! Craig Dawson dostal nabito do parádní střelecké pozice, z níž ovšem trefil tyčku bournemouthské svatyně!
     
    88
    West Bromwich taktéž výrazně ožil a po dlouhých minutách pouhého bránění se snaží i útočit. Koncovka zápasu by mohla být ještě zajímavá.
     
    89
    Do rychlé akce pospíchal Callum Wilson, ale míč si příliš předkopl. Brankář Ben Foster s následným výkopem nikam nespěchal, za což mu již rozhodčí udělil varování.
     
    90
    Saido Berahino se protlačil skrze bránící hráče k zakončení. Střela ale šla přímo do míst, kde stál pozorný Artur Boruc. Ten si tak připsal jednoduchý zákrok.
     
    90+1
    Rozhodčí nastaví nad rámec hrací doby ještě tři minuty! Dočkáme se vítězné branky, nebo skončí zápas remízou 1:1?
     
    90+1
    Oba celky se ještě snaží o tříbodové vítězství. Darren Fletcher nyní nákopem za obranu hledal McCleana, ale bez úspěchu. Francis ho ubránil.
     
    90+2
    Andrew Surman přenesl hru na levé křídlo, kde se ke střele z dálky odhodlal Harry Arter. Balon však poslal vysoko nad bránu Bena Fostera.
     
    90+3
    Zápas už se nyní pouze dohrává na útočné polovině West Bromwiche, který se nikam nežene a zřejmě se uspokojí s bodem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Oba celky se tedy rozešly shodně, zápas končí remízou 1:1! Do vedení se hosté dostali v 16. minutě, kdy skóre otevřel José Salomón Rondón. Na konci poločasu měl West Bromwich k dispozici penaltu, ale proměnit ji, kvůli skvělému Borucovi, nedokázal.

    Domácí tým byl aktivnější, ale výrazněji ožil až po 61. minutě, kdy poslal do hry dva čerstvé útočníky. V 74. minutě poté nasadil i Matta Ritchieho, který se nakonec o osm minut později postaral o vyrovnání na konečných 1:1! Pro hosty se jedná o získaný bod, pro domácí z obecného podledu o dva ztracené, nicméně i za tuto remízu mohou být rádi.
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 5:8.
     
    Ode mě to bude všechno, děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek slunečného dne, na počtenou! (17:55:33)

    Michal Belšán

    Góly: 82. Ritchie – 16. Rondón (J. Evans)

    Karty:   42. Elphick (BTH), 70. Arter (BTH) – 62. Yacob (WBA)

    Nepremenená penalta: 43. C. Gardner (WBA), brankár Boruc zneškodnil


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 5:8.
    AFC Bournemouth: Boruc – Francis, Elphick (C), S. Cook, Daniels – Gradel (61. J. King), Arter, Surman, Stanislas (74. Ritchie) – Afobe (60. C. Wilson), Grabban.
    Náhradníci: Federici – Gosling, Iturbe, C. Wilson, J. King, Ritchie, O'Kane.

    West Bromwich Albion: Foster – Dawson, J. Evans, J. Olsson, McAuley – Yacob, D. Fletcher (C) – Leko (86. Sandro), C. Gardner (74. Berahino), McClean – Rondón.
    Náhradníci: Myhill – Chester, Lambert, Berahino, Sandro, Roberts, Field.

    Rozhodca: Clattenburg – Brooks, Halliday – Haywood