Norwich – Manchester United 0:1 (kon.) | Sunderland – Chelsea 3:2 (kon.) | Aston Villa – Newcastle 0:0 (kon.)
Crystal Palace – Stoke City 2:1 (kon.) | West Ham – Swansea 1:4 (kon.) | Bournemouth – West Bromwich 1:1 (kon.)
Leicester – Everton 3:1 (kon.)
koniec
Leicester City
3:1 (2:0)
Everton FC
Sobota 07.05.2016, 18:30 • King Power Stadium • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose zo stretnutia 37.kola anglickej Premier League, v ktorom domáci Leicester City prvíta tím Everton. Stretnutie na King Power Stadium sa začne o 18:30.
     
    Leicester City
    Potom, čo druhý Tottenham v pondelkovej dohrávke 36.kola len remizoval s Chelsea 2:2, hráči Leicesteru sa dočkali svojho premiérového ligového titulu. Leicester má na svojom konte 77 bodov a pred druhým Tottenhamom má dve kolá pred koncom náskok siedmych bodov, takže Leicester je už úradujúcim majstrom anglickej ligy bez ohľadu na výsledok dnešného stretnutia. Naposledy hráči Leicesteru remizovali na pôde Manchesteru United 1:1.
     
    Everton
    Everton má na svojom konte 44 bodov, za čo mu patrí jedenásta priečka. Rovnako je na tom aj dvanásty Watford. Oba tieto tímy majú pred trinástou Swanseou City náskok jedného bodu a naopak na desiate Stoke City strácajú štyri body. Aj Swansea, aj Stoke City však majú na svojom konte o jeden odohratý zápas viac ako Everton s Watfordom. Z posledných piatich duelov získali hostia šesť bodov za tri remízy, jednu prehru a jednu výhru, ktorá prišla v ich poslednom stretnutí, kedy doma zdolali 2:1 tím AFC Bournemouth.
     
    Vzájomné zápasy
    Everton naposledy zdolal Leicester v decembri 2003, odvtedy sa v piatich vzájomných dueloch trikrát skončil zápas nerozhodne a dvakrát sa z výhry radovali hráči Leicesteru. Tí vyhrali aj v poslednom meraní síl a to v decembri 2015, keď si s Evertonom v rámci 17.kola poradili v pomere 2:3.
     
    Úvodné zostavy:

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Wasilewski, Morgan (C), Fuchs – Mahrez, Kanté, A. King, Albrighton – Okazaki, Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – Amartey, Schlupp, Gray, Ulloa, Chilwell, Inler.

    Everton FC: Robles – Oviedo, Stones, Pennington, Baines (C) – James McCarthy, Cleverley – Lennon, Barkley, Niasse – R. Lukaku.
    Náhradníci: Howard – D. Gibson, Mirallas, Bešić, L. Osman, Connolly, Dowell.

    Rozhodca: A. Marriner – S. Child, S. Ledger.
     
    Oba celky už vstupujú na trávnik, stretnutie sa onedlho začne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    V úvode zápasu sa oba celky striedajú v držaní lopty v strede pola.
     
    4
    Zatiaľ sa hrá bez šancí, ale najmä v strede pola alebo na obrannej polovici Evertonu.
     
    5
    Leicester City dáva gól!
    Po vysokom centri z pravej strany sa medzi dvojicou hosťujúcich bekov presadil JAMIE VARDY a otvára strelou z prvej skóre dnešného duelu.
    5. Jamie Vardy (LEC) - 1:0
     
    7
    Hostia sa skúsili dostať na dostrel domácej brány po pravom krídle, ale Simpson nepustil center do vápna.
     
    9
    Hráči Evertonu kombinujú na vlastnej polovici.
     
    10
    Na dostrel hosťujúcej brány sa dostával King, ale Robles si jeho hlavičku postrážil.
     
    12
    Leicester má v posledných minútkach viac hry a nebezpečne kombinuje na súperovej polovci.
     
    14
    King mal ďalšiu veľkú šancu na zvýšenie náskoku domácich, ale jeho strela z ľavej strany skončila len v Roblesovom náručí.
     
    16
    Je za nami štvrťhodinka hry, Leicester má územnú prevahu.
     
    22
    Ospravedlňujeme sa za menší technciký výpadok, zápas pokračuje za nezmeneného stavu 1:0 pre Leicester.
     
    23
    Akcia Leicesteru po ľavom krídle zastavená čiarovým arbitrom pre ofsajd.
     
    25
    Hráči Evertonu si vybojovali rohový kop z ľavej strany a po ňom sa dostal k strele z bezprostrednej blízkosti Lennon, ale v páde poslal loptu iba do výšky a následne ju odvrátili domáci do bezpečia.
     
    27
    Nepresnosti na oboch stranách, pri lopte na svojej polovici hráči Evertonu.
     
    28
    Kanté sa prezentoval krásnou prudkou strelou spoza šestnástky, ale mieril len do náručia pripraveného Roblesa.
     
    29
    Baines fauloval Mahreza na vlastnej polovici a Everton bude zahrávať priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    30
    Priamy kop Leicesteru dokázali hostia ubrániť, je za nami polhodinka hry.
     
    32
    Niasse posielal strieľaný center do vápna domácich, ale jeho pokus skončil len odkopom od brány Leicesteru.
     
    33
    Leicester City dáva gól!
    Mahrez sa krásne preštrikoval z pravého krídla do vápna, kde síce spadol v súboji, ale k lopte sa pred bránou hostí následne dostal ANDY KING, ktorý suverénnym spôsobom posiela domácich do vedenia 2:0.
    33. Andy King (LEC) - 2:0
     
    35
    Leicester mal šancu na tretí gól, ale Vardy nenašiel krížnou prihrávkou Kinga vo vápne a lopta skončila mimo hracej plochy.
     
    37
    Hráči Leicesteru mali možnosť rohového kopu, ale Oviedo po ňom dokázal hlavou odvrátiť loptu do sttredu pola.
     
    38
    Lopta sa dostala po ďalekonosných centroch od jedného gólmana k druhému, následne veľmi nebezpečne kombinovali hráči Leicesteru vo vápne, najmä Mahrez, ale napokon ho dokázala dvojica hosťujúcich zadákov obrať o loptu.
     
    40
    Po faule jedného z hosťujúcich hráčov zahrávali domáci priamy kop zo strednej vzdialenosti, po ktorom sa snažil o strelu domáci kapitán Morgan, ale center bol pridlhý a skončil mimo hracej plochy.
     
    41
    Everton si prihráva v strede pola a snaží sa nájsť skulinku v domácej defenzíve. Medzitým sa začala posledná päťminútovka prvého polčasu.
     
    43
    Everton sa už dokázal dostať na súperovu polovicu, ale na dostrel domáceho pokutového územia nie. Lopta je už niekoľko minút vo výhradnej moci hráčov Evertonu.
     
    44
    Po dlhej dobe sa domácim podarilo získať loptu na vlastnej polovici a okamžite sa pustili do rýchlej kontry, ale Mahrez bol faulovaný Penningtonom a ten za to dostáva žltú kartu. Leicester bude navyše kopať priamy kop z cca 20 metrov.
     
    45
    Po priamom kope domácich mali hráči Leicesteru ešte možnosť rohového kopu, po ňom ale Morgan nehlavičkoval z ľavej strany vápna presne.
     
    45+1
    Po centri z ľavého krídla sa dostal k hlavičke v bezprostrednej blízkosti brány Mahrez, ale poslal svoj pokus nad brvno hosťujúcej brány.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sú domáci jednoznačne lepším tímom, majú viac šancí a dve z nich dokázali využiť a tak idú do kabín za stavu 2:0 po presných zásahoch Vardyho z 5.minúty a Kinga z 33.minúty.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Po Lukakuho strele zahrávali hostia roh z ľavej strany, ale po ňom sa nedokázali dostať do zakončenia. Na útočnej polovici však zostali.
     
    48
    V úvpde druhého polčasu majú loptu vo svojej moci prevažne hráči Evertonu, ale s výnimkou Lukakuho strely sa nedokázali dostať na dostrel domácej brány.
     
    49
    Oba celky sa striedali v držaní lopty v strede pola, keď prišiel Cleverleyho faul na Kinga a hosťujúci záložník za to dostáva žltú kartu.
     
    50
    Zahrali si obaja gólmani, následne si oba celky vymenili loptu v strede pola.
     
    51
    Stále sledujeme vymieňanie si lopty v strede pola, ani snaha Leicesteru po pravom krídle nepriniesla ofenzívnu akciu a ani následný center hostí na ľavé krídlo. V oboch prípadoch získal loptu súper.
     
    52
    King bol faulovaný v strede pola a tak zahrávali domáci štandardku, po ktorej sa dostával Okazaki do šance, ale nedokázal zakončiť. Krátko potom v strede pola fauloval Cleverley Mahreza.
     
    53
    Po faule na Mahreza zahrávali domáci voľný kop, po ktorom prišiel nepresný center domácich a lopta skončila mimo hracej plochy. Späť do hry ju odkopom od brány vráti Robles.
     
    55
    Po ďalekonosnom centri z ľavej strany sa dostal k hlavičke na pravej strane vápna hostí domáci Okazaki, ale po jeho pokuse letela lopta vysoko vysoko nad brvno Roblesovej svätyne.
     
    56
    Vardy vysunul Kinga na ľavom krídle a ten skúsil strelu na bránu, ale Roibles si loptu postrážil a drží ju v náručí.
     
    57
    Hra sa prelieva z jednej strany na druhú, ale Everton si nedokáže vytvoriť streleckú príležitosť a tentokrát to nedokázali ani domáci, pretože Vardyho prihrávka do behu bola rýchlejšia než King a lopta skončila za bránkovou čiarou.
     
    58
    Everton zahrával roh z pravej strany, po ktorom sa dostal k strele hlavou kapitán hostí Baines, ale Schmeichel výborne vyboxoval jeho pokus.
     
    59
    Na druhej strane ihriska sa pokúšali o center do hosťujúceho vápna domáci hráči, ale Kantého pokus o prekabátenie obrany bol neúspešný a k lopte sa dostala defenzíva Evertonu.
     
    60
    Robles sa vyšvihol pred streleckým pokusom Fuchsa, ktorý po dobrom Vardyho pase strielal z hranice šestnástky. Gólman hostí však jeho pokus nohou vyrazil.
    60.
     
    62
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Šindži Okazaki, prichádza Leonardo Ulloa.
     
    63
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Baye Oumar Niasse, prichádza Kevin Mirallas.
     
    63
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Tom Cleverley, prichádza Darron Gibson.
     
    64
    Leicester bude kopať penaltu po Penningtonovom faule na Vardyho vo vápne Evertonu!
     
    65
    Leicester City dáva gól!
    Loptu si na biely bod postavil JAMIE VARDY a nekompromisnou prudkou strelou zvýšil už na 3:0. Pre domáceho kanoniera je to už 24. presný zásah v sezóne.
    65. Jamie Vardy (LEC) - 3:0
     
    67
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Marc Albrighton, prichádza Jeff Schlupp.
     
    69
    Po Bainesovom centri z ľavej strany sa dostal do zakončenia pred domácou bránou Lennon, ale svoj pokus z bezprostrednej blízkosti nedokázal premeniť, pretože netrafil bránu. Krátko potom na druhej strane ihriska hra prerušená pre ofsajd domáceho celku.
     
    70
    Vardy mal šancu na hattrick po dobrej krížnej prihrávke na ľavú stranu vápna, ale Vardy svojou strelou trafil len Roblesa, ktorý dobre vybehol a zblokoval túto strelu na rohový kop.
     
    71
    Gibson fauloval Schluppa vo vápne, za čo dostáva žltú kartu a domáci budú opäť kopať penaltu!
     
    72
    Jamie Vardy (Leicester City) nepremenil pokutový kop.
    72. Jamie Vardy (LEC)
     
    73
    Leicester mal v posledných minútach hneď niekoľko šancí na zvýšenie náskoku, ale nedokázal ich využiť. Teraz pre zmenu v šanci hostia, ale Kanté zastavil Bainesa.
     
    75
    Hodnú chvíľu kombinovali hostia v blízkosti domáceho vápna, ale priamy strelecký pokus z toho nebol. Naopak na druhej strane sa k strele spoza šestnástky dostal Vardy, ale trafil len jedného z bekov hostí a bol z toho rohový kop, po ktorom Ulloa hlavičkoval, lenže nemieril presne.
    75.
     
    77
    Na vlastnej polovici pri lopte hráči Leicesteru.
     
    78
    Domáci si vybojovali roh, ale center od pravej rohovej zástavky letel len na druhú stranu ihriska do územia nikoho a tak sa k nemu následne dostali hráči Evertonu.
     
    79
    Leicester veľmi nebezpečne obliehal vápno hostí, ale Mahrezova strela bola zblokovaná a hoci sa krátko na to Mahrez snažil dostať k strele znova, už si ho obrana Evertonu postrážila získala loptu.
     
    80
    Po centri z ľavej strany sa dostal k hlavičke domáci Ulloa, ale nenasmeroval svoj pokus do brány.
     
    81
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Ross Barkley, prichádza Leon Osman.
     
    82
    Everton zahrával rohový kop z pravej strany, ale nedokázali sa hostia po ňom dostať do zakončenia, naopak dopustili sa útočného faulu a Leicester získal loptu.
     
    83
    Teraz si pre zmenu vybojovali roh z ľavej strany domáci a hoci po centri od rohovej zástavky prišli až dve hlavičky v podaní domácich hráčov, ani jedna nemierila do priestoru brány.
     
    85
    Oba celky sa dokázali v krátkom časovom slede dostať do vápna súpera, ale obe obrany odvrátili nebezpečný center do bezpečia.
     
    86
    Už niekoľkýkrát v záverečných minútkach sa dostal k strele hlavou Ulloa, ale tentokrát bol jeho pokus zblokovaný za postrannú čiaru. Krátko na to hlavičkoval nepresne z tesnej blízkosti brány jeho spoluhráč King.
     
    87
    Do šance sa dostal Vardy, ale Robles pekne vyboxoval jeho strelu a o rýchlu ofenzívnu kontru sa pokúsili domáci, ale nič z toho nebolo.
     
    88
    Everton FC dal gól!
    Po akcii z pravého krídla sa dostal do zakončenia KEVIN MIRALLAS, ktorý prestrelil domáceho gólmana a znížil stav stretnutia.
    88. Kevin Mirallas (EVE) - 3:1
     
    90
    Domáci zahrávali rohový kop z ľavej strany, ale nedokázali sa po ňom dostať do zakončenia. Na útočnej polovici, ale zostali.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Riyad Mahrez, prichádza Demarai Gray.
     
    90+1
    K riadnemu hraciemu času druhého polčasu sa pridávajú tri minúty.
     
    90+2
    Gray sa snažil na pravom krídle odcentrovať do vápna, ale trafil len Bainesa a bude z toho roh pre domáci tím.
     
    90+3
    Po rohovom kope z pravej strany hlavičkoval nepresne Ulloa.
     
    90+3
    Gray sa opäť pekne predral po pravom krídle a vystrelil na bránu. Robles vyboxoval jeho strelu na posledný roh zápasu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Hráči Leicesteru sa na trávniku tešia z premiérového ligového titulu.
     
    S konštatovaním, že úradujúci anglický majster Leicester City doma zdolal Everton FC pomerom 3:1, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dnešného večera. (20:26:21)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 5. Vardy, 33. A. King, 65. Vardy – 88. Mirallas

    Karty:   44. Pennington (EVE), 49. Cleverley (EVE), 71. D. Gibson (EVE)

    Nepremenená penalta: 72. Vardy (LEC), mimo


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 15:3. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 4:12.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Wasilewski, Morgan (C), Fuchs – Mahrez (90+1. Gray), Kanté, A. King, Albrighton (67. Schlupp) – Okazaki (62. Ulloa), Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – Amartey, Schlupp, Gray, Ulloa, Chilwell, Inler.

    Everton FC: Robles – Oviedo, Stones, Pennington, Baines (C) – James McCarthy, Cleverley (63. D. Gibson) – Lennon, Barkley (81. L. Osman), Niasse (63. Mirallas) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Howard – D. Gibson, Mirallas, Bešić, L. Osman, Connolly, Dowell.

    Rozhodca: A. Marriner – S. Child, S. Ledger

    Diváci: 32140