Schalke – Augsburg 1:1 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 2:1 (kon.) | Hamburger – Wolfsburg 0:1 (kon.)
Stuttgart – Mainz 1:3 (kon.) | Frankfurt – Dortmund 1:0 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Brémy 0:0 (kon.)
Hannover – Hoffenheim 1:0 (kon.) | Hertha – Darmstadt 1:2 (kon.) | Ingolstadt – Bayern 1:2 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
0:0 (0:0)
Werder Brémy
Sobota 07.05.2016, 15:30Nemecká Bundesliga • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Nemecká Bundesliga má pred sebou už len posledné dve kolá. My sa v našom online prenose pozrieme na zápas zostupom ohrozených Brém, ktoré sa predstavia na kolínskom RheinEnergieStadione. Zápas sa začína úvodným hvizdom Felixa Zwayera v tradičnom čase o 15:30 hod.

    1. FC KOLÍN

    Futbalistom Kolínu nad Rýnom patrí v priebežnej tabuľke slušné 8. miesto. Navyše, Capkovia stále živia nádej zahrať v pohárovej Európe. Na siedmy Mainz však strácajú päť bodov, a tak si už nemôžu dovoliť žiadne zaváhanie. V posledných piatich zápasoch si na svoje konto pripísali osem bodov, pričom prehrali len v domácom prostredí s Leverkusenom (0:2). Paradoxom je, že pred vlastnými fanúšikmi získal 1. FC Kolín v tejto sezóne len 19 bodov, keď päťkrát vyhral, štyrikrát remizoval a až sedemkrát prehral. V poslednom kole uhral bezgólovú remízu na pôde Augsburgu, no prišiel o záložníka Matthiasa Lehmanna. Ten bol po druhej žltej karte vylúčený, a tak ho dnes zastúpi zrejme Kevin Vogt. Naopak, po suspendácii sa do hry zapojí Leonardo Bittencourt.

    WERDER BRÉMY

    Werder Brémy sa aktuálne nachádzajú tesne nad zostupovými vodami. Pred šestnástym Frankfurtom majú len jednobodový náskok, a tak im reálne hrozí, že môžu spadnúť do druhej najvyššej nemeckej súťaže. Brémy sa na pätnáste miesto dostali vďaka pondelňajšiemu víťazstvu, keď v priamom súboji o záchranu rozstrieľali Stuttgart vysoko 6:2. Na tomto „tenisom výsledku“ sa najviac Fin Bartels, ktorý dvakrát skóroval. Jeden presný zásah zaznamenal aj Claudio Pizzaro, ktorý je so 14 gólmi v tabuľke strelcom na delenom piatom mieste. V zápasoch Brém padá veľmi veľa gólov. Zverenci Viktora Skrypnyka síce rozvlnili sieť súpera 49-krát, no na druhej strane inkasovali až 65 gólov. Na ihriskách súperov prehrali Brémy posledné tri zápasy, hoci najmä v Dortmunde siahali po bodovom zisku. V dnešnom dueli budú hosťom chýbať zranení Sambou Yatabaré a Raphael Wolf.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Köln: Horn – F. Sørensen, Maroh, Mavraj, Heintz – Risse, Gerhardt, Hector, Bittencourt, Zoller – Modeste.
    Náhradníci: Kessler – Olkowski, Mladenović, Vogt, Jojić, Hartel, Osako.

    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Vestergaard, Djilobodji, Santiago García – Öztunali, Fritz, Grillitsch, Junuzović, Bartels – C. Pizarro.
    Náhradníci: Tremmel – Ujah, Lorenzen, Eggestein, Fröde, Gálvez, Sternberg.

    Rozhodca: Felix Zwayer.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop obstarali futbalisti Werderu Brémy. Tí sa pri zhode okolností môžu už dnes zachrániť medzi bundesligovou elitou, no potrebujú nutne vyhrať.
     
    2
    Na začiatku zápasu je hra rozkúskovaná veľkým počtom vhadzovaní. Takisto sme videli aj prvý nedovolený zákrok na domácej strane.
     
    3
    Clemens Fritz sa dostal k streleckému pokusu na hranici šestnástky, no jeho strela bola zblokovaná hneď dvojicou brániacich obrancov Kolína.
     
    4
    Pri lopte ostanú domáci Capkovia. V strede ihriska sa totiž nedovoleným zákrokom prezentoval Florian Grillitsch.
     
    5
    Akcia Dominiqua Heintza nemôže pokračovať. Domáci krajný obranca si pomohol rukami v súboji s Levinom Öztunalim, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra.
     
    6
    Tempo hry je v úvode zápasu veľmi slabučké. Prakticky sme ešte nevideli súvislú útočnú akciu na jednej či druhej strane.
     
    7
    Prvá šanca zápasu! Po akcii z pravej strany sa dostal k strele z vnútra šestnástky Marcel Risse, ale jeho strelu vyrazil Felix Wiedwald do bezpečia.
     
    8
    Jannik Vestergaard dostal od hlavného rozhodcu výrazné varovanie. Podobné zákroky ako teraz na Anthonyho Modestea rozhodne nebude tolerovať.
     
    9
    Anthony Modeste si nabehol za obranu hosťujúceho tímu, no v čase prihrávky od svojho spoluhráča stál v postavení mimo hru.
     
    10
    Santiago García už nedokázal zachytiť loptu na hracej ploche. Brémy tak na konci desiatej minúty prichádzajú o držanie lopty.
     
    11
    Ďalší ofsajd domáceho tímu. Tentokrát bol v postavení mimo hru Simon Zoller. Treba však uznať, že to bolo veľmi tesné.
     
    12
    Prvý strelecký pokus aj na strane hostí. Domáceho brankára sa snažil ohroziť Fin Bartels, ale jeho pokus mieril tesne vedľa brány Tima Horna.
     
    13
    Jonas Hector zblokoval center Clemensa Fritza, a tak budeme svedkami vôbec prvého rohového kopu v zápase.
     
    14
    Rohový kop zahral Zlatko Junuzović, ale jeho center nepriniesol pre Kolín vážnejšie nebezpečenstvo. Následne hosťujúci futbalista fauluje v strede ihriska Yannika Gerhardta.
     
    15
    Počas úvodnej štvrťhodiny registrujeme už tretí ofsajd domáceho tímu. Na svoje postavenie si opäť nedal pozor Simon Zoller.
     
    16
    Clemens Fritz si pekne hodil loptu okolo Simona Zollera. Ten ho zastavil len za cenu faulu, a tak bude nasledovať priamy kop Brém.
     
    17
    Zlatko Junuzović zahral priamy kop veľmi dobre. Našiel hlavu Jannika Vestergaarda, no dánsky stopér nemieril presne.
     
    18
    Na kolínskom ihrisku sa teraz nehrá, keďže po predchádzajúcom zákroku musia byť ošetrovaní Jonas Hector i Jannik Vestergaard.
     
    19
    Werder Brémy získava v posledných minútach územnú prevahu. Nepotešil ho však vývoj ostatných zápasov, keďže aktuálne vedie tak Stuttgart ako aj Frankfurt.
     
    20
    Claudio Pizzaro dostal loptu za obranu Kolína, no nepresadil sa v osobnom súboji s Dominiqueom Heintzom. Šanca z toho napokon nebola.
     
    21
    Dominique Heintz zablokoval center Levina Öztunaliho z pravej strany na rohový kop. Ten zahral Zlatko Junuzović, no svoju úlohu vôbec nezvládol.
     
    23
    Máme za sebou polovicu prvého dejstva. Zatiaľ sme veľa vzruchu nevideli. Najväčšiu šancu mal Marcel Risse, no jeho pokus reflexívne vyrazil Felix Wiedwald.
     
    24
    Prvým potrestaným mužom dnešného zápasu je Dominic Maroh, ktorý v blízkosti šestnástky poslal k zemi Fina Bartelsa.
     
    25
    Priamy kop zahral veľmi prudko Zlatko Junuzović, no jeho strelu odhlavičkoval jeden z obrancov domáceho tímu na rohový kop.
     
    26
    Futbalisti Brém sa už tešili zo streleného gólu, no ten nakoniec neplatí. Ešte pred koncovkou Santiaga Garcíu totiž zrejme fauloval domáceho brankára Jannik Vestergaard.
    26.
     
    27
    K streleckému pokusu zo strednej vzdialenosti sa odhodlal Clemens Fritz. Jeho strela však mieri vysoko nad bránu Tima Horna.
     
    28
    Papy Mison Djilobodji si počínal v súboji so Simonom Zollerom povoleným spôsobom. Napriek tomu domáci futbalista musí byť ošetrovaný.
     
    29
    S nedovolenými zákrokmi akoby sa nám roztrhlo vrece. Tentokrát to Simon Zoller prehnal v osobnom súboji s Finom Bartelsom. Brémy budú zahrávať roh.
     
    30
    Priamo kop zahral tradične Zlatko Junuzović. Jeho center smeroval na zadnú žrď, no tam sa zrazili hosťujúci obrancovia Santiago García a Papy Mison Djilobodji.
     
    32
    A ďalší nedovolený zákrok. Už sa zdalo, že hlavný arbiter udelí žltú kartu, no napokon z toho Papy Mison Djilobodji vyviazol bez kartového napomínania.
     
    33
    Frederik Sørensen si veľmi dobre počínal v súboji so Santiagom Garcíom. Hostia budú len vhadzovať v blízkosti pokutového územia domácich.
     
    34
    Zlatko Junuzović sa krátkou kľučkou dostal k centru z ľavej strany. Ten mieril na Fina Bartelsa, no tesne pred nemeckým útočníkom dobre zasiahol Dominic Maroh.
     
    35
    Do akrobatického zakončenia sa dostal Zlatko Junuzović, no jeho propagačný pokus nemohol narobiť Timovi Hornovi veľké problémy.
     
    36
    Po faule na Anthonyho Modestea zahrával priamy kop Jonas Hector. Domáci kapitán ale našiel len pripraveného brankára Felixa Wiedwalda.
     
    37
    Brémy zvýšili tempo a snažia sa reagovať na stav z ostatných štadiónov. Dnes potrebujú vyhrať a zatiaľ sú na trávniku lepším tímom.
     
    38
    Žltú kartu dostáva Florian Grillitsch (Werder Brémy).
     
    39
    Brémy zahrávali rohový kop. Zlatko Junuzović opäť hľadal Jannika Vestergaarda, ale ten si pri zakončení pomohol faulom.
     
    40
    Claudio Pizarro sa dostal do menšej výmeny názorov s Frederikom Sørensenom. Ten bol ešte predtým faulovaný, a tak ostane pri lopte domáci Kolín.
     
    41
    Santiago García zastavil center Yannika Gerhardta z pravej strany, a tak budú prvý rohový kop v zápase zahrávať aj domáci Capkovia.
     
    42
    Kolínčania sa do zakončenia nedostali, pretože sa jeden z domácich hráčov previnil útočným faulom na Jannika Vestergaarda.
     
    43
    Veľká šanca Brém. Jannik Vestergaard poslal krásny, dlhý pas dopredu. Presne ním našiel Zlatka Junuzovića, ktorý zakončoval v páde strelou z prvej. Jeho pokus napokon obtrel ľavú žrď domácej brány.
     
    44
    Na druhej strane poslal nebezpečný center do šestnástky hostí Marcel Risse, no loptu odvrátil na rohový kop Papy Mison Djilobodji.
     
    45
    V prvom polčase sa prerušilo len minimálne, a tak je jedna nadstavená minúta logickým vyústením.
     
    45+1
    V nadstavenom čase mali Brémy výhodu rohového kopu, no do zakončenia sa ani jeden z hosťujúcich hráčov nedostal.
     
    45+2
    Po neúspešnom rohu Brém sa domáci vydali do rýchleho protiútoku. Anthony Modeste išiel prakticky od hranice 30 metrov sám na brankára, no jeho prízemnú strelu vytesnil Felix Wiedwald svojou ľavou nohou.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas máme za sebou. Tempo hry síce nebolo strhujúce, no pár zaujímavých šancí sme videli. Viac si ich vypracovali Brémy, ktoré hlavný rozhodca obral po "faule" Jannika Vestergaarda na brankára Tima Horna zrejme o regulárný gól. V závere mal veľkú šancu na druhej strane aj Anthony Modeste, no skvelý zákrok predviedol Felix Wiedwald. Druhý polčas sa začne približne o 15 minút-
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci tréner sa cez polčasovú prestávku rozhodol urobiť dve striedania. Do druhého polčasu nastúpil Juja Osako, ktorý nahradil Simona Zollera. Takisto končí aj Yannik Gerhardt, ktorého zastúpi Kevin Vogt.
     
    47
    V úvode druhého dejstva mali domáci výhodu rohového kopu, no žiaden hráč v bielom drese sa do koncovky nedostal.
     
    48
    Nový muž na ihrisku Kevin Vogt sa previnil nedovoleným zákrokom v súboji s Papym Misonom Djilobodjim.
     
    49
    Juja Osako hľadal dlhým pasom na druhej strane Marcela Risseho, no ten už loptu nestihol na hracej ploche. Odkopávať tak bude Felix Wiedwald.
     
    50
    Brémy pôsobia v druhom polčase zatiaľ ospalým dojmom, čo je pomerne prekvapujúce. Práve Werder totiž potrebuje zvýšiť aktivitu a skórovať.
     
    51
    Ďalším potrestaným mužom v dnešnom stretnutí je domáci kapitán Jonas Hector.
     
    52
    Felix Wiedwald bez najmenších problémov likviduje center z ľavej strany a zakladá útočnú akciu Brém. Obrana Kolína je už ale dobre sformovaná.
     
    53
    Papy Mison Djilobodji sa síce čuduje, no práve jeho zákrok posúdil hlavný rozhodca ako nedovolený. Všetko je to ale príliš ďaleko od brány Werderu.
     
    54
    V hlavičkovom súboji s Jannikom Vestergaardom síce uspel Anthony Modeste, no jeho zakončenie už bolo horšie. Nasleduje len odkop od brány hostí.
     
    55
    Theodor Gebre Selassie sa po pravej strane dostal k centru. Hľadal ním nabiehajúceho Fina Bartelsa, no ten sa previnil útočným faulom.
     
    56
    K nebezpečnému centru sa dostal Marcel Risse, no jeho pas smerujúci na Anthonyho Modestea odvrátil Papy Mison Djilobodji.
     
    57
    Na druhej strane sa presadil Fin Bartels, presnou prihrávkou našiel Zlatka Junuzovića, no ten v rozhodujúcom momente netrafil loptu ideálne.
     
    58
    Po aktivite Claudia Pizarra zahrávali Brémy rohový kop. Papy Mison Djilobodji sa dostal k hlavičke po centri od Zlatka Junuzovića, no z dobrej pozície minul bránu.
     
    59
    Dominique Heintz už nedokázal zachytiť loptu na hracej ploche. Napriek tomu športovo ďakuje svojmu spoluhráčovi za peknú myšlienku.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry. V Kolíne sme stále gól nevideli, čo nehrá do karát najmä zostupom ohrozeným Brémam. Tie majú na strelenie gólu ešte približne polhodinu.
     
    61
    Fin Bartels unikal obrane domáceho tímu. V poslednej chvíli ho zastavil len za cenu žltej karty dánsky obranca Frederik Sørensen.
     
    62
    Výborný zákrok v podaní Felixa Wiedwalda. Ten dokázal vyraziť strelu Leonarda Bittencourta z vnútra šestnástky na rohový kop. Domáci zakončovateľ burcuje fanúšikov Kolína.
     
    64
    Dominique Heintz sa po ľavej strane dostal k centru, keď ho nedôrazne bránil Theodor Gebre Selassie. Domácemu obrancovi ale center nevyšiel podľa predstáv.
     
    65
    Ďalší ofsajd v podaní futbalistov Kolína. Tentokrát sa v postavení mimo hry ocitol striedajúci japonský futbalista Juja Osako.
     
    66
    Opäť nám pribudlo nedovolených zákrokov. So svojim dôrazom to prehnal Marcel Risse, a tak bude rozohrávať Jannik Vestergaard.
     
    67
    Na trávniku sa teraz nehrá. Prebieha ošetrovanie Jonasa Hectora, ktorý zrejme dostal nejaký úder v súboji s Claudiom Pizarrom.
     
    68
    Nepresnosť v kombinácii futbalistov Brém. Hostia mali v druhom polčase obrovskú šancu, no zatiaľ ich výkon nie je dobrý.
     
    69
    Anthony Modeste sa dostával do šance, no tentokrát svoj únik nezakončil strelou. Výborne sa totiž vrátili Jannik Vestergaard a Santiago García.
     
    70
    Domáci rozohrali peknú rýchlu akciu. Po centri Dominiquea Heintza sa dostal k lopte Fin Bartels, ktorý ju radšej odkopol na rohový kop.
     
    71
    O niekoľko sekúnd neskôr vybojoval ďalší rohový kop Frederik Sørensen. Ten už beží zahrať Marcel Risse.
     
    72
    Dominic Maroh sa snažil nafilmovať pád v šestnástke, no spomalené zábery ukázali, že Papy Mison Djilobodji sa ho vôbec nedotkol. Hlavný rozhodca sa nenechal oklamať. Domáci obranca môže byť rád, že nedostal žltú kartu, inak by bol vylúčený.
     
    74
    Leonardo Bittencourt pekne prenikol po pravej strane, no jeho center na Juja Osaka bol príliš vysoký. Brémy tak zažehnali črtajúce sa nebezpečenstvo.
     
    75
    Striedanie v tíme 1. FC Köln: z ihriska odchádza Leonardo Bittencourt, prichádza Marcel Hartel.
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Levin Öztunali, prichádza Anthony Ujah.
     
    76
    Kolínčania teraz poriadne zavarili hosťujúcej obrane, no napokon sa nedostali do zakončenia. Juja Osako bol vytlačený mimo streleckej pozície.
     
    77
    Obrovská šanca domácich. Juja Osako poslal skvelý center na Anthonyho Modestea. Ten pálil volejom z prvej, no trafil len brankára Felixa Wiedwalda.
     
    78
    Theodor Gebre Selassie sa previnil nedovoleným zákrokom, a tak má Jonas Hector šancu poslať loptu do šestnástky súpera.
     
    79
    Tento priamy kop domácim nevyšiel. Naopak, do rýchleho brejku sa dostal Fin Bartlels, ktorý si napokon pomáhal nedovolene v súboji s Frederikom Sørensenom.
     
    81
    Center z pravej strany dokázal zablokovať Santiago García, no zrejme ho lopta zasiahla do hlavy. Hosťujúci hráč musí byť na trávniku ošetrovaný.
     
    82
    Tak zrejme to bude vážnejšie ako to na prvý pohľad vyzeralo. Hosťujúci hráč naďalej ostáva ležať na trávniku. To rozhodne nie je pekný pohľad.
     
    83
    Brémy budú striedať. Na trávnik zrejme príde Janek Sternberg, ktorý nahradí zraneného hráča.
     
    84
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Santiago García, prichádza Janek Sternberg.
     
    85
    Máme pred sebou posledných päť minút zápasu. Ak sa nemýlim, pre Brémy by tento zápas mohol priniesť prvé čisté konto v sezóne.
     
    86
    Claudio Pizarro sa previnil útočným faulom, a tak sa útočná akcia Brém musela skončiť.
     
    87
    Felix Wiedwald je hrdinom dnešného zápasu. Po tretíkrát dnes vychytal v čistej šanci Anthonyho Modestea. Domáci kanonier sa dostal za obranu, no z tesnej blízkosti trafil len brankára.
     
    88
    Brémy sa v dnešnom zápase zrejme uspokoja aj s remízou. Tá im ale v boji o záchranu príliš nepomôže. Werder môže tešiť aspoň fakt, že Stuttgart dnes zrejme bodovať nebude.
     
    89
    Záver zápasu sa viac-menej dohráva. O niečo aktívnejší sú ale domáci futbalisti.
     
    90
    Kolín spálil ďalšiu šancu na skórovanie. Marcel Risse parádnou spätnou prihrávkou našiel striedajúceho Marcela Hartela, no ten z tesnej blízkosti prestrelil bránu hostí.
     
    90+1
    V dnešnom zápase sa bude nadstavovať ešte päť minút, čo je dostatok času pre obe mužstvá.
     
    90+2
    Claudio Pizarro mohol rozhodnúť. Peruánčan sa dostal k strele z vnútra pokutového územia, no jeho strelu v poslednej chvíli zblokoval na rohový kop Dominic Maroh.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Claudio Pizarro, prichádza Maximilian Eggestein.
     
    90+4
    Anthony Ujah spadol v pokutovom území po kontakte s Marohom a Sørensenom. Pokutový kop sa ale nepíska!
     
    90+5
    Jonas Hector sa dostal do šance, no jeho pokus zblokoval na rohový kop Papy Mison Djilobodji.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný zápas je minulosťou. Stretnutie medzi Kolínom a Brémami sa skončilo remízou 0:0, ktorá nepomohla ani jednému tímu. Werder Brémy spadol na 16. pozíciu a v poslednom kole tak bude musieť poraziť Frankfurt. Ak sa tak nestane, Brémy po dlhých rokoch budú musieť opustiť najvyššiu nemeckú súťaž. Kolín nad Rýnom si takisto zahatal cestu do pohárovej Európy, keď klesol na 9. priečku. Najväčšie šance mal Anthony Modeste, no francúzskeho útočníka trikrát vychytal brankár Felix Wiedwald. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (17:30:10)

    Miroslav Kováčik

    Góly:

    Karty:   24. Maroh (KLN), 51. Hector (KLN), 61. F. Sørensen (KLN) – 38. Grillitsch (BRM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 2:8. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 20:20.
    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – F. Sørensen, Maroh, Mavraj, Heintz – Risse, Gerhardt (46. Vogt), Hector, Bittencourt (75. Hartel), Zoller (46. Osako) – Modeste.
    Náhradníci: Kessler – Olkowski, Mladenović, Vogt, Jojić, Hartel, Osako.

    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Vestergaard, Djilobodji, Santiago García (84. Sternberg) – Öztunali (75. Ujah), Fritz, Grillitsch, Junuzović, Bartels – C. Pizarro (90+3. Eggestein).
    Náhradníci: Tremmel – Ujah, Lorenzen, Eggestein, Fröde, Gálvez, Sternberg.

    Rozhodca: Felix Zwayer