Rayo Vallecano – Real Madrid 2:3 (kon.) | Atlético Madrid – Malaga 1:0 (kon.) | Barcelona – Gijón 6:0 (kon.)
Eibar – La Coruña 1:1 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
1:0 (0:0)
Malaga CF
Sobota 23.04.2016, 18:15Španielska LaLiga • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:15.
     
    Stále sa hovorí o Reale Madrid, ktorý sa dotiahol na čelo a o Barcelone, ktorá mu to "dovolila", ale trošičku sa zabúda, že v hre je aj Atlético Madrid a ako všetci veľmi dobre vieme, tento súper a môže byť ešte veľmi vážnym v hre o konečný triumf. Možno mu však v závere táto mierna zábudlivosť fanúšikov pomôže a potvrdí sa pravidlo: Kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva. Ak sa hovorilo o dueloch, v ktorých by teoreticky mohli tri tímy na popredných priečkach tabuľky do záveru sezóny mohli prísť o body, v súvislosti so "Simeone Hooligans" išlo najmä o duel na San Mamés. Trestom z Ligy majstrov poznačený Fernando Torres si však zlosť, ktorú nemohol dať do odvety štvrťfinále proti Barcelone "vybil" v Baskicku a jediným presným zásahom zápasu rozhodol a troch bodoch pre svoj celok. Do konca sezóny už "Atletov" čakajú len (prinajhoršom) hrateľní súperi. Uvidíme však, či ich nejakým spôsobom neovplyvní semifinále Ligy majstrov a dva zápasy s Bayernom.

    Proti Málage a asi ani v úvodnom dueli semifinále LM nebude môcť hlavný kormidelník počítať s oporou (nie len) defenzívy, Diegom Godínom.

    Najlepší strelci

    1. Griezmann 20
    2. Torres 9
    3. Koke 5
    4. Correa, Carrasco, Saúl 4
    5. Partey 2
     
    Čo k Málage... No zas to bude asi pokojný stred, nijako nevynikli, ale ani nesklamali. Po páde miliónového projektu a príchodoch niekoľkých hviezd sa z tímu z juhu krajiny stáva opäť taký lepší priemerný klub, ktorý sem-tam potrápi favoritov, niekedy stratí so slabšími a v konečnom dôsledku zakotví v strede tabuľky. Čo sa týka porovnania strelených a inkasovaných gólov, tak tu je Málaga najvyrovnanejším tímom z celej ligy, pretože ich dala presne 31 a dostala rovnaký počet. Zároveň to však je boj protikladov. Na jednej strane je takmer neuveriteľné, že menej gólov dostali len všetky tímy z prvej štvorky, a síce Atlético Madrid (16), Barcelona (29), Real Madrid (30) a Villarreal je na tom rovnako (31), lenže otočme mincu. Nik ich nedal menej! 31 strelených gólov je zatiaľ minimum a na tejto cifre okrem Málagy sú aj dva posledné tímy (Getafe & Levante) a dvanástky Betis Sevilla. Každému tak asi dôjde, kde je najväčší problém a kde Andalúzania mohli byť, ak by mali lepšiu ofenzívu. Koniec koncov, tento fakt sa podpísal aj v predposlednom ich ligovom zápase. Zhruba osem gólových možností zostalo nevyužitých a tak sa Bilbau stačilo presadiť jediný raz. Najlepším strelcom tímu je Brazílčan Charles, ktorý dal desať gólov, teda zhruba tretinu z celkového počtu. Za ním nasleduje diera a potom štvorgóloví Čop s Juanpim. Po dva presné zásahy sa podarilo streliť Camachovi, Santa Cruzovi a Albentosovi.

    Len štyri tímy majú najlepšieho strelca a menším počtom strelených gólov, ako je desať Charlesovýh a to sú: Espanyol (Caicedo & Peréz 7), Getafe (Sarabia 7), Levante (Deyverson 9) a Las Palmas (Willian José 8).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Zápas sa nám rozbieha len veľmi pomaly, oba tímy sa začínajú rozohrávať.
     
    5
    Prihrávka dopredu hľadala na hrote Čopa, lenže ten sa jej nedokázal zmocniť, pretože bol dobre bránený.
     
    7
    Filipe Luís dostal loptu do krídla, kde mal veľmi veľa priestoru, ale nedokázal presne nájsť Torresa v šestnástke súpera. Camacho veľmi dobre získal loptu.
     
    8
    Kombinácia Málagy na krídle bola príliš okatá, domáci loptu vypichli, no nevyrazili dopredu. Dokonca z toho bude roh pre hostí.
     
    9
    Center do malého vápna odvrátila pozorná domáca defenzíva len na ďalší rohový kop, ten už ale dostali obrancovia Atlética do bezpečia.
     
    12
    Miguel Torres vhadzoval vedľa šestnástky súpera aut, lenže musel poslať loptu iba dozadu.
     
    13
    Duje Čop napriahol spoza šestnástky a donútil Oblaka k dôležitému zákroku. Slovinec dokázal vyraziť na rohový kop.
     
    14
    Center po zemi zľava prešiel až neuveriteľne ľahko cez niekoľkých hráčov, teda všetkých, v šestnástke hostí a pristál na nohe Griezmanna, ktorý netrafil prázdnu časť brány.
     
    16
    Miguel Torres zľava poslal loptu do stredu na Recia, ktorý si všimol nábeh Fornalsa, lenže lopta skončila len u Oblaka.
     
    17
    Fernando Torres padá po faule a do šestnástky Málagy tak priletí center z krídla.
     
    18
    A bol kopnutý dosť dobre, pretože po ďalšom teči musel brankár Ochoa vyrážať loptu spod brvna.
     
    20
    Hráči hostí sa už veľmi dlho držia pri lopte. Kombináciou od Ochou sa posúvajú smerom do šestnástky, kde nakoniec preletel center, lenže Charlesova hlavička nemohla Oblaka ohroziť.
     
    21
    Welington zastavil Torresa, keď vystúpil a vypichol mu loptu, ktorú však následne radšej, aby to nebol roh, poslal do autu.
     
    22
    Prihrávka do šestnástky hostí našla Griezmanna a ten chcel ešte posunúť do protipohybu obrancov na Torresa, avšak ten už zakončiť nedokázal, pretože Welington na poslednú chvíľu vystrčil nohu.
     
    24
    Pretiahnutý center z rohového kopu končí za šestnástkou Atlética a jeden z hostí sa pokúsil dohnať stratenú loptu, no fauloval.
     
    25
    Žltú kartu dostáva Charles (Málaga CF).
    25. Charles (MLG)
     
    26
    Welington potreboval ošetrenie a teraz v doprovode lekárov odchádza za čiarou. Vyzerá to tak, že sa vráti do hry.
     
    28
    Torres sa po krídle snažil prejsť do šestnástky Málagy, lenže počas toho ho zastavil stopér Welington a píska sa priamy kop, aj keď domáci chceli výhodu.
     
    29
    Center do pokutového územia nenašiel svojho adresáta. Lopta vypadla von a prešla bez dotyku za bránkovú čiaru.
     
    32
    Miguel Torres zahral rukou, keď sa snažil zastaviť center Juanfrana sprava. Žltá karta to nebude.
     
    33
    Griezmannova centrová lopta končí v náručí Ochou, ktorý vyskočil vyššie, ako jeden z pásikavých dresov a kryje.
     
    35
    Torresova akcia končí rohovým kopom, lenže domácim v tomto zápase štandardky nejdú a to ani teraz. Centrovaná lopta od rohovej zástavky opäť nebola zakončená.
     
    36
    Juanfran si to z krídla hodil do šestnástky súpera, no hneď mu bola lopta odstrelená. Po následnom centri sa však takmer dostal k zakončeniu Torres, ktorý len o centimetre nedočiahol na loptu pred Ochoom.
     
    39
    Ćop prudko centroval, skôr to bolo niečo približujúce sa k strele. Veľmi dobrý zákrok si v tejto situácií pripísal stopér Hernández.
     
    40
    Akciu Atlética Madrid prekazil ofsajd, v ktorom sa objavil Fernando Torres.
     
    43
    Strela Ferreiru-Carrasca z nejakých dvadsiatich metrov mohla mať pri troche šťastia gólové parametre, lenže mexický gólman Ochoa ukázal svoje kvality.
     
    45
    Spomínaný belgický záložník musel byť ošetrovaný, ale do hry sa pravdepodobne vráti.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Po pase na Saúla Atlético prichádza o loptu a preto sa hra otáča na druhú stranu, avšak pas na Charlesa končí u Oblaka.
     
    48
    Lopta sa pohybuje v strede ihriska medzi hráčmi oboch celkov a zo začiatku druhého dejstvo to je zatiaľ veľmi rozhárané.
     
    49
    Center sprava do šestnástky Atlética odvrátil odkopom Juanfran a domáci sa pohybujú smerom k bráne Ochou,
     
    50
    Mexický gólman Ochoa drží loptu vo svojich rukaviciach, ale nebolo to po nijako náročnom zákroku.
     
    51
    Veľmi dobrá strela Saúla končí tesne vedľa brány Ochou. Center do šestnástky sklepol jeden z hráčov domácich a mladý Španiel zahodil veľmi dobrú možnosť.
     
    53
    Gabi pristúpil v strede poľa k lopte veľmi ľahostajne, čo viedlo k jej strate. Dopredu vyrazil na vlastnú päsť Recio, proti presile stratil.
     
    54
    Žltú kartu dostáva José Giménez (Atlético Madrid).
     
    55
    Reciov center sa premenil na prudký center a pred doletom do šestnástky zmorfoval na strelu, ale tá bránu nakoniec minula, takže Oblak zasahovať nemusel.
     
    56
    Center do šestnástky hostí sa odrazil pred šestnástku, odkiaľ vypálil Fernando Torres nad a evidentne to mal byť rohový kop, po teči hostí, lenže to hlavný arbiter nevidel.
     
    57
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Yannick Ferreira-Carrasco, prichádza Ángel Correa.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Fernando Torres (Atlético Madrid).
     
    58
    Emócie v druhom polčase boli na celkom vysokej úrovni, ale dúfajme, že postupom času sa budeme viac venovať futbalu.
     
    59
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Ricardo Horta, prichádza Gonzalo Castro.
     
    61
    Po centri z pravej strany do šestnástky Málagy, ktorý neprešiel, nasleduje rohový kop.
     
    62
    Fernando Torres sa oprel do lopty z voleja, lenže trafil len Welingtona a od neho ide lopta do bezpečia.
     
    63
    Atlético dalo gól!
    Šťastná ruka Diega Simeoneho, jeho žolík z lavičky otvára skóre. ÁNGEL CORREA sa pred šestnástkou fantasticky uvoľnil a tečovanou strelou k žrdi nedal Ochoovi šancu.
    63. Ángel Correa (ATM) - 1:0
     
    64
    Domáci pokračujú v nápore a okamžite po góle získali ďalší roh. Griezmann sa dostal k zakončeniu, loptu poslal nad bránu.
     
    66
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Augusto Fernández.
    66.
     
    66
    Saúl sa veľmi pekne uvoľnil na hranici šestnástky, teda na jej rohu, k strele a ešte lepšie vystrelil. Mieril to na zadnú žrď, ktorú o niekoľko malých čísel minul.
     
    68
    Koke poslal kolmicu za obranu Málagy na Fernanda Torresa, ktorý sa takmer dostal do obrovskej šanci, lenže chýbalo mu niekoľko krokov.
     
    70
    Rosales nedokázal spracovať prihrávku doprava a pokazil tým pádom celú akciu hostí, ktorá, ako sa zdalo, mohla byť zaujímavá.
     
    72
    Correa na zemi po zbytočnom zákroku, dostal tam slušný hokejový svet, karta pre hráča hostí nepríde.
     
    73
    Kokeho veľmi dobrý a prudký center do malého vápna dokázal dostať na roh Camacho a to aj napriek menším zdravotným problémom. Bude ale v poriadku.
     
    74
    Rohový kop sám o sebe nič nepriniesol a tak sa snažil ešte niečo vymyslieť za šestnástkou Gabi. Jeho veľmi dobre trafený volej smeroval k žrdi, Ochoa bol na mieste.
     
    76
    Hernández v obetavom zákroku odstránil center sprava do šestnástky Atlética síce len do autu, no domáci sa k lopte následne veľmi rýchlo dostali.
     
    77
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Duje Čop, prichádza Roque Santa Cruz.
     
    78
    Ángel Correa mohol upokojiť svoj tím ďalším gólom, lenže tentoraz si jeho dravý prienik a následné zakončenie spred Ochou cestu do brány nedostalo. Argentínčan poslal loptu iba nad.
     
    79
    Filipe Luís sa fantasticky dostal cez Albentosu, ktorému nasadil jasle k šestnástke, avšak center mu hostia zrazili na roh.
     
    81
    Rosales dostal loptu doprava, ale okamžite mu ju domáci, konkrétne Filip Luís, zobrali a vyrazili dopredu. Ďaleko nezašli, práve ľavý bek Atlética v strede poľa fauloval.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Filipe Luís (Atlético Madrid).
     
    83
    Hra nám dostala šťavu, pretože hostia s veľkou verbou vyrazili dopredu a domáci sa im v tom silou-mocou snažili zabrániť, takže sme videli niekoľko tvrdších súbojov. Všetko sa zaobišlo bez odpískania faulu.
     
    84
    Veľmi dlhé autové vhadzovanie končí v náručí Oblaka, lenže Charlesovi chýbalo hrozne málo, aby loptu pred Slovincom zasiahol.
     
    86
    Fernando Torres bol na hranici šestnástky súpera zastavený tak dobre, že po odkope Albentosu sa od neho lopta odráža do autu, čiže aut pre hostí.
     
    86
    Kolmica do šestnástky hostí na Correu prešla a ten sa razom ocitol pred Ochoom, avšak Mexičan vybehol, zmenšil uhol a vyrazil.
     
    87
    Veľmi dobrá strela Recia z nejakých 25 metrov pred Oblakom skočila a Slovinec len s veľkými problémami zabránil jej prechodu do brány. Filipe Luís následne odpratal do bezpečia.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Recio (Málaga CF).
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Veľmi dobrý center Correu sprava odvrátil pred Torresom Albentosa v poslednej chvíli, inak by to bola veľká šanca.
     
    90+2
    Chory Castro sa ocitá na trávniku po kontakte s protihráčom. Dožaduje sa faulu, nič také nehrozí. Aspoň nie u hlavného arbitra.
     
    90+3
    Koke s Torresom išli dva na jedného, lenže po prihrávke záložníka na útočníka sa Fernando zamotal a vystrelil z otočky za pomoci teču nad bránu.
     
    90+3
    Koniec zápasu. (20:06:04)

    Matej Kubove

    Góly: 63. Á. Correa

    Karty:   54. J. Giménez (ATM), 57. F. Torres (ATM), 82. Luís (ATM) – 25. Charles (MLG), 28. Weligton (MLG), 89. Recio (MLG)


    Atlético Madrid: Oblak – Luís, Hernández, J. Giménez, Torres Juanfran – Ferreira-Carrasco (57. Á. Correa), Ñíguez, Gabi, Koke – F. Torres, Griezmann (66. Augusto Fernández).
    Náhradníci: Moyà – Á. Correa, Augusto Fernández, Gámez, Savić, Partey, Vietto.

    Malaga CF: Ochoa – Rosales, Albentosa, Weligton, Miguel Torres – Fornals, Recio, Camacho, Horta (59. G. Castro) – Charles, Čop (77. Santa Cruz).
    Náhradníci: A. Escandell – Añor, Atsu, G. Castro, Duda, Santa Cruz, Ricca.