Manchester City – Stoke City 4:0 (kon.) | Bournemouth – Chelsea 1:4 (kon.) | Liverpool – Newcastle 2:2 (kon.)
Aston Villa – Southampton 2:4 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
2:4 (1:2)
Southampton FC
Sobota 23.04.2016, 16:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Na Britských ostrovoch sa Premier League blíži k finišu, cez víkend sa odohrá tridsiate piate kolo a vo Villa Parku v Birminghame, s kapacitou 42.783 divákov, privítajú FC Southampton.

    Aston Villa Football Club svoje účinkovanie v prebiehajúcej sezóne nezvládol, so ziskom šestnástich bodov sa nachádza na beznádejne poslednom mieste tabuľky a už s určitosťou vie, že elitnú klubovú spoločnosť minimálne na jeden rok opustí. Aston Villa v štatistikách kraľuje ešte v dvoch ukazovateľoch. Má najslabšiu ofenzívu – doposiaľ kontá súperov zaťažila len dvadsiatimi tromi gólmi, a naopak, má najhoršiu defenzívu v súťaži – keď ich brankár lovil loptu zo siete až šesťdesiat päť krát. No a máme tu odpoveď na otázku, prečo je Aston Villa na dne pelotónu Premier League.

    Southampton Football Club si na rozdiel od svojho hostiteľa vedie v súťaži veľmi dobre a stále siaha po účasti v pohárovej Európe. Do tabuľky formy zapísal desať bodov a víťazstvo v Birminghame by malo byť povinnou jazdou. Hostia aj majú domácim čo oplácať, veď vo februári sa na juhu Anglicka zrodila remíza v pomere 1:1, keď domáci v druhom polčase zmazali prvopolčasové manko hostí.

    Favoritova zápasu poznáme, bookmakeri tento duel ohodnotili číselným vyjadrením 5,90 – 3,70 – 1,60 a to ešte kurzy v priebehu týždňa upravovali. Kurz na úspech hostí nabral smer nadol, kurzy na víťazstvo domácich či deľbu bodov zasa opačný smer.

    Aktuálne dianie na hracej ploche vo Villa Parku v Birmighame vám v sobotu popoludní prinesieme krátkymi písanými vstupmi v našom on-line prenose.
     
    Úvodné zostavy:

    Aston Villa FC:

    Guzan – Hutton, Richards (C), Lescott, Cissokho – C. Sánchez, A. Westwood, Gueye – Bacuna, J. Ayew, Sinclair

    Náhradníci:

    Bunn – Veretout, Gil, Lyden, Gestede, Grealish, Toner

    Southampton FC:

    Forster – Soares, Fonte (C), van Dijk, Bertrand – Wanyama, Romeu – Tadić, S. Davis, Jay Rodriguez – Long

    Náhradníci:

    Stekelenburg – Jošida, Clasie, Mané, Martina, Ward-Prowse, Pellè

    Rozhodca:

    Swarbrick – Garratt, Wilkes.
     
    Oba tímy už máme na ihrisku, domáci nastúpia na zápas v tradičných karmínových dresoch, hostia v červeno-bielych pruhovaných dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia rozohrali úvodným výkopom dnešné meranie síl a s loptou kombinujú na svojich kopačkách zatiaľ len v okolí stredového kruhu.
     
    2
    Hostia za stredovou čiarou loptu stratili a rovnako tak dopadli domáci, hostia pôjdu do akcie.
     
    2
    Obrovská šanca hostí, do pokutového územia s loptou vbehol z ľavej strany Long, nachystal si ju na zakončenie a pravačkou opečiatkoval brvno bránky domácich!
     
    4
    Hostia aktívnejším tímom a teraz si po akcii na ľavej strane vybojovali rohový kop.
     
    4
    Loptu zahrali pred bránku za malé vápno, Guzan vybehol ďaleko z bránky a balón vyboxoval do bezpečia.
     
    5
    Aston Villa sa snažila o brejk, Romeu fauloval Ayewa, loptu však domáci dobre nerozohrali.
     
    6
    Southampton po sérii prihrávok z pravej strany dostal loptu pred bránku, no ohroziť ju nedokázal, domáci sa ubránili a vyrazili do akcie.
     
    7
    Bacuna zahral voľný priamy kop, no loptu napálil len do dobre postaveného múru z hráčov hostí.
     
    8
    Aston Villa dohrávala svoju akciu pri veľkom vápne hostí, loptu do priestoru bránky po zemi poslal Ayew, Forster ju v páde na zem poľahky zneškodnil.
     
    9
    Davis zahral z ľavej strany voľný priamy kop loptou do pokutového územia, vo výskoku sa zrazili Long a Richards, lopta skončila za bránkovou čiarou, Swarbrick nariadil odkop od bránky domácich.
     
    11
    Ošetrovať sme napokon nemuseli, obaja hráči po konzultácii s hlavným rozhodcom zápasu budú pokračovať v hre. Hostia teraz zahrali malú domov od stredového kruhu.
     
    12
    Ayew sa snažil vyškoliť bekov hostí na pravej strane, podarilo sa mu dokonca aj vystreliť, loptu však poslal len do bočnej siete Forsterovej bránky.
     
    12
    Rýchla akcia hostí skončila skôr, ako sa začala, Long bol prichytený v ofsajdovej pasci.
     
    14
    Domáci zahrali dlhú malú domov, Guzan však odkopom lopty za stredovú čiaru do akcie svojich spoluhráčov neposlal.
     
    15
    Southampton dal gól!
    Hostia na ľavej strane vhadzovali loptu do hry, center na malé vápno poslal Bertrand a SHANE LONG hlavou loptu chladnokrvne poslal do siete.
    15. Shane Long - 0:1
     
    17
    Hostia naďalej aktívnejší na lopte, Rodriguez vybojoval na pravej strane rohový kop. Loptu zahrali hostia pred bránku, no presadiť sa na malom vápne nedokázali.
     
    18
    Long dlhú loptu do voľného priestoru na ľavú stranu nespracoval, Swarbrick mu píska útočný faul a loptu do hry rozohrá gólman domácich Guzan.
     
    20
    Pri stredovom kruhu píska Swarbrick útočný faul hráčom Southamptonu.
     
    21
    Hutton poslal loptu do ohňa z pravej strany, prvý balón hostia ešte odvrátili do bezpečia, druhý center už sadol na hlavu Bacunu, ktorý však loptu poslal mimo priestor Forsterovej bránky.
     
    23
    Hostia vyrobili akciu po ľavej strane, lopta bola centrovaná pred bránku, hlavičkové zakončenie Tadića však vrásky na čele Guzana neurobilo.
     
    25
    Tadić poslal loptu na pravú stranu do pokutového územia, Rodriguez center pred bránku neposlal, domáci loptu zblokovali na rohový kop.
     
    26
    Z rohového kopu hostia nič nezískali, domáci loptu vyhlavičkovali do bezpečia a ich brejk sa skončil pri stredovej čiare.
     
    27
    Tadić centrom z pravej strany hľadal pred bránkou hlavu Rodrigueza, nepodarilo sa mu to, loptu do hry výkopom z rúk pošle Guzan.
     
    28
    Romeu vyškolil útočníkov domácich na pravej strane, loptu im zobral a založil kombinačnú akciu hostí, ktorá však skončila dlhou loptou v náručí Guzana.
     
    29
    Hostia to skúsili dlhou loptou, nikto však na ňu nereagoval a tak sme videli dlhú „malú domov“ Guzanovi.
     
    30
    Z pravej strany zahrali hostia rohový kop nakrátko, následný center sa po hlavičkových súbojoch dostal k van Dijkovi, ktorý pravačkou opečiatkoval pravú žrď Guzanovej bránky!
    30. Virgil van Dijk svoju loptu oprel o žrď domácej bránky
     
    32
    Swarbrick musel teraz hru prerušiť a hosťom píska pred veľkým vápnom domácich útočný faul.
     
    33
    Rodriguez teraz Longa do brejku neposlal, defenzíva domácich jeho úmysel vystihla a loptu dostala pod svoju kontrolu.
     
    34
    Hostia to opäť skúsili na brejk, Westwood však bol pri lopte skôr, poslal malú domov Guzanovi a ten loptu odkopol za postrannú čiaru.
     
    34
    Log sa radoval z druhého svojho dnešného gólu, no arbitri mu radosť pokazili, gól platiť nemôže, Shane Long bol totiž v ofsajde.
     
    35
    Sinclair sa oprel do lopty na ľavej strane, vystrelil spoza šestnástky po zemi, no minul bránku hostí.
     
    36
    Cissokhov center z ľavej strany defenzíva hostí upratala za bránkovú čiaru.
     
    37
    Domáci poslali loptu na malé vápno, lopta však našla len hráčov v pruhovaných dresoch a tak hostia poľahky loptu dostali do bezpečia.
     
    38
    Pekná akcia domácich skončila streleckým zakončením Westwooda, ktorý loptu z pravej strany poslanú pred bránku usmernil len do Forsterovho koša.
     
    39
    Southampton dal gól!
    Brejková akcia hostí slávi úspech, Long Guzana ešte neprekonal, gólman mu loptu vyrazil do strany, no Shane ju poslal pred bránku, našiel nohu DUŠANA TADIĆA a ten už nemal problém loptu usmerniť do bránky.
    39. Dušan Tadić - 0:2
     
    41
    Domáci sa aj napriek zlému vývoju zápasu stále snažia o útočný futbal, Cissokho na ľavej strane vybojoval ďalší rohový kop.
     
    42
    Ani z tohto rohového kopu sa domáci radovať nebudú, loptu na malé vápno dostal na hlavu Ayew, jeho zakončenie ale bolo veľmi nepresné.
     
    43
    Na ľavej strane sa snažil presadiť Long, nevyšlo mu to, vybojoval však rohový kop pre svoj tím.
     
    44
    Hostia loptu zahrali na bližšiu žrď, tam však boli v prevahe hráči domáceho klubu a loptu poľahky poslali mimo svoje pokutové územie.
     
    45
    Publikum sa na svojich chlapcov hnevá, Aston Villa teraz pokazila center do veľkého vápna z ľavej strany nepresnou loptou.
     
    45+1
    Aston Villa dala gól!
    Ayew poslal center z ľavej strany do veľkého vápna, defenzíva hostí loptu nedokázala upratať do bezpečia, k odrazenej lopte sa dostal ASHLEY WESTWOOD a gólom do šatne vykresal pre svojich akú-takú iskierku nádeje na dobrý výsledok.
    45+1. Ashley Westwood - 1:2
     
    45+2
    Publikum si konečne zakričalo gól a aspoň nemusí počas prestávky opustiť tribúny Villa Parku.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas zápasu bol jasne v rukách hostí, ktorí sa dvomi gólmi dostali do pohody a domácich k ohrozeniu svojej bránky prakticky nepúšťali. Až v samom závere vyšla akcia, po ktorej gólom do šatne Westwood znížil stav zápasu. O všetkom sa tak rozhodne v druhej polovici duelu, hostia majú nakročené za ziskom troch bodov.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 17:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Victor Wanyama, prichádza Jordy Clasie.
     
    46
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Micah Richards, prichádza Kevin Toner.
     
    46
    Domáci rozohrali druhú polovicu duelu, pri rohovej zástavke hostia neuspeli, autové vhadzovanie pre Aston Villa.
     
    47
    Akcia hosťom na pravej strane nevyšla podľa predstáv, loptu budú mať pod kontrolou na nejaký ten čas domáci.
     
    49
    Trochu nepresností a to na oboch stranách, s loptou hráme teraz v okolí stredového kruhu, aj keď hostia si v rozohrávke pomáhajú malými domov Forsterovi.
     
    50
    Na ľavej strane vhadzovali hostia loptu do hry, Sánchez ju na malom vápne usmernil za bránkovú čiaru.
     
    51
    Z rohového kopu zahraného loptou na bližšiu žrď k zakončeniu nedošlo, domáci loptu opäť poslali za bránkovú čiaru.
     
    51
    Southampton opakovaný rohový kop zahral nakrátko, s následným centrom do veľkého štvorca si defenzíva domácich hravo poradila.
     
    53
    Hostia sa previnili pri stredovej čiare faulom a Swarbrick tak loptu odovzdáva hráčom Aston Villa.
     
    54
    Akcia domácich stroskotala za stredovým kruhom a s loptou vpred postupujú hráči Southamptonu.
     
    55
    Southampton kontroluje loptu na svojich kopačkách a veru nikam sa neponáhľa.
     
    56
    Pri stredovom kruhu si rukami pomohol Gueye, loptu budú mať hostia.
     
    56
    Long dostal pred bránku loptu z pravej strany, zakončil nožničkami, Guzan jeho balón vytlačil na rohový kop.
     
    57
    Southampton zahral loptu pred bránku, domáci ju na čas dostali za svoj veľký štvorec, k zakončeniu sa však dostal Tadić, Guzan loptu vyboxoval na malom vápne do bezpečia.
     
    58
    Hutton si na ľavej strane pomohol v bránení faulom, dostal žltú kartu a hostia majú k dispozícii štandardku.
     
    59
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Jordan Ayew, prichádza Rudy Gestede.
     
    59
    Umne zahraný voľný priamy kop priamo na bránku, Guzan loptu vyboxoval za bránkovú čiaru.
     
    60
    Davis zahral rohový kop a poslal loptu pred bránku, s hlavičkou Longa si však Guzan poľahky poradil, loptu zneškodnil a poslal do akcie svoj tím.
     
    60
    Aj na druhej strane sme videli slušný strelecký pokus v podaní Gueyeho, Forster však loptu bezpečne zneškodnil.
     
    62
    Bacuna po rýchlej akcii domácich centroval z pravej strany, jeho balón ale adresáta nenašiel, odkop od bránky bude realizovať Forster.
     
    63
    Brejková akcia domácich skončila pred veľkým vápnom hostí a tá brejková hostí zasa vo veľkom vápne domácich.
     
    64
    Rodriguez center pred veľkým vápnom domácich pokazil, Aston Villa loptu poslala až za stredovú čiaru do bezpečia.
     
    65
    Guzan majiteľom lopty, do akcie pošle svojich spoluhráčov, ktorí sa stále snažia predvádzať útočný futbal.
     
    66
    Sinclair predviedol úžasné sólo a obišiel s loptou až siedmich hráčov hostí, no center z pravej strany na hranicu veľkého vápna už pokazil.
     
    66
    Cissokho poslal loptu z ľavej strany pred bránku, k hlavičkovému zakončeniu sa dostal Gestede, lopta len tesne preletela ponad brvno Forsterovej bránky.
     
    68
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Carlos Sánchez, prichádza Jack Grealish.
     
    69
    Domáci neuspeli na pravej strane pri veľkom vápne hostí, Southampton sa snažil o brejk, svoju loptu však pokazil.
     
    70
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Jay Rodriguez, prichádza Sadio Mané.
     
    71
    Southampton dal gól!
    Southampton sa dostal do brejku, Long si zasekol loptu na hranici veľkého vápna, poslal ju na stred a DUŠAN TADIĆ ľavačkou po zemi do rohu bránky zakončil.
    71. Dušan Tadić - 1:3
     
    72
    Aston Villa sa snaží hrať útočný futbal, brejk však vyšiel hráčom Southamptonu, ktorí opäť odskakujú domácim na dva góly.
     
    73
    Aston Villa teraz neuspela v akcii na ľavej strane, Villa Park si pozrie odkop od bránky v podaní Forstera.
     
    75
    Southampton drží loptu na svojich kopačkách a teraz sa previnil na malom vápne útočným faulom, loptu budú mať k dispozícii domáci hráči.
     
    77
    Hutton po ošetrovaní opúšťa na čas hraciu plochu a budeme pokračovať v hre.
     
    77
    Fans domácich neustále skandujú a takmer každý z nich drží v rukách tabuľku s nápisom – proud history, what future...
     
    78
    Hostia sa snažili udrieť po ľavej strane, loptu do bezpečia spred prázdnej bránky na malom vápne poslal Cissokho.
     
    79
    Z ľavej strany zahrával Southampton rohový kop, nič z neho nevyťažil, domáci loptu poslali do bezpečia až za stredovú čiaru.
     
    79
    Center Davisa z pravej strany pred bránku na malom vápne zneškodnil Guzan, ktorý na čas loptu vyboxoval mimo pokutové územie domácich.
     
    80
    Davis z pravej strany poslal loptu pred bránku, Guzan ju vyrazil len na nohu Longa, ktorý zostal svojou šancou prekvapený a loptu poslal nad bránku domácich.
     
    81
    Manému píska Swarbrick pri rohovej zástavke na ľavej strane útočný faul.
     
    82
    Clasie skončil po súboji s Gueyem za stredovým kruhom na zemi, lopta pre hostí.
     
    82
    Gueye za svoj faul druhým potrestaným mužom zápasu.
     
    84
    Vidíme už len futbal na jednu bránku, Guzan teraz zmaril zakončenie hosťom, defenzíva Aston Villy pekne rozhodená.
     
    84
    Sinclair vystrelil z pravej strany po individuálnej akcii, Forster priestor pri žrdi vykryl a loptu poslal za bránkovú čiaru.
     
    85
    Aston Villa dala gól!
    Domáci zahrali loptu na bližšiu žrď, hostia ju vyhlavičkovali mimo veľké vápno, následný center však našiel ASHLEY WESTWOODA, ktorý prepálil všetko, čo mu v ceste stálo.
    85. Ashley Westwood - 2:3
     
    86
    Aston Villa sa snažila opäť o brejkovú akciu, center z ľavej strany pred bránku však adresáta nenašiel.
     
    87
    Southampton FC poľavil vo svojej aktivite a s loptou na kopačkách v snahe vyrovnať kombinujú domáci borci.
     
    88
    Long sa chytá za hlavu, Tadić mu poslal loptu na zakončenie, no kým si ju nachystal na pravačku, jeden z domácich sa stihol včas vrátiť a loptu poslal za bránkovú čiaru.
     
    89
    Westwood dostal loptu na pravú stranu do voľného priestoru, vybojoval aspoň autové vhadzovanie.
     
    90
    Domáci sa zbehli do veľkého štvorca hostí, dlhé autové vhadzovanie však hráči v pruhovaných dresoch upratali do bezpečia. Nad základný hrací čas arbitri pridali ešte päť minút.
     
    90+1
    Dnešné stretnutie sleduje 29.729 divákov, podarí sa domácim v závere vyrovnať?
     
    90+1
    Tadić neuspel v snahe na pravej strane, loptu do hry z malého vápna rozohrá Guzan.
     
    90+2
    Útočný faul hosťom píska Swarbrick, loptu dostali k dispozícii domáci hráči.
     
    90+3
    Aston Villa kombinuje s loptou pred veľkým vápnom hostí, Grealish sa rozhodol vystreliť spoza šestnástky, jeho lopta starosti Forsterovi neurobila.
     
    90+4
    Southampton dal gól!
    Postupný útok po pravej strane hostia zakončili gólom, center na malé vápno dostal na hlavu SADIO MANÉ, ktorý loptu poslal k vzdialenejšej žrdi Guzanovej bránky.
    90+4. Sadio Mané (SOT) - 2:4
     
    90+5
    Domáci si v závere zápasu vypracovali ešte gólovú príležitosť, lopta bola poslaná medzi tri žrde, Forster ju však dokázal reflexívne vyraziť späť do hry a následne ju defenzíva hostí upratala za bránkovú čiaru.
     
    90+6
    Domáci zahrali loptu na malé vápno, hostia ju pohotovo odvrátili mimo svoje pokutové územie, je po zápase.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Zápas vo Villa Parku napokon priniesol menšiu drámu, domáci sa snažili o vyrovnanie, no udreli po brejku hostia. Westwood kontaktným gólom vrátil Aston Villu do hry, no boli to opäť hostia, ktorí pridali do siete domácich gólovú poistku a právom si tak z Birminghamu odvezú všetky tri body. Pekný podvečer všetkým priaznivcom športu želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (17:57:32)

    Vladimír Korduliak

    Góly: 45+1. A. Westwood, 85. A. Westwood – 15. Long, 39. Tadić, 71. Tadić, 90+4. Mané

    Karty:   58. Hutton (ASV), 82. Gueye (ASV)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 7:6. Rohy: 6:11. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 8:9.
    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Richards (C) (46. Toner), Lescott (C), Cissokho – C. Sánchez (68. Grealish), A. Westwood, Gueye – Bacuna, J. Ayew (59. Gestede), Sinclair.
    Náhradníci: Bunn – Veretout, Gil, Lyden, Gestede, Grealish, Toner.

    Southampton FC: Forster – Soares, Fonte (C), van Dijk, Bertrand – Wanyama (46. Clasie), Romeu – Tadić, S. Davis, Long – Jay Rodriguez (70. Mané).
    Náhradníci: Stekelenburg – Jošida, Clasie, Mané, Martina, Ward-Prowse, Pellè.

    Rozhodca: Swarbrick – Garratt, Wilkes

    Diváci: 29.729