Waregem – Genk 1:2 (kon.) | Lokeren – Sint-Truiden 1:0 (kon.) | Waasland-Beveren – Kortrijk 2:3 (kon.)
Mechelen – Charleroi 2:3 (kon.)
koniec
Sporting Lokeren
1:0 (0:0)
Sint-Truiden VV
cz Sobota 16.04.2016, 20:00 • Daknamstadion, Lokeren • Belgická Jupiler Pro League
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Lokeren čeká v sobotu večer důležitý zápas, ve kterém přivítá na svém hřišti v boji o UEFA Europa League Sint-Truiden. Hosté se nachází v čtyřčlenné skupině na posledním místě, zatímco Lokeren je druhý s tříbodovou ztrátou na zatím bezchybný a suverénní Mechelen. Všechny týmy mají odehrány dva zápasy.
     
    Lokeren:

    Lokeren zůstává ve hře o UEFA Europa League, proti Sint-Truidenu však potřebuje zvítězit, aby si upevnil pozici na druhém místě. Carlos je mimo hru, zatímco slovenský fotbalista Ňinaj bude hrát po boku Ignassona. Zkušený Ngolok nastoupí ve středu zálohy s Rassoulem a Overmeirem. Do utkání nezasáhne Marić, který si odpykává trest za červenou kartu.
     
    Sint-Truiden:

    Vedení hostujícího Sint-Truidenu během tohoto týdne oznámilo, že v příští sezóně dá příležitost více mladým hráčům jakými jsou například Hendrickx a Swers, kteří budou hrát proti Lokerenu na hrajích zálohy. Gerkens bude hrát po boku ve skvělé formě hrajícího De Sarta a fantastické trio záložní řady doplní Allan.
     
    Úvodní sestavy:

    KSC Lokeren: Verhulst – Galitsios, Ingason, Ňinaj, Odoi – Mirić, Rassoul, Overmeire, Bolbat – Jajá – Harbaoui. (rozestavení 4-4-1-1)
    Náhradníci: Barry, Terki, Dessers, Gyselinck, Enoh, Tičinović, Patosi. Trenér: Georges Leekens.

    Sint-Truiden VV: Dutoît – Cuevas, Kotysch, Erichot, Bagayoko – Hendrickx, Gerkens, De Sart, Swers – Allan – Proschwitz. (rozestavení 4-4-1-1)
    Náhradníci: De Winter, De Norre, Nirisarike, Ono, Fernandes, Tchité, Angban. Trenér: Chris O'Loughlin.

    Rozhodčí: Bram Van Driessche. Asistenti: Jimmy Cremers, Karel De Rocker. Čtvrtý rozhodčí: Anthony Hambrouck.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sint-Truiden vykročil do zápasu skvěle a nedaleko pokutového území jeho hráči vybojovali standardní situaci, kterou rozehrál De Sart, jeho následný centr ale domácí odvrátili.
     
    2
    Proschwitz mohl potrestat Lokeren za špatný odkop míče, když se na pravé straně šestnáctky dostal ke střele, která byla zablokována. Brankář Verhulst mohl zůstat v klidu.
     
    3
    Lokeren dal o sobě poprvé vědět, když na pravém křídle rozjel pěknou akci a poté posílal do šestnáctky střílený centr, ten ovšem skončil pouze v náruči připraveného Dutoîta.
     
    4
    Allan byl zřejmě tím hráčem, který nepříjemně vypálil zpoza šestnáctky a brankář Verhulst měl co dělat, aby jeho tvrdou ránu vyrazil mimo tři tyče, přestože směřovala doprostřed brány!
     
    5
    Jeden z hostujících hráčů Sint-Truidenu na pravém křídle špatně vhazoval a daroval tak míč zadarmo Lokerenu.
     
    6
    Sint-Truiden si v úvodu utkání vytvořil územní převahu a domácí fotbalisté se začínají ocitat pod velkým tlakem.
     
    7
    Hendrickx na pravé straně hřiště rozehrál rohový kop, jeho centr byl ale na přední tyči odvrácen do bezpečí.
     
    8
    Rassoul si naběhl na zpětnou přihrávku svého spoluhráče a zpoza šestnáctky mířil přízemní střelou ke vzdálenější pravé tyči. Jeho pokus byl ale příliš slabý na to, aby Dutoîta překonal!
     
    9
    Dutoît sice nedokázal zkrotit v náručí prudkou střelu Lokerenu zpoza šestnáctky, účel ale jeho zákrok splnil, když zabránil míči, aby skončil v síti!
     
    10
    Harbaoui si naběhl za obranu na krásnou kolmou přihrávku svého spoluhráče a poté udělal kličku vybíhajícímu Dutoîtovi, který už byl překonaný, brankáře hostí ale na brankové čáře zachránil jeden ze spoluhráčů, který přízemní střelu Harbaouiho odvrátil do zámezí!
     
    11
    Úvodních deset minut nabízí zajímavý ofenzivní fotbal z obou stran, úvod patřil Sint-Truidenu, nyní ale přebírající iniciativu domácí fotbalisté Lokerenu.
     
    12
    Lokeren se snažil prosadit na levém křídle, tam ale jeho útočnou akci zastavil faul.
     
    13
    Domácí hráči se snaží otáčet hru a využívají obě dvě křídla, největší hrozbou jsou ale střely zpoza šestnáctky, nikoliv centry ze stran. Ty hosté v pohodě odvrací.
     
    14
    Lokeren kontroluje míč mnohem častěji na svých kopačkách, jenže Sint-Truiden pečlivě brání a ve velkém počtu hráčů vyplňuje volné prostory kolem šestnáctky.
     
    15
    Harbaoui dostal těžký míč z pravé strany a na hranici šestnáctky se ho snažil zpracovat, vzápětí se ale k ohrožení soupeřovy brány nedostal.
     
    16
    Harbaoui vyčetl svému spoluhráči nepřesnou přihrávku nepříjemným pohledem.
     
    17
    Swers posílal do šestnáctky z pravého křídla nádherný centr, na který jeden z jeho spoluhráčů těsně nedoskočil.
     
    18
    Žlutou kartu dostává Erichot (Sint-Truiden VV).
     
    19
    Kotysch byl na pravé straně šestnáctky poslán k zemi slovenským obráncem Ňinajem, který se do něho jemné opřel rukou, na penaltu to ale bylo málo.
     
    20
    Kotysch zůstal ležet na hrací ploše, vzápětí se ale zvedl a přátelsky si plácl s brankářem Verhulstem.
     
    21
    Sint-Truiden začíná cítit svou šanci a po útočné akci středem hřiště v blízkosti šestnáctky vybojoval standardní situaci. Brankář Verhulst už si velice pečlivě staví zeď.
     
    22
    Hosté vypálili z volného přímého kopu velmi nebezpečně a jejich následná střela zamířila těsně vedle levého horního rohu brány. Verhulst se za střelou jednoho z hostujících fotbalistů pouze ohlédl!
     
    23
    Lokeren během posledních okamžiků vyklidil hrací plochu a horko těžko se dostává po zisku míče přes půlící čáru.
     
    24
    Vrcholem všeho byla přihrávka Ingasona, která zamířila do území nikoho a skončila za pravou postranní čárou. Sint-Truiden se zadarmo dostal na útočné polovině k autovému vhazování, jeho následná kombinace ale rychle ztroskotala.
     
    25
    Lokeren vzápětí předvedl po delší době krásnou kombinační akci středem hřiště a došel až do šestnáctky, kde se domácí fotbalisté dožadovali odpískání penalty kvůli ruce. Marně.
     
    26
    Vypadalo to, že Erichot v pokutovém území skutečně zahrál rukou, penalta se ovšem nepískala.
     
    27
    Harbaoui parádně obral o míč jednoho z hostujících obránců a vzápětí posílal do šestnáctky přihrávku, kterou jeden z hráčů Sint-Truidenu sice vystihl, jenže k odraženému míči se na levé straně šestnáctky dostal Bolbat a jeho následná přízemní střela byla sražena do boční sítě u bližší levé tyče!
    27. Bolbat se po odraženém míči ocitl v obrovské šanci.
     
    28
    Lokeren si vytvořil již tři dobré brankové příležitosti, na úvodní gól si ale ještě budeme muset počkat, protože ani jednu z nich nedokázal proměnit.
     
    29
    Sint-Truiden je nyní tím týmem, který se ocitá pod tlakem, zatím ale úspěšné odolává.
     
    30
    Allan přišel do souboje s protihráčem v blízkosti střídaček příliš pozdě a musel si pomoci faulem, během něhož ho stáhl k zemi.
     
    31
    Ze zápasu uplynulo úvodních třicet minut a domácí fotbalisté mají více ze hry, zatím se jim ovšem skórovat nepodařilo.
     
    32
    Bagayoko zatáhl za ruční brzdu, když po ztrátě míče jednoho z protihráčů zezadu nenápadně podrazil, hlavnímu rozhodčímu Bramovi Van Drisschemu ale jeho faul neunikl.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Bagayoko (Sint-Truiden VV).
     
    34
    Pokud domácí hráči v úvodu utkání nemohli překročit půlící čáru, tak nyní se s tímto problémem potýkají fotbalisté Sint-Truidenu.
     
    35
    V pokutovém území hostující Sint-Truidenu došlo k nepříjemnému hlavičkovému souboje, během něhož se Jajá srazil hlavou s naskakujícím Cuevasem.
     
    36
    Cuevas ze vzájemného střetu vyšel hůře a zůstal ležet na pravé straně pokutového území.
     
    37
    Obránce Sint-Truidenu se po menší prodlevě vrátil zpět na nohy a vypadá to, že v utkání bude moci pokračovat. Přerušení se hodilo do krámu oběma týmům, jejichž hráči se vydali občerstvit k postranní čáře.
     
    38
    Jeden z fotbalistů Sint-Truidenu napřáhl zpoza šestnáctky k pohotovému voleji, jenže míč mu nepříjemně skočil a ze vzduchu ho napálil vysoko nad.
     
    39
    Míč vzápětí skončil v horních řadách tribuny a jeden z fanoušků ho hodil jednomu z mladých pořadatelů, který by si dostal pořádně vyčiněno, pokud by ho nezískal zpět.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Galitsios (KSC Lokeren).
     
    40
    Galitsios dostal za faul v blízkosti pokutového území žlutou kartu a hosté navíc budou podruhé v utkání zahrávat volný přímý kop z velmi nebezpečné pozice.
     
    41
    Allan vzal odpovědnost na svá bedra a jeho střela přes zeď nebyla vůbec špatná, zamířila ovšem vedle levého horního rohu brány a brankář Verhulst mohl zůstat v klidu.
    41. Allanova pěkná střela po rozehrání volného přímého kopu.
     
    42
    On by vlastně zůstal v klidu tak jako tak, protože kdyby Allanova střela mířila do brány, tak by se za ní pouze ohlédl.
     
    43
    Blíží se konec prvního poločasu, v němž jsme zatím nebyli svědky žádného gólu. Neznamená to ovšem, že by to byla nuda.
     
    44
    Brankář Dutoît musel zasahovat proti několika střelám Lokerenu zpoza šestnáctky, zatím ale drží čisté konto stejně jako jeho protějšek Verhulst, který se zatím ze střelami hostů pouze ohlíží.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    Mirić se na levé straně hřiště krásně zbavil jednoho z protihráčů a po zasekávačce do středu nádherným centrem našel Harbaouiho, který se ocitl úplně sám v blízkosti hranice malého pokutového území a po krásném výskoku hlavičkoval pod břevno, jenže Dutoît vytáhl fantastický reflexivní zákrok a míč vytěsnil nad břevno!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Lokeren hrozil během prvního poločasu především střelami zpoza šestnáctky, zatímco hosté ze Sint-Truidenu z volných přímých kopů. Rozdíl mezi oběma týmy zatím tkví v tom, že domácí hráči mají lépe seřízená mířidla, což se mohlo potvrdit v nastavení prvního poločasu, když po Mirićově krásném centru z blízkosti hlavičkoval Harbaoui pod břevno, Sint-Truiden ale podržel nad vodou fantastickým zákrokem Dutoît. Skóre po prvním poločase. Lokeren 0 Sint-Truiden 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Lokeren rozehrál druhých pětačtyřicet minut, do kterých oba týmy nastupují za bezbrankového skóre 0:0 poté, co Dutoît v samotném závěru prvního poločasu vytáhl fantastický zákrok proti hlavičce Habaouiho.
     
    47
    Domácí fotbalisté byli během prvního poločasu nebezpečnějším týmem, ale Sint-Truiden si také vytvořil šance, jenže pokud chce skórovat, tak musí zlepšit koncovku, většina jeho střel totiž zamířila mimo.
     
    48
    Jeden z hráčů Lokerenu se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké brankové příležitosti, jenže z úhlu napřáhl k velmi slaboučké přízemní střele, která se stala Dutoîtovou snadnou kořistí.
     
    49
    Harbaoui si nabíhal za obranu na krásný pas svého spoluhráče, před ním ho ale ukryl v náručí vybíhající brankář Dutoît, který skvěle vyhodnotil situaci a vydal se včas ze své brány.
     
    50
    Mirić se sice nedokázal na levém křídle prosadit v souboji se Swersem, ten si ale nepočínal zrovna obezřetně a míč si nešťastně ukopl do zámezí.
     
    51
    Hosté rozehráli rohový kop a málem se dostali uprostřed šestnáctky do zakončení, Ignason ale nedokázal míč dostatečně hlavou zasáhnout a pouze mu jemně olízl čelo.
     
    52
    Jajá vzápětí krásně odcentroval z levého křídla na přední levé tyči našel Miriće, který se snažil zakončit v krkolomné pozici a míč ze vzduchu jemnou tečí pravačkou usměrnil těsně vedle!
     
    53
    Mirić se bál, že se srazí s vybíhajícím brankářem Dutoîtem, který měl noho hodně vysoko, nakonec ale ke kontaktu mezi ním a záložníkem Lokerenu nedošlo.
     
    54
    Hosté si po přestávce zatím ani neškrtli a Lokeren má obrovskou území převahu.
     
    55
    Rassoui si na pravém křídle posunul míč prvním dotykem do pohybu a poté chtěl poslat před bránu střílený centr, jenže míč příliš zvedl a žádný z jeho spoluhráčů na něj uvnitř šestnáctky nedosáhl.
     
    56
    Sint-Truiden po přestávce úplně vyklidil pole a soustředí se především na obranu, což jim při pohledu na skóre sice vychází, herně to ale není zrovna přesvědčivé.
     
    57
    Jajá po nádherné kombinaci po levém křídle pálil z první zpoza šestnáctky šestnáctky a podle toho také jeho nepřipravená střela dopadla, když zamířila vysoko nad.
     
    58
    Střídání v týmu KSC Lokeren: ze hřiště odchází Bolbat, přichází Patosi.
     
    58
    První střídání připravili také hosté, který se pokusí oživit svou zatím bezzubou hru.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Harbaoui (KSC Lokeren).
     
    58
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází De Sart, přichází De Norre.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Mirić (Sint-Truiden VV).
     
    60
    Oba týmy během necelých šedesáti minut v rychlém sledu sáhly k jedné změně. Sint-Truiden by ale měl sáhnout k dalším, protože jeho hra směrem vpřed nestojí za nic.
     
    61
    Je to sice možná trochu tvrdé, ale zkrátka hra Sint-Truidenu je směrem vpřed po přestávce nulová a hosté se během druhých pětačtyřiceti minut nedokázali dostat ani k jedné střele.
     
    62
    Na druhou stranu nutno říci, že Lokeren skvěle napadá rozehrávku hostujících fotbalistů a jak se říká, nedává jim ani čuchnout.
     
    63
    Střídající Patosi na pravém křídle rozehrál rohový kop a jeho následný centr byl na přední tyči odvrácen.
     
    64
    Obrázek hry je stále stejný. Lokeren neustále útočí a hosté jako by čekali, s čím hosté přijdou.
     
    65
    Fotbal je ale nevyzpytatelný jako každý jiný sport a ze sekundy na sekundu může být vše jinak. Stačí jedná povedená akce.
     
    66
    Hosté se snad poprvé ve druhém poločase ocitli v náznaku šance, tu ale rychle přerušil brankáře Verhulst, který vyběhl proti míči a ukryl ho ve svém náručí.
     
    67
    Harbaoui nedosáhl na příliš prudký pas svého spoluhráče a poté pouze máchl rukama jako by říkal: „Co s tím mám dělat?“.
     
    68
    Čas neúprosně běží a do konce utkání zbývá odehrát něco málo přes dvacet minut. Zatím marně čekáme na úvodní gól.
     
    69
    Swers si naběhl na zpětnou přihrávku svého spoluhráče a zpoza šestnáctky bez přípravy vypálil, jeho následná střela ale zamířila vysoko nad a Verhulst mohl zůstat v klidu.
     
    70
    Ani jeden z týmů si zatím po přestávce nevytvořil žádnou velkou brankovou příležitost, která by zaváněla gólem.
     
    71
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Gerkens, přichází Tchité.
     
    72
    Pokud jste si někdo náhodou vsadil, že padne více než 2 góly, což byl můj osobní tip, tak asi pomalu trháte tikety.
     
    73
    Po přestávce se ze hry vytratila jakákoliv touha jednoho z týmů zvítězit a k vidění je tuhý boj o střed hřiště.
     
    74
    Hlavní rozhodčí signalizuje směrem k lavičce, že Lokeren bude střídat.
     
    75
    Střídání v týmu KSC Lokeren: ze hřiště odchází Jajá, přichází Enoh.
     
    76
    Lokeren rozehrál na pravém křídle standardní situaci, po následném diagonálním centru na vzdálenější levou tyč se ale jeho hráči do zakončení nedostali.
     
    77
    Enoh před pár okamžiky přišel na hřiště a ihned se uvedl střelou, když z pravé strany šestnáctky mířil pod horní tyč, jeho pokus ale zamířil vedle bližšího horního rohu brány!
     
    78
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Swers, přichází Ono.
     
    79
    Erichot zůstal ležet na hrací ploše a hlavní rozhodčí Bram Van Driessche k němu přiběhl, aby zkontroloval jeho zdravotní stav. Obránce Sint-Truidenu ale bude v pořádku.
     
    80
    Vzápětí se ocitl na trávníku útočník Proschwitz a stadionem se rozezněl hlasitý pískot.
     
    81
    Allan vypálil zpoza šestnáctky Pánu bohu do oken, což potěšilo domácí fanoušky Lokerenu a dali to hlasitě najevo.
     
    82
    Čas neúprosně běží a vypadá to vypadá, že dnešní utkání skončí bezbrankovou remízou, která nehraje do karet ani jednomu z dnešních soupeřů.
     
    83
    Oba týmy potřebují zvítězit, ve druhém poločase jim ale schází směrem vpřed agresivita a touha vstřelit rozhodující gól.
     
    84
    Hráči Lokerenu už jsou určitě frustrováni, protože během posledních minut jejich útočná snaha výrazně opadla. Jako by už se smířili s tím, že prolomit hostující obranu není možné.
     
    85
    Domácí hráči nyní dvakrát rozjeli útočnou akci po pravém křídle, ono je to ale ve finále jedno, zda po levé nebo pravé, protože všechny akce končí stejně, tedy nezdarem.
     
    86
    Allan se dopustil ostrého zákroku a vypadá to, že dostane žlutou kartu, rozhodčí se ovšem možná obejde s domluvou.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Allan (Sint-Truiden VV).
     
    86
    Střídání v týmu KSC Lokeren: ze hřiště odchází Mirić, přichází Tičinović.
     
    88
    Lokeren vybojoval v blízkosti šestnáctky volný přímý kop a má ideální možnost strhnout vedení na svou stranu.
     
    89
    Rassoui rozehrál volný přímý kop a jeho střela mířila přesně do levého horního rohu brány, jenže Dutoît předvedl nádherný reflexivní zákrok a následná dorážka střídající Patosiho skončila na břevnu, od kterého se míč odrazil zpět do hry!
    89. Lokeren spálil obrovskou šanci, míč skončil na břevnu!
     
    90
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Střídající MARIO TIČINOVIĆ prolamuje bezbrankové skóre a za pět minut dvanáct s největší pravděpodobností rozhoduje o výhře Lokerenu!! Mario Tičinovič si skvěle počkal uprostřed šestnáctky na centr z levé strany pokutového území a po výskoku na místě razantní hlavičkou zamířil přesně k levé tyči. Dutoît si sice na míč sáhl, vytáhnout ho mimo tři tyče ale nedokázal.
    90. Mario TIČINOVIĆ - 1:0
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+2
    Červenou kartu dostává Kotysch (Sint-Truiden VV).
     
    90+3
    Kotysch dostal hodně přísnou červenou kartu a následná střela domácího týmu z volného přímého kopu zamířila mimo. Lokeren nakonec potvrdil roli favorita a zaznamenává důležité vítězství.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Lokerenu nakonec potvrdili roli favorita, na vítězství se ovšem pořádně nadřeli. Dlouho to vypadalo, že utkání skončí bezbrankovým stavem, obzvlášť, když Sint-Truiden dvě minuty před koncem zachránilo břevno. Jenže hned vzápětí přišla v poslední minutě utkání rozhodujíc trefa, o kterou se postaral nádhernou hlavičkou střídající Mario Tičinović. Konečný výsledek. Lokeren 1 Sint-Truiden 0. (21:59:41)

    Tomáš Reiner

    Góly: 90. Tičinović

    Karty:   39. Galitsios (LOK), 58. Harbaoui (LOK) – 18. Erichot (SIT), 33. Bagayoko (SIT), 59. Mirić (SIT), 86. Allan (SIT)   90+2. Kotysch (SIT)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:2.
    Sporting Lokeren: Verhulst – Galitsios, Ingason, Ňinaj, Odoi – Mirić (86. Tičinović), Rassoul, Overmeire, Bolbat (58. Patosi) – Jajá (75. Enoh) – Harbaoui. (rozestavení 4-4-1-1)
    Náhradníci: Barry, Terki, Dessers, Gyselinck. Trenér: Georges Leekens.

    Sint-Truiden VV: Dutoît – Cuevas, Kotysch, Erichot, Bagayoko – Hendrickx, Gerkens (71. Tchité), De Sart (58. De Norre), Swers (78. Ono) – Allan – Proschwitz. (rozestavení 4-4-1-1)
    Náhradníci: De Winter, Nirisarike, Fernandes, Angban. Trenér: Chris O'Loughlin.

    Rozhodca: Bram Van Driessche. Asistenti: Jimmy Cremers, Karel De Rocker. Čtvrtý rozhodčí: Anthony Hambrouck