Getafe – Real Madrid 1:5 (kon.) | Las Palmas – Gijón 1:1 (kon.) | Eibar – Sociedad 2:1 (kon.)
Vigo – Real Betis 1:1 (kon.)
koniec
Celta Vigo
1:1 (0:1)
Real Betis
Sobota 16.04.2016, 22:05 • Estadio de Balaídos (Vigo) • Španielska LaLiga • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:05.
     
    Sobotňajší program 33. kola španielskej Primera Division uzavrie súboj medzi Celtou Vigou a Realom Betis.

    Kontinuálny progres Celty Vigo môže v tejto sezóne vyústiť v zabezpečenie si účasti v budúcej edícii Európskej ligy. Tím vedený koučom Eduardom Berizzom sa so ziskom 52 bodov momentálne nachádza na piatom mieste ligovej tabuľky. Domáci vydolovali v posledných štyroch zápasoch desať z dvanástich možných bodov. Futbalisti Celty naposledy stratili všetky tri body ešte na začiatku marca, keď si zo súboja s Realom Madrid odniesli nepríjemný debakel 1:7.

    Real Betis sa po sezóne strávenej v druhej najvyššej súťaži vrátil medzi španielsku klubovú elitu, kde bude pôsobiť aj v budúcom ročníku. Sevillskému celku patrí 13. priečka. Pred pásmom zostupu majú hostia dostatočný náskok. Zverenci Juana Merina zaznamenali v poslednom období tri ligové prehry a dve víťazstvá. Jedno z nich v ostatnom kole, keď na domácej pôde zdolali Levante najtesnejším možným spôsobom – 1:0.

    Prvé vzájomné meranie síl v tejto sezóne sa na štadióne Realu Betis skončilo remízou 1:1. Celta naposledy hostila Betis na svojom štadióne v roku 2014. Zápas skončil zaujímavým výsledkom 4:2 v prospech domáceho tímu.
     
    Úvodné zostavy:

    Celta Vigo: Blanco – J. Castro, Sergi Gómez, Cabral, Planas – Radoja, Wass – Orellana, Beauvue, Nolito – Guidetti.
    Náhradníci: S. Álvarez – Aspas, Diaz Rojas, Bongonda, P. Hernández, Señé, Dražić.

    Real Betis: Adán – Molinero, Bruno González, Pezzella, Montoya – Petros, N'Diaye – Joaquín, D. Ceballos, Musonda – Rubén Castro.
    Náhradníci: D. Giménez – Kadir, van Wolfswinkel, X. Torres, Westermann, Portillo, Cejudo.

    Rozhodca: De Burgos – García, De Francisco – Carbajales.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hoci mali výkop domáci futbalisti, prvá akcia zápasu patrila Realu Betis, menovite Rubénovi Castrovi, ktorý bol faulovaný. Nasledovať bude štandardná situácia zo zaujímavého miesta.
     
    2
    Priamy kop rozohral Joaquín, ktorý sa pokúsil o priame ohrozenie brankára Blanca. Technický pokus zastavil múr, lopta ostáva v držaní hosťujúceho celku.
     
    3
    Musunda sa oprel do lopty z veľkej vzdialenosti. Blanco mohol ostať pokojný, zakončeniu chýbala potrebná dávka presnosti.
     
    5
    Beauvue mal pri postrannej čiare čo robiť, aby dokázal spracovať loptu po krížnom prenesení hry. To sa mu síce podarilo, no v následnom súboji aut pre svoj tím nevybojoval.
     
    7
    Celta Vigo predviedla modernú, priamočiaru akciu s využitím ľavého obrancu. Planas po narážačke vnikol do pokutového územia, z jej kraja predložil loptu pred bránu Guidettimu, ktorý ju z prvej poslal k pravej žrdi svätyne Realu Betis. Hostí pred inkasovaným gólom zachránil vynikajúci zákrok Adána!
     
    8
    Po tom, čo úvodné tri minútky patrili hráčom Betisu, prevzala iniciatívu na svoju stranu domáca Celta.
     
    9
    Fabian Orellana bol v snahe preštrikovať sa bližšie k bráne zastavený. Lopta skončila za bránkovou čiarou a napriek nevôli domácich priaznivcov bude namiesto rohu nasledovať len odkop od brány.
     
    11
    Odkop brankára Blanca si na hrote útoku dokázal spracovať Guidetti, ktorý po zvládnutom osobnom súboji odovzdal loptu Orellanovi. Ten si trúfol na dvojicu protihráčov, no v individuálnej snahe nepochodil.
     
    12
    Antoniovi Adánovi vôbec nevyšiel odkop, ktorým prakticky naštartoval brejk Celty Vigo. Ten však po nepresnej prihrávke okamžite skončil.
     
    14
    Planas na krídle zvládol súboj s Molinerom, ktorého cez seba najprv nepustil do domácej šestnástky a následne ho i zbavil lopty.
     
    16
    Rubén Castro to vyskúšal z obrovskej diaľky. Brankár Blanco si na konto pripísal jednoduchý zákrok.
     
    17
    Nolito z ľavej strane vnikol do šestnástky, posunul loptu pod seba na Johna Guidettiho, ktorý si z hrotu útoku odstúpil do druhej vlny a pohotovo zakončil. Jeho streleckému pokusu však chýbala potrebná razancia, a tak Antonio Adán nemal so zákrokom veľa práce.
     
    19
    Betis si veľmi umne dokázal poradiť s vysokým napádaním domácich, Joaquin vyslal do krídla Molinera, no ten ani napriek veľkému úsiliu už loptu v hre nestačil zachytiť.
     
    20
    Fabian Orellana to pri útočnej činnosti prehnal v osobnom súboji s agresivitou. Na Ceballosovi sa dopustil útočného faulu.
     
    22
    Molinero si pri postrannej čiare vypýtal nedovolený zákrok Planasa.
    Alfred N'Diaye (RBE) - 0:1
     
    24
    Real Betis dal gól! Ohrozenie priamo zo štandardnej situácie síce neprišlo, no hostia pokračovali v akcii a nakoniec dokázali streliť úvodný gól zápasu! Ľavý obranca Betisu Montoya ukončil svoj ofenzívny výpad prihrávkou pred opustenú svätyňu, do ktorej loptu poľahky usmernil ALFRED N'DIAYE.
     
    27
    Agilný Musonda rýchlym vedením lopty získal pre svoj tím útočné pozície, z ktorých Real Betis postupne vycúval a siahol po sérii krátkych prihrávok v strede poľa.
     
    29
    Futbalisti Celty Vigo sa teraz hodnú chvíľu márne snažia získať loptu na svoje kopačky.
    29. Joaquín (RBE)
     
    30
    Bek Martín Montoya, ktorý je v Betise na hosťovaní z Barcelony, dokázal z ľavej strany odcentrovať cez Castra, no v šestnástke Celty mu chýbala podpora spoluhráčov.
     
    31
    Tieto momenty prvého dejstva sa nesú jasne v réžii hostí. Ich vedenie mohol navýšiť Joaquin, ktorý pravačkou opiečatkoval ľavú tyč Blancovej svätyne. Za toho následne zasiahla aj jeho druhá žrď, no dorážka Rubéna Castra už prišla z ofsajdového postavenia.
     
    32
    Žltú kartu dostáva Rubén Castro (Real Betis).
     
    34
    Na druhej strane Wass pekne roztiahol loptu do strany, z krídla prišiel vydarený center Beauvueho, po ktorom prišlo hlavičkové zakončenia Nolita zo stredu pokutového územia. Antonio Adán bol namieste a túto veľkú šancu na vyrovnanie zlikvidoval!
     
    36
    Planasovi síce nevyšla prihrávka práve podľa predstáv, no tešiť ho môže aspoň to, že jeho tím ostane v držaní lopty prostredníctvom autového vhadzovania na útočnej polovici.
     
    37
    Fabian Orellana využil dostatok priestoru na pravej strane na prudký strieľaný center pred bránku Adana, ktorý však nikto z futbalistov v domácom drese nedokázal zasiahnuť.
     
    38
    Zdá sa, že Junior Musonda pritom, ako sa ho kľučkou zbavil Nolito, utrpel nejaké svalové zranenie. Uvidíme, či to dokáže ofenzívny hráč Betisu rozchodiť.
     
    40
    Junior Musonda je v poriadku, pretože svojou rýchlosťou trápil defenzívu domáceho tímu a dokázal vybojovať rohový kop.
     
    41
    Zranenie už ďalej neumožňuje pokračovať v zápase Danielovi Wassovi, ktorého musel ešte pred koncom prvého polčas na trávniku nahradiť Diaz Rojas.
     
    42
    Ďalší domáci hráč hlási nejaké zdravotné problémy. V opatere lekárov je Claudio Beauvue, ktorý sa na zemi ocitol bez cudzieho zavinenia. Zrejme si pri šprinte privodil svalové zranenie.
     
    44
    Veľmi, veľmi nepríjemná situácia. Domáci realizačný tím musel v krátkom časovom slede po druhý raz striedať kvôli zraneniu. Beauvueho nahradil Iago Aspas.
     
    45
    Aspasa na trávniku nedovoleným zákrokom privítal Martín Montoya.
     
    45+1
    Hlavný rozhodca De Burgos pridal k prvému polčasu ešte tri minúty.
     
    45+2
    Jeden z hostí zahral pri bránení rukou. Celta má v závere polčasu zaujímavú príležitosť v podobe priameho voľného kopu, na ktorého rozohrávku sa už starostlivo chystá Nolito.
     
    45+3
    Nolito poslal loptu ponad múr, no tá výrazne minula aj brvno Adánovej svätyne.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom dejstve sme videli viacero zaujímavých momentov. Za všetky treba spomenúť gól N'Diayeho, tyčku Joaquina či dva výborné zákroky Antonia Adána proti zakončeniam Guidettiho a Nolita.

    Do kabín sa odchádza za stavu 1:0 pre Real Betis, no pred druhým polčasom, ktorý ešte môže ponúknuť mnoho zaujímavého, je všetko otvorené.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas otvorila individuálna akcia Musondu, ktorý precenil svoje schopnosti, v strede poľa stratil loptu, čím vyslal do brejku Gudettiho. Tomu však lopta unikla a z kontry tak nebolo nič.
     
    48
    Iago Aspas nedokázal dobrú prihrávku Orellanu lepšie zúžitkovať. Pre Celtu však vybojoval aspoň rohový kop.
    48. Rubén Castro (RBE)
     
    49
    V defenzíve Celty Vigo vznikla fatálna chyba, Rubén Castro sa od polovice ihriska rútil sám na Rubéna Blanca, ktorého sa snažil prelobovať, čo sa mu aj podarilo, no lopta skončila len vedľa ľavej tyčky!
     
    50
    Štadiónom sa vzniesla vlna nevôle, keďže rozhodca domácim po faule na Nolita nedovolil rýchlu rozohrávku.
     
    51
    Rubén Castro vnikol do ďalšieho okienka v obrane Celty, tentoraz už nezakončoval z tak výhodnej pozície, pretože bol dosť z uhla, no aj tak mal opäť na kopačke druhý gól Betisu. Tomu zabránil Rubén Blanco, ktorý vystúpil zo svojej brány a strelu dokázal zneškodniť!
     
    53
    Orellana si vypýtal faul na svoju osobu, po ktorom bude jeho tím zahrávať priamy kop z dobrej pozície.
     
    54
    Z centru však domáci nič nevyťažili a keďže lopta putovala do autu od Diaza, vhadzovať bude Celta Vigo.
     
    55
    Rubén Castro sa ospravedlňuje Molinerovi, ktorý nemal šancu zachytiť loptu po narazení od svojho útočníka.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Dani Ceballos (Real Betis).
     
    57
    Nolito predložil do šestnástky Betisu prudkú loptu, jeden z domácich hráčov sa ju snažil spracovať a následne vystreliť, no jeho snaha neslávila úspech.
     
    58
    Po Guidettiho zrazenom zakončení sa k lopte dostal Orellana, ktorý to vyskúšal prízemnou strelou k vzdialenejšej žrdi. Štadiónom to len tak zahučalo, lopta preletela šestnástkou a skončila mimo brány.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Gustavo Cabral (Celta Vigo).
     
    60
    Joaquín adresoval center do malého vápna, na zadnej žrdi sa snažil zakončiť Rubén Castro, no za loptou sa naťahoval márne.
     
    61
    Nolito sa po súboji s Molinerom zvíja na trávniku. Pravý obranca Celty čistým sklzom odvrátil loptu na rohový kop, no Nolitove nohy pritom musel riadne prebrúsiť.
     
    63
    Nolito na ľavom krídle obišiel dvoch protihráčov, vymenil si loptu s Planasom, aby následne krížnym pasom hľadal Orellanu, pred ktorým odvrátil do autu Pezzella.
     
    64
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Dani Ceballos, prichádza Álvaro Cejudo.
     
    65
    Álvaro Cejudo sa krátko po svojom príchode na trávnik uviedol rýchlostným súbojom s Castrom, v ktorom síce uspel, no len za pomoci nedovolených prostriedkov.
     
    67
    Joaquín sa teraz prezentoval ako veľký lišiak, keď sa pokúsil skórovať priamo z rohového kopu. Loptu zatočil priamo na bránu a Blanco dokázal v poslednej chvíli zakročiť len s vypätím všetkých síl!
     
    68
    Obliehanie hosťujúcej šestnástky skončilo centrom Planasa, ktorý hľadal hlavu Johna Guidettiho. Vo vzdušnom priestore kraľoval brankár Antonio Adán, ktorý loptu uchmatol do svojho držania.
     
    70
    Bruno González v osobnom súboji ustrážil Orellanu, ale zrejme v ňom aj niečo utŕžil, preto je teraz v opatere zdravotníckeho tímu.
     
    72
    Jonny Castro nešetrne vletel do súboja a môže byť rád, že z toho vyšiel len s napomenutím v podobe žltej karty.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Bruno González, prichádza Francisco Portillo.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Joaquín, prichádza Xavi Torres.
     
    75
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Nemanja Radoja, prichádza Pablo Hernández.
     
    77
    Nolito po vniknutí do šestnástky potešil gólovou prihrávkou Guidettiho, ktorého radostný rozlet však zastavil správny ofsajdový verdikt.
    78. Pablo Hernández (CVG) - 1:1
     
    78
    Celta Vigo dalo gól! Guidettimu však už teraz nič nebráni v tom, aby oslavoval gól domácich, ktorí sa tak dočkali vyrovnania! Tréner domácich vytiahol pri svojom poslednom striedaní z lavičky správneho žolíka. PABLO HERNÁNDEZ dostal výbornú prihrávku do šestnástky a presnou strelou upratal loptu k ľavej žrdi Adánovej svätyne!
     
    80
    Dá sa očakávať, že v záverečných minútach zápasu Celta Vigo svoj nápor ešte vystupňuje. Defenzívu Betisu aj naďalej čakajú krušné momenty.
     
    82
    Fabian Orellana dokázal svoju veľkú silu na lopte, keď sa nenechal odzbrojiť protihráčom, ktorý ho pri svojej snahe navyše fauloval.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Álvaro Cejudo (Real Betis).
     
    83
    Obrovské zmätky v šestnástke Realu Betis, ktorý to nateraz dokázal ustáť. Na bránu Antonia Adána sa však už rúti ďalší útok.
     
    85
    Celta Vigo pri svojej enormnej ofenzívnej snahe zabudla na zadné dvierka. Do otvoreného priestoru dostal dobrú prihrávku Rubén Castro, ten zoči-voči Blancovi volil opäť lob. Lopta padala do brány, no spred bránkovej čiary ju do bezpečia vyhlavičkoval domáci kapitán Gustavo Cabral!
    85. Rubén Castro (RBE)
     
    86
    Šance, ktoré dnes hosťujúci Rubén Castro spálil, môžu stáť Real Betis víťazstvo.
     
    87
    V šestnástke Betisu vystrihol akrobatické zakončenie Nolito, na ktoré nadviazal zakončením pätičkou Guidetti. Lopta však skončila nad bránou.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Fabián Orellana (Celta Vigo).
     
    90
    Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    90+1
    Prebieha prvá minúta nadstaveného času. Brankár Blanco štartuje útok svojho tímu.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Charly Musonda, prichádza Francisco Portillo.
     
    90+3
    Betis získal vhadzovanie na útočnej polovici, no hosťujúci hráči sa s jeho rozohrávkou vôbec neponáhľajú. Je jasné, že sa uspokoja aj s remízou.
     
    90+4
    Cejudo ešte dokonca dokázal vybojovať štandardnú situáciu, ktorá by sa dala premeniť na zaujímavý center.
     
    90+5
    Ten aj prišiel, ale keďže patril do kategórie veľmi nepodarených, Blanco sa už v závere zapotiť nemusel.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    S konštatovaním, že v druhom dejstve sme videli tri veľké príležitosti hostí spálené Rubénom Castrom a domáce vyrovnanie gólom striedajúceho Hernándeza, sa s vami lúčim.

    Ďakujem vám za pozornosť a prajem príjemne prežitý nedeľný deň. (00:00:39)

    Michal Bakoš

    Góly: 78. P. Hernández – 24. N'Diaye

    Karty:   59. Cabral (CVG), 72. J. Castro (CVG), 89. Orellana (CVG) – 32. Rubén Castro (RBE), 56. D. Ceballos (RBE), 82. Cejudo (RBE)


    Celta Vigo: Blanco – J. Castro, Sergi Gómez, Cabral, Planas – Radoja (75. P. Hernández), Wass (41. Diaz Rojas) – Orellana, Beauvue (44. Aspas), Nolito – Guidetti.
    Náhradníci: S. Álvarez – Aspas, Diaz Rojas, Bongonda, P. Hernández, Señé, Dražić.

    Real Betis: Adán – Molinero, Bruno González (74. Portillo), Pezzella, Montoya – Petros, N'Diaye – Joaquín (74. X. Torres), D. Ceballos (64. Cejudo), Musonda (90+2. Portillo) – Rubén Castro.
    Náhradníci: D. Giménez – Kadir, van Wolfswinkel, X. Torres, Westermann, Portillo, Cejudo.

    Rozhodca: De Burgos – García, De Francisco – Carbajales