S. Macedónsko – Island 0:0 (kon.) | Rusko – Azerbajdžan 2:2 (kon.) | Španielsko – Chorvátsko 0:3 (kon.)
Albánsko – Grécko 0:0 (kon.) | Portugalsko – Lichtenštajnsko 4:0 (kon.) | Maďarsko – Izrael 0:0 (kon.)
Írsko – Taliansko 1:4 (kon.) | Nemecko – Faerské ostrovy 4:1 (kon.) | Francúzsko – Škótsko 2:0 (kon.)
koniec
Francúzsko
2:0 (0:0)
Škótsko
cz Štvrtok 24.03.2016, 21:00 • Jean-Bouin • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 3
Predzápasové kurzy
    90+1. Haller (FRA)
     
    90+1
    V první nastavené minutě se reprezentanti Francie ještě pokusili zvýraznit svůj náskok. V pokutovém území obdržel přihrávku z levé strany osamocený Haller a svůj pokus nasměroval do konstrukce brány.
     
    89
    Poslední střídání také v týmu Francie: ze hřiště odchází Maxwel Cornet, na závěrečné desítky vteřin nastupuje Thomas Lemar.
    88. Haller (FRA)
     
    88
    Proti Hallerově střele skvěle zasáhl Hamilton, který jedovatý pokus vyrazil před sebe. Za jeho záda sice míč dorazil Rabiot, tomu byl ale následně odmáván ofsajd a gól tedy neplatí.
     
    83
    Avizované poslední střídání v týmu Skotsko: z hrací plochy odchází Jason Cummings, nahradí ho Oliver McBurnie.
     
    78
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Liam Henderson, na závěrečnou zhruba čtvrthodinu vbíhá do hry Ryan Christie.
    74. Sébastien HALLER - 2:0
     
    74
    Francie právě vstřelila branku!
    Rozdíl ve skóre je během pěti minut už dvoubrankový! Hamilton si nejprve skvěle poradil s jedovatou střelou Rabiota, po které balon vyrazil před sebe. Z pozice hraničící s ofsajdem pak vybíhal SÉBASTIEN HALLER, jenž se z bezprostřední blízkosti dostal k dorážce, po níž už podruhé dokázal prostřelit brankáře hostujícího mužstva, čímž má zaděláno na hattrick.
     
    70
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Samuel Nicholson, opačným směrem putuje Barrie McKay.
    69. Sébastien HALLER - 1:0
     
    69
    Francie právě vstřelila branku!
    K obrovské radosti Francouzů se domácí tým ujímá vedení! Na pravé straně zaútočil Tolisso, který do pokutového území poslal přihrávku pro SÉBASTIENA HALLERA, který se přibližně na penaltovém puntíku otočil směrem k bráně a balon poslal do její levé části. Úspěšný střelec tak v devětašedesáté minutě otevřel gólový účet zápasu.
     
    59
    Avizované střídání v týmu Francie: Aymeric Laporte skutečně není schopen pokračovat v utkání, nahradí ho tak zmiňovaný Clément Lenglet.
     
    54
    Nakonec hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu zahrávali Francouzi a po centru z toho druhého se uvnitř pokutového území prodral k zakončení Haller. Ten svůj hlavičkový pokus nasměroval do země, od níž se balon odrazil jen těsně nad horní konstrukci Hamiltonovy svatyně, který s nebezpečným odrazem vůbec nepočítal a míč nad břevno vytěsnil pouze pohledem.
     
    52
    Gólman Skotska byl opět v pracovním vytížení, když jedovatou pumelici Dembeleho vytěsnil na rohový kop.
     
    50
    Díky úspěšnému lobu jednoho ze svých spoluhráčů ukázal záda obráncům skotského týmu Haller. Ten už stál tváří Hamiltonovi, avšak brankář hostujícího celku ho bravurně vychytal.
     
    47
    Ryan Gauld (Skotsko) ve vzdušném souboji uprostřed hřiště tvrdým způsobem atakoval Tolissa a naprosto zaslouženě si z rukou hlavního arbitra mohl prohlédnout žlutý kartónek. Příště by se měl podobným faulům raději vyvarovat.
     
    46
    O poločasové přestávce došlo ke střídání v týmu Francie: na hrací plochu už se nevrátil Antoine Conte, místo kterého nastoupil Jean-Philippe Gbamin.
    45. Cornet (FRA)
     
    45
    V samotném závěru úvodního poločasu se jako blesk z čistého nebe zjevil za zády skotských obránců Cornet. Proti němu včas vyběhl Hamilton a střelu vyrazil, ale Cornet se poté dostal k dorážce a míč před brankovou čárou musel uklidit do bezpečí jeden z obránců, který skvěle zastoupil vyběhnuvšího brankáře.
     
    36
    Další velkou příležitost měl Rabiot! Ten se po skvělém centru Dembeleho od rohového praporku propracoval k tvrdému pokusu hlavou. Míč směřoval k pravé tyči a aby jej Hamilton, musel předvést zákrok na zemi!
     
    31
    Francouzští fotbalisté si připsali druhou obrovskou šanci! Adresátem přesné přihrávky za obranu byl Dembele, který se dostal do velice výhodné pozice na značce pokutového kopu. Odtud vyslal velmi nebezpečný pokus, který padajícího brankáře Hamiltona musel minimálně pořádně štípnout.
     
    27
    Rémi Walter (Francie) v blízkosti středového kruhu nedovoleným způsobem atakoval Cummingse, kterého podrazil. Hříšník za svůj faul inkasoval žlutou kartu a stal se tak vůbec prvním takto potrestaným hráčem zápasu.
    7. Haller (FRA)
     
    7
    První vážnou šanci si vytvořili fotbalisté Francie! Dembele přesnou přihrávkou směřující za obranu oslovil Hallera, proti němuž včas vyběhl Hamilton a střelu francouzského fotbalisty z hranice velkého vápna vyrazil do bezpečí.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 69. Haller, 74. Haller

    Karty:   27. Walter (FRA) – 47. Gauld (SCO)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 14:1. Střely mimo: 8:0. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:9.
    Francúzsko: Didillon – Conte (46. Gbamin), Kimpembe, Laporte (C) (59. Lenglet), Pavard – Walter – Rabio, Tolisso – Dembele, Haller, Cornet (89. Lemar)
    Náhradníci: Nardi – Lenglet, Gbamin, Lemar, Jean, Bakayoko, N'Koudou

    Škótsko: Hamilton – Love, McGhee (C), Souttar, Kingsley – King, Slater, Gauld, Nicholson (70. McKay) – Henderson (78. Christie), Cummings (83. McBurnie)
    Náhradníci: Henly – Findlay, Hendrie, Christie, Polworth, McBurnie, McKay

    Rozhodca: Dabanović – Mrgudović, Djikanović (všichni MNE)