Chelsea – Amsterdam 1:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
1:0 (1:0)
Ajax Amsterdam
cz Utorok 15.03.2016, 17:00 • Chelsea Football Club Training Ground, Surrey • UEFA Youth League • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Do pokutového území Chelsea letěly dva centry, ale ani jeden nepřistál u jednoho z hostujících hráčů. Abraham míč odkopává do autu a to je pro Ajax konec nadějí!
     
    90+5
    Rohový kop ubráněn, ale po faulu Palmera je tady ještě jedna standardní situace pro nizozemský celek!
     
    90+1
    Hostující mladíci doslova zuří, ale jejich vyrovnávací branka nebyla uznána! Skvělý centr od rohového praporku skončil přímo v bráně, ale Donny van de Beek ve vzduchu až příliš silně narazil do brankáře Collinse a právě vinou tohoto faulu gól není uznán!
    89. Obrovská šance Ajaxu na vyrovnání
     
    89
    Tak tohle bude Ajax mrzet!!! Chelsea si neporadila se dvěma výbornými centry, ale Collins na brankové čáře dokázal zlikvidovat Dekkerovo zakončení z bezprostřední blízkosti a Černý poté z malého vápna vysoko přestřelil!
     
    83
    Následně dochází ke druhému střídání londýnského klubu. Jediný gólový střelec zápasu, Kyle Scott, míří na lavičku a na jeho místo přichází Isaac Christie-Davies.
     
    77
    Poslední střídání Ajaxu Amsterdam! Ze hřiště odchází kapitán Abdelhak Nouri, jehož místo zaujme Kaj Sierhuis.
     
    73
    Jay Da Silva, který ubránil nedávnou akci Dankerluie, není schopen pokračovat a na hřiště se tak podívá Trevor Chalobah.
     
    67
    Nizozemský celek sahá k druhému střídání. Místo Azora Matusiwy si posledních pětadvacet minut zahraje Navajo Bakboord.
    66. Technický pokus z kopačky Palmera
     
    66
    Zaváhání jednoho z hostujících hráčů nyní mohl využít Kasey Palmer. Útočník Chelsea se na brankáře Groothuizena řítil z levé strany, ale nepříliš povedeným zakončením gólmana Ajaxu překonat neodkázal.
    61. Fantastický Groothuizenův zákrok
     
    61
    Tohle byla obrovská tutovka, která Chelse a může mrzet! Abraham s Palmerem to udělali výborně a z pravé strany se vřítili do šestnáctky. Zakončení nakonec obstaral Jacob Maddox, ale Groothuizen jeho tutovku dokázal levou špičkou vytáhnout mimo tři tyče!
     
    60
    A právě Ezra Walian je prvním střídaným hráčem zápasu. Na plac přichází syn slavného Patricka Kluiverta, Justin!
    44. Kyle SCOTT - 1:0
     
    44
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Blesková akce domácích a londýnský klub jde v závěru poločasu do vedení! Palmer byl faulován ve středu hřiště, bleskově ale rozehrál a poté sám roztáhl útok na volného KYLEA SCOTTA, jenž se zjevil v obrovské šanci a sám před Groothuizenem nezaváhal.
     
    38
    Abdelhak Nouri měl hodně prostoru ve středu hřiště a mohl postupovat do otevřenější obrany. Za ruční brzdu zatáhl Kasey Palmer (CHE) a právě on je potrestán žlutou kartou.
    27. Obrovská šance Václava Černého
     
    27
    Hosté mohli jít do vedení! Talentovaný český útočník Václav Černý se po krásném obloučku zjevil sám na levé straně pokutového území, ale tvrdou ranou trefil jen připraveného Collinse!
     
    25
    Je tady první žlutá karta zápasu! Palmer převzal míč na vlastní polovině a mohl se řítit do nadějné šance. Ještě před půlící čárou ho však k zemi poslal Azor Matusiwa (AJA), jenž je napomenut.
    8. První skrumáž před brankou Ajaxu Amsterdam
     
    8
    Palmer nejprve protáhl hostujícího brankáře a po následném rohu se k zakončení dostal Tomori! On ani následnou ranou Abraham ale blokující obránce Ajaxu neprostřelil!

    Lukáš Podleśny

    Góly: 44. Scott

    Karty:   38. Palmer (CHE) – 25. Matusiwa (AJA)


    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:11. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:12.
    Chelsea FC: Collins – Sterling, Tomori, Clarke-Salter, Da Silva (73. Chalobah) – Mukhtar, Colkett (C) – Palmer – Maddox, Abraham, Scott (83. Christie-Davies)
    Náhradníci: Baxter – Chalobah, Grant, Quintero, Christie-Davies, Sammut, Ugbo

    Ajax Amsterdam: Groothuizen – Matusiwa (67. Bakboord), de Ligt, Eiting, Dankerlui – van de Beek, El Mahdioui, Nouri (C) (77. Sierhuis) – Černý, Walian (60. Kluivert), Dekker
    Náhradníci: de Lange – Bergsma, Blöte, Bakboord, Sierhuis, Nunnely, Kluivert

    Rozhodca: Orel Grinfeld – Roy Hassan, Mahmud Mahagna (vš. ISR)