Chelsea – Amsterdam 1:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
1:0 (1:0)
Ajax Amsterdam
cz Utorok 15.03.2016, 17:00 • Chelsea Football Club Training Ground, Surrey • UEFA Youth League • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto zápasu vše. U dalších on-line přenosů nashledanou! (19:09:59)
     
    Izraelský sudí tedy po pěti minutách nastavení odpískal konec dnešního zápasu a Chelsea se jakožto obhájce titulu raduje z postupu do semifinále! V druhém poločase si londýnský klub skvěle hlídal vedení a kromě závěrečných minut soupeře nepouštěl do větších šancí. Na konci zápasu sice hosté byli blízko vyrovnání, ale brankář Collins tutovku Dekkera zneškodnil a Černý poté mířil nad. Dvě minuty po téhle šanci se už mladíci Ajaxu radovali z vyrovnání, avšak to vinou faulu Donnyho van de Beeka nebylo uznáno! Můžeme tedy konstatovat, že v součtu si domácí zasloužili vítězství přeci jenom o trochu více než hosté, kteří byli nebezpeční především v prvním poločase.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Do pokutového území Chelsea letěly dva centry, ale ani jeden nepřistál u jednoho z hostujících hráčů. Abraham míč odkopává do autu a to je pro Ajax konec nadějí!
     
    90+5
    Rohový kop ubráněn, ale po faulu Palmera je tady ještě jedna standardní situace pro nizozemský celek!
     
    90+4
    Centr Václava Černého letěl do pokutového území a Ajax bude zahrávat ještě jeden rohový kop. Na ten běží i gólman Indy Groothuizen!
     
    90+3
    Chelsea si s dlouhým míčem poradila a následně dostala míč hodně daleko od své brány. Tyhle odkop budou domácím stačit.
     
    90+2
    Hraje se druhá ze čtyř nastavených minut a Ajax museí rozehrávat až z vlastní poloviny. Dá se očekávat dlouhý nákop mířící do pokutového území soupeře.
     
    90+1
    Hostující mladíci doslova zuří, ale jejich vyrovnávací branka nebyla uznána! Skvělý centr od rohového praporku skončil přímo v bráně, ale Donny van de Beek ve vzduchu až příliš silně narazil do brankáře Collinse a právě vinou tohoto faulu gól není uznán!
     
    90
    Nakonec Ajax zahrával aspoň rohový kop. Ten byl sice ubráněn ale po několika vteřinách budou mít hosté další standardní situaci tohoto typu.
    89. Obrovská šance Ajaxu na vyrovnání
     
    89
    Tak tohle bude Ajax mrzet!!! Chelsea si neporadila se dvěma výbornými centry, ale Collins na brankové čáře dokázal zlikvidovat Dekkerovo zakončení z bezprostřední blízkosti a Černý poté z malého vápna vysoko přestřelil!
     
    88
    Hostující útočník Gino Dekker se snažil zablokovat odkop domácího týmu, ale učinil tak rukou a na další ofenzivní akci si tak Ajax bude muset počkat.
     
    87
    Ajax se stále nemůže dostat do souvislejšího tlaku. Abraham teď výborně zapracoval a dokonce získal míč ve prospěch domácího celku.
     
    86
    Rychlá akce hostů zastavena za cenu autového vhazování. K tomu ale dojde až poté, co se z trávníku zvedne jeden z otřesených hráčů Chelsea.
     
    85
    Chelsea se nyní dokonce dostala k zakončení. Na výborně kopnutý centr Palmera si zhruba na deseti metrech naskočil Abraham, ale jeho zakončení z velkého záklonu mířilo mimo tři tyče.
     
    84
    Hostům se na levé straně podařilo zastavit pronikajícího Maddoxe, ale velmi záhy po tomto úspěchu se Ajax nepřesností sám připravil o míč.
     
    83
    Následně dochází ke druhému střídání londýnského klubu. Jediný gólový střelec zápasu, Kyle Scott, míří na lavičku a na jeho místo přichází Isaac Christie-Davies.

    Lukáš Podleśny

    Góly: 44. Scott

    Karty:   38. Palmer (CHE) – 25. Matusiwa (AJA)


    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:11. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:12.
    Chelsea FC: Collins – Sterling, Tomori, Clarke-Salter, Da Silva (73. Chalobah) – Mukhtar, Colkett (C) – Palmer – Maddox, Abraham, Scott (83. Christie-Davies)
    Náhradníci: Baxter – Chalobah, Grant, Quintero, Christie-Davies, Sammut, Ugbo

    Ajax Amsterdam: Groothuizen – Matusiwa (67. Bakboord), de Ligt, Eiting, Dankerlui – van de Beek, El Mahdioui, Nouri (C) (77. Sierhuis) – Černý, Walian (60. Kluivert), Dekker
    Náhradníci: de Lange – Bergsma, Blöte, Bakboord, Sierhuis, Nunnely, Kluivert

    Rozhodca: Orel Grinfeld – Roy Hassan, Mahmud Mahagna (vš. ISR)