Levante – Getafe 3:0 (kon.)
koniec
Levante UD
3:0 (2:0)
Getafe CF
Piatok 19.02.2016, 20:30 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španielska LaLiga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držanie lopty: 47 % : 53 %.
    Strely na bránu: 6:6. Strely mimo: 6:8. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 12:13. (22:22:50)
     
    Je dobojované, domáci tím dnes zápas zvládol na jednotku a pripíše si tak do tabuľky cenné tri body. Aj v druhom polčase bolo Levante lepším tímom, i keď Getafe podalo lepší výkon ako v prvom polčase. Na gól to ale nestačilo, naopak tretí zásah do siete hostí pridal Verdú.

    Po dnešnom zápase sa Levante bodovo dotiahne na Granadu, no tá má zápas k dobru. To, či Getafe v tabuľke klesne bude záležať od zvyšných zápasov tohto kola.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok večera.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Až v nadstavenom čase sa zápas prakticky len dohráva, Getafe ešte prejavuje snahy o útok, no pokusy dostať loptu do šestnástky súpera sú väčšinou neúspešné.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte 2 minúty navyše.
     
    90
    Rodríguez ponúknutú príležitosť zahodil, loptu poslal oblúčikom ponad svätyňu Diega Mariña.
     
    89
    Dôkazom toho je ešte jeden priamy kop pre Getafe, tentoraz zrejme z najideálnejšej pozície, akú dnes mali hráči k dispozícii.
     
    88
    Domáci tím udržiava loptu na polovici hostí a aj napriek súčasnému stavu a faktu, že do konca stretnutia ostáva naozaj málo sa o loptu zvádzajú tvrdé súboje.
     
    87
    Ďalší neúspech pre Getafe, útočník si znova nedal pozor a máme tu ďalšie postavenie mimo hry. Tohto prehrešku sa hráči Getafe dnes dopustili pomerne veľakrát.
     
    86
    Posledné striedanie v zápase znamená koniec pre Moralesa, na pár minút si zahrá Cuero.
     
    85
    Skóre sa nemenilo ani po ďalšom rohovom kope, Levante sa bez problémov ubránilo, hrá sa opäť v strednej časti ihriska.
     
    84
    Každopádne hráčom snaha nechýba, no dnes im to v útoku jednoducho nejde. Nehrá s nimi ani šťastena a zdá sa, že postupne sa aj oni zmierujú s tým, že dnes odídu bez bodu.
     
    83
    Víctor Rodríguez v útoku fauloval, svojmu tímu tak príliš nepomohol, uvidíme, či sa hráčom podarí aspoň znížiť.
     
    82
    Hráči sa tak už popredu môžu tešiť z víťazstva, ktoré neokúsili v posledných troch kolách. Do konca stretnutia ostáva približne 10 minút.
    81. Joan Verdú (LVN) - 3:0
     
    81
    Levante dalo gól! Je rozhodnuté, tretí kúsok do siete Getafe pridáva JOAN VERDÚ, ktorý dostal prihrávku na hranicu pokutového územia, odkiaľ sa predral cez dvojicu pomerne chabo brániacich hráčov a z ťažkého uhla dokonca prekonal Guaitu.
     
    81
    Domácemu tímu sa najprv podarilo odvrátiť priamy kop, následne však museli čeliť ďalšiemu, no ten zvládol Mariño skryť vo svojich rukaviciach.
     
    80
    Hlavný rozhodca ešte upozorňuje Toña, že nabudúce to bude už aj s kartovým trestom.
     
    79
    Dlhšie sa hralo na polovici Levante, no vo veľkej vzdialenosti od brány. Až napokon prišiel faul Toña a Getafe bude mať k dispozícii priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    77
    Pablo Sarabia sa s loptou dostal až k rohovej zástavke, nezostávalo mu nič iné ako odcentrovať, no iba do miest, kde sa nenachádzal nikto z jeho spoluhráčov.
     
    76
    Ihrisko opúšťa strelec druhého gólu Rossi, svojmu tímu prichádza pomôcť Víctor Casadesús.
     
    75
    A mohlo to byť zaujímavejšie. Dopredu sa na útočný výlet vydal Yoda, ktorý na seba naviazal hneď dvoch hráčov a následne prihral Sarabiovi. Ten nebezpečne vypálil, no výborný Mariño bol opäť proti.
     
    74
    Domácemu tímu sa v posledných minútach darí udržiavať hru ďaleko od svojej brány, naopak hosťom sa čas na vyrovnanie rýchlo kráti.
     
    73
    Na trávniku sa nám začínajú hromadiť nedovolené zákroky, Moralesa zozadu k zemi tentoraz poslal striedajúci Wanderson.
     
    72
    Nasleduje posledné striedanie Getafe, na približne dvadsať minút nastúpi Álvaro Medrán, ktorý nahradí Juana Rodrígueza.
     
    71
    Tentoraz ale pri Levante stálo šťastie! Po zrazenom centri do šestnástky sa lopta dokotúľala k Vázquezovi, ktorý v sklze trafil iba tyč!
     
    71
    Striedajúci Šćepović pekne prenikol po pravom krídle a pred bránu posielal prudkú vzdušnú prihrávku. Istý Diego Mariño opäť s prehľadom vyboxoval.
     
    70
    Priamy kop nasledoval aj na opačnej strane, Verzovi sa však príliš nevydaril, nastrelil iba pred ním stojaceho obrancu v zelenom.
     
    69
    Nebolo to márne, no Mariño stál na správnom mieste a po zakončení z hranice pokutového územia nemal veľké problémy s chytením lopty.
     
    68
    Priamy kop pre Getafe, faulom sa pred svojou šestnástkou previnil Verza.
     
    67
    Mariña aj obranu teraz takmer prekvapila prudká prihrávka na Vázqueza, na ktorého akosi defenzíva zabudla. Našťastie pre Levante Mariño včas vybehol z brány a loptu schmatol.
     
    66
    Víctor Rodríguez v útoku uštedril Verzovi nepríjemného šľapáka, nevyzerá to ale vážne, domáci hráč sa bude môcť opäť zapojiť do hry.
     
    65
    Dvojgólové vedenie Levante možno trošku uškodilo hre, pretože už nevidíme futbal z jednej strany na druhú, skôr sa obraz hry zmenil na neúspešné dobývanie domácej brány.
     
    63
    Naopak hostia začínajú byť frustrovaní, nakoľko ak sa im podarí vôbec dostať loptu do šestnástky tak útočník je v momente zdvojený a nemá šancu zakončiť.
     
    62
    Levante sa zameriava viac na defenzívnu hru, hráči ešte budú musieť udržať náskok približne pol hodinu.
     
    61
    Z toho nič nebolo, ale to domácich hráčov až tak mrzieť nemusí, pre nich je určite hlavné, že si zatiaľ udržujú dvojgólový náskok.
     
    60
    K dispozícii teraz mali priamy kop z veľkej vzdialenosti, prudká prihrávka od Simãa Juniora našla hlavu spoluhráča, no ten hlavičkoval iba do súpera, od ktorého sa lopta odrazila na roh.
     
    59
    Po dlhšej dobe sa hra vrátila pred šestnástku Getafe, domáci hráči sa však už toľko dopredu netlačia, skôr hrajú na istotu.
     
    58
    Ide o dvojité striedanie, z ihriska odchádza aj Gómez, opačným smerom vybieha Šćepović.
     
    58
    Prvé striedanie na strane Getafe znamená, že zápas predčasne končí pre Leóna, jeho miesto zaujme Wanderson.
     
    57
    Ale teraz to už bolo nebezpečné! León nenápadným centrov našiel nabiehajúceho si Vázqueza, ten posielal loptu ku vzdialenejšej tyči, no Mariño bol proti a pohotovým zákrokom loptu vyrazil.
     
    56
    Opäť sa im podarilo vybojovať iba rohový kop, no v koncovke hráči znova zlyhali, defenzíva domáceho tímu si postrážila priestor pred bránou.
     
    55
    Hra Getafe naberá na obrátkach hráči sú aktívnejší, no stále sa nevedia presadiť proti dobre hrajúcej obrane Levante.
     
    54
    Camarasa dobrým napádaním získal loptu a okamžite dlhou prihrávkou vysúval Rossiho. Ten ale nezvládol bežecký súboj a k lopte sa nedostal.
     
    53
    Ďalšia snaha Getafe, no znova bez výsledku. Diego Mariño zasahovať nemusel, centrujúceho hráča pri rohovej zástavke odzbrojili obrancovia.
     
    52
    Už sa zdalo, že sa Levante oslobodí, lopta sa ale odrazila k Sarabiovi, ktorý sa s tým nepáral, vystrelil z prvej, no iba vedľa brány.
     
    51
    Príležitosť na to budú mať teraz, Toño na svojej polovici fauloval, dvojica Pedro León – Sarabia si chystajú loptu pre priamy kop.
     
    50
    Aj naďalej sa hrá prevažne na polovici Getafe, hostia by sa mali čím skôr prebrať, pokiaľ chcú rozmýšlať nad aspoň nejakým bodovým ziskom.
     
    49
    Ten sa hráčom nevydaril, rovnako ako následná kombinácia, striedajúci Camarasa sa ocitol v postavení mimo hry.
     
    48
    Verzov prudký center pred hráčom v modro-červenom zneškodnil Yoda. Bolo to však za cenu rohového kopu.
     
    47
    Levante opäť začalo aktívnejšie, z čoho pramení ďalší rýchly priamy kop. Ten bude nasledovať po faule na Moralesa, ktorý dnes hrá výborný zápas.
     
    46
    Počas prestávky registrujeme jednu zmenu v domácej zostave, na druhý polčas už nenastúpi Deyverson, jeho miesto zaujme Víctor Camarasa.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči obidvoch tímov vychádzajú zo svojich šatní, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    Polovica zápasu je za nami, Levante zatiaľ príjemne prekvapuje, hráči mali v podstate celý polčas navrch, čo odzrkadľuje aj skóre po 45 minútach. Hráči sú tak na dobrej ceste k potrebným trom bodom. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 21:31.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V samom závere polčasu sa do seba pustili hráči obidvoch tímov, strhla sa aj menšia potyčka, uvidíme, či rozhodca udelí aj nejaké žlté karty.
     
    44
    Ďalšia hraničná situácia v šestnástke Getafe! Rossi tentoraz prihrával Deyversonovi, ktorý sa dostal do kontaktu s protihráčom, no Suárezov zákrok nebol posúdený ako nedovolený.
    43. Giuseppe Rossi (LVN) - 2:0
     
    43
    Levante dalo gól! GIUSEPPE ROSSI sa z bieleho bodu nemýlil a prudkou strelou k tyči nedal Guaitovi najmenšiu šancu.
     
    42
    Vergini navyše za svoj zákrok vidí aj žltú kartu.
    42.
     
    42
    Rozhodca nariadil pokutový kop! Morales, ktorý strelil prvý gól teraz vypracoval pokutový kop, po tom ako si šikovne vymenil loptu s Rossim. V nebezpečnej pozícii ho zboku k zemi poslal Vergini.
     
    41
    Getafe si drží loptu, no iba na svojej vlastnej polovici ihriska. Hráčom sa na prípadné vyrovnanie v prvom polčase rýchlo míňa čas.
     
    40
    Následne sa o center pokúšal Suárez, no lopta mu na sekundu ušla za čiaru, čo si takisto všimol pozorný rozhodca.
     
    39
    Sarabia pekne zatočil loptu až do pokutového územia, kde zakončoval dvojicou hráčov tiesnený Juan Rodríguez. Jeho hlavička ale končí mimo.
     
    38
    Lerma na svojej polovici nepríjemne nakopol Leóna, karta z toho nebude, no hostia budú mať k dispozícii aspoň priamy kop.
     
    37
    Sledujeme nepresné prihrávky na obidvoch stranách, ani jednému z tímov sa tak nedarí dostať sa do súvislejšej akcie.
     
    36
    Vázquez šiel v šestnástke Levante k zemi, hostia si pýtajú pokutový kop, no ten hlavný rozhodca nariaďovať nebude.
     
    35
    Toño zablokoval zakončenie Vázqueza, ktorý by zrejme aj tak nesmerovalo na bránu. Istota je však guľomet a Getafe bude zahrávať ďalší rohový kop.
     
    34
    Obrana hostí dnes nezvláda kolmé prihrávky súpera, domáci tím sa cez defenzívu dostáva veľmi ľahko.
     
    33
    Veľmi pekná akcia Levante, na konci ktorej z ťažšieho uhla zakončoval Rossi. Guaita iba vyrazil pred seba, kde tesne pred Deyversonom odvrátil jeden z obrancov.
     
    32
    Ďalší ofsajd Getafe, tentoraz úplne nezmyselný, Álvaro Vázquez bol v ofsajde dobrých päť metrov.
     
    31
    Verza to v útoku s bojovnosťou trošku prehnal, v súboji zozadu na zem poslal Rodrígueza, čo si všimol aj hlavný arbiter.
     
    30
    Polhodina zápasu je za nami, po rýchlom úvode zo začiatku stretnutia nám síce tempo o čosi pokleslo, no stále sledujeme pomerne atraktívny futbal.
     
    29
    Domáci tím to v útoku zbytočne prekombinoval, hráči stratili loptu a môžu ďakovať postrannému rozhodcovi, ktorému neušiel tesný ofsajd Rodrígueza.
     
    28
    Levante sa už tak netlačí smerom dopredu, navyše si všímame viaceré nepresnosti na domácich kopačkách, ktoré prechodu do útoku určite nepomáhajú.
     
    27
    Getafe zahrávala rohový kop, ten si ale šikovne postrážil Diego Mariño, ktorý vytlačil loptu do bezpečia. Bez tohto zákroku by sa dostala k nebránenej dvojici pri vzdialenejšej žrdi.
     
    26
    Pablo Sarabia sa takmer dostal ku peknej kolmici, no nebolo mu to platné, postranný rozhodca odmával postavenie mimo hry.
     
    25
    Ďalší faul Getafe a opäť si to odskákal Rossi. Previnil sa Juan Cala a hráči spoločne s tribúnami pýtajú kartový trest, ktorý ale nasledovať nebude.
     
    24
    Ďalekonosná prihrávka z priameho kopu našla hlavu Davida Navarru, ten však v ťažkej pozícii hlavičkoval mimo.
     
    23
    Sarabia sa v strede ihriska previnil faulom, odskákal si to Rossi, rozhodca hráčovi dohovára, aby bol vo vzdušných súbojoch opatrnejší.
     
    22
    Rýchly protiútok Levante nevyšiel podľa predstáv, hráčom sa podarilo vybojovať aspoň rohový kop. Ten sa im však následne podarilo doslova zahodiť.
     
    21
    Ďalšia pekná kombinácia hostí, tentoraz si loptu párkrát vymenila dvojica Suárez – Sarabia. Druhý menovaný napokon aj vystrelil, no iba do stredu brány, kde stál pripravený brankár.
     
    20
    Hostia kombinovali pred šestnástkou súpera, no ani jeden z hráčov sa neodhodlal k strele, hráči sa snažili silou mocou dostať loptu do pokutového územia, čo sa im ale nepodarilo.
     
    19
    Deyverson prenikol po pravom krídle a takmer z nulového uhla chcel prekvapiť Guaitu. Nepodarilo sa mu to, priestor brány neohrozil.
     
    18
    Pedro León sa na seba hnevá, nuž nepomôže mu to, uvidíme, či sa mu zadarí nabudúce. Diego Mariño si chystá loptu na odkop od brány.
     
    17
    Šťastie opäť pomohlo Getafe dostať sa až do šestnástky, Pedro León však v rozhodujúcom okamihu nepálil z prvej, čo ho v konečnom dôsledku stálo loptu.
     
    16
    Getafe tak malo k dispozícii rohový kop, avšak hráčom sa smerom na bránu nepodarilo zakončiť. Nasledovať bude odkop Mariña.
     
    15
    Getafe malo veľkú šancu na vyrovnanie, no prispelo k tomu aj šťastie. Lopta sa po zblokovanej prihrávke od domáceho obrancu odrazila priamo pred Rodrígueza, ktorý z dobrej pozície iba nastrelil domáceho gólmana.
     
    14
    Hráči postupne o loptu prišli a tak je opäť na rade Levante. Ani domáci tím sa ale nedostáva do útoku, zapríčinené je to najmä dobrým napádaním rozohrávky od súpera.
     
    13
    Hostia sa snažia podržať si loptu na svojich kopačkách, no dopredu sa zatiaľ nedostávajú, skôr sa snažia ukľudniť hru.
     
    12
    Domáci tím pokračuje vo svojej aktivite, dopredu sa tentoraz tlačil Lerma, no celá akcia stroskotala na nepresnej prihrávke.
     
    11
    Tak toto je veľmi sľubný začiatok pre Levante, po prvej desaťminútovke sa človeku ani nechce veriť, že tento tím sa nachádza až na poslednej priečke tabuľky.
    10. José Luis Morales (LVN) - 1:0
     
    10
    Levante dalo gól! Krásny kúsok od JOSÉHO MORALESA! Ten nám predviedol nádherné sólo od polovice ihriska, postupne sa preštrikoval cez štvoricu hráčov až do pokutového územia, odkiaľ nekompromisne prekonal Guaitu.
     
    9
    Domáci tím aj naďalej ostáva aktívnejším celkom na trávniku, pramení z toho už tretí rohový kop práve pre Levante.
     
    8
    Nepodarilo sa im to, naopak po zisku lopty okamžite dopredu vyštartoval Morales, ktorého nepresný center však končí iba na vrchnej sieti.
     
    7
    Šancu zaútočiť teraz budú mať hostia, Morales fauloval na vlastnej polovici, no ďaleko od brány. Každopádne budú mať hráči Getafe možnosť udržať sa dlhšiu dobu na súperovej polovici ihriska.
     
    6
    Levante na svojho súpera poriadne vybehlo, prvé minúty zápasu sa hrá prakticky iba na polovici Getafe.
     
    5
    Ďalšia príležitosť pre Levante! Po centri tesne pred bránu prišlo nepríjemné zakončenie hlavou Deyversona a Guaita mal veru čo robiť aby jeho pokus zneškodnil!
     
    4
    José Luis Morales si na ľavom krídle trúfol sám na dvojicu obrancov. Odcentrovať sa mu síce nepodarilo, no získal ďalší roh, po ktorom lopta preletela popred bránu hostí, no ani jeden z útočníkov na ňu nedosiahol.
     
    3
    Levante tak ešte zahrávalo rohový kop, ten už nebezpečenstvo pre bránu Granady nepredstavoval.
     
    2
    Verza sa do strely poriadne oprel, pred bránou lopta ešte nepríjemne poskočila, no napokon po teči letela tesne vedľa brány.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci futbalisti, ktorí okamžite vyštartovali vpred, Rossi sa prebojoval až na hranicu šestnástky, kde bol faulovaný a tak získal rýchly priamy kop.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v červeno-modrých pruhovaných dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v zelenom.
     
    Úvodné zostavy:

    Levante UD: Diego Mariño – Toño, David Navarro, Medjani, Lerma – Joan Verdú, Simão Junior, Verza, José Luis Morales – Rossi, Deyverson
    Náhradníci: Rubén – Víctor Camarasa, Cuero, Ángel Trujillo, Xumetra, Víctor Casadesús, Feddal

    Getafe CF: Guaita – Yoda, Juan Cala, Vergini, Suárez – Víctor Rodríguez, Juan Rodríguez – Moi Gómez, Pablo Sarabia, Pedro León – Álvaro Vázquez
    Náhradníci: Megyeri – Velázquez, Lacen, Šćepović, Carlos Vigaray, Álvaro Medrán, Wamberto

    Rozhodca: José González – José Sánchez, Fernando Tresaco.
     
    História vzájomných zápasov:

    Getafe 3-0 Levante
    Levante 0-1 Getafe
    Levante 1-1 Getafe
    Levante 0-0 Getafe
    Getafe 1-0 Levante
     
    Pekný piatkový večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase 25. kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom stretnutí na seba narazia Levante UD a Getafe CF.

    Levante UD

    Dnešný domáci tím sa so 17timi bodmi nachádza na samom chvoste tabuľky a so záchranou v najvyššej súťaži bude mať ešte veľa práce. Devätnásta Granada má o 3 body viac, 18. Las Palmas o 4. Na miesto zaručujúce udržanie sa v najvyššej súťaži stráca Levante 5 bodov. Ani v posledných piatich kolách, to nebola žiadna sláva, hráči získali iba tri body za víťazstvo proti Las Palmas. V ostatných zápasoch hráči neuspeli, dokopy dostali 11 gólov a iba 4 strelili. Postupne podľahli Celte de Vigo, Seville, Barcelone a Eibaru. V posledných dvoch zápasoch hráči navyše nestrelili ani gól. Pre zranenia dnes pravdepodobne nenastúpia Iván López, Pedro López, a José Mari.

    Getafe CF

    Dnešný tím hostí je na tom o niečo lepšie ako jeho súper, s 26 bodmi mu patrí 13. miesto. Rovnaký počet bodov, no horšie skóre má Real Betis, Rayo Vallecano na túto dvojicu stráca dva body. Naopak, v prípade úspechu Getafe môže preskočiť Valenciu, na ktorú stráca dva body. Ani Getafe sa v posledných kolách príliš nedarilo. Rovnako ako jeho súper získalo iba 3 body za výhru nad Espanyolom a v ostatných dueloch hráči nezískali ani len bod. Getafe tak ťahá šnúru štyroch prehier, keď postupne podľahlo Granade, Bilbau, Málage a Atléticu Madrid. Aj z Getafe je dnes hlásená maródka, Roberto Lago zrejme nenastúpi kvôli zraneniu rebra. Pre trest takisto nemožno rátať s Pereirom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Andrej Marienka

    Góly: 10. Morales, 43. Rossi, 81. Verdú

    Karty:   68. Verza (LVN) – 42. Vergini (GET)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 6:8. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 12:13.
    Levante UD: Mariño – Lerma, Medjani, D. Navarro, Toňo – Morales (86. Cuero), Verza, Simão, Verdú – Deyverson (46. Camarasa), Rossi (76. V. Casadesús).
    Náhradníci: Rubén – Camarasa, Cuero, Trujillo, Xumetra, V. Casadesús, Feddal.

    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Vergini, Cala, Yoda – Juan Rodríguez (72. Medrán), Víctor – León (58. Wanderson), Sarabia, Moisés Gómez (58. Šćepović) – Á. Vázquez.
    Náhradníci: Megyeri – Velázquez, Lacen, Šćepović, Vigaray, Medrán, Wanderson.

    Rozhodca: José González – José Sánchez, Fernando Tresaco