Dortmund – Hannover 1:0 (kon.) | Wolfsburg – Ingolstadt 2:0 (kon.) | Stuttgart – Hertha 2:0 (kon.)
Brémy – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Darmstadt – Leverkusen 1:2 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Frankfurt 3:1 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
2:0 (0:0)
Hertha BSC
Sobota 13.02.2016, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    86
    Posledné striedanie na domácej strane znamená, že zápas sa predčasne končí na strelca prvého gólu Diého, na pár minút nastúpi Klein.
     
    84
    Stuttgart dal gól! Zdá sa, že je rozhodnuté! Brooks najprv posielal brankárovi malú domov, ten následne nakrátko rozohral Daridovi, ktorý však spravil obrovskú chybu a prihral priamo na kopačky protihráča! Ten už bez väčších problémov našiel voľného FILIPA KOSTIĆA, ktorý zvyšuje na 2:0.
     
    79
    Druhé striedanie na domácej strane znamená, že zápas predčasne končí pre Maxima, na trávnik vybieha Harnik.
     
    78
    Ani táto štandardná situácia hráčom Stuttgartu nevyšla, naopak Haraguchi vyštartoval do protiútoku, pričom ho skoro zostrelil Dié, ktorý vidí aj žltú kartu.
     
    72
    Žltú kartu následne dostáva Maxim, aj keď nám nieje celkom jasné za čo.
     
    72
    Strieda aj domáci celok, do zápasu zasiahne Kravec, ktorý vymení Wernera.
     
    72
    Prichádza druhé striedanie na strane hostí, zápas predčasne končí pre Cigerciho, jeho miesto zaujme van den Bergh.
     
    67
    Haraguchi chcel zabrániť protihráčovi zabrániť v odohratí lopty, ťažko povedať, či sa ho vôbec dotkol, Insúa šiel okamžite k zemi. Každopádne, ak by ho trafil bolo by to nebezpečné.
     
    63
    Ďalší kartový trest, tentoraz pre Brooksa, ten v brejku faulom zastavil Wernera. Za svojho spoluhráča ešte orodoval Pekarík, no ničomu to nepomohlo.
     
    61
    Skjelbred teraz na súperovej polovici úplne zbytočne zozadu zostrelil Diého, vôbec nešiel po lopte. Hráč hostí sa ani nesnaží protestovať proti žltej karte.
     
    60
    Možno obraz hry zmení prvé striedanie v zápase, po ňom z ihriska odíde Lustenberger, ktorého miesto zaujme Schieber.
     
    56
    Prudký center najprv našiel iba hlavu domáceho obrancu, no lopta sa rýchlo vrátila do pokutového územia. Tam si ju prebral Brooks, ktorý nič nevymýšľal, okamžite vystrelil, no iba opečiatkoval tyč!
    51. Serey Die (STU) - 1:0
     
    51
    Stuttgart dal gól! Následne to ale už hráčom vyšlo! Po peknej kombinácii na hranici pokutového územia prišla prudká strela na bránu z pravej strany, ktorú dokázal Jarstein iba vyraziť pred seba, lopta sa odrazila k GEOFFREYMU DIÉMU, ktorý z prvej prestrelil všetko čo mu stálo v ceste!
     
    46
    Už po pár sekundách sa domáci tím dostal do veľkej príležitosti! Insúa vyštartoval po ľavom krídle, odkiaľ prudkou prihrávkou hľadal Wernera. Tomu chýbalo naozaj máličko na to, aby loptu poslal do siete.
     
    38
    Cigerci získal loptu, vyšprintoval do útoku, perfektne prihral Ibiševićovi, ktorý z ideálnej pozície vystrelil, no Tytoń ho zázračným zákrokom vychytal!
     
    35
    Hostia tak získavajú priamy kop, navyše Insúa vidí za svoj faul aj žltú kartu.
     
    2
    Do prvého útoku tak mohli vyštartovať domáci hráči, a bolo to nebezpečné! Wernerov center iba pred seba vyrazil brankár hostí, kde stál Kostić, no strelou z prvej bránu trestuhodne prestrelil!

    Andrej Marienka

    Góly: 51. Die, 84. Kostić

    Karty:   35. Emiliano Insúa (STU), 72. Maxim (STU), 78. Die (STU) – 61. Skjelbred (HER), 63. Brooks (HER), 67. Haraguči (HER)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 12:12.
    VfB Stuttgart: Tytoń – Großkreutz, Schwaab, Niedermeier, Emiliano Insúa – Die (86. Klein) – Rupp, Maxim (79. Harnik), Gentner, Kostić – Werner (72. Kravec).
    Náhradníci: Langerak – T. Šunjić, Harnik, Klein, Kravec, Tašči, Kliment.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Haraguči, Lustenberger (60. Schieber), Skjelbred, Tolga Ciğerci (72. van den Bergh) – Darida – Ibišević.
    Náhradníci: Kraft – Stark, Baumjohann, Hegeler, Stocker, Schieber, van den Bergh.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Aarnink