Dortmund – Hannover 1:0 (kon.) | Wolfsburg – Ingolstadt 2:0 (kon.) | Stuttgart – Hertha 2:0 (kon.)
Brémy – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Darmstadt – Leverkusen 1:2 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Frankfurt 3:1 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
2:0 (0:0)
Hertha BSC
Sobota 13.02.2016, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držanie lopty: 49 % : 51 %.
    Strely na bránu: 6:3.
    Strely mimo: 9:4.
    Rohy: 10:1.
    Ofsajdy: 2:7.
    Fauly: 12:12. (17:25:51)
     
    Je dobojované, víťazom dnešného duelu sa stáva domáci Stuttgart, ktorý o svojom víťazstve rozhodol na začiatku druhého polčasu. Autorom víťazného gólu sa tak stáva Dié. Po chybe obrany hostí potom ako poistku druhý gól pridal Kostić. Hostia sa dnes nedokázali dostať do súvislejšieho útoku, vpredu nám toho hráči moc nepredviedli. Všetky tri body tak zaslúžene zostávajú na pôde Stuttgartu.

    Stuttgart vďaka dnešnému víťazstvu poskočí na 9. miesto tabuľky, naopak na Herthu sa bodovo dotiahne Leverkusen.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    O strelenie tretieho gólu sa ešte pokúšal striedajúci Harnik, jeho strelu z ťažkého uhla dokázal Jarstein s prehľadom pokryť.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca medzitým signalizovať, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať 2 minúty navyše.
     
    90+1
    Ďalšia nepresná prihrávka mohla znamenať aj tretí gól v sieti Jarsteina, Kostića ale v poslednej chvíli križoval Langkamp.
     
    90
    Tribúny sa opäť prebrali, domáci priaznivci už predčasne oslavujú dnešné veľmi cenné víťazstvo. Zdá sa, že hostia už aj vzdali snahy o vyrovnanie a zápas sa bude iba dohrávať.
     
    89
    A tak nám sekundy plynú, Stuttgartu sa darí držať loptu v bezpečnej vzdialenosti od brány, hráči si určite nechcú zbytočne vyrobiť drámu.
     
    88
    Navyše sa Berlínu nedarí udržať sa dlhšiu dobu na dostrel brány, čo je v podstate pre hráčov problém po celý duel.
     
    87
    Hostia sa ešte nevzdávajú, no budú to mať extrémne náročné, času je už naozaj iba minimum, navyše domáci hráči povzbudení druhým gólom napádajú rozohrávku veľmi vysoko.
     
    86
    Posledné striedanie na domácej strane znamená, že zápas sa predčasne končí na strelca prvého gólu Diého, na pár minút nastúpi Klein.
     
    85
    Tak toto je veľká škoda, záver stretnutia ešte mohol byť dramatický, no teraz to vyzerá na jednoznačné víťazstvo Stuttgartu.
     
    84
    Stuttgart dal gól! Zdá sa, že je rozhodnuté! Brooks najprv posielal brankárovi malú domov, ten následne nakrátko rozohral Daridovi, ktorý však spravil obrovskú chybu a prihral priamo na kopačky protihráča! Ten už bez väčších problémov našiel voľného FILIPA KOSTIĆA, ktorý zvyšuje na 2:0.
     
    82
    Stuttgart mal k dispozícii hneď dva rohové kopy, no ani po jednom z nich nemusel Jarstein zasahovať. Tentoraz mu výrazne pomohla obrana.
     
    81
    Následne musel Brooks zachraňovať nebezpečnú situáciu, po pravej strane sa do šestnástky až príliš ľahko dostal Harnik a iba vďaka dobrému zákroku Brooksa neprešla jeho strela až k Jarsteinovi.
     
    80
    Priamy, ani následný rohový kop veľké nebezpečenstvo pre Tytońovu bránu nepriniesli, domáci gólman sa iba zrazil s protihráčom, no nevyzerá to vážne.
     
    79
    Druhé striedanie na domácej strane znamená, že zápas predčasne končí pre Maxima, na trávnik vybieha Harnik.
     
    78
    Ani táto štandardná situácia hráčom Stuttgartu nevyšla, naopak Haraguchi vyštartoval do protiútoku, pričom ho skoro zostrelil Dié, ktorý vidí aj žltú kartu.
     
    77
    Kostić posielal z rohu ihriska pred bránu prudký center, ten za čiaru na ďalší roh odohral jeden z obrancov v modrom drese.
     
    77
    Naopak, Kostić po ďalšej individuálnej akcii získal ďalší roh, čím pre svoj tím získal opäť nejakú minútku, dve.
     
    76
    Hostia sa dopredu príliš nehrnú, pritom im čas na prípadné vyrovnanie rýchlo ubieha. Na strelenie gólu majú necelú štvrťhodinu riadnej hracej doby.
     
    75
    Veľmi sľubná šanca pre Stuttgart! Opäť ju vymyslel Kostić, ktorý unikol po ľavom krídle, loptu prudko posielal pred bránu, kde hrotovému hráčovi opäť chýbali iba centimetre na to aby loptu dorazil do siete.
     
    74
    V hre sa dlho nepokračovalo, videli sme ďalší faul, previnil sa Darida, odskákal si to opäť Dié. Toho dnes súperi berú z každej strany.
     
    72
    Žltú kartu následne dostáva Maxim, aj keď nám nieje celkom jasné za čo.
     
    72
    Strieda aj domáci celok, do zápasu zasiahne Kravec, ktorý vymení Wernera.
     
    72
    Prichádza druhé striedanie na strane hostí, zápas predčasne končí pre Cigerciho, jeho miesto zaujme van den Bergh.
     
    71
    Obrana hostí po nevinne vyzerajúcom centri vo vlastnej šestnástke trošku zazmätkovala, takmer to využil Dié na strelu, našťastie pre nich sa k tomu nedostal.
     
    70
    Ibišević skúsil šťastie z väčšej vzdialenosti, lopta bola síce skackavá, no Tytoń všetko videl a loptu skryl vo svojich rukaviciach.
     
    69
    Hra prevažne v strednej časti ihriska uspáva aj tribúny, tie sa už nestarajú o takú atmosféru ako tomu bolo pred dvadsiatimi minútami.
     
    67
    Haraguchi chcel zabrániť protihráčovi zabrániť v odohratí lopty, ťažko povedať, či sa ho vôbec dotkol, Insúa šiel okamžite k zemi. Každopádne, ak by ho trafil bolo by to nebezpečné.
     
    67
    Menšie vrásky na čele Jarsteinovi narobil Kostić, ktorý z veľkej diaľky po zemi vyslal skackavú loptu, tá napokon do priestoru brány nesmerovala, tyč minula zhruba o pol metra.
     
    66
    Wernerovi sa znova nepozdáva verdikt postranného rozhodcu, ten udelil vhadzovanie pre Herthu Berlín, i keď domáci hráč mal pocit, že rozhodnutie malo byť iné.
     
    65
    Ten nebol nebezpečný, naopak striedajúci Schieber vybojoval priamy kop pre svoj tím, po tom ako ho fauloval Dié.
     
    64
    Nebezpečný center do šestnástky s istotou zlikvidoval Langkamp, i keď za cenu rohového kopu pre domáci celok.
     
    63
    Ďalší kartový trest, tentoraz pre Brooksa, ten v brejku faulom zastavil Wernera. Za svojho spoluhráča ešte orodoval Pekarík, no ničomu to nepomohlo.
     
    62
    Plattenhardtov center do šestnástky nenašiel svojho adresáta, Haraguchi nebol dobre postavený. Loptu tak získal jeden z obrancov Stuttgartu.
     
    61
    Skjelbred teraz na súperovej polovici úplne zbytočne zozadu zostrelil Diého, vôbec nešiel po lopte. Hráč hostí sa ani nesnaží protestovať proti žltej karte.
     
    60
    Možno obraz hry zmení prvé striedanie v zápase, po ňom z ihriska odíde Lustenberger, ktorého miesto zaujme Schieber.
     
    59
    Nebezpečné situácie sú veľmi zriedkavé, hráči pri rozohrávke zbytočne naťahujú čas, často sa už aj po drobnom kontakte veľmi ochotne hádžu na zem.
     
    58
    Hre aj naďalej chýba tempo, hromadia sa nám fauly, zápas sa kúskuje, nesledujeme práve najkrajší futbalový duel.
     
    57
    Langkamp teraz na svojej polovici celkom zbytočne vymýšľal a riskoval, namiesto rozohrávky si chcel vypýtať faul, no protihráč ho obral o loptu čisto a takmer z toho vznikla ďalšia nebezpečná situácia pre Stuttgart.
     
    56
    Prudký center najprv našiel iba hlavu domáceho obrancu, no lopta sa rýchlo vrátila do pokutového územia. Tam si ju prebral Brooks, ktorý nič nevymýšľal, okamžite vystrelil, no iba opečiatkoval tyč!
     
    55
    Biedne je to aj s prechodom do útoku, všetko troskotá najmä na nepresných prihrávkach. Haraguchi, ktorému dnes zápas vôbec nevychádza na pravom krídle získal aspoň priamy kop.
     
    54
    Hostí rýchly gól očividne zaskočil, nevedia si presne prihrať, na vlastnej polovici obrancovia zbytočne riskujú, momentálne sa im príliš nedarí.
     
    53
    Domáci tím sa snaží ukľudniť hru, Hertha sa určite bude snažiť vyrovnať v čo najkratšom čase.
    51. Serey Die (STU) - 1:0
     
    51
    Stuttgart dal gól! Následne to ale už hráčom vyšlo! Po peknej kombinácii na hranici pokutového územia prišla prudká strela na bránu z pravej strany, ktorú dokázal Jarstein iba vyraziť pred seba, lopta sa odrazila k GEOFFREYMU DIÉMU, ktorý z prvej prestrelil všetko čo mu stálo v ceste!
     
    50
    Domáci tím sa teraz veľmi hnevá na rozhodcu, na hranici pokutového územia Cigerci odzbrojil súpera na hranici pravidiel, no rozhodca uznal zákrok ako čistý.
     
    49
    Následne sa hra presunula do strednej časti ihriska, tam lopta pomerne často mení majiteľa, ani jeden z tímov nemá vyslovene navrch.
     
    48
    Na opačnej strane sa o podobnú akciu pokúšal Darida, ktorý taktiež dokázal odcentrovať, no Cigerci bránu prestrelil.
     
    47
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave ani jedného z tímov, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    46
    Už po pár sekundách sa domáci tím dostal do veľkej príležitosti! Insúa vyštartoval po ľavom krídle, odkiaľ prudkou prihrávkou hľadal Wernera. Tomu chýbalo naozaj máličko na to, aby loptu poslal do siete.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    Polovica zápasu je za nami, nenadstavovala sa ani len minúta navyše a tak si na gól budeme musieť ešte počkať. V prvom polčase sme sledovali pomerne vyrovnanú hru, azda najväčšiu šancu mal Ibišević, no Tytoń ho krásnym zákrokom vychytal. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:32.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Prvý polčas sa už viac-menej len dohráva, v strede ihriska loptu ovládajú hráči Stuttgartu, no dopredu sa už príliš netlačia.
     
    44
    Tak ešte jedna akcia Stuttgartu, na chvíľu sa hráči dokonca dostali do prečíslenia, nič im to platné nebolo, Wernerov center pred bránu bol prisilný, Kostić nemal šancu zareagovať.
     
    43
    V závere polčasu to ešte skúšal Kostić, ďaleko sa nedostal, zozadu ho pomerne ľahko odzbrojil Skjelbred.
     
    42
    Pekarík dostával loptu do behu, Insúa mal pred ním veľký náskok a tak sa obranca Herthy k lopte nestihol dostať.
     
    41
    Stuttgart aj naďalej pomerne riskuje, hráči otvárajú hru a v obrannej línii sa tak tvoria veľké medzery.
     
    40
    Ďalšia rýchla akcia Herthy Berlín, prihrávajúcim hráčom bol tentoraz Ibišević, dopredu si nabiehal Haraguchi. Ten sa však úplne zbytočne ponáhľal a ocitol sa v ofsajde.
     
    39
    Hostia zostávajú aktívnejší, no čas na prípadný gól sa im rýchlo kráti, do konca riadnej hracej doby prvého polčasu zostáva niečo cez päť minút.
     
    38
    Cigerci získal loptu, vyšprintoval do útoku, perfektne prihral Ibiševićovi, ktorý z ideálnej pozície vystrelil, no Tytoń ho zázračným zákrokom vychytal!
     
    37
    Na súperovej polovici tentoraz chcel vybojovať priamy kop Ibišević, tomu však rozhodca ukazuje aby rýchlo vstal, Dié hral čisto.
     
    36
    Do strely sa poriadne oprel Plattenhardt, no bolo to zrejme až príliš, domácu bránu totiž prestrelil asi o meter.
     
    35
    Hostia tak získavajú priamy kop, navyše Insúa vidí za svoj faul aj žltú kartu.
     
    34
    Ibišević výborne získal loptu, v strede ihriska šikovne napadol rozohrávku súpera, dopredu prihral Daridovi, ktorý na hranici pokutového územia po zákroku Insúu padol k zemi.
     
    33
    Dié bol v strede ihriska faulovaný, a kolenách ešte zbesilo gestikuloval, kto vie prečo, toto faul na žltú kartu určite nebol.
     
    32
    Brooks získal loptu na vlastnej polovici, zbytočne neriskoval a skúsene si vypýtal faul od útočiaceho hráča. Hostia sa znova nikam neponáhľajú.
     
    31
    Nepresnosti na obidvoch stranách rýchlosti hry moc nepridávajú, momentálne sa s loptou zdržiavajú na svojej polovici hráči Stuttgartu.
     
    30
    Vyzerá to dobre, Pekarík sa môže zapojiť do ďalšej hry, Maximovi ešte dodatočne hlavný rozhodca dohovára.
     
    29
    Maxim pri napádaní nepríjemne nakopol Pekaríka, ten sa bolestivo drží za lýtko, dúfajme že bude v poriadku.
     
    28
    Hráči si pýtali pokutový kop, Werner sa po zisku lopty v šestnástke dostal do malého kontaktu s Brooksom, následne ešte po centri Schwaaba hlavičkoval smerom na bránu, no nepresne.
     
    27
    Takto to hráčom nevyšlo dnes snáď už po piaty raz, hráči akoby nevedeli nič iné smerom dopredu vymyslieť.
     
    26
    Bolo tomu tak aj teraz. Najprv 30 sekundová výmena lopty na vlastnej polovici, potom nakopávaná lopta na Cigerciho a nepresný center pred bránu.
     
    25
    Tempo hry nám podstatne kleslo, môžu za to najmä hráči Herthy, ktorí po zisku lopty aj naďalej vyčkávajú, nevedia sa rýchlo dostať cez stred ihriska.
     
    24
    Kostić takmer dobehol nepresnú prihrávku na jeho krídle, napokon mu však sily nestačili, jeho spoluhráč sa mu ospravedlňuje.
     
    23
    Gentner obral Lustenbergera o loptu pred jeho vlastnou šestnástkou a rútil sa sám na bránu, no rýchlo ho zastavil hlavný rozhodca, ktorý ukazuje, že k zisku lopty si pomohol faulom.
     
    22
    Po postupnom prechode vpred pred bránu vyslal vysoký center Cigerci, no pred bránou chýbali jeho spoluhráči, takže Tytoń nemal veľa práce.
     
    21
    Až teraz sa im podarilo podržať si loptu na svojich kopačkách, nikam sa ale neponáhľajú, zbytočne neriskujú.
     
    20
    Stuttgart je čoraz aktívnejším tímom, hostia sú zatlačení na svoju vlastnú polovicu a v posledných minútach sa takmer výhradne bránia.
     
    19
    Až teraz sa hráčom podarilo dostať loptu ďalej od brány, následný pokus vrátiť ju späť pred Jarsteina úspešný nebol.
     
    18
    Stuttgart tak mal k dispozícii rohový kop, ktorý si hráči zopakovali a zopakujú si ho ešte raz, potom ako vždy v obrannom zákroku poslal loptu za čiaru jeden z hráčov Herthy.
     
    17
    Na opačnej strane po rýchlom protiútoku takmer pohrozil Werner, ktorý sa predral cez obranu a v poslednej chvíli mu stihol loptu odkopnúť Brooks.
     
    16
    Pekarík krásne prešiel cez brániaceho hráča na pravom krídle, rútil sa dopredu sám a napokon prudkou prihrávkou hľadal Ibiševića, ktorému chýbali len centimetre na to aby dokázal zakončiť.
     
    15
    Napokon hráči zvolili postupný prechod vpred, ďaleko sa však nedostali, naopak útok nevyšiel ani domácemu tímu, kolmicu chytil Jarstein.
     
    14
    Hostia teraz trošku ukľudňujú hru, vymieňajú si loptu na svojej vlastnej polovici, nikam sa nenáhlia.
     
    13
    Maxim sa pokúšal preniknúť po ľavom krídle, tam ale úradovala obrana Herthy, nezískal ani rohový kop, bude nasledovať iba odkop od brány.
     
    12
    Cigerci peknou krížnou prihrávkou hľadal úplne voľného Haraguchiho, ten si však v šestnástke nedokázal ťažkú loptu spracovať.
     
    11
    Teraz sa nám Haraguchi predviedol lepším obranným zákrokom, odvrátil loptu na roh. Center z neho bol však veľmi nepresný a skončil na hornej sieti.
     
    10
    Na tej istej pozícii tentoraz Pekaríkovi pomáhal Haraguchi, no pri bránení fauloval Kostića, nasledovať tak bude priamy kop pre Stuttgart.
     
    9
    Na krídle to ešte skúšal Kostić, dobrým obranným zákrokom ho ale odzbrojil Pekarík. Nasledovať bude vhadzovanie pre Stuttgart.
     
    8
    Werner bol na súperovej polovici faulovaný, rozhodca ponechal výhodu, no tú hráči nezužitkovali, Insúov center pred bránu skončil iba na kopačkách hráčov v modrom.
     
    7
    Haraguchi získal loptu, prenikal stredom ihriska, na ľavej strane sa mu ukazoval celkom voľný Cigerci, no katastrofálne nepresnou prihrávkou loptu poslal za čiaru.
     
    6
    Ofsajd hostí aj do tretice, na toto si dnes hráči Berlínu príliš pozor nedávajú. Rozohrávať bude Niedermeier.
     
    5
    Pekarík krásne vysunul Haraguchiho po pravej strane, aj tentoraz rodiacu sa šancu Herthy ukončuje postranný rozhodca signalizujúci ofsajd.
     
    4
    Až teraz sa hráčom podarilo presťahovať z rohu ihriska, aj naďalej sa hrá na domácej polovici ihriska, no je to ďaleko od brány.
     
    3
    Pekarík zakladal útok svojho tímu, podarilo sa mu dostať loptu až k rohovej zástavke, tam hra zotrváva aj naďalej, lopta často mení majiteľa.
     
    2
    Do prvého útoku tak mohli vyštartovať domáci hráči, a bolo to nebezpečné! Wernerov center iba pred seba vyrazil brankár hostí, kde stál Kostić, no strelou z prvej bránu trestuhodne prestrelil!
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Herthy, medzi ktorými dnes nechýba ani slovenský reprezentant Peter Pekarík. Na úvod to hráči skúšali nakopávanou loptou na Ibiševića, ten sa ale už v prvej minúte ocitol v ofsajde.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes nastúpi v bielych dresoch, zatiaľ čo hostia budú hrať v tmavomodrom.
     
    Úvodné zostavy:

    VfB Stuttgart: Tytoń – Großkreutz, Schwaab, Niedermeier, Emiliano Insúa – Die – Rupp, Maxim, Gentner, Kostić – Werner.
    Náhradníci: Langerak – T. Šunjić, Harnik, Klein, Kravec, Tašči, Kliment.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Haraguči, Lustenberger, Skjelbred, Tolga Ciğerci – Darida – Ibišević.
    Náhradníci: Kraft – Stark, Baumjohann, Hegeler, Stocker, Schieber, van den Bergh.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Aarnink.
     
    História vzájomných zápasov:

    Hertha 2-1 Stuttgart
    Stuttgart 0-0 Hertha
    Hertha 3-2 Stuttgart
    Stuttgart 1-2 Hertha
    Hertha 0-1 Stuttgart
     
    Pekné sobotňajšie popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 21. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom súboji si sily zmerajú VfB Stuttgart a Hertha BSC.

    VfB Stuttgart

    Po katastrofálnom úvode sezóny sa výkony hráčov podstatne zlepšili a aj vďaka šiestim zápasom bez prehry sa Stuttgart odlepil od dna tabuľky. Momentálne mu patrí 12. miesto so ziskom 24 bodov. Rovnaký počet bodov, no lepšie skóre má Darmstadt, Ingolstadt a Kolín majú o jeden bod viac. Naopak, Hamburg má len o jeden menej, Augsburg a Frankfurt za Stuttgartom zaostávajú o tri body. Ako už bolo spomínané, Stuttgartu sa v poslednej dobe darí, z posledných piatich zápasov dokopy získali 13 bodov za 4 víťazstvá a jednu remízu. Všetky tri body hráči brali zo zápasov proti Wolfsburgu, Kolínu, Hamburgu a Frankfurtu. V zvyšnom zápase hráči uchmatli bod Mainzu, keď na súperovej pôde remizovali 0:0.

    Hertha BSC

    Hertha Berlín od samého začiatku sezóny atakuje pozície zaručujúce účasť v niektorej z európskych líg. Momentálne to vyzerá vcelku nádejne, s 35 bodmi Berlínu patrí tretie miesto v tabuľke, ktoré garantuje účasť v Lige Majstrov. Na vedúcu dvojicu Bayern Mníchov – Dotmund však stráca priepastných 18, respektíve 10 bodov. Naopak, na pozíciu Herthy si brúsi zuby Schalke, ktoré stráca iba dva body. Ani dnešný tím hostí v posledných piatich zápasoch ani raz neprehral, no získal menej bodov. Za remízy proti Dortmundu, Brémam a Augsburgu to boli tri body a za víťazstvá proti Darmstadtu a Mainzu dokopy šesť bodov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Andrej Marienka

    Góly: 51. Die, 84. Kostić

    Karty:   35. Emiliano Insúa (STU), 72. Maxim (STU), 78. Die (STU) – 61. Skjelbred (HER), 63. Brooks (HER), 67. Haraguči (HER)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 12:12.
    VfB Stuttgart: Tytoń – Großkreutz, Schwaab, Niedermeier, Emiliano Insúa – Die (86. Klein) – Rupp, Maxim (79. Harnik), Gentner, Kostić – Werner (72. Kravec).
    Náhradníci: Langerak – T. Šunjić, Harnik, Klein, Kravec, Tašči, Kliment.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Haraguči, Lustenberger (60. Schieber), Skjelbred, Tolga Ciğerci (72. van den Bergh) – Darida – Ibišević.
    Náhradníci: Kraft – Stark, Baumjohann, Hegeler, Stocker, Schieber, van den Bergh.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Aarnink