Dortmund – Hannover 1:0 (kon.) | Wolfsburg – Ingolstadt 2:0 (kon.) | Stuttgart – Hertha 2:0 (kon.)
Brémy – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Darmstadt – Leverkusen 1:2 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Frankfurt 3:1 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
2:0 (0:0)
Hertha BSC
Sobota 13.02.2016, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držanie lopty: 49 % : 51 %.
    Strely na bránu: 6:3.
    Strely mimo: 9:4.
    Rohy: 10:1.
    Ofsajdy: 2:7.
    Fauly: 12:12. (17:25:51)
     
    Je dobojované, víťazom dnešného duelu sa stáva domáci Stuttgart, ktorý o svojom víťazstve rozhodol na začiatku druhého polčasu. Autorom víťazného gólu sa tak stáva Dié. Po chybe obrany hostí potom ako poistku druhý gól pridal Kostić. Hostia sa dnes nedokázali dostať do súvislejšieho útoku, vpredu nám toho hráči moc nepredviedli. Všetky tri body tak zaslúžene zostávajú na pôde Stuttgartu.

    Stuttgart vďaka dnešnému víťazstvu poskočí na 9. miesto tabuľky, naopak na Herthu sa bodovo dotiahne Leverkusen.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    O strelenie tretieho gólu sa ešte pokúšal striedajúci Harnik, jeho strelu z ťažkého uhla dokázal Jarstein s prehľadom pokryť.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca medzitým signalizovať, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať 2 minúty navyše.
     
    90+1
    Ďalšia nepresná prihrávka mohla znamenať aj tretí gól v sieti Jarsteina, Kostića ale v poslednej chvíli križoval Langkamp.
     
    90
    Tribúny sa opäť prebrali, domáci priaznivci už predčasne oslavujú dnešné veľmi cenné víťazstvo. Zdá sa, že hostia už aj vzdali snahy o vyrovnanie a zápas sa bude iba dohrávať.
     
    89
    A tak nám sekundy plynú, Stuttgartu sa darí držať loptu v bezpečnej vzdialenosti od brány, hráči si určite nechcú zbytočne vyrobiť drámu.
     
    88
    Navyše sa Berlínu nedarí udržať sa dlhšiu dobu na dostrel brány, čo je v podstate pre hráčov problém po celý duel.
     
    87
    Hostia sa ešte nevzdávajú, no budú to mať extrémne náročné, času je už naozaj iba minimum, navyše domáci hráči povzbudení druhým gólom napádajú rozohrávku veľmi vysoko.
     
    86
    Posledné striedanie na domácej strane znamená, že zápas sa predčasne končí na strelca prvého gólu Diého, na pár minút nastúpi Klein.
     
    85
    Tak toto je veľká škoda, záver stretnutia ešte mohol byť dramatický, no teraz to vyzerá na jednoznačné víťazstvo Stuttgartu.
     
    84
    Stuttgart dal gól! Zdá sa, že je rozhodnuté! Brooks najprv posielal brankárovi malú domov, ten následne nakrátko rozohral Daridovi, ktorý však spravil obrovskú chybu a prihral priamo na kopačky protihráča! Ten už bez väčších problémov našiel voľného FILIPA KOSTIĆA, ktorý zvyšuje na 2:0.
     
    82
    Stuttgart mal k dispozícii hneď dva rohové kopy, no ani po jednom z nich nemusel Jarstein zasahovať. Tentoraz mu výrazne pomohla obrana.
     
    81
    Následne musel Brooks zachraňovať nebezpečnú situáciu, po pravej strane sa do šestnástky až príliš ľahko dostal Harnik a iba vďaka dobrému zákroku Brooksa neprešla jeho strela až k Jarsteinovi.
     
    80
    Priamy, ani následný rohový kop veľké nebezpečenstvo pre Tytońovu bránu nepriniesli, domáci gólman sa iba zrazil s protihráčom, no nevyzerá to vážne.
     
    79
    Druhé striedanie na domácej strane znamená, že zápas predčasne končí pre Maxima, na trávnik vybieha Harnik.
     
    78
    Ani táto štandardná situácia hráčom Stuttgartu nevyšla, naopak Haraguchi vyštartoval do protiútoku, pričom ho skoro zostrelil Dié, ktorý vidí aj žltú kartu.

    Andrej Marienka

    Góly: 51. Die, 84. Kostić

    Karty:   35. Emiliano Insúa (STU), 72. Maxim (STU), 78. Die (STU) – 61. Skjelbred (HER), 63. Brooks (HER), 67. Haraguči (HER)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 12:12.
    VfB Stuttgart: Tytoń – Großkreutz, Schwaab, Niedermeier, Emiliano Insúa – Die (86. Klein) – Rupp, Maxim (79. Harnik), Gentner, Kostić – Werner (72. Kravec).
    Náhradníci: Langerak – T. Šunjić, Harnik, Klein, Kravec, Tašči, Kliment.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Haraguči, Lustenberger (60. Schieber), Skjelbred, Tolga Ciğerci (72. van den Bergh) – Darida – Ibišević.
    Náhradníci: Kraft – Stark, Baumjohann, Hegeler, Stocker, Schieber, van den Bergh.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Aarnink