Real Madrid – Bilbao 4:2 (kon.) | Villarreal – Malaga 1:0 (kon.) | Valencia – Espanyol 2:1 (kon.)
La Coruña – Real Betis 2:2 (kon.)
koniec
Real Madrid
4:2 (3:1)
Athletic Club Bilbao
Sobota 13.02.2016, 16:00 • Estadio Santiago Bernabéu • Španielska LaLiga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Prvý zápas 24. kola španielskej La Ligy sa skončil. Real Madrid doviedol zápas do víťazného konca a nad veľmi dobre hrajúcim Bilbaom víťazí 4:2. Najväčšiu zásluhu na výhre bieleho baletu má Cristiano Ronaldo, ktorý sa presadil dvakrát. V závere zápasu skóroval ešte striedajúci Gorka Elustondo, no je gól znamenal už len kozmetickú úpravu výsledku. Trénera Zinedine Zidanea môže mrzieť len to, že prišiel o Raphaëla Varanea, ktorý bol po druhej žltej karte vylúčený. Ja sa s vami lúčim a prajem ešte pekný večer. (17:53:25)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    V dnešnom zápase sa nadstavujú ešte dve minúty. Athletic Bilabo sa snaží ešte pridať ďalší gól, no v dnešnom zápase už bodovať nebude.
    90. Gorka Elustondo (ATB) - 4:2
     
    90
    Bilbao dalo gól! Tak ešte prichádza kozmetická úprava výsledku. Na center z pravej strany si dokázal nabehnúť GORKA ELUSTONDO a pred nedôraznym Danim Carvajalom posiela loptu do brány Keylora Navasa.
     
    89
    V závere zápasu bude biely balet zahrávať ešte rohový kop. Ten síce hrá bez vylúčeného Raphaël Varanea, no napriek tomu je aktívnejší.
     
    88
    Cristiano Ronaldo pomohol zavŕšiť hattrick. Po zrazenej strele sa dostal k strele z malého vápna, no jeho strelu vyrazil Gorka Iraizoz.
    87. Cristiano Ronaldo (REA) - 4:1
     
    87
    Real Madrid dal gól! Je rozhodnuté. Lucas Vasquéz poslal presný center z pravej strany na CRISTIANA RONALDA, ten si loptu spracoval na hrudi a nekompromisne skóroval.
     
    85
    Iker Muniain poslal ďalší center do malého vápna. Keďže ho odvrátil jeden z domácich hráčov, tak Beñat Etxebarria bude zahrávať rohový kop.
     
    84
    Mikel Balenziaga poslal center do nebezpečného priestoru, no s ním si domáci futbalisti poradili, konkrétne to bol Sergio Ramos.
     
    83
    Alfonso Álvarez predčasne posiela pod sprchy Raphaëla Varanea. Ten po ďalšom hlavičkovom súboji s Aritzom Adurizom dostáva druhú žltú a teda aj červenú kartu.
     
    82
    Z ľavej strany poslal center do šestnástky Nacho. Presne našiel Karima Benzemu, no Francúz nemieril presne.
     
    81
    Pre Cristiana Ronalda sa črtala šanca. Portugalský futbalista zakončoval strelou po zemi, no s jeho strelou nemal problém Gorka Iraizoz.
     
    80
    Posledné striedanie na oboch stranách. V drese Realu Madrid končí James Rodríguez a na záverečné minúty prichádza Lucas Vásquez. Na druhej strane vybehne na trávnik namiesto Sabina Merina čerstvý Borja Viguera.
     
    79
    Real mal šancu definitívne zaklincovať svojho súpera. Na bránu súpera postupovali v prečíslení 3 na 2. Cristiano Ronaldo prihral na Jamesa, no ten trafil len pre ním stojatého Benzemu.
     
    78
    Tempo hry v druhom polčase opadlo. Bilbao sa nevie dostať do zápasu a zrejme v dnešnom zápase už bodovať nebude.
     
    77
    Po dlhej chvíli sme videli v hre Cristiana Ronalda. Jeho center ale hlavu Karima Benzemu nenašiel. V obrane dobre zapracoval Aymeric Laporte.
     
    76
    Hostia získali pre seba výhodu rohového kopu, no center z ľavej strany upratal do bezpečia francúzsky obranca Raphaël Varane.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 3. Ronaldo, 37. James Rodríguez, 45. Kroos, 87. Ronaldo – 10. Eraso, 90. G. Elustondo

    Karty:   16. Varane (REA), 71. Modrić (REA) – 14. Etxeita (ATB), 43. Balenziaga (ATB)   83. Varane (REA)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 10:0. Fauly: 6:8.
    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Danilo (69. Nacho Fernández) – Modrić, Kroos, Kovačić (72. Isco) – James Rodríguez (80. L. Vázquez), Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, Casemiro, Arbeloa, L. Vázquez, Jesé, Isco.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Lekue (69. Muniain), Etxeita, Laporte, Balenziaga – Etxebarria, Iturraspe (62. G. Elustondo) – de Marcos, Eraso, Sabin (80. Viguera) – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Bóveda, G. Elustondo, M. Rico, Gurpegi, Muniain, Viguera.

    Rozhodca: Alfonso Álvarez