Sociedad – Sevilla 2:0 (kon.) | Real Madrid – Barcelona 0:4 (kon.) | Espanyol – Malaga 2:0 (kon.)
Valencia – Las Palmas 1:1 (kon.) | La Coruña – Vigo 2:0 (kon.)
koniec
Deportivo La Coruña
2:0 (1:0)
Celta Vigo
Sobota 21.11.2015, 22:05Španielska LaLiga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:05.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu zo španielskej La Ligy. Spoločne bude svedkami zápasu medzi Deportivom La Coruña a Celtou Vigo. Zápas štartuje o 22:05 hod.

    DEPORTIVO LA CORUÑA

    Deportivo La Coruña sa momentálne nachádza na 9. mieste tabuľky španielskej Primera División. S bilanciou 3 výhier, 6 remíz a 2 prehier a získanými 15 bodmi je „remízovým kráľom“ súťaže. V posledných troch domácich dueloch získali zverenci Victora Sáncheza 5 bodov a o body pripravili aj silné kluby ako Atlético Madrid či Athletic Bilbao. Mladému 39-ročnému trénerovi nebudú v dnešnom zápase k dispozícii viacerí dôležití hráči. Zranenia trápia Celsa Borgesa, Juana Domíngueza, Luisa Alberta a otázny je štart Alberta Lopa. Suverénne najlepším strelcom tímu okolo kapitána Manuela Pabla je stredopoliar Lucas Perez Martinez, ktorému sa súperových brankárov podarilo prekonať už 7-krát.

    CELTA VIGO

    Celta Vigo je zatiaľ azda najväčším prekvapením doterajšieho priebehu sezóny. V 11 zápasoch totiž získala až 21 bodov a figuruje tak na skvelej 4. priečke. Na svojom konte má dokonca len 2 prehry, keď nad jej sily boli netopiere z Valencie a madridský „biely balet“. Obe tieto porážky utrpeli zverenci Eduarda Berizza v posledných troch kolách. Tento argentínsky kouč nebude mať také problémy so zostavou, ako jeho náprotivok. Chýbať mu totiž bude len dištancovaný obranca Gustavo Cabral. Celta predvádza od začiatku sezóny sympatický ofenzívny futbal, čo sa odzrkadľuje aj na počte strelených gólov. Tých sa hráčom Celty podarilo vsietiť už 22, na čom má najväčší podiel španielsky reprezentačný útočník Nolito (7).
     
    Úvodné zostavy:

    Deportivo La Coruña: Lux – Juanfran, Arribas, Sidnei, F. Navarro – Cani, Bergantiños, Mosquera, Luisinho – Lucas, Jonathan Rodríguez.
    Náhradníci: Manu – O. Riera, Laure, Cartabia, Fajr, Lopo, Gutiérrez.

    Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo, Sergi Gómez, Fontàs, J. Castro – Augusto Fernández, Wass – Orellana, P. Hernández, Nolito – Aspas.
    Náhradníci: Blanco – Guidetti, Dražić, Madinda, Planas, Señé, B. Fernández.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O prvú akciu zápasu sa postarali hostia. Z ľavej strany strieľal Nolito, no jeho pokus bol zblokovaný.
     
    2
    Vzrušenie na domácom štadióne bolo zbytočné. Po chybe Jonnyho sa síce ocitol vo veľkej šanci Lucas, no v momente prihrávky bol v ofsajde.
    2. Veľkú šancu zastavil ofsajd
     
    3
    Zápas má od začiatku vysoké tempo. Pri lopte odstanú domáci, keďže Iago Aspas sa previnil voči pravidlám v súboji s Alejandrom Arribasom.
     
    4
    Po nepríjemnej zrážke s Pedrom Mosquerom ostal na trávniku ležať Daniel Wass. Hosťujúci hráč ale bude v poriadku.
     
    5
    Útočný faul v podaní domáceho Caniho. Ten si nabehol na center od Luisinha, no v súboji s Jonnym si pomohol rukami.
     
    6
    Iago Aspas si teraz nerozumel s Pablom Hernándezom a hostia tak prichádzajú o loptu.
     
    7
    Prvá šanca zápasu. Po centri Juanfrana z pravej strany sa na hranici bieleho bodu pekne otočil okolo obrancu domáci kanonier Lucas, no v záverečnej fáze jeho otočky loptu netrafil.
     
    8
    Šanca aj na druhej strane. Alejandro Arribas zbytočne stratil loptu a zrazu sa tak vo veľkej šanci ocitol Nolito. Ten skúšal prehodiť domáceho brankár Germána Luxa, no ten na hranici šestnástky jeho pokus chytá.
     
    9
    Juanfran bol v hlavičkovom súboji faulovaný, a tak lopta ostáva v moci domáceho mužstva.
     
    10
    Prvú desaťminútovku ukončuje, ako inak, nedovolený zákrok. Tentokrát to so svojim dôrazom prehnal domáci útočník Lucas.
     
    11
    Deportivo La Coruña bude mať výhodu štandardnej situácie. Nedovoleným zákrokom sa totiž prezentoval v blízkosti šestnástky Hugo Mallo.
     
    12
    S priamym kopom i následným rohovým kopom domáceho tímu si bez najmenších problémov poradil brankár Sergio Álvarez.
     
    13
    Deportivo veľmi vysoko napadá rozohrávku Celty Vigo. Tá ale ostane pri lopte, keďže Pedro Mosquera fauloval v strede poľa Nolita.
     
    14
    Opäť bol v akcii španielsky útočník Nolito. V pokutovom území sa snažil presadiť v súboji so Sidneim, no nakoniec mu hlavný rozhodca odpískal len útočný faul.
     
    15
    Na konci prvej štvrťhodiny má loptu vo svojej moci brankár Celty Vigo, Sergio Álvarez. Ten ju však už posiela ďaleko do stredu ihriska.
     
    16
    Nedovolených zákrokov sme videli už poriadne veľa. Hra je tým pádom veľmi rozkúskovaná, čo je rozhodne na škodu. Teraz boli okrem toho 2 lopty na ihrisku, takže hra musela byť prerušená.
     
    17
    Juan Domínguez bol elegantne odzbrojený Jonnym, no ten následne nepresne prihral na svojho spoluhráča.
     
    18
    Tvrdá zrážka medzi domáci Jonathanom Rodríguezom a Hugom Mallom. Obaja hráči ležia v bolestivej grimase na hracej ploche.
     
    19
    Luca si v šestnástke hostí parádne spracoval loptu, no tesne pred tým ako chcel zakončiť ho odstavil Sergio Gómez.
     
    20
    Na druhej strane založil rýchly protiútok Iago Aspas. Na jeho prízemný pas do druhej vlny reagoval Fabián Orellana, no strele tohto Čiľana chýbala razancia.
     
    22
    Na ihrisku sa toho aktuálne príliš veľa nedeje. Hrá sa prevažne v strede poľa.
     
    23
    La Coruña dala gól! Domáci udreli ako blesk z jasného neba. Cani pekne prestrčil loptu na Alexa Bergantiñosa, ten ešte hosťujúceho brankára neprekonal, no odrazenú loptu dorazil do siete LUCAS.
    23. LUCAS - 1:0
     
    24
    Pokutový kop pre Celtu Vigo! Fernando Navarro bol tým hráčom, ktorý v pokutovom území domáceho tímu poslal na zem Iaga Aspasa. Hlavný arbiter Alfonso Alvarez okamžite ukazuje na biely bod.
    24. Zákrok Navarra bol posúdený ako nedovolený - penalta
     
    25
    Za protesty dostáva žltú kartu domáci brankár Germán Lux
     
    26
    Nepremenená penalta! Nolito vystreli po zemi, po brankárovej pravej ruke, no Germán Lux predviedol fantastický zákrok. Domáci tak naďalej vedú 1:0.
    26. Nepremenená penalta
     
    28
    Luisinho sa snažil predrať do pokutového územia po ľavej strane, no proti dvojici obrancov Celty Vigo sa mu to nepodarilo.
     
    29
    Álex Bergantiños sa previnil nedovoleným zákrokom v súboji s Iagom Aspasom.
     
    30
    Obrovská šanca pre Deportivo La Coruña. Po pravej strane postupoval na brankára Álvareza Jonathan Rodríguez, no svojou prihrávkou ešte hľadal lepšie postaveného Lucasa. Prihrávka síce bola presná, no v poslednej chvíli sa stihol vrátiť Andreu Fontás.
     
    32
    Celta Vigo bude po aktivite Nolita zahrávať rohový kop. Jeho exekútorom bude Jonny.
     
    33
    Hostia vôbec nezvládli zahranie tejto štandardnej situácie. Napriek tomu bojovali a napokon získali loptu pre seba.
     
    34
    A ďalší rohový kop hostí. Nolito sa už dostával do dobrého zakončenia, no jeho pokus včas zblokoval Alejandro Arribas.
     
    35
    Deportivo La Coruña je pri svojich akciách oveľa nebezpečnejšie. Tentokrát sa v osobnom súboji pretlačil do zakončenia Jonathan Rodríguez, no svoj pokus namieril vysoko nad bránu.
     
    36
    Obranné povinnosti si do bodky splnil obranca Hugo Mallo. Ten si pred dobiedzajúcim Lucasom pomohol prihrávkou na brankára Sergia Álvareza.
     
    37
    Chybný verdikt hlavného rozhodcu. Lopta išla mimo jasne od kopačky Caniho, no namiesto rohového kopu Celty Vigo bude nasledovať odkop od domácej brány.
     
    38
    Luisinho si svojim pohybom vypýtal faul v blízkosti pokutového územia hostí. Pre Deportivo sa tak naskytá šanca na skórovanie.
     
    39
    Priamy kop zahral sám faulovaný Luisinho, no jeho center našiel iba pripravených obrancov hosťujúceho tímu.
     
    40
    Po faule na prenikajúceho Juanfrana je prvým potrestaným hráčom v tíme hostí Pablo Hernandez.
     
    41
    V závere prvého polčasu sa Celta Vigo snaží ešte niečo vymyslieť, no jej útočné snahy sa končia ešte pred šestnástkou domáceho mužstva.
     
    42
    Teraz akcia hostí vyzerala celkom nádejne. Do pokutového územia vbehol Fabián Orellana, pri pokuse o kľučku loptu stratil.
     
    43
    Ďalší nedovolený zákrok Nolita. Ten je dnes veľmi aktívny, no často to preháňa so svojim dôrazom. Navyše, v 26. minúte nepremenil pokutový kop.
     
    44
    Loptu smerujúcu na Lucasa bezpečne kryje brankár Celty Vigo, Sergio Álvarez.
     
    45
    Prvý polčas končí ofsajd, v ktorom sa ocitol Iago Aspas.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou pomerne zaujímavý prvý polčas. Domáci sa gólom Lucasa dostali do vedenia, no o minútu neskôr mohli o svoj náskok prísť. Celta Vigo mala výhodu pokutového kopu, no strelu Nolita výborne vytiahol na rohový kop Germán Lux. Okrem toho sme videli ďalšie šance a tak verme, že ich ešte v druhom polčase niekoľko uvidíme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Jonathan Rodríguez si nedovolene počínal v osobnom súboji s Andreom Fontásom. Následne ale hostia o loptu prichádzajú, keďže Caniho fauloval pre zmenu Jonny.
     
    48
    Celta sa nasťahovala na útočnú polovicu súpera, no ich kombinácia bola príliš ďaleko od šestnástky Deportiva.
     
    49
    Fabián Orellana vybojoval vďaka svojej aktivite pre hostí v poradí už 9. rohový kop. Ani z tohto si ale Celta Vigo nevypracovala šancu na gól.
     
    50
    Deportivo La Coruña pomáha hosťom zbytočnými faulami. Tentokrát to so svojim dôrazom prehral Daniel Wass.
     
    51
    A ďalší tvrdý zákrok, tento raz medzi Pablom Hernándezom a Fernandom Navarrom. Všetko sa to napokon zaobišlo bez zranení i kartových trestov.
     
    52
    Na pravej strane sa dostal k zaujímavému centru Juanfran, no pred Lucasom dobre zapracoval Sergio Gómez.
     
    53
    Ďalším potrestaným hráčom v dnešnom zápase je Pedro Mosquera. Navyše, za protesty dostáva kartu aj Jonathan Rodríguez.
     
    54
    Po spomínanom zákroku ešte vyplynuli vášne, a tak rozhodca rieši túto situáciu so svojimi asistentmi. Nakoniec už ďalšiu žltú kartu neudelil.
     
    55
    Jonathan Rodríguez sa chytá za hlavu, pretože vie, že takáto šanca sa musí premieňať. Domáci vyrazili do rýchlej kontry a práve Jonathan sa dostal do zakončenia z hranice šestnástky. Jeho strela mierila medzi nohy Sergia Álvareza, no ten vytiahol výborný zákrok.
    55. Jonathan Rodríguez a jeho šanca
     
    56
    Na druhej strane sa do pokutového územia snažil preštrikovať Nolito, no proti presile domácich obrancov neuspel.
     
    57
    Svoje obranné povinnosti si do bodky splnil aj Luisinho. Ten čistým sklzom zobral loptu z kopačky Jonnyho.
     
    58
    Hra je prerušená, keďže na trávniku ostáva sedieť Andreu Fontás. Ten zrejme v dnešnom zápase skončí.
     
    59
    Je to tak! Andreu Fontás má zrejme zdravotné problémy, a tak ho strieda Carles Planas.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry. Zápas je stále otvorený a určite sa ešte máme na čo tešiť.
     
    61
    Pekná akcia hosťujúceho tímu. Po ľavej strane sa dostal k centru Jonny, no Fabián Orellana sa namiesto zakončenia predviedol útočným faulom.
     
    63
    Na ihrisku sa nehralo, keďže po predchádzajúcom súboji ostal na zemi ležať Fernando Navarro. Na jeho lakti bolo vidno aj krv.
     
    64
    Desiaty rohový kop z toho zatiaľ pre hostí nebude. Pablo Hernández bol totiž odzbrojený jedným z obrancov domáceho tímu.
     
    65
    Atmosféra je na štadióne v La Coruñi skutočne skvelá. Domáci fanúšikovia sa bavia futbalom a sú maximálne spokojní s aktuálnym stavom na ihrisku.
     
    66
    Po faule Daniela Wassa zahrávali domáci štandardnú situáciu, no center v podaní Fernanda Navarru nebol z kategórie najkvalitnejších.
     
    67
    A opäť máme hráča, ktorý leží s bolestivou grimasou na trávniku. v súboji s Fabián Orellanom zrejme utrpel nejaké zranenie Cani.
     
    68
    Prvé striedanie v podaní domáceho tímu. V dnešnom zápase končí Cani a na jeho miesto ide Faycal Fajr.
     
    69
    Spoza šestnástky sa oprel do lopty Portugalčan Luisinho, no jeho strela mierila vysoko nad bránu hostí.
     
    70
    A práve Luisinho je ďalším potrestaným hráčom v dnešnom zápase.
     
    71
    Hostia založili rýchly brejk, no napokon z toho nič nebolo. Ich akciu totiž zbrzdil Fabián Orellana a následne o loptu prišiel.
     
    72
    Druhé striedanie na strane Celty Vigo. V dnešnom dueli končí Pablo Hernández a na jeho miesto prichádza John Guidetti.
     
    74
    Škoda. Hostia mali šancu prečísliť súpera, no prihrávka Nolita na ľavé krídlo, kde si nabiehal jeden z domácich hráčov bola príliš prudká.
     
    75
    Druhé striedanie v domácom tíme. V zápase dohral Jonathan Rodríguez a na záverečnú štvrťhodinu vybehol Laure.
     
    76
    Peknou strelou z veľkej vzdialenosti sa prezentoval Juanfran no jeho pokus neskončil za chrbtom Sergia Álvareza, ale iba na pravej tyči.
     
    78
    Po zákroku pri postrannej čiare sa strhla menšia potyčka. Tá sa nezaobišla bez kartových trestov. Tie dostali domáci Juanfran a hosťujúci Jonny.
     
    79
    Posledné striedanie v domácom tíme. Odišiel Juanfran, ktorého nahradil Jonas Gutierrez.
     
    80
    Máme pred sebou posledných 10 minút. Dokáže Celta Vigo aspoň vyrovnať? Iba pripomínam, že práve Deportivo La Coruña je remízovým kráľom La Ligy.
     
    81
    Niektorí hráči toho už majú plné zuby. Kŕče v strede poľa dostal aj strelec jediného gólu – Lucas.
     
    82
    S centrom z pravej strany mali domáci obrancovia mierne problémy, no napokon ich spolu s brankárom Luxom vyriešili.
     
    83
    Deportivo La Coruña drží loptu na svojich kopačkách ďaleko od svojej brány. Celta Vigo sa tak nemá ako dostať do záverečného tlaku.
     
    84
    Záver zápasu je veľmi nervózny. Veľmi frustrovaný je aj Nolito, ktorý sa svoj zákrok vidí žltú kartu.
     
    85
    Hostia sa dostali do šance, no tá zostala nevyužitá. Z hranice šestnástky pálil Iago Aspas, no priamo do stredu brány, kde bol pripravený Germán Lux.
    85. Strela Iaga Aspasa
     
    86
    Domáci sa bránia zubami nechtami. Center z pravej strany posiela do bezpečia brazílsky obranca Sidnei.
     
    87
    Celta Vigo bude v závere riadneho času zahrávať rohový kop. Jeho exekútorom bude Daniel Wass.
     
    88
    Deportivo La Coruña sa v pohode ubránilo a dokonca po jednom zo zákrokov hosťujúcich hráčov ostáva pri lopte.
     
    89
    Hostia už riskujú, s veľký počtom hráčov útočia, čím vznikajú v defenzíve okienka. Domáci to zatiaľ využiť nedokázali.
     
    90
    Alfonso Alvarez v dnešnom zápase nadstavuje 5 minút!
     
    90+1
    Deportivo to urobilo najlepšie ako mohlo. Získalo loptu, chvíľu ju podržalo na kopačkách a nakoniec Fernando Navarro vybojoval faul.
     
    90+2
    Hra je rozkúskovaná mnohými faulami. Hosťom tak uteká drahocenný čas na vyrovnanie. Naopak, domácim takýto scenár vyhovuje.
     
    90+3
    Domáci sa výborne bránia. Z pravej strany smerovali 2 centre od Daniela Wassa, no s oboma si poradil Alejandro Arribas.
     
    90+4
    La Coruña dala gól! Tak to je neuveriteľný gól. Deportivo zúfalo nakoplo loptu dopredu, kde za ňou išiel Lucas. Ten spravil potrebný tlak na JONNYHO, ten si nevšimol vybehnutého brankára, a tak je z toho komický vlastný gól.
    90+4. Jonathan CASTRO - 2:0
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný zápas je minulosťou. Deportivo La Coruña dokázalo poraziť Celtu Vigo, ktorá bola považovaná za mierneho favorita 2:0. Druhý polčas bol síce v znamení tlaku hostí, no v samotnom závere padol gól do opačnej brány. Kuriózny vlastný gól si strelil Jonny, čím uzavrel gólový film duelu. Je už niečo po polnoci, a tak sa s vami lúčim. Prajem dobrú noc a pekný zvyšok víkendu. (00:03:34)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 23. Lucas, 90+4. J. Castro (vla.)

    Karty:   25. Lux (DEP), 53. Mosquera (DEP), 53. Jonathan Rodríguez (DEP), 70. Luisinho (DEP), 78. Juanfran (DEP) – 40. P. Hernández (CVG), 78. J. Castro (CVG), 84. Nolito (CVG)

    Nepremenená penalta: 26. Nolito (CVG), brankár Lux zneškodnil


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:0. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 16:13.
    Deportivo La Coruña: Lux – Juanfran (79. Gutiérrez), Arribas, Sidnei, F. Navarro – Cani (68. Fajr), Bergantiños, Mosquera, Luisinho – Lucas, Jonathan Rodríguez (75. Laure).
    Náhradníci: Manu – O. Riera, Laure, Cartabia, Fajr, Lopo, Gutiérrez.

    Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo, Sergi Gómez, Fontàs (59. Planas), J. Castro – Augusto Fernández, Wass – Orellana, P. Hernández (72. Guidetti), Nolito – Aspas.
    Náhradníci: Blanco – Guidetti, Dražić, Madinda, Planas, Señé, B. Fernández.

    Rozhodca: Alfonso Alvarez